Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

The Frick Collection – New Yorkin mielenkiintoisin taidekokoelma - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

The Frick Collection – New Yorkin mielenkiintoisin taidekokoelma

13.11.2016

Millan ensimmäisen New Yorkin matkan kynnyksellä 2003 kaupunkiin myös ihastunut isä suositteli tyttärelleen museota, joka oli hänen mielestä yksi kiehtovimmista tässä maailmassa. Reilu parikymppistä neitiä kiinnosti kaupungissa moni muu asia ensin, joten iskän suositukset saivat odottaa vuoroaan. Ennen jokaista matkaa isä nosti esiin suosikkimuseonsa ja kehoitti meitä vierailemaan Central Parkin laidalla 5th Avenuella sijaitsevassa museossa, joka kantoi nimeä The Frick Collection. Viime marraskuussa olimme isänpäivänä New Yorkissa ja päätimme vihdoin vierailla museossa. Sattuipa niin, että saavuimme paikalle sunnuntaina klo 11-13 välillä jolloin museoon maksetaan sisäänpääsymaksua omantunnon mukaan. Maksoimme muistaaksemme noin kolmisenkymppiä yhteensä (normaali hinta 22 dollaria per aikuinen).

frick-collection

Museo oli todella mielenkiintoinen, eikä missään nimessä tavallinen. Taidekokoelma on Henry Clay Frick nimisen teollisuuspohatan yksityinen kokoelma ja rakennus, jossa museo sijaitsee on 1919 kuolleen miehen omassa kodissa. Testamentissaan hän määräsi luonteensa vastaisesti, että hänen kotinsa ja taidekokoelmansa on muutettava museoksi, jonka ansiosta meillä kaikilla on ollut vuodesta 1935 asti mahdollisuus päästä kurkistamaan palatsiin ja yksityiseen taidegalleriaan. Kerrotaan, että kaikki taide on omalla paikallaan juuri siinä minne herra Frick itse on ne asettanut. Kokoelma sisältää taidetta italialaisista renessanssiteoksista kiinalaiseen posliiniin ja amerikkalaiseen maalaustaiteeseen. Seinillä roikkuu muun muassa El Grecon, Vermeerin ja Rembrandtin kuuluisia teoksia. Saleja on kaiken kaikkiaan 16 ja yksityiskohtia ihasteltavaksi piisaa. Huoneesta toiseen kulkiessa tunnelmat muuttuvat, eikä voi olla miettimättä miltä on mahtanut tuntua asua täällä. Isä oli siis täysin oikeassa, museossa vierailu kannattaa ehdottomasti jos New Yorkiin olet suuntaamassa.

frick-collection-2

Museossa ei saa kuvata muualla kuin Garden Court alueella, joten emme voi tarjoilla teille tämän kummoisempaa virtuaalista kierrosta. Museon omilla sivuilla on kuitenkin tehtävissä virtuaalikierros museoon, joten kiinnostuneiden kannattaa klikkailla katsomaan miltä tiloissa näyttää. Myös tämän linkin kautta nähtävä video esittelee kattavasti herra Frickin historiaa ja museon taustoja.

The Frick Collection: 1 East 70th Street New York, NY 10021

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa Maarit 14.11.2016 at 11:09

    Kiitos vinkistä! Museoissa on tullut käytyä todella vähän, vaikka usein vierailut niihin on kuitenkin antoisia. Toivittavasti mekin päästäisi taas uudelleen New Yorkiin, silloin voisi vaikka museoihinkin tutustua! 🙂

    • Vastaa Pingviinimatkat 14.11.2016 at 21:56

      Museoita New Yorkissa piisaa ja tutuiksi ne on meille tulleet pääosin joko todella kuumalla säällä tai sateen sattuessa. Eli silloin kun ei ulko kärvistele olla 😀 Mutta näitä säitä onkin sattunut monenlaisia, joten lähes joka reissulla on tullut käytyä edes yhdessä museossa. Pidetää peukkuja teidän seuraavan reissun puolesta 🙂

    Vastaa