Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Valinnan vaikeus - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton Puoli vuotta tien päällä

Valinnan vaikeus

25.9.2011

Rinkan etsintä alkoi ihan mallikkaasti. Olin katsonut ensisijaiseksi vaihtoehdoksi surffailun päätteeksi Haglöfsin OXO 60 -rinkan ja tuota kävinkin jo kesällä hiplailemassa Partioaitassa. Viime viikonloppunahan suuntasimme Juhanan kanssa yhdessä rinkkaostoksille ja niihän siinä kävi, että Juhanalla on uusi rinkka ja meikäläisellä vain kasa uusia vaihtoehtoja. Vaihtoehdoista koituu välittömästi valinnan vaikeus…

Haglöfsin OXO:a ei ole tällä hetkellä saatavilla ja kuulinkin jotain huhua uuden mallin valmistusvirheistä yms. Koska kamat pitää pystyä pakkaamaan rinkkaan noin 2 viikon kuluttua jo ensimmäisen kerran, niin tässä ei ole suuremmin aikaa odotteluun. Retkiaitassa Yrjönkadulla ystävällisesti tarjosivat mielestään parempaa vaihtoehtoa, Fjällrävenin Kajka 65W -rinkkaa (kuvassa oikealla). Tykästyin kaupassa todella moniin kyseisen rinkan ominaisuuksiin sekä kestävään ja huomiotaherättämättömään ulkonäköön. Yksinkertaisen tyylikäs ja paljon hyviä ominaisuuksia. Kuitenkin halusin sovittaa Haglöfsiä ja Fjällräveniä peräkanaa ja valita selkään paremmin sopivan ja jätin rinkan vielä ostamatta.

Tuttavan innoittamana sitten menin vielä hölmö kokeilemaan tien toiselle puolelle Partioaittaan Ospreyn rinkkaa. Myyjä itse suositteli ehdottomasti kokeilemaani Ospreyn Ariel 65 -mallia (kuvassa alla), sillä hänellä itsellään on samainen käytössä. Täytyy kyllä sanoa, että se tuntui erittäin hyvältä selässä ja taas mukana on tietysti monta kivaa ominaisuutta, kuten lämpösäädettävä vyötäröremmi. Harmi vaan, että heillä taas ei ollut Fjällräveniä taas hyllyssä, että olisin voinut kokeilla malleja perätysten.

Onko siis ihme, että pää on pyörällä! Jokaisessa on mahtavia ominaisuuksia, joita toisista puuttuu, mutta mitkä olisi sitten niitä eniten arvostamiani ominaisuuksia. Tietysti sen täytyy olla erinomainen selässä! Mutta nämä kaikki kolme epäilemättä ovat ja kokemuskin sen jo kertoo, mutta vielä kun tietäisi mikä itselle on paras… Fjällrävenin ulkonäkö ehdottomasti on mieluisin, koska on neutraali, mutta myös painavampi materiaaliensa ansiosta. Osprey taas on kevyin ja useamman henkilön suosittelema, mutta siitä puuttuu muutamia pakkaamiseen ja muuhun käytettävyyteen liittyvä ominaisuuksia, joita Fjällrävenistä löytyy.

Eli ostaako tyylikäs ja erinomaisia säilytykseen liittyviä ominaisuuksia sisältävä Kajka vai kevyt ja kannettavuudeltaan ehkä hippasen parempi Ariel…? Olisi edes hinnoittelu auttamassa asiaan, mutta ei…

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Linda 26.9.2011 at 23:29

  Voisin vaikka vannoa että kun olet muutaman kuukauden sitä reppua kantanut niin se mukavuus alkaa tuntumaan tärkeimmältä ominaisuudelta:) Päätöksiä muru ja onnea etsintään! xxx

 • Vastaa Milla ja Juhana 27.9.2011 at 19:37

  Ja kun sain päätöksen tehtyä, niin arvaa saako oikeaa kokoa oikeassa värissä. Värillä on väliä…!

 • Vastaa anna 30.9.2011 at 17:05

  Värillä todellakin on väliä! Tsemppiä päätöksentekoon 😉

 • Vastaa Milla ja Juhana 1.10.2011 at 23:52

  Päätös tehty ja saan nyt jopa sen värisenä ja kokoisena kuin halusinkin 🙂 Ei kylläkään ole kumpikaan noista mainitsemistani, mutta tarkennetaan tätä sitten kun saadaan näpättyä kuvatkin hankinnasta 😉

  -Milla-

 • Vastaa