Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatka - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Vuoden 2015 julkaisemattomat matkat

3.1.2016

***  Millan mutina ***

Moni bloggaaja purkaa blogeissaan tunnelmia menneestä reissuvuodestaan. Olen tehnyt jo useamman vuoden ajan saman tilinpäätöksen, kuin minkä Nella julkaisi blogissaan. Omia vastauksiani miettiessä huomasin samalla, että reissuvuosi 2015 oli pitänyt sisällään seikkailuja, joista ei ole tullut aikomuksesta huolimatta kerrottua täällä blogin puolella yhtään mitään! Pieniä reissuja ja tarinoita, jotka eivät yksin jaksaneet kantaa kokonaiseksi postaukseksi asti. Tässä yhteen niippuun koostettuna olkaaten hyvä.

Saksa – kevät

Maaliskuun lopulla reissasin ensin Müncheniin ja sieltä edelleen lähemmäs Ulmia pieneen Bad Ditzenbachin kylään. Münchenissä yövyin ystäväni K:n luona ja vietimme mukavan illan kaupungilla. Juhlistimme samalla myös hänen kolmekymppisiä, joille en valitettavasti päässyt osallistumaan kuukautta aiemmin. Ilta ei ollut kovin pitkä, sillä aamulla oli edessä normaali työpäivä Münchenin toimistolla. Istuimme alkuiltaa terassilla ja nautimme varsin maistuvat burgerit. Terassilla istuskelu oli maaliskuun lopulla suorastaan juhlaa Suomesta tulleelle turistille!

Perjantaina töiden jälkeen hyppäsin junaan ja illalla jo kilisteltiin rakkaan ystäväni Liisan kanssa ja ihasteltiin kummityttöni uusimpia temppuja. Lauantai oli perinteinen tyttöjen Shopping Day ja se vierähtää iloisesti Metzingenissä. Jos suuntaatte Etelä-Saksaan, niin suosittelen ehdottomasti käymään Metzingen Outlet-kylässä. En erityisemmin pidä Outleteista yleensä ihan siksi, että rekit notkuvat mallikappaleita ja ties mitä kuormasta pudonnutta, mutta Metzingenissä jaksan kahlata kauppoja toisensa jälkeen. Kaupoissa harvoin tulee olo, että on edes Outletissa ja mikä parasta, olen tehnyt ihan todella hyviä löytöjä. Erityisesti treenivaatteita ja muutamia muita laadukkaampia merkkejä on tullut hankittua.

Saksa1

Lontoo

Saksan matkan jälkeen kävin polvileikkauksessa ja kolme viikkoa myöhemmin suuntasimme huhtikuun puolessavälissä Elinan kanssa Royal Caribbeanin vieraana Anthem of the Seasin neitsytristeilylle. Lentomme olivat Lontooseen mistä bussikuljetukset veivät Southamptonin satamaan. Laivalta lähdettiin jo aamulla aikaisin, joten otimme paluulentomme vasta illaksi, jotta ehtisimme hieman pyörähtää Lontoon sykkeessä. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen. Ihastelimme puistoissa lounasta nauttivia liike-elämän pukuihmisiä ja fiilistelimme kuinka se kevät pian Suomeenkin saapuisi. Teimme surkean iskun Regent Streetin kauppoihin kävellessämme Oxford Circus Stationilta Piccadillylle. Kävimme katsastamassa myös Big Benin ja Thames-joen, joiden jälkeen olimme valmiita kotimatkalle. Keppien kanssa klenkatessa päivä Lontoossa ei ollut ehkä paras mahdollinen idea, mutta tulipahan tehtyä ja jotain edes nähtyä.

Lontoo

Tukholma x 3 

Toukokuun alussa vaihdoin työpaikkaa ja kesän mittaan kävin Tukholmassa uuden firman pääkonttorissa kolmeenkin otteeseen. Ensimmäisellä reissulla ei tullut näköjään otettua kuvan kuvaa. Päivät kuluivat pääasiassa toimistolla ja illat päivistä toipuessa asunnolla. Toisella reissulla kesäjuhlien puitteissa pääsimme mukavalle Tukholman edustan saaristoristeilylle ja ilma oli poikkeuksellisesti muuhun alkukesään nähden tuolloin kesäisen lämmin. Elokuun vierailun yhteydessä nautimme toimistopäivän lomassa lounasta Hötorgetin uudella Street Food alueella (vahva suositus!) ja maittavan dinnerin uuden karheassa Burger & Lobster ravintolassa. Lauantaina vietin laatuaikaa itseni kanssa pääasiassa hotellilla ja sen viereisessä puistossa kuumassa auringon paahteessa.

Tukholma1Tukholma2

Saksa – syksy

Syksyn tullen loikkasin jälleen Saksan koneeseen ja suuntasin samaisen Liisa-ystävän luokse juhlimaan syntymäpäiviäni. Sää ei ollut ihan niin kesäinen enää mitä olimme hartaasti toivoneet, joten pitkät illat terassilla jäivät kylmän sääaallon jalkoihin. Sen sijaan ulkoilimme, hoidimme hevosia ja suuntasimme jälleen Metzingeniin ostoksille. Synttäripäivän kruunasi Liisan miehen paistama jättiläispino lettuja!

Saksa2

Kanaria

New Yorkin ja joulun Lissabon reissujen väliin tuli valitettavasti vielä yksi matka. Isäni menehtyi äkisti Kanarialla ja kävimme siskoni kanssa hakemassa hänet kotiin. Matka oli raskas, enkä todella toivo vastaavaa reissua kenellekään. Olo rantahiekassa lomailevien turistien seassa oli epätodellinen, enkä oikein vieläkään saata uskoa siellä käyneeni tai tapahtumia todeksi. Matkasta tuskin koskaan kirjoitan blogiin tämän enempää, mutta jos joku joutuu kohtaamaan saman ja kaipaa tietoa siitä mitä läheisen kuolema Espanjassa käytännön järjestelyiden osalta tarkoittaa, niin voi minuun ottaa yhteyttä.

Esp

Sellaisia olivat vuoden 2015 ennen julkaisemattoman matkat. Loppua kohden taloutemme reissutahti kiihtyi ja juttuja on luvassa niin Nykistä kuin Lissabonistakin. Uuden vuoden reissukalenteri korkataan Tallinnan matkalla, mutta sitten onkin kaikki vielä ihan avoimena. Ehkäpä tammikuun lopulla järjestettäviltä matkamessuilta löytyy uutta inspiraatioita ja kalenterikin täytyy taas.

Monet yllä olleista kuvista on julkaistu Instagramissa Millan tilillä @millapingiivini. Instassa julkaistaan jatkossakin varmasti kuvia pienemmistä seikkailuista, joten kannattaa laittaa seurantaan. Blogin Facebookissa tiedoitamme taas paljon muustakin, joten siitä varsinkin kannattaa tykkäillä. Twitterissä aktivoituneet löytävät Pingviinimatkat sieltä myös.

Mahtavaa alkanutta uuta vuotta!

Saatat myös pitää näistä

13 Kommenttia

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 3.1.2016 at 12:06

  Voi ei, olipa kurjia uutisia postauksen lopussa :(. Lämpimät osanottoni isäsi poismenon johdosta, en voi edes kuvitella kuinka raskas reissu tuo Kanarian-matka on ollut. Voimia surusta toipumiseen. Ja iloista ja antoisaa tulevaa reissuvuotta kaikesta huolimatta.

  • Vastaa Pingviinimatkat 3.1.2016 at 22:23

   Kiitos Arna <3 Onneksi päästiin Lissaboniin ottamaan aikalisä ja purkamaan tuntoja aurinkoisemmassa kelissä. Antoisaa ja iloista reissuvuotta myös teille!

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues 3.1.2016 at 12:15

  Iloa, valoa, ja voimia uuteen vuoteen, olkoon se onnellinen ja erityisen reissuntäyteinen! <3

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 3.1.2016 at 13:29

  Musta tuntuu, että tuonne Metzingenin Outletiin on päästävä ihan vaan sen vuoksi, että olet kehunut sitä niin paljon! Mutta on tässä postauksessa julkaisemattomia matkoja laidasta laitaan. Iloa ja surua. Olen niin pahoillani, että jouduit lähtemään sellaiselle Kanarian matkalle, jollaiselle kukaan ei haluaisi. Toivottavasti moni ei joudu kyselemään sinulta vinkkejä käytännönjärjestelyihin.

  • Vastaa Pingviinimatkat 3.1.2016 at 22:27

   Sinä se olekin aina mielessä SuperDryn liikkeessä 😀
   Vuoden matkat ovat olleet upeita ja niistä on jäänyt hyvät muistot. Joskus elämä tarjoaa nurjaa puoltaan ja toivon myös todella, että kukaan ei joudu ottamaan yhteyttä viimeaikaisiin käytännön järjestelyihin liittyen.
   Ihanaa alkanutta vuotta sinulle vielä, mahtavaa oli saada sinut elämääni menneen vuoden aikana 🙂

 • Vastaa Annika | travelloverblogi 3.1.2016 at 16:38

  Voi Milla. Otan osaa suruusi. Kunpa et tuota Kanarian-matkaa olisi joutunut koskaan telemään. Mutta sellainen toisaalta lasten osa melkeinpä aina on: vanhemmista aika jättää joskus. Ei se helppoa ole, vaikka seuraisi vimeisiä aikoja ihan vieressäkin. Vuodessasi on onneksi ollut paljon paljon myös iloa.

  • Vastaa Pingviinimatkat 3.1.2016 at 22:29

   Kiitos Annika. Tätähän se elämä on, välillä surua, mutta onneksi myös paljon iloa. Uudesta vuodesta toivon vain parempaa 🙂

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 3.1.2016 at 16:51

  Ihanaa alkanutta uutta vuotta teille – reissuntäyteistä sellaista! 🙂

  Ja luonnollisesti tuo viimeinen tässä esitelty reissu, tiedätkin että <3

  • Vastaa Pingviinimatkat 3.1.2016 at 22:29

   Kiitos Sanna <3 ja reissun täyteistä alkanutta onnellista vuotta myös sinulle.

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 4.1.2016 at 17:30

  Tämäpä oli hyvä yhteenveto! Olen miettinyt aina välillä, mitä “tehdä” niille lukuisille matkoille, jotka eivät blogiin asti päädy, joten saatanpa tehdä itsekin samanlaisen…

  Osanotot tuosta viimeisestä. Tuota ei tosiaan toivoisi kenellekään.

  • Vastaa Pingviinimatkat 4.1.2016 at 22:05

   Kiitos Jenni. Ja ihmeessä tee myös koostetta niistä julkaisemattomista. Niin sanotusti onnellinen ongelmahan se vain on jos pieniäkin juttuja piisaa muttei ehdi kaikkia julkaisemaan 🙂

 • Vastaa Inka 6.1.2016 at 07:44

  Haha, ihana että Millan mutinat ovat palanneet! 😀 Muistan ku aloin lukea teidän blogia ja siellä oli aina kaikkien postausten alussa merkintä siitä että kumman näppäimistöltä teksti oikeen on, ja se jotenkin väritti sitä tekstiä jo lähtökohdin ihan eri lailla. Ja vau mitä reissuja!! Ihanaa että näätte Liisan kanssa säännöllisesti siitäkin huolimatta, että välimatkaa on. Mutta eipä se varsinkaan matkailijahenkisiä tosiystävyksiä haittaa! 🙂

  Ja sata rutistusta vielä kerran! <3

 • Vastaa