Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kuinka löytää halvat lennot - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Kuinka löytää halvat lennot

6.11.2016

Kuluneella viikolla torstaina aamulla Milla oli Ylen aamu-tv:ssä haastateltavana edullisten lentojen etsimiseen liittyen. Aihe on hyvin monimuotoinen ja haastatteluun varattu kahdeksan minuuttia varsin napakka näin laajasta aiheesta keskusteluun. Loman varaaminen alkaa meillä aina tietysti niistä lennoista ja välillä metsästykseen käytetään hyvinkin paljon aikaa. Jako perheemme sisällä on muotoutunut niin, että Milla keskittyy lentoihin ja Juhana taas hotelleihin. Lentojen etsiminen tuntuu olevan suorastaan oma taiteen lajinsa ja vinkkejä löytyy varmasti muualtakin hyviä. Tässä koottuna ne Millan vinkit mitä tuli televisiossakin mainittua, sekä muutamia muita lisää, joista lähetyksessä Joonaksen kanssa ei ehditty puhumaan.

halvat-lennot

Mistä löytää tarjouksia ja ideoita

Eniten tarjouksia löydän ehdottomasti seuraamalla Facebookin kautta tiettyjä sivuja. Olen valinnut tykkäämäni sivun tykkäys-asetuksista, että näiden sivujen päivitykset näkyvät fiidissäni ensimmäisenä (kts. kuva alla mistä tämä valinta löytyy). Näin varmista, että aina kun vierailen Facebookissa, niin saan samalla tiedon tuoreimmista tarjouksista. Sivuja joista olen FB:n kautta löytänyt hyviä lentotarjouksia ovat:

 • Lentodiilit
 • Pallontallaajat
 • Secret Flying – erityisesti hintavirheellisiä todella edullisia lippuja löytyy tätä kautta joissa nopeat syövät hitaat. Tätä en ole tilannut fiidin ylimmäksi, koska tarjouksia on useimmiten muualta kuin Suomesta.

Lisäksi äkkilähtöjä seurailen:

Varoituksena sanottakoon, että seurailemalla näitä on tullut buukattua matka jos toinenkin mille ei ollut suunniteltu lähtöä. Esim parikin New Yorkin matkaa. Kuluneen vuoden aikana on erityisesti Amerikkaan ollut paljon ihan älyttömiä tarjouksia ja lennot tuntuu olevan jatkuvasti jollakin tarjouksessa alle 400 euron ja joskus jopa alle 300 euroa. Mehukkaita tarjouksia tulee muuten joskus vinkattua bloginkin FB-sivuilla.

screen-shot-2016-11-06-at-11-47-47

Hintavertailua

Tämä on ehdottomasti työläintä. Loma edessä, kohdekin ehkä jo mielessä, mutta lentoihin ei tee mieli upottaa maltaita. Riippuu tietysti kohteesta, mutta usein lento on vähintään toiseksi suurin menoerä koko matkassa. Siksi edullisten lentojen etsimiseen tulee käytettyä aivan valtavan paljon aikaa. Ehkä jopa enemmän kuin mitä pitäisi. Usein jos vaihtoehtoja on monia, niin saattaa vertailusta syntyä oikein varsinainen exceli! Suosimme tietysti aina mahdollisuuksien mukaan suoria lentoja, mutta tietysti tätä vaihtoehtoa ei aina ole olemassa tai joskus säästö omasta kukkarosta on niin suuri, että olemme valmiita käyttämään omaa aikaa enemmän itse matkan tekoon. Edellä mainittujen sivustojen lisäksi lentoja tulee vertailtua usein Rantapallon, Momondon ja Skyscannerin kautta.

Meno ja paluu eri kaupungeista

Aasian matkoilla meille harvoin on väliä mihin suurkaupunkiin lennämme, sillä ne toimivat useimmiten pelkkinä välietappeina. Bangkok, Kuola Lumpur ja Singapore voivat loman suunnittelun vaiheessa olla kaikki yhtä hyviä vaihtoehtoja ja se mihin lopulta lennetään, niin määrittää enemmänkin sitä mihin sitten itse lomaa parkkeerataan viettämään. Näissä tilanteissa kannattaa hintavertailuun ottaa myös meno yhteen kaupunkiin ja paluu toisesta. Näin säästimme viime keväänä reilun parisataa euroa, kun lensimme Finnairin suoralla Phuketiin ja palasimme suoralla Singaporesta. Rantalomaa vietimme Koh Raya Yailla ja lento Phuketista Singaporeen maksoi vain muutaman kympin. Tämä yhdistelmä mahdollisti sen, että kaikki kohteet Phuketin ja Singaporen välillä olivat meille periaatteessa mahdollisia ja saimme viettää viimeiset vuorokauden Aasian suosikkikaupungissamme.

Samaa kaupunkien välistä kikkailua on tullut harrastettua Euroopassakin. Ystävien luokse Saksaan on useamminkin lennetty Munchenin kautta ja palattua Stuttgartista, sillä ystävät asuvat näiden kahden kaupungin välillä (lähempänä Stuttgartia tosin, joten kaipaamme edelleen Finncomin suoraa yhteyttä!). Erään kesäloman lennot otettiin Blue1:n kautta meno Dubrovnikiin ja paluu Milanosta. Välillä ihastelimme maisemia vajaa kolme viikkoa ja näimme Euroopan upeimpia maisemia. Viime kesänä Milla lensi Milanoon ja palasi Veneziasta. Hankalaa näissä on hintavertailut eri päivien välillä, sillä järjestelmät eivät sentään taivu siihen, että antaisi hintahaitaria hakutuloksille.

halvat-lennot-2

Älä unohda matkatoimistoja!

Tulevan joulun lomaa varatessamme ei mitään tämän sortin yhdistelmää tuntunut löytyvän ja alistuimme jo ajatukseen kahdesta vaihdosta, jotta saisimme alle tonnin lennot Aasiaan. Tämäkin metsästys taas kuitenkin opetti, että matkatoimistojen pelkkiä lentoja ei kannata sivuttaa, sillä hieman päivistä joustamalla saimme alle 800€ suorat lennot Krabille Tuin kautta. Viime vuoden lopulla tehty pikainen matka Kanarialle taas opetti, että esimerkiksi Tjäreborgin kautta voi ostaa yhdensuuntaisia kohteesta kotiin päin. Nappasimme menolennon Norwegianilta ja paluun todella edulliseen 79€ hintaan Tjäreltä. Aurinkomatkojen kautta olemme taas onnistuneet lentämään edullisesti Madeiralle.

halvat-lennot-3

 

Muuta muistettavaa

 • Hintavertailuissa tulee usein vastaan ihmeellisiä ja pieniä matkatoimistoja. Usein kun liian hyvältä näyttävää tarjousta klikkailee edelleen, niin ei sitä sitten löydykään ollenkaan. Joskus halvimpaan hintaan taas tulee väkisinkin erilaisia lisämaksuja, jotka nostavat lipun hintaa kilpailevan kotimaisen palveluntarjoajan tasolle. Siksi suosimme kotimaisia tai ainakin tunnettuja sivustoja, joiden kanssa on helppo toimia myös mikäli esimerkiksi kohteeseen sattunut hirmumyrsky peruuttaa matkan.
 • Suosimme itse jatkuvaa omaa matkavakuutusta, emmekä osta palveluntarjoajien lisäpaketteja. Ainakin oma vakuutuksemme on korvannut aina nopeasti lentojen myöhästymiset, peruuntuneet matkat ja kadonneet matkatavarat.
 • Monet luottokortit (Visa Gold, American Express jne) sisältävät matkavakuutuksen, joten lento kannattaa usein maksaa silloin näillä, jotta tämäkin vakuutusvaihtoehto on olemassa mikäli jotain sattuu.
 • Jos liput ovat light-tyypisiä mihin ei ruumaan meneviä matkatavaroita sisälly, niin olemme monesti ostaneet ruumalaukun vain toiselle ja pakanneet kaikki nesteet sinne lennon ajaksi ja toinen voi kanniskella sitten pienempää kassia.
 • Matkatavarat voi ainakin Finnairilla maksaa myös pisteillä ja näyttää tulevan näin myös halvemmaksi. Muitakin lisäpalveluita voi ostaa pisteillä, joten kannataakin lunastella niitä vanhenevia pisteitä vaikkapa vouchereiksi, joilla voi ostaa lennolla juomia tai tehdä muita ostoksia.
 • Usein lipputyypit voivat olla toisistaan poikkeavat mennessä ja tullessa. Italiaan mennessä olemme ottaneet menon pelkillä käsimatkatavaroilla ja paluun taas ostosten varalta ruumalaukulla.
 • Lentoyhtiöiden välillä on erittäin suuria eroja ruumalaukun säännöissä ja hinnoitteluissa. SAS esim veloittaa huomattavasti enemmän jos haluat maksaa lisämaksun laukusta juuri ennen lähtöä. Finnairilla maksaa 15€ netistä tilattuna ja tuplat jos maksat vasta kentällä. Vaikeuttaa toisinaan hintavertailua.
 • Tarkista huolella käsimatkatavaran koko, sillä monilla matkatoimistoilla ja lentoyhtiöillä on suuria eroja ja kentällä maksettavat lisämaksut voivat harmittaa kotimatkalla. Vaihtelua tuntuu olevan kuuden ja kymmenen kilon välillä, joka on merkittävä ero. Yleisin onneksi siltä väliltä, eli kahdeksan kiloa.

halvat-lennot-ulkomaa-2

Ja loppuun vielä sanottava, että kannattaa aina miettiä sitä minkä arvoista se oma aikakin todella on. Meidän ei esimerkiksi kannata matkustaa jos viikko on työn puolesta kiireinen. Tulon menetys voi olla paljon suurempi kuin matkassa säästetyt eurot muutamien viikkojen välillä. Sama koskee niitä edullisia lentoa. Saako siitä todellisuudessa sittenkään säästöä jos matka-aikaa kuluu tuplasti enemmän, eli parhaimmillaan yhden lomapäivän verran enemmän. Tätä tuli laskettua töistä otettujen palkattomien lomien yhteydessä. Hintaa yhdelle lisäpäivälle vs säästetyt menot lennoissa tulikin yhtäkkiä aika paljon enemmän.

Toivottavasti nämä tarjosivat jotakin vinkkejä ja ajatuksia. Tosi mielellään kuullaan teiltä muilta reissaajilta ja ikuista matkakuumetta potevilta vinkkejä ja ajatuksia lentojen varaamisesta, joten upeaa jos viitsit ne jakaa täällä kommenteissa.

EDIT. Lisää vinkkejä lentojen etsimiseen voi lueskella seuraavista blogeista:

Vaihda Vapaalle, voiko lennot olla joskus jopa liian halvat?
Sukellus Asiaan, kuinka löytää halvat maailmanympärilennot
Live Now – Dream Later, yleisimpiä vinkkejä lomahakuun

halvat-lennot-ulkomaa

Saatat myös pitää näistä

5 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 7.11.2016 at 07:56

  Olet kyllä koonnut kattavan paketin! 🙂 Matkatoimistoja en olekaan koskaan hyödyntänyt lentojen ostamisessa, mutta täytyy pitää jatkossa mielessä.

  • Vastaa Pingviinimatkat 10.11.2016 at 22:34

   Katsos vaan, kommenttini ei olekaan viimeksi sitten tullut läpi 🙁 Eli piti sanomani, että kiva kuulla, että oli sinun silmin katsottuna kattava. Ja matkatoimistoja ei todella kannata unohtaa, niiden kautta löytyy ihan yllättäviäkin edukkaita ratkaisuja välistä.

  • Vastaa lisdifbhagdyi 10.1.2019 at 17:32

   Yleensä kannatta ostaa liput ulkomaanmatkoillo 2 – 5 kk ennen matkan alkua ja tiistai on yleensä keskimääräisesti halvin päivä matkustaa. Ite ainakin tuolla https://search.jetradar.com/?marker=15048&currency=EUR&locale=fi sivustolla valinnu eka kuukauden ja siitä jonku päivän. Sit vertaillu mikä on halvin päivä lentää. Jos varaat useammalle henkilölle kerralla niin kannattaa aluksi koittaa hakea lentoja vain yhdelle henkilölle ja kattoo eroaako hinta.

 • Vastaa Saana | Live now – dream later 8.11.2016 at 09:45

  Kiitos linkkauksesta, Milla! 🙂 Tosi hyvä ja informatiivinen postaus. Hintavertailusivustoilla alkaa olla aikamoista kilpailua, sen näkee jo siitäkin, kuinka usein sivustot keksivät uusia jippoja ja muokkaavat algoritmejaan. Esim. Rantapallon matkahaku oli vielä 1–2 vuotta sitten tosi mitäänsanomaton, mutta nykyään se kuuluu jo vakiosivustojen joukkoon. Toisaalta Ebookersilla mun lempihaku oli viikonloppumatkojen hintakartta, joka on sittemmin otettu kokonaan pois käytöstä, eli joskus ne muutokset tapahtuvat myös huonompaan suuntaan. Itse etsin edullisia reissuja ennemminkin ajankohdan kuin kohteen perusteella. Siksi arvostan yli kaiken lentohakusivustoja, joissa voi valita vaihtoehdon “kaikkialle” tai “mihin tahansa”. Skyscannerilla sellainen on, joskaan sieltä ei koskaan löydy mitään muuta kuin lentoja Lappiin tai Tukholmaan. Momondon haku on ollut ihan toimiva, ja siellä Trip Finder on ollut mulle ainakin ihan lyömätön työkalu. Paras tapa on kuitenkin tsekata viimeiseksi vielä lennot suoraan lentoyhtiöltä samoilla hakuehdoilla kuin ne ovat hakukoneesta löytyneet. Melko usein (ei missään nimessä aina) samat lennot saa vielä parikymppiä edullisemmin suoraan lentoyhtiöltä varatessa. Sama pätee hotelleihin.

 • Vastaa Saana | Live now – dream later 12.11.2016 at 23:50

  Munkaan kommentti ei ole nähtävästi tullut ollenkaan läpi. Iso kiitos linkkauksesta! 🙂 Tämä oli tosi hyvä ja informatiivinen postaus. Hintavertailusivustoilla alkaa olla aikamoista kilpailua, sen näkee jo siitäkin, kuinka usein sivustot keksivät uusia jippoja ja muokkaavat algoritmejaan. Esim. Rantapallon matkahaku oli vielä 1–2 vuotta sitten tosi mitäänsanomaton, mutta nykyään se kuuluu jo vakiosivustojen joukkoon. Toisaalta Ebookersilla mun lempihaku oli viikonloppumatkojen hintakartta, joka on sittemmin otettu kokonaan pois käytöstä, eli joskus ne muutokset tapahtuvat myös huonompaan suuntaan. Itse etsin edullisia reissuja ennemminkin ajankohdan kuin kohteen perusteella. Siksi arvostan yli kaiken lentohakusivustoja, joissa voi valita vaihtoehdon “kaikkialle” tai “mihin tahansa”. Skyscannerilla sellainen on, joskaan sieltä ei koskaan löydy mitään muuta kuin lentoja Lappiin tai Tukholmaan. Momondon haku on ollut ihan toimiva, ja siellä Trip Finder on ollut mulle ainakin ihan lyömätön työkalu. Paras tapa on kuitenkin tsekata viimeiseksi vielä lennot suoraan lentoyhtiöltä samoilla hakuehdoilla kuin ne ovat hakukoneesta löytyneet. Melko usein (ei missään nimessä aina) samat lennot saa vielä parikymppiä edullisemmin suoraan lentoyhtiöltä varatessa. Sama pätee hotelleihin.

 • Vastaa