Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Loppuvuoden reissukalenteri - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Loppuvuoden reissukalenteri

9.10.2016

Kesäloman jälkeen ammotti reissukalenteri tyhjyyttä. Lentodiilit kiusasi pitkin kesää hävyttömän edullisilla New Yorkin lennoilla ja kummasti Milla alkoi haaveilemaan ruskan sävyisestä Manhattanista. Kolmantena työpäivänä kesäloman jälkeen oli syysloma sovittu työpaikalla varmuuden vuoksi ja kuin tilauksesta kilahti SAS:lta tarjous seuraavana viikonloppuna. Olimme puhuneet, että tällä kertaa rouva lähtee yksin matkaan, mutta ystävien luona iltaa istuessamme syntyi ajatus naisten reissusta ja hups heijaa, seuraavana aamuna liput komeilivat sähköpostissa. Tällä kertaa jäävät puolisot kotiin ja Milla hömpöttelee tyttöjen juttuja ja touhuilee omia hommia lokakuussa suosikkikaupungissaan.

_MG_9896-Edit_MG_3635 IMG_2193 _MG_9343Pingviinimatkat Manhattan New York

Pian Amerikan matkan jälkeen pakkaamme kuitenkin pienet käsimatkatavaramme ja nousemme yhdessä Saksan koneeseen. Mikäpä piristäisi marraskuun harmaudessa sen paremmin kuin viikonloppu ystävien luona laaksossa pienessä kylässä keskellä maaseutua. Luvassa on paljon puhetta, ulkoilua, naurua, hyvää ruokaa ja positiivista energiaa. Moisella latauksella mennään niin että heilahtaa loppu vuoden työkiireiden yli.

_MG_0079

Viime vuotinen joulu Lissabonissa oli yhtä vatsapöpöä lukuun ottamatta huippureissu ja kaupunki tarjosi kaivattua valoa loppuvuoden pimeyteen. Vaikka Lissabonia joulukuussa voimme suositella lämpimästi, niin tänä vuonna halusimme rehelliseen lämpöön. Palmun alle varpaat heikkaan. Kohdetta ehdittiin pallottelemaan paljon ja tutkimuksen alla oli monta ihan uuttakin kohdetta. Vietnamit ja Lombokit saavat nyt kuitenkin odottaa, sillä Finnmatkoilta nappasimme suorat lennot Krabille alle 800€ ja tiputtelemme kookosia puista mahdollisesti jossakin Ko Lantan ja Malesian Langkawin suunnalla. Lanta ja Langkawi olivat mielestämme molemmat kivoja paikkoja pidemmällä reissullamme, joten olisi hauska käydä katsomassa miltä ne näin tavallisena lomailijana tuntuu. Alueella on toki muitakin mielenkiintoisia paikkoja, ja jotenkin kummasti keskusteluissa on heitetty ilmaan jopa matkan jatkamista Penangille asti. Kolme vuotta sitten pääsimme viimeksi Georgetowniin fiilistelemään ja ruokia nauttimaan, mutta kyllähän se kummasti kelpaisi taas.

_MG_9328

Ko Lantan rantaviivaa aamutuimaan

Kalastajat saapuivat kotiin saaliinsa kera Ko Lantalla laskuveden aikaan auringon laskiessa

Kalastajat saapuivat kotiin saaliinsa kera Ko Lantalla laskuveden aikaan auringon laskiessa

Päiväkävely Langkawin Chennai Beachillä

Päiväkävely Langkawin Chennai Beachillä

Täytyy sanoa, että ihan kivastihan tuo reissukalenteri lopulta sittenkin täyttyi. Alkuvuodesta onkin sitten varmaan taas sillä saralla hiljaisempaa, kun keskitytään töiden tekoon. Onneksi matkamessut tarjoaa pienen pakomatkan yhden viikonlopun ajan ja ainahan sitä voi tehdä pienempiä reissuja jonnekin lähikohteisiin seuraavia suuria seikkailuita odotellessa. Reissujahan voi seurailla myös Instan puolella @milla_pingviinimatkat ja @juhanatuomi.

Saatat myös pitää näistä

9 Kommenttia

 • Vastaa Ulla 9.10.2016 at 21:29

  Jes, wau mikä reissukalenteri! Tuolla kyllä taatusti pärjää hyvin pahimman kaamoksen yli ja siitä etiäpäinkin =)

  • Vastaa Pingviinimatkat 9.10.2016 at 22:26

   Nyt on kieltämättä niin päräyttävä loppuvuosi luvassa monellakin tapaa, että sitä saattaa poksahtaa jo ihan kaikesta inspiraatiotulvasta 😀

 • Vastaa salaine 9.10.2016 at 22:12

  Kiva lukea näitä suunnitelmia. Mukavia lomanodotushetkiä!

 • Vastaa Sara I Sara's Fab Life 10.10.2016 at 07:21

  Nycissä varmaan kaunista tähän aikaan vuodessa 🙂 Itelläni vaan (toivottavasti) Prahan reissu.
  Ainiin! Matkamessut. Hitto kun oon just sillon maailmalla. Ähh…. Olis ollu niin kiva päästä käymään siellä. Lähen just 19pv kun messut alkaa. Mutta pääseepähän sitten lämpimään 🙂

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 10.10.2016 at 11:17

  Alle kolme kuukautta tätä vuotta jäljellä ja sait mahdutettua kolme matkaa. Ei huono! Ja vielä tosi kivoja reissuja. Nuo valkoiset hiekkarannat ja turkoosi vesi hivelee aina niin mukavasti silmiä.

  • Vastaa Pingviinimatkat 29.10.2016 at 23:00

   Hmm… Mielestäni tähän tuli kertaalleen jo vastattua, mutta ilmeisesti se kuuluisa viimeinen enter on jäänyt painamatta. Pahoittelut! Nyt kun Nyki on haikeudella jäänyt jo taakse, niin kieltämättä silmissä kiiluu pimeyden keskellä jo turkoosit vedet. Pimeys pääsi näin lokakuun lopulla taas hieman yllättämään… Onneksi tässä odotellessa pääsee vielä rakkaan ystävän luokse kunnon kälkätyslomalle 🙂

 • Vastaa Jenni / Unelmatrippi 26.10.2016 at 19:39

  No on kyllä kivasti reissuja tuloillaan! Mä ihan meinaan hajota matkakuumeeseen, koska tällä hetkellä ei ole yhtäkään matkaa varattuna (voitteko kuvitella?). Ihan hirveää! No, suunnitelmia tietenkin on, ja matkavaraustenkin tilanne voi onneksi olla hyvin pian aivan toisenlainen, kunhan vain löytyy sopivia diilejä. Meillä on pidempään kuumotellut Aasia (lähinnä Malesia), mutta mahdollisuus reissuun olisi vasta tuossa vuodenvaihteen jälkeen – ja silloin on todella tyyriit lentohinnat. Tuo Lissabon talvella voisi siis myös tulla kyseeseen, koska sinne olisi edullista lähteä. Pakko sinne Aasiaankin on kuitenkin päästä, joten tässä on pyöritelty kaikenlaisia kikkailuvaihtoehtoja jo useampi viikko… On niin vaikeaa, vaikeaa. 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 29.10.2016 at 23:04

   Kannattaa tosiaan kurkistaa matkatoimistojenkin tarjonta, meidät ainakin yllätti aivan täysin nämä Finnmatkojen hinnat vaikka jouluksi mennäänkin. Viime maaliskuun Thaimaa+Singapore tuli myös edullisemmaksi Finnairilla kun otettiin meno eri paikkaan kuin mistä paluu. Yllättävän usein liput on niin saatu huomattavastikin edukkaammin. Tuleehan siihen sitten se yksi Aasian sisäinen lento mahdollisesti lisäksi, mutta ne nyt ei montaa kymppiä yleensä maksa. Malesia oli meilläkin haaveissa, mutta Thaimaa sopii vallan mainiosti myös. Lantan suunnalla ei ole pitkän matkan jälkeen taas käytykkään, niin voi olla et ihan mukavasti siellä taas muistoja verestellään 🙂 Pidetään peukkuja, että liput löytyisi pian!

  Vastaa