Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Puutarhakaupungin tarjoamat vihreät ja vehreät puitteet - Sokos Hotel Tapiola Garden - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Espoo Suomi

Puutarhakaupungin tarjoamat vihreät ja vehreät puitteet – Sokos Hotel Tapiola Garden

14.6.2016

*Yhteistyössä Sokos Hotels

Muistatteko vielä talvisen vierailumme Porin Orginal Sokos Hotel Vaakunaan ja kuinka pääsimme oppimaan mitä oikeastaan tarkoittaa majoitusliikkeiden ympäristösertifikaatti Green Key? Jos on jäänyt lukematta, niin käy ihmeessä vilkaisemassa juttumme tästä. Sen verran paljon meillekin kiertyy majoitusöitä kotimaassa ja maailmalla, että saadessamme mahdollisuuden tutustua elämään ”kulissien” takana, niin tartumme siihen taatusti mielenkiinnolla. Porin vierailulla opimme miten paljon erilaisia yksityiskohtia majoitusliikkeiden tulee ympäristösertifikaatin vuoksi huolehtiakaan ja jaksoimme hämmästellä kriteerien pitkää listaa. Porissa kaikki oli vielä uutta ja kaikki viimeistäkin piirtoa myöden huomioitua, joten halusimme tehdä vertailevan vierailun hotelliin, jolla sertifikaatti olisi ollut hallussa jo pidempään. Valitsimme kohteeksi vehreyden tyysijan, eli Suomen kuuluisimman puutarhakaupungin Espoon Tapiolan.

Meillä on molemmilla vahvat siteet Tapiolaan, sillä Etelä-Espoossa vietettyinä teinivuosina tarjosi Heikki von Hertzenin visioima puutarhakaupunki varsin otolliset maastot nuorison illanviettoihin ja kohtaamisiin. Kauniilla paikalla keskusaltaan ja kulttuurikeskuksen naapurissa vuodesta 1974 asti majoituspalveluita tarjonneella hotelli Gardenilla on pitkät perinteet. Meidän omat ensimmäiset muistikuvat hotellista ovat sieltä 90-luvun alkupuolelta, kun Gardenin alakerrassa järjestettiin diskoja ja bileitä, mutta tiedämme siellä myös omien vanhempiemme tanssahdelleen. Olikin siis varsin mielenkiintoista lähteä tutustumaan turistilasit silmillä alueeseen ja hotelliin, jotka olivat omalla tavallaan niin tuttuja ja katsoa samalla mitä muita mahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla on tarjolla Helsingin kantakaupungin majoituksille.

Gardenin kaikki huoneet ovat samanlaisia. Osa huoneista on etelään, jolloin jää paitsi keskusaltaan maisemasta, mutta pääsee nauttimaan omalla parvekkeella kesäpäivän auringosta.

Gardenin kaikki huoneet ovat samanlaisia. Osa huoneista on etelään, jolloin jää paitsi keskusaltaan maisemasta, mutta pääsee nauttimaan omalla parvekkeella kesäpäivän auringosta.

Garden-10 Garden-11

Garden-16

Espoon kulttuurikeskus on komea pytinki sisältä ja ulkoa. Milla fiilisteli esiintymistä keskuksen avajaisissa 1989.

Espoon kulttuurikeskus on komea pytinki sisältä ja ulkoa. Milla fiilisteli esiintymistä keskuksen avajaisissa 1989.

Keskustelumme energisen hotellipäällikkö Jenni Hangasmaan kanssa aurinkoisena kesäiltana oli jälleen varsin valaiseva. Orginal Sokos Hotel Tapiola Garden oli ensimmäisten joukossa kun Suomen ensimmäiset Green Key –ympäristösertifikaatit jaettiin. Muutos sertifikaatin asettamiin vaatimuksiin ei kuulemma ollut vuosia Joutsen-merkkiä kantaneelle hotellille kovin suuri. Sertifikaatin arvomaailma oli entuudestaan jo tuttu, mutta se haluttiin ehdottomasti lunastaa omaksi ja osaksi jatkuvaa kehitystä. Sillä kuten Jennikin sen sanoin, niin onhan se hienoa, että majoitusalalla on aivan oma merkki millä kertoa visiosta ja arvoista asiakkaille helposti. Lisäksi sen kautta varmistetaan jatkuva henkilökunnan kehittäminen ja asiakkaille uusien ympäristöystävällisempien vaihtoehtojen tarjoaminen.

Porin vierailun yhteydessä silmämme avautuivat sille kuinka paljon kotimaisissa hotelleissa panostetaankin esimerkiksi lähellä tuotettuun ruokaan ja raaka-aineisiin. On ymmärretty, että asiakaslähtöisyyttä on juuri se, että meille tarjotaan puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuja herkkuannoksia. Tapiolan vierailun yhteydessä käymämme keskustelu keittiömestari Lars Wahlmanin kanssa oli mielenkiintoinen ja juttelimme mm. siitä kuinka tärkeää on nimenomaan tarjota asiakkaalle mahdollisuus valita. Eihän sitä kaikkien ole pakko juoda pienpanimoiden oluita tai siemailla biodynaamisesti viljeltyä viiniä, mutta onhan se mahtavaa, että nämä vaihtoehdot ovat tarjolla ja voimme tehdä valintamme omien mieltymyksiemme pohjalta. Niin ja ennen kaikkea pysyä matkailumaana myös mielenkiintoisena kohteena turisteille. Aasialaisille puhdas kraanavesi on jo kuulemma ihan tosi kova juttu.

Keittiömestari Lars antoi työkiireen keskellä meille arvokasta aikaansa ja istahti hetkeksi juttelemaan terassille. Terassilla muuten viljellään myös yrttejä, joita käytetään Larsin keittiössä.

Keittiömestari Lars antoi työkiireen keskellä meille arvokasta aikaansa ja istahti hetkeksi juttelemaan terassille. Terassilla muuten viljellään myös yrttejä, joita käytetään Larsin keittiössä.

Hotellipäällikkö Jenni kertoi meille Tapiolan tulevista suunnitelmista ja alueen kehityksestä. Keskusaltaan äärellä ei ympäristön rakennustyöt näy tai kuulu ja terassilla pääseekin fiilistelmään kauniista kesäisestä päivästä upeassa ympäristössä.

Hotellipäällikkö Jenni kertoi meille Tapiolan tulevista suunnitelmista ja alueen kehityksestä. Keskusaltaan äärellä ei ympäristön rakennustyöt näy tai kuulu ja terassilla pääseekin fiilistelmään kauniista kesäisestä päivästä upeassa ympäristössä.

Keittiömestari Lars Wahlman kertoi mielenkiintoisen tarinan biodynaamisesti viljellystä viinistä. Sanotaanko, että siihen liittyvät viinitarhoilla käyskentelevät lampaat ;)

Keittiömestari Lars Wahlman kertoi mielenkiintoisen tarinan biodynaamisesti viljellystä viinistä. Sanotaanko, että siihen liittyvät viinitarhoilla käyskentelevät lampaat 😉

Ilta vaihtui yöksi kuin varkain siinä samalla kun nautimme illallista Grill It ravintolassa Marzi Nymanin ja muutaman muun lahjakkaan muusikon jazzahdellessa. Vaikka kello väitti yön olevan jo ovella, niin värjäytyi taivas vasta purpppuran kaikkiin sävyihin ja fiilis oli juuri kuten kaikissa muistoissa Suomen kesä vaan olla ja saattaa. Siinä tuli parvekkeella yömyssyä siemaillessa muisteltua tarinoita teinivuosilta yksi jos toinenkin. Ei niiltä oikein voi välttyäkään, jos siinä istuskellessa katselee kohti rakennusta, jossa Milla vietti kultaiset yläasteen teinivuodet. Ihailimme myös, kuinka vuonna 1989 rakennettu Espoon Kulttuurikeskus on kestänyt yllättävän hyvin aikaa ja on suorastaan komea pytinki.

Jazz & Diner viihdyttää hotellin ravintolassa jokatoinen perjantai. Raaka-aineisiin on panostettu ja esimerkiksi hamppareiden lihat ovat tietysti lähellä tuotettuja. Myös Marzi Nyman on teoriassa lähellä tuotettu, sillä tämä lahjakas herra on käynyt keskusaltaan toisella puolella olevan musiikkipainotteisen Tapiolan lukion.

Jazz & Diner viihdyttää hotellin ravintolassa jokatoinen perjantai. Raaka-aineisiin on panostettu ja esimerkiksi hamppareiden lihat ovat tietysti lähellä tuotettuja. Myös Marzi Nyman on teoriassa lähellä tuotettu, sillä tämä lahjakas herra on käynyt keskusaltaan toisella puolella olevan musiikkipainotteisen Tapiolan lukion.

Garden-3 Garden

Nostalgiakierrosta jatkoimme seuraavana päivänä aamiaisen jälkeen, kun nousimme fillareiden selkään ja suuntasimme Tapiolan kuuluisille vehreille puistoalueille. Pyörien ja ekologisten kulkupelien tarjoaminen kuuluu muuten myös Green Key -ohjelmaan. Gardenin kautta voi fillareiden lisäksi vuokrata yhteistyökumppanilta Eko Rentiltä sähköauton mitättömään 11€/ tuntihintaan! Sillä kuulkaa kelpaa turistin ajella stadiin, merenrannalle tai vaikka aina Nuuksion maisemiin ja ottaa ilo irti laajemminkin Espoon upeista luontokohteista. Me tyydyimme tällä kertaa etsimään Silkkiniityltä mehiläispesiä, joiden tuottamaa on esimerkiksi Gardenin aamiaisella tarjoiltu hunaja. Se jos mikä on lähellä tuotettua, jos tuottajat pörrää lähialueen kukissa! Pesiä emme löytäneet, joten suuntasimme vielä Otsolahden maisemiin meri-ilmaa haistelemaan.

Tälläkin kertaa loppui aika vierailulla liian lyhyeen. Kernaasti olisimme ripustaneet huoneemme oveen “I love luonto, en tarvitse siivuousta” –kyltin ja jatkaneet fillareilla aina Westendin ja Haukilahden rannoille asti. Kyseisille rannoille suuntaamme harvakseltaan muutenkin omilla fillareilla, joten ehkäpä esittelemme ne teille vielä toisella kertaa. Niille meinaan kelpaa lähettää hotelliin majoittuvia liikematkustajia aamulenkille. Ei paljon maisemat ja lenkkimaastot niistä Espoossa parane. Kulttuuritarjontaankin haluamme palata tutustumaan pitkästä aikaa. Tapiolan ikivanha elokuvateatteri näyttää näytöksiä edelleen ja loppukesästä koittaa jälleen Espoo Ciné ulkoilmanäytöksineen. Kulttuurikeskuksessakin olisi hienoa käydä vaikkapa April Jazzeilla ja Emma-museokin on vielä käymättä kokonaan! Kesäaikaan pitää myös päästä kokeilemaan SUP:lua keskusaltaaseen ja talvella potkimaan jäädytetylle luistinradalle. Ihanaa kun voi innostua vanhan kotikaupungin tarjoamista mahdollisuuksista ja niitä voidaan esitellä kernaasti myös ulkomaalaisille.

I <3 luonto -kyltti on saanut alkunsa Tapiola Gardenista ja meidän mielestä tämän pitäisi olla standardi kaikissa hotelleissa!

I <3 luonto -kyltti on saanut alkunsa Tapiola Gardenista ja meidän mielestä tämän pitäisi olla standardi kaikissa hotelleissa!

Silkkiniityllä. Emme valitettavasti (tai onneksi) löytäneet mehiläispesiä.

Silkkiniityllä. Emme valitettavasti (tai onneksi) löytäneet mehiläispesiä.

Kino Tapiola on yksi ensimmäisen Tapiolan keskuksen 50-luvulla rakennetuista rakennuksista. Alkuperäinen keskus on Tapiola Gardenin lähellä itään päin mennessä. Kino Tapiolan naapurissa Itäkartanon alueella on myös kuuluisa Mäntytornin asuinrakennus, joka oli valmistuessaan 1954 melkoinen taidonnäyte.

Kino Tapiola on yksi ensimmäisen Tapiolan keskuksen 50-luvulla rakennetuista rakennuksista. Alkuperäinen keskus on Tapiola Gardenin lähellä itään päin mennessä. Kino Tapiolan naapurissa Itäkartanon alueella on myös kuuluisa Mäntytornin asuinrakennus, joka oli valmistuessaan 1954 melkoinen taidonnäyte.

Vielä loppuun haluamme summata mitä me opimme Green Key -ympäristösertifikaatin tarjoamista mahdollisuuksista. Kyseessä on hyvinkin laajasti ympäristön huomioiva merkki, jonka saaneet majoitusliikkeet eivät siis ainoastaan täytä kriteerejä kerran, vaan sitoutuvat kehittämään toimintaansa vuosi toisensa jälkeen. Kyse ei ole mistään kaunopuheista, vaan konkreettisista asioista jotka joko täytetään tai muuten ei merkkiä heru. Ympäristön huomioiminen on asiakaslähtöistä ajattelua, sillä se tarjoaa meille jokaiselle mahdollisuuden valita helposti omien arvojen ja mieltymysten mukaan. Ja asiakkaina voimme luottaa siihen, että näitä vaihtoehtoja meille tarjotaan hotelleista joilta tämä sertifikaatti löytyy.

 

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Ida 14.6.2016 at 20:28

  Hoi Pingviinimatkalaiset! Pieni yllätys teille kesän iloksi 😉

  http://mylife-booklover.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  • Vastaa Pingviinimatkat 15.6.2016 at 20:48

   Kiitos Ida! Katsotaan milloin ehdimme siihen tarttumaan. Mielenkiintoinen haaste 🙂

  Vastaa