Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi Tampere

Sänkyunelmia ja huonepalvelua – Solo Sokos Hotel Torni, Tampere

17.12.2015

Solo brandi tre torni 1200

Maisema kuin pilven reunalta. Peti pehmeä kuin pilvipumpuli. Siinä pari ensimmäistä ajatusta mitä yö Solo Sokos Hotel perheen uusin tulokas Tampereen Torni meissä herätti. Kaupungin valot tuikkivat marraskuun pimenevässä yössä jalkojen juuressa ja siemailimme huoneessamme vihreällä kortilla varsin edulliseen hintaan lunastettavaa kuohujuomaa. Majapaikkamme on Suomen korkein asuinrakennus ja samalla kunnianosoitus Tamperetta ja tamperelaisuutta kohtaan. Rakennus on kuulemma herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta ehtinyt jo ensimmäisen vuotensa aikana haalimaan niinkin maineikkaan huomionosoituksen kuin Tampereen kaupungin myöntämän hyvän rakentamisen palkinnon. Palkinnon perusteluna oli mm. se, että hotellin sanottiin olevan kaupunkikuvan kannalta yksi Tampereen merkittävimmistä rakennuksista kautta sen historian. Hotelli haluaa omien sanojensa mukaan juhlistaa Tampereen kykyä uudistua, ja siinä se näyttää upeasti onnistuneen.

Solo Torni Tampere-6

Rakennuksesta itsessään ensimmäisenä kaupunkiin tulija huomaa tietysti radan vieressä kohoavan torniosuuden. Tummanpuhuvaa julkisivua koristaa Signaali-valoteos, jonka valot välkkyvät pimeässä yössä. Valo se välkkyi muinoin Tampereen Finlaysonin tehtaillakin, kun ensimmäinen pohjoismainen sähkölamppu siellä sytytettiin. Uusi yhdistyy kuitenkin myös rakennuksessa itsessään vanhaan, sillä torniin sisäänkäynti käy vanhan veturitallin kautta. Respan takana komeileva Feeniks-lintupatsas toistaa uudistumista uuden ja vanhan välillä. Seppämestari Jorma Dahlströmin töitä löytyy muualtakin hotellista ja erityisesti silmä kiinnittyy sisääntuloaulan Veturi-teokseen ja aamiaissalin perältä löytyvään Tampereen kaupungin siluettiin. Hotelli on todellinen taidegalleria, sillä sen huoneista ja käytäviltä löytyy peräti 300 taideteosta Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijoilta. Kaikki teokset ovat kuulemma ostettavissa, jos jokin miellyttää erityisesti silmää, niin ei muuta kuin ostoksille! Mainio idea yhdistää hotellin ja taiteilijaseuran voimavarat.

Solo Torni Tampere-7 Solo Torni Tampere-8

Modernissa hotellissa huoneet ovat tietysti uudenaikaisia ja varsin erilaiset kuin toisessa Tampereen Solossa Tammerissa. Modernista ympäristöstä löytyy kuitenkin tutut Solo-elementit ja yksi tärkein niistä on tietysti sänky! Tämän vuoden hotellivierailuiden aikana jos jokin asia on tullut selväksi, niin se, että me tarvitaan kotiin uusi sänky! Solo hotellien kotimainen Familon Dreamy Safe sänky on vakuuttanut siinä määrin, että piti ihan hotelleilta kysyä tämä sänkyä koskeva yksityiskohta erikseen. Onhan se nyt vähän surullista jos aina kotiin palattua tuntuu siltä, että nukkuu surkeammassa sängyssä kuin mitä hotellissa. Kotiin paluussa parasta pitäisi olla juuri se kuinka reissusta rähjääntyneenä pääsee omaan täydelliseen sänkyyn. Nyt me sen sijaan nukumme luksusunet hotellissa ihanan seitsemän senttiä paksun petarin päällä, joka muotoutuu kehon lämmön ja painon vaikutuksen mukaan. Milla ei edes pidä Tempurista, mutta tämä (ei Tempur) petari on saanut nirppanokan puolellensa.

Huone oli kovaa kamaa niin näköalaltaan kuin varustelultaan

Huone oli kovaa kamaa niin näköalaltaan kuin varustelultaan

Solo Torni Tampere-9-horz

Nojatuolin valaistus innoitti diivailemaan 40-luvun kuumavalotyyliin

Nojatuolin valaistus innoitti diivailemaan 40-luvun kuumavalotyyliin

Tampereella nautimme ihanasta vuoteesta koko rahalla, eli tilasimme päivällisenkin huonepalvelusta ja nautimme sen samalla kun katselimme jenkkifudista telkkarista. Hamppari ja caesar-salaatti olivat oikein maukkaita ja pitkän päivän päätteeksi oli ihanaa vain köllähtää verkkareissa mahan viereen heti syömisen jälkeen nukkumaan. Korkealla tornissa nukkuessa on mukavaa kun voi jättää verhot auki ja heräillä aamulla heräävän kaupungin kanssa auringon noustessa yhtä aikaa. Tällä kertaa aurinko ei pärjännyt pilville kilpailussa mikä antoi meille mainion syyn jatkaa sängyssä makoilua aina myöhäiseen aamuun asti.

Solo Torni Tampere-5

Asiakasomistajavalkkarin voimistamana Millakin jaksoi innostua Jets vs. Patriots matsin viimeisistä minuuteista

Asiakasomistajavalkkarin voimistamana Millakin jaksoi innostua Jets vs. Patriots matsin viimeisistä minuuteista

Caesar + ranut = aikas okei!

Caesar + ranut = aikas okei!

Kellon lähestyessä puoltapäivää tsekkasimme kiireesti ulos ja suuntasimme vielä rakennuksen 25. ja ylimmästä kerroksesta löytyvään Moro-baariin! Vaikka taivas päätti verhoutua harmaaseen, niin oli nämä Tampereen uusimmat lintuperspektiivimaisemat nähtävä. Komeimmillaan maisema on varmasti auringonlaskun aikaan ja hämärtyvinä kesäiltoina, mutta kannatti ne katsastaa marraskuisena aamupäivänäkin. Kotimatkaa ennen ei kuitenkaan hennottu ottaa päivähömpsyjä, joten Milla päätyi kokeilemaan baarin tee valikoimaa. Moro baarissa on tarjolla Afternoon Tea (sunnuntaina alkaa jo klo 12), mikä on mahtava idea ja vaihtoehto alkoholille! Arkisin iltapäivän teet on tarjolla klo 13:30-16:00 ja viikonloppuisin klo 12:00-15:00. Hinta on 14 euroa ja teen lisäksi se siis kattaa buffetpöydän jossa on suolaisia ja makeita herkkuja. Jos tekee mieli täyttävämpää ruokaa, niin kannattaa suunnata Moro Baariin keittolounaalle.

Riistakamera todistaa aamupäivän menneen laiskasti möllöttäen

Riistakamera todistaa aamupäivän menneen laiskasti möllöttäen

Moro-baarissa oli todella hienot valot sekä paljon kuvia Tamperelaisista urheiluvaikuttajista

Moro-baarissa oli todella hienot valot sekä paljon kuvia tamperelaisista urheiluvaikuttajista

Solo Torni Tampere 2pvä-6

Solo Torni Tampere 2pvä-5

Käsienpesu sujuu aikas ok-maisemien äärellä. Tuo etualalla nököttävä pikkuruinen torni on muuten parikymmenkerroksinen Hotelli Ilves...

Käsienpesu sujuu aikas ok-maisemien äärellä. Tuo etualalla nököttävä pikkuruinen torni on muuten parikymmenkerroksinen Hotelli Ilves…

Tee-kannu tuli tilauksesta

Tee-kannu tuli tilauksesta

Solo Torni Tampere 2pvä-2

Kaiken kaikkiaan oli Solo-perheen uusin tulokas komea ja vierailun arvoinen. Varmuudella tulemme viihtymään toisekin! Joko olette vierailleet Tornissa yöpyen tai muuten vain Moro-baarissa maisemia ihastelemassa?

***

Vierailumme Tampereen Tornissa on osa vuoden 2015 projektia, jossa vierailemme jokaisessa Solo Sokos Hotellissa. Nämä postaukset tunnistaa helposti postauksen alussa näkyvästä ’Solo Brändibloggaaja 2015′ merkistä.

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Veera Bianca 17.12.2015 at 17:52

  Onpa ihanan näköinen hotelli <3

 • Vastaa Inka 17.12.2015 at 21:15

  No moro! Onpa kyllä kivan näköistä, kuten Veerakin ihasteli. Mulla tulee tuosta aina ekana mieleen se sen monien tamperelaisten keskuudessa saama Mordorin silmä -lempinimi, mutta kieltämättä mua kyllä kiinnostais kans vierailla tuolla! Eniten kiinnostusta herättää huoneiden sisustus, joka tuntuu olevan melko poikkeuksellinen näin hotellimaailmassa.

  Ja hampparit hotellisängyssä huonepalvelusta tilattuna – voiko olla mitään parempaa? 😀

 • Vastaa Pingviinimatkat 18.12.2015 at 20:42

  Suosittelemme lämpimästi vierailua! Olit oikein erityisesti mielessä kun Moro Baarin Afternoon Tea Buffettia ihastelimme. Voisko mikään olla teikäläiselle sopivampaa, kuin kannullinen teetä ja notkuva buffa komeissa maisemissa 😀 Sisusus oli todella hieman erilainen ja pelkästään positiivisella tavalla. Vähän samoin kuin Tallinnan Estoriakin on. Kiva et kun hotellit lähtevät tekemään vähän erilaista ja yksilöllisempää tyyliä 🙂

 • Vastaa MM99 23.12.2015 at 11:59

  Ennenkuin muutin Tampereelta takas Helsinkiin viime keväänä, piti käydä juomassa lasi kuoharia Moro -baarissa ja fiilistelemässä vielä Tamperetta yläilmoista <3

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.1.2016 at 01:15

   Varmasti mitä oivallisin paikka juhlistaa erilaisia elämän käännekohtia ja muita huippuhetkiä 🙂

 • Vastaa Lilli 31.12.2015 at 13:41

  Hei,
  kirjoitat(te) tosi kivasti. Mutta saanko sen verran leikkiä äidinkielenopettajaa, että kielet ja kansallisuudet kirjoitetaan pienellä, siis englantilainen, suomeksi, tamperelainen, saksalainen….

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.1.2016 at 01:19

   Kiitos Lilli. Hyvä huomio, korjataan. Toivottavasti äidinkielenopettajaa hieman lohduttaa, kun näkee ettei tämä sama virhe esiinny teksitissä kuin kerran ja muuten on mennyt oikein 🙂

 • Vastaa Milla 15.1.2016 at 12:21

  Kyllä hyvä sänky on tärkee, hankin vuosi sitten Hästensin sängyn ja vaikka maksankin sitä osamaksulla pitkään niin olen tyytyväinen hankintaan. Poikaystäväni Ikean sängyssä nukuttujen öiden jälkeen selkä on jumissa. Jotkut hankkii auton, jotkut sängyn 😀

 • Vastaa