Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Aamulenkki Central Parkissa - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Aamulenkki Central Parkissa

23.3.2016

*** Millan mutina *** 

Yksi New Yorkin hienoimmista paikoista on kaupungin keuhkot, eli kaikkien tuntema Central Park. Puisto on miellyttävä ja mielenkiintoinen paikka käyskennellä mihin tahansa aikaan vuodesta, mutta suosikkini on luonnollisestikin syksy, kun puut hohtavat ruskan värjääminä ja jo maahan tippuneet lehdet rahisevat jalkojen alla. Erityisesti tykkään puistosta aamulla, kun siellä on lähinnä lenkkeilijöitä ja koiran ulkoiluttajia. Tilaa piisaa, mutta samalla pääsee tarkkailemaan paikallisten eloa ja oloa ilman, että tuntee olonsa tirkistelijäksi. Halutessaan voi käydä vaikka juttusille isojen aurinkolasien taakse piiloutuneen topakan tädin kanssa, sillä small talk näiltä rouvilta luonnistuu samalla kun koirat kirmaavat nurmikolla vapaana.

Valo on aamusta uskomattoman kaunis ja mieli puiden katveessa rauhoittuu kummasti kiireisen kaupungin keskellä. Puisto ei ole vain kaupungin keuhkot vaan myös parantola. Päivisin nurmikolla makoilee rakastuneita pareja, ystävä porukoita piknikillä ja kirjaa lukevia yksin puistoon rentoutumaan tulleita. Onhan se mukavaa aurinkoisella ja lämpimällä säällä, mutta jos yhtään on hölkälle taipuvaista sorttia, niin suosittelen pakkaamaan tennarit mukaan, sillä aamukirmailu näissä maisemissa on takuulla kokemisen arvoinen! Puistolla on mittaa neljä kilometriä ja leveyttäkin kilsan verran. Polkuja kulkee ristiin rastiin ja maasto on vaihtelevaa, joten täällä saa kyllä tehtyä juuri sellaisen treenin kuin itse haluaa.

_MG_9133_2

_MG_9118_2

_MG_9140_2

_MG_9144_2

_MG_9151_2

_MG_9160_2

_MG_9174_2

Mitä itse seurasin aamun tunteina juoksijoita, niin oli kaikille varsin selvää, että tossua toisen eteen laitetaan omalla kaistalla ja aistit pidetään valppaana teitä ylittäessä. Täällä nimittäin suhautetaan uskomatonta vauhtia myös polkupyörillä ja ne kaverit eivät paljon ääntä päästä muuten niin kovin äänekkäässä kaupungissa. Kukaan ei myöskään juossut Jacqueline Kennedy Onassis Reservoita myötäpäivään, vaan kulkusuunta näytti olevan kaikilla sama vastapäivään. Eli jos päätät kiertää tämän Central Parkin jättimäisen tekojärven, niin muista kirmata samaan suuntaan muiden juoksijoiden kanssa.

_MG_9177_2

_MG_9181_2

_MG_9190_2

_MG_9197_2

Lenkille haluavia avuksi löytyy esimerkiksi täältä kartta juoksulenkkien suunnitteluun. Riippuu tietysti paljon siitä mistä suunnasta olet puistoon tulossa, mutta koska eräs ystäväni suuntaa juoksutossujensa kanssa kaupunkiin vielä tällä viikolla (lucky bastard!), niin piirsin oman kartan hieman häntä silmällä pitäen. Tästä kierroksesta tulee nimittäin mukava kasin lenksu, jonka jälkeen ystäväni varmasti jaksaa vielä taapertaa kaupungin katuja. Ainakin viimeistään hyvin tankatun Diner-aamiaisen jälkeen. Kartta toimii hyvin myös niille jotka haluavat kierrellä puistossa ihan muuten vaan, sillä reitin olen valinnut sen mukaan, että sen varrelta löytyy monta hyvää maanmerkkiä kuiten The Mall, Bethesda Fountain, The Loeb Boathouse, Strawberry Fields ja aiemmin mainitsemani tekojärvi. Lisäksi reitin alkupäässä oleva The Bond siltoineen on juuri niin klassikko kuin vain kuvitella saattaa.

Screen Shot 2016-03-21 at 9.55.22 PM

Screen Shot 2016-03-21 at 9.56.04 PM

Screen Shot 2016-03-21 at 9.56.32 PM

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 23.3.2016 at 08:12

  Upeita kuvia jälleen kerran. Mä niin aion viettää juhannusaamun tuolla lenkkeilemässä! Kävellen tosin. 😀 Täytyy pitää siitä huolimatta kiertosuunta mielessä.

  • Vastaa Pingviinimatkat 23.3.2016 at 13:38

   Kiitos Elina 🙂 Arvelinkin, että tää saattais ohjelmanumerona maistua sullekin. Kävellen lenkin tepastelee kokonaisuudessaan parissa tunnissa tai ainahan sitä voi tekojärvelle päästyä jättää järven kiertämättä ja suunnata puiston länsipuolta takaisin. Riippuu toki paljon siitä mistä lähtee liikkeelle 😀 Kävellen tai juosten, kannattaa pitää silmät auki isommilla väylillä missä hölkkääjät liikkuu, niin et jää jalkoihin.

 • Vastaa Laura | RIMMA + LAURA -matkablogi 23.3.2016 at 08:47

  Mahtava konkreettinen reissuvinkki ja hyvä postaus! Pääsispä joskus tekeen tän aamulenkin

  • Vastaa Pingviinimatkat 23.3.2016 at 13:39

   Kiitos Laura <3 Ihana kun alkaa suomessakin olemaan taas lämpimämmät hölkkäkelit. En vaan pysty ulkona kipittelyyn talvipakkasilla tai loskamoskassa. Ihana kevätaurinko on taas ihan eri juttu 🙂

 • Vastaa Saana · Live now – dream later 23.3.2016 at 13:33

  Tämä oli oikein mainio vinkki, sillä tasan kuukauden päästä talsinkin jo ensimmäistä kertaa elämässäni New Yorkin katuja ja Central Parkin polkuja. Sain eräältä kv-matkabloggaajalta mainion vinkin fillarin vuokraamiseen puistopäivää varten, jotta ehtisi oikeasti koluamaan koko puiston läpi. Toivottavasti ilmat suosivat meitä viiden päivän NYC-visiitin aikana! Ihania kuvia, kiva päästä vertailemaan näitä syksyn värejä kevään kukoistukseen.

  • Vastaa Pingviinimatkat 23.3.2016 at 13:44

   Oi miten ihanaa, että pääset pian Nykin katuja talsimaan! Fillari onkin kätevä tapa tehdä isompaa kierrosta puistossa. En ole varma saako sillä ajella missä vaan siellä vai täytyykö pysyä omilla väylillä. Viidestä päivästä saa paljon irti, kun lähtee heti aamusta liikkeelle ja jakaa mieluummin päivän vaikka kahtia, jolloin ehtii ottamaan kämpällä/hotellilla pienen välikuoleman ja lepuuttamaan jalkoja. Aamuvarhaisen tekemisistä on kirjoitettu ihan oma postauksensa myöskin: http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/2015/04/17/puuhaa-aamuvirkuille-new-yorkissa/ Mahtavaa reissua teille!

 • Vastaa Anna / Muuttolintu 26.3.2016 at 23:53

  Tää on kyllä niin sankolistalla sitten joskus, kun tuonne suuntaan lähdetään!

 • Vastaa Teea | Curious Feet 3.4.2016 at 16:29

  Hienot on kuvat! Näyttää niin kivalta tuo puisto. Vaikka visiitti oli talvellakin kiva, niin olisi mukavaa joskus päästä tuonne keväällä tai kesällä aikaa viettämään.

 • Vastaa