Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Venähtänyt viisumin hakureissu - Penang 22.2.-3.3.2012 - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Malesia Penang Puoli vuotta tien päällä

Venähtänyt viisumin hakureissu – Penang 22.2.-3.3.2012

6.3.2012

Lentokenttämaksu Medanissa 75 000 IDR / hlö
Air Asian lento Medan – Penang 417 000 IDR / hlö (n. 36€)
Taksi Penangin kentältä Tanjung Bungah alueelle 54 MYR (n. 13,50€)
Majoitus Naza Talyya hotellissa 27€ / yö sis. aamiaisen
Bussimatka Georgetowniin 2 MYR / hlö (n. 0,50€)
Thaimaan 60pv viisumi 110 MYR / hlö (n. 27,50€)
4 x värillinen passikuva 12 MYR (n. 3€)

Mitä tehdä ylijääneillä viisumikuvilla? Viisumiasiaa jutun lopussa.

Jälleen lähdettiin liikkeelle aamuauringon sarastaessa. Lautalla ensin Parapatiin ja siellä etsittiin Raja Taxi Service, josta Fernando oli meille varannut ennakkoon kyydin. Kyseessä oli sama firma jolla olimme Medanista alun perin tulleetkin, joten hinta myös sama paluumatkalle. Tällä kertaa kuski piti ilmastoinnin juuri sopivalla, mutta henkilömäärä kasvoi juuri sillä kriittisellä yhdellä, jolloin takapenkillä oli todella ahtaat oltavat. Perille kuitenkin päästiin hyvissä ajoin, eikä tarvinnut tuskailla koneeseen ehtimistä. Päinvastoin meillä oli useampikin tunti aikaa jaloitella ja verrytellä matkalla puutuneita jäseniä.

Air Asian lennolla tilaa olikin vuorostaan ruhtinaallisesti, mutta valitettavasti se oli alle tunnin pyrähdys, joten ei siinä ehditty sen suuremmin nautiskelemaan. Laskeutuessamme Penangiin oli kello taas jo pitkälti illan puolella ja päätettiin suhata mittarilla bussin sijaan. Matkalla taksissa ihasteltiin kuinka järjestelmällistä liikenne voikaan olla naapurimaahan verrattuna! Kaduilla on kaistaviivat ja kulkupelit peräti pysyvät omilla kaistoillaan! Joka puolella oli korkeita, uusia ja moderneja rakennuksia, sekä tyylikkäästi pukeutuvia ihmisiä.

Tuloiltana ei satanut, mutta kaikkina muina kylläkin. Vähintään yhden nopean kuuron verran.

Tämä kaikki ei sinänsä yllättänyt meitä, sillä kävimmehän jo marraskuussa täällä. Tuolloin ehdimme viipyä vain 2 yötä ja siitä asti on suunnitelmissa ollut palata Penangiin vielä reissun aikana uudelleen. Vieläpä kun Thaimaan konsulaatti löytyi saarelta, niin oli selvää, että täällä viettäisimme mielellään useammankin yön samalla kun hoitaisimme viisumiasiat naapurimaata varten kuntoon. Varasimme suoraan viisi yötä samasta hotellista, Naza Talyyasta, missä marraskuussakin yövyimme. Oli mukava palata kerrankin paikkaan jonka kuviot ja tavat jo tunnettiin. Ei mennyt aikaa turhaan ihmettelyyn ja hämmästelyyn. Tai no viisumikuvioiden kanssa meni vähän säätämiseksi, mutta nyt on dokumentit kunnossa. Jotta muut välttyisivät tältä, niin olemme kasanneet kaikki olennaiset tiedot viisumin hakuun liittyen tämän jutun loppuun.

Munakaskokilta sai täytteet toiveensa mukaan. Vieressä oli DIY nuudelipiste

Päivät noin muuten kuluivat leppoisasti. Aamupäivästä käytiin toisinaan kylillä, toisinaan vaan möllötettiin. Iltapäivät kuluivat altaalla ja iltaisin syötiin joko Georgtownissa tai hotellin viereisellä food courtilla. Penang on tunnettu erinomaisesta ravintola- ja ruokatarjonnastaan, joten mikäs täällä illastaessa. Tarjolla on malesialaisen lisäksi kiinalaista ja intialaista ruokaa, joista erityisesti jälkimmäisen ystäviä olemme. Eikä ole hinnalla pilattua! Selkeästi alle eurolla irtoaa nuudeli- tai riisiateria, eikä ravintoloissakaan meillä kahteen pekkaan mennyt 10 euroa enempää useammallakaan ruokalajilla. Erityismaininnan ravintoloista ansaitsee vaatimattoman oloinen Best Tandoori House. Jakamamme chicken karahi oli suussasulavan hyvää ja ravintolan ulkopuolella tuoreeltaan valmistettava naan-leipä ehkä parasta koskaan syömäämme.

Naan-leipä paistetaan tulikuuman “pöntön” reunoilla

Ollaan tykästytty Malesiaan ja Penangiin ikihyviksi, eikä maltettu lähteä lähimainkaan alkuperäisen suunnitelman mukaan viiden yön jälkeen. Täällä yksinkertaisesti kolahtaa niin moni asia. Jo mainitun ruuan lisäksi täältä löytyy halukkaille rantaelämää, mutta myös sitä kaupunkielämää. Georgetown on upea Unescon suojelema vanha kaupunki, jollaista emme ole missään muualla kohdanneet. Vanhan kaupungin ulkopuolelta löytyy sitten niitä hulppeita ostoskeskuksiakin shoppailua kaipaaville. Meille vaihtelua toi oleskelu sivistyneessä kaupungissa, monipuolinen ja edullinen ruokakulttuuri ja mahdollisuus rentoutua hotellimme rauhasta halutessamme. Ei voi kuin toivoa, että pääsemme palaamaan tänne vielä joskus tulevaisuudessa. Nyt kuitenkin loikkaamme vihdoin 10 yön jälkeen Langkawille vievään lauttaan, eli suuntaamme vielä toiseenkin tältä reissulta tuttuun kohteeseen ennen Thaimaan puolelle siirtymistä.

Uusi mekko ensiulkoilutuksella

Faktat Thaimaan viisumin hankkimisesta Penangista:

Tarvitset viisumin mikäli haluat mennä rajan yli maa- tai meriteitse ja viipyä maassa yli 15 päivää. Rajan yli lentämällä saat luvan oleskella 30 päivää. Thaimaan konsulaatti löytyy osoitteesta: No. 1, Jalan Tunku Abdul Rahman, 10350 Penang. Ottavat hakemuksia vastaan klo 9-12 ja jos kaikki on kunnossa, niin saat viisumin vielä samana päivänä. Kertovat hakuajan jättäessäsi hakemuksen, joka osuu jonnekin klo 14-16 välille. Jos olet vienyt hakemuksen edellisenä päivänä, etkä pääse samana päivänä hakemaan, niin voi sen hakea seuraavana päivänä koska vaan aukioloaikojen puitteissa (klo 9-12 / 14-16).

Hakemuksessa haluavat tietää jonkin osoitteen jossa Thaimaassa tulet asumaan, joten jokin kannattaa tätä varten vaikka sitten keksiä (esim. Lonely Planetista), jollet varmuudella tiedä. Lisäksi tarvitaan osoite / hotellin nimi, jossa Penangissa oleskelet. Muuten on ihan perus tietoja kuten passin numerot, ammatti, kotiosoite jne.

Hakemuksen liitteeksi tarvitset kopion passin tietosivusta, sekä 2 kpl värillisiä passikuvia. Molemmat on mahdollista hankkia pakettiautoista lähetystön ulkopuolelta. Passikuvat maksoivat 15 MYR (liikkeessä maksoimme 12 MYR). Kopioinnista emme osaa kertoa hintaa.

Viisumi maksaa 110 MYR / hlö / haettu maahantulo (=entry)! Maksu ainoastaan käteisellä.

Mitään todisteita tilitiedoista tai edes kopiota lentolipusta eivät halunneet nähdä. Tähän voi tietysti vaikuttaa se kuinka kauan meinaat viipyä. Meidän n. 45pv ei ehkä herätä suuremmin epäilyjä… Pukeutuminenkaan ei näyttänyt olevan mikään juttu täällä, vaan ihan shortsit ja flip-flopit päällä sai marssia paikan päälle.

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Anonymous 6.3.2012 at 09:55

  Kylläpäs rouva hehkuu kauniina uudessa mekossaan! 🙂

  -L

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 7.3.2012 at 15:34

   Thanks LP 😉 Oli kyllä ensimmäinen rättihankinta sitten todella pitkiin aikoihin. Siis sellainen, jota kehtaa käyttää julkisesti muuallakin kuin rannalla. Jos shoppailis harvemmin, niin hehkuiskohan sitä useammin…hmmm… -Milla-

 • Vastaa Anonymous 6.3.2012 at 18:24

  Moikka Milla Juuso!

  Olinkin ihmetellyt, kun Juusosta ei ollut kuullut pitkään aikaan; luulin teidän muuttaneen Ausseihin, mistä Juuso puhui syksyllä.

  Löysin/muistin vasta nyt Juuson Ystäväpäivän tervehdykseen vastaten Teidän blogiosoitteen. No tässä se meni kaikki kerralla lukiessa “tärvellen” kauniin kevättalvipäivän. No, kun toi polvi on juuri leikattu eihän sitä liukkaaseen halunut lähteä polvea rasittamaan.

  Aivan mahtavia kuvia ja mielettömän hyviä kertomuksia. Te teette sitä mistä minä ja monet muutkin haaveilevat.

  Nauttikaa loppu matkasta meidän kaikkien lukijoidenkin puolesta ja uusi juttuja odotellessa:)

  T:Jartsa

  PS. menettekö Kambotzaan? Meillä matka jo ostettu kesäkuuksi.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.3.2012 at 12:07

   No moro!

   Muuttohommat tosiaan olivat tapetilla vuosia sitten, kun olisi saattanut olla työtilaisuus siellä kaukana poissa asti. Sulahti liian pitkään välimatkaan ja siihen, ettei maasta tiedetty silloin juuri muuta kuin viisumiprosessi 😀

   Kambotzasta ei olla varmoja.. Todennäköisesti ei jos nyt siirtymishermostoon iskenyt lorvikatarri pitää näinkin pahasti otteessaan. Sen verran elämä on helppoa ollut taikkulassa.

   Hauska että jaksoit lukea ja parantelehan polvi kondikseen!

   -J

 • Vastaa anna 11.3.2012 at 09:40

  Onpa ihana kuva Millasta 🙂 Näytät niin onnelliselta! Oli taas kiva lukea kuulumisianne, jatkoa odotellessa!!

  Anna

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.3.2012 at 06:52

   Kiitos Anna 🙂 Tuona päivänä olikin erityisen hyvä syy hymyillä, mutta siitä myöhemmin lisää 😉

 • Vastaa Turret 17.5.2012 at 12:17

  Kiitokset viisumivinkeistä! Noudatimme aika lailla sanasta sanaan ohjeistusta ja hommahan toimi juurikin kuvailemallanne tavalla. Nyt on myös näillä turreilla viisumit taskussa.

  Näillä näkymin siirrymme parin viikon päästä Thaimaaseen kunhan maltetaan ensin poistua Penangista ensin Lankawille ja sieltä Thaikkuihin.

  – Turret Aasiassa –

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.5.2012 at 21:25

   Mahtavaa, että saatoimme olla avuksi!
   Täällä kello on 21:30 paikkeilla lauantai-iltana ja aurinko valaisee vielä kirkkaasti. Ihan kiva, mutta voisin vaihtaa valoisuuden just nyt hetkeksi lämpötilaanne. Ruoka se maistuu täälläkin, mutta voi ihana niitä Penangin antimia! Nautiskelkaa ja jatkakaa samaan malliin 😉

  Vastaa