Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkapodcast: Let's talk about money! - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Matkapodcast

Matkapodcast: Let’s talk about money!

24.11.2016
https://soundcloud.com/milla-inka/9-matkapodcast-lets-talk-about-money

Matkailu on kallis harrastus. Yhtään reissuun investoitua euroa en ole katunut. Pingviinimatkat blogimme sai alkunsa pidemmästä puolen vuoden seikkailusta missä venytimme Juhana kanssa välillä penniä ja kirjasimme jokaisen kulutetun euro ylös exceliin. Jokaisen postauksen alussa julkistimme mihin euroja oli käytetty ja matkan jälkeen purimme auki mihin kaikkeen se 9200 euroa per nenä puolessa vuodessa oikeastaan riitti. Tai oikeammin, mitä kaikkea sillä saimmekaan! Kaikki nuo laskelmat maittain ja tyypeittäin löytyvät helposti Budjetti-avainsanan takaa.

Sittemmin olemme taas palanneet työelämään ja pankkitilin kassavirta virtaa edes kerran kuussa sisäänkin päin. Säännöllinen palkka mahdollistaa taas tietysti isommat reissubudjetit, mutta samalla kalenterissa on lomailuun vähemmän mahdollisuuksia. Kerroinkin jo lentojen metsästämistä koskevassa postauksessa siitä, että aina ei voi vain ajatella kuinka paljon reissuun palaa rahaa vaan myös sitä mitä maksaa töistä poissa oleminen. Blogi onkin reilussa viidessä vuodessa muuttunut merkittävästi ihan jo siksi, että budjetilla tehty reppureissublogi on muuttunut varkain kahden työssäkäyvän aikuisen lomablogiksi. Niillä muutamilla lomaviikoilla vuodessa on aika erilaiset odotukset, kuin mitä pidemmällä matkalla. Rahaa voi investoida majoituksiin, ruokiin jne aivan eri tavalla. Pidemmistä kesälomista ja reissuista kirjaamme edelleen menot exceleihin ja hyödynnämme vanhoja reissuja seuraavien budjetoinnin tukena.

Budjetteja on monenlaisia, keinot säästää ja haalia reissukassa kasaan vaihtelee todella paljon. Millan ja Inkan paitsi elämäntyyli, niin myös reissutyyli eroaa sen verran paljon toisistaan, että otimme rahan ihan omaksi erilliseksi aiheeksi tuoreimpaan matkapodcastiin! Juttua riitti pitkästi ja silti tuntui, että pääsimme vasta raapaisemaan pintaa. Nyt kun asia on otettu puheeksi, niin palataan niihin meidänkin omiin budjetteihin taas toisella kertaa uudestaan mikäli haluatte aiheesta kuulla enemmänkin. Heittäkää ihmeessä kysymyksiä jos jokin mietityttää!

TBGB Raha

 

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa