Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Lissabonin punaisten kattojen yllä - suosikki Miradouromme - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Lissabon Portugali

Lissabonin punaisten kattojen yllä – suosikki Miradouromme

6.2.2016

Roomaan rakastuneen korvaan hieman särähtää, kun kuulee Lissabonia kutsuttavan seitsemän kukkulan kaupungiksi. Kukkuloita taitaa todellisuudessa olla enemmänkin ja monilta tuntuu löytyvän Miradouro joilta ihailla maisemia punaisten kattojen yli kauas Tejo-joelle. Alfaman vanhan kaupungin Miradouro de Santa Luzia oli paitsi turistien suosiossa, niin myös selfie-tikkuja ja muuta rihkamaa myyvän kaupustelijan tyysija. Henkilökohtaisia suosikkejamme olivat Bairro Alton kaupunginosan Miradouro São Pedro de Alcantâr ja kämppämme lähellä Bican kaupunginosassa sijaitseva Miradouro de Santa Catarina. Ensiksi mainitulta näkyy komeasti yli keskustan Pyhän Yrjön linnalle ja sen puistoalueella oli mukava notkua aurinkoisena lämpimänä päivänä. Kaksi kahvilaa houkutteli istuskelemaan joulukuussakin paikallisten viereen päivän lehteä lukemaan ja kuulumisia vaihtamaan.

Lissabon-8

Lissabon-7

Iltapäivästä auringon antaessa pikku hiljaa periksi, oli taas Santa Catarina taatusti kaupungin mielenkiintoisimpia paikkoja. Maisema punaisten kattojen yli on komea, sillä sitä koristaa Tejo-joki, sen toisella rannalla Lissabonia suojeleva Cristo Rei –patsas ja aurinko laskee 24 de Abril –sillan taakse. Santa Catarinasta ainutlaatuisen tekee myös mahtava paikan päällä vallitseva tunnelma. Näköalapaikka näytti olevan paikallisten nuorten aikuisten suosiossa ja siellä täällä olikin iloisia paikallisia ryhmiä viini- ja olutpulloineen, jotka nauttivat auringonlaskusta jonkun säestäessä kitaralla. Tunnelmaan on helppo soljua itsekin mukaan ja nauttia Vinho Verdeä auringon piirtäessä viimeisiä säteitä horisontissa.

_MG_1297

Lissabon-2

Lissabon

Santa Catarinan näköalapaikalla sijaitsee kaksi baaria, joista Noobai Cafe tarjoaa myös ruokaa. Noobai toimi  Millalle mukavana turvasatamana Juhanan sairastuttua ärhäkkään vatsatautiin. Herra makasi tajuttomuuden rajamailla sängyn, vessan ja sohvan bermudan kolmiossa pari päivää Sintran retken jälkeen jouluaaton yli. Ensin ajattelimme kyseessä olevan ruokamyrkytys, vaikka olimme syöneet melko samoja ruokia. Kahden päivän sairastelun jälkeen ja kuumeen kaikottua alkoi kuitenkin olla selvää, että ihan vähällä ei tästä selvitä. Loppuloman Juhanaa viihdytti portugalilaiset televisiokanavat ja Milla teki omia pieniä retkiä kaupungille. Kun maailman paras reissuseura ei enää päässyt katsomaan auringonlaskuja yhdessä, niin seuraksi tuli kirja ja moleskine. Ympärillä istuskelevat lissabonilaiset lueskelivat kirjoja, pulisivat seuruissa iloisesti ja polttivat ketjussa. Tunnelma oli varsin leppoisa ja paikasta jäi fiilis, että tänne olisi ollut helppo tulla vaikka syömäänkin jos olisi ollut oikeasti yksin matkalla.

IMG_3632

Potilas toipui vasta suomeen päästyämme, joten emme ehtineet katsomaan kaupunkia lähellekään niin paljon kuin mitä olisimme halunneet. Lissaboniin palaamme siis varmasti ja suuntaamme ensitöiksemme ihailemaan auringonlaskua Santa Catarinalle. Ehkä sillä reissulla pääsemme kokemaan enemmän paikallista ravintolatarjontaa, kuten kehutun ravintola Bastardon, josta luimme Tasty Travelissimo -blogista. Kernaasti istahtaisimme myös Cocoa Etsimässä -blogissa kehuttuun Carrafeira Alfaia -viinibaariin ja Milla ainakin haluaa vielä kokeilla Travellover -blogissa kehuttua Segway-ajelua. Eli seuraava reissu on to do-listalla, ajankohtaa emme tosin ole vielä suunnitelleet. Pakkohan näitä auringonlaskuja on päästä ihailemaan taas uudemmin.

IMG_3637

Saatat myös pitää näistä

7 Kommenttia

 • Vastaa Annika | Travelloverblogi 6.2.2016 at 12:30

  Segway-ajelu todella kannattaa! Ja sen jälkeen vasta ne viinit. 🙂 Lissablonia onkin jo vähän ikävä. 🙂

  • Vastaa Annika | Travelloverblogi 6.2.2016 at 12:30

   Lissabloniapa hyvinkin. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 6.2.2016 at 14:52

   No kyllä vinho verdeä voi siemailla vähän ennen ajeluakin, siinähän on vähemmän prosenttejakin 😉 Mutta joo, ei ehkä kannata hiprakassa Segwayllä huristella.

 • Vastaa Jenna / With huge passion for life 6.2.2016 at 16:15

  Hihi, ensin tosiaan Segway huristelu ja sitten vasta viini 🙂 Ihastuttavia kuvia!

 • Vastaa Tomppa 12.3.2017 at 19:20

  Ihan paras Miradouro, etenkin kesäisin kun paikalla on Mojito-kärry

  • Vastaa Pingviinimatkat 13.3.2017 at 14:59

   Oi Mojito-kärry! Haaveissa on päästä näille nurkille joskus uudemmin lämpimämpään vuoden aikaan, vaikkei joulukuussakaan mitään vikaa ollut.

  Vastaa