Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Fiskars
Pallontallaajat.net
Valikko
Fiskars Suomi

Kädentaitoja, herkkuja ja joulun tunnelmaa Fiskarsissa

22.11.2015

Viikko sitten lauantaina Milla hyppäsi muutaman muun bloggajan kanssa Kiasman edestä Friman Matkojen bussiin ja suuntasimme blogimatkalle* vajaan sadan kilometrin päässä sijaitsevaan historiallisesti merkittävään Fiskarsiin. Kesäkylänä tunnettu ja taiteilijoita puoleensa vetävä Fiskars on tullut meille tutuksi Tammisaaren sukulointien yhteydessä ja yhden lyhyen postauksenkin olemme sieltä kirjoittaneet jouluna 2012 (kts. talviset kuvat). Tunnelma on aivan omanlaisensa talviseen ja hämärään aikaan, jolloin historiallisen ruukin mailla vallitsee ihanan rauhallinen ja seesteinen fiilis. Fiskarsin laaksossa luonto on todella kaunista ja jokseenkin epäsuomalainen. Joku bussissa totesikin uniikin vanhojen puiden ja joen halkoman maiseman muistuttavan enemmän englantilaista kuin kotimaista. Frimanin bussit kulkevat joulun alla Fiskarsiin Kiasman edestä lauantaisin, joten myös ilman autoa tänne pääsee jouluostoksille helposti. Joulun alla kylässä tapahtuu paljon kaikenlaista, ohjelmaan voi tutustua täältä.

Päivävierailumme ohjelma oli mielenkiintoinen ja oli upeaa kuulla ammattitaitoiselta oppaaltamme Tuulalta ruukin tarinoita aina historiasta tähän päivään asti. Pohdimmekin Cocoa etsimässä –blogin Arnan ja Arton kanssa sitä miten kannattaisi ulkomaillakin hyödyntää oppaita useammin, sillä paikallisilta irtoaa niitä tarinoita ja tarinat ovat ne mitkä tekevät kohteesta kuin kohteesta mielenkiintoisen. Nautinkin päivän mittaan erityisesti kaikista niistä tarinoista mitä meille kerrottiin rakennusten, myymälöiden, ravintoloiden ja ruokienkin takaa.

Fiskars-16

Fiskars-15

Koski ja vuonna 2013 avattu hotelli Tegel vanhassa hienotaepajassa

Herkuttelijaa hemmotellaan Fiskarsissa niin, että lyhyelle päivän reissulle saattaa tulla peräti valinnan vaikeus. Me nautimme alkuun lounasta kosken rannassa sijaitsevassa Kuparipajassa. Ravintolan slogan on ’Makuja käsityönä’ ja sen paremmin ei ravintoloitsija Juha Järvinen voisi asiaa ilmaista. Ravintolasalin ikkunoista avautuu kaunis maisema koskelle Vanhan Myllyn ja hotelli Tegelin suuntaan. Ateriat ovat tietysti kuin pieniä taideteoksia lautasella ja haarukallinen suussa aiheuttaa pienen ilotulituksen. Sanomattakin selvää, että tässä on kädentaidot meidän makuun! Aterian lomassa Juha kertoi meille Itsenäisyyspäivän viikonloppuna järjestettävästä Jouluiset maan maut –ruokatapahtumasta, joka kuulosti erittäin mielenkiintoiselta. Tarjolla on maistelemiamme paikallisten ja pientuottajien herkkuja lähialueelta, joita voi monia ostaa tietysti kotiin viemiseksikin. Suosittelen!

Jälkiruuaksi tarjoiltuja Fiskarsin Juustolan tuotteita kannattaa tuolta tapahtumasta ainakin hakea ja tietysti kylällä käydessä muutenkin. Enpä aiemmin tiennytkään, että kylällä ylipäätään valmistetaan juustoja. Ranskan Alpeilta romanttisen rakkaustarinan siivittämänä Suomeen muuttanut Thierry on tuonnut mukanaan Fiskarsiin ammattitaitonsa ja intohimonsa sielukkaiden juustojen valmistukseen. Lopputuloksena syntyy käsityönä tuotettuja superherkkuja, jotka vievät kielen mennessään.

Fiskars-14

Koski ja oikealla ravintola Kuparipaja

Fiskars-13

Sielunsa juustoille menettänyt Thierry kertoo intohimonsa kohteesta

Lounaan jälkeen kiertelimme työpajoilla ja tutustuimme Tornikellorakennuksen myymälöihin. Itselleni uutisena kierroksella tuli tieto siitä, että yli kolmekymmentä vuotta naapurustossamme Ullanlinnassa sijainnut Baltasar-myymälä on itse asiassa lopettanut toimintansa ja yrityksen perustaja taiteilija Tuire Hämäläinen muuttanut Fiskarsiin. Pääsimme vierailemaan tiloissa, joissa hänen Art Baltasar lasi- ja maalaustaiteen näyttelytila avaa ovensa yleisölle ensi vuoden toukokuussa. Koska lasitaiteesta kiinnostunut siskoni lukee laiskasti blogiamme, uskallan teille paljastaa, että ajattelin joululahjaksi viedä hänet tutustumaan todelliseen lasitaiteen uranuurtajaan. Suvussa jossa kaikilla on maallista mammonaa huomattavasti yhteistä aikaa enemmän, niin annan lahjaksi mieluummin yhteistä tekemistä tai kokemista. Fiskars on mitä täydellisin vaihtoehto siskosten kesken vietettyyn päivään.

Seuraavalla Fiskarin käynnillä haluan tutustua paremmin myös Upi Anttilan Takopajaan. Sepän työssä on jotakin todella kiehtovaa ja erilaisuudessaan se saa tällaisen toimistorotan mielenkiinnon heräämään. Takomosta oli hankittava uusi avaimenperä ja taisinpa siinä haaveilla jopa kurssista Upin opissa. Olisihan se aika makeeta päästä kokeilemaan itse muotoilua sepän ohjauksessa.

Fiskars-12

Baltasarin uudet kauniit tilat

Fiskars-11

Fiskars-10

Fiskars-9

Upi kertoo Takomossa sepän työstään

Työpajojen tuotteita voi ostaa myös kylän keskellä sijaitsevasta Tornikellorakennuksen myymälöistä. Onoma Shopissa on myynnissä Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden tuotteita. Kaupassa yhtä aikaa vierailleet japanilaiset turistit olivat suorastaan riemastuttavan innoissaan kaikesta kauniista mitä myymälästä löytyy. Itse kun yleensä reissuissa intoilee paikallisista käsityönä valmistetuista taidonnäytteistä, niin oli mukava seurata myös kotimaisten miellyttävän täällä vierailevia. Samasta rakennuksesta löytyy muuten Fiskarsin suosikkini, nimittäin Kirjakahvila Cafe Antiquen yhteydessä oleva Suomen Antiikki- ja Taidekirjakauppa. Hyllytolkulla mielenkiintoisia kirjoja ja täältä olen löytänyt esimerkiksi sisustusaiheista lukemista pilkkahinnalla.

Fiskars-8

Fiskars-7

Fiskars-6

Fiskars-4

Fiskars-5

Suosikkikauppani Fiskarsissa, eli kanelin tuoksuinen Suomen antiikki- ja taidekirjat

Kahvihammasta alkoi tietysti iltapäivästä jo kolottamaan ja siihen sopivasti meille olikin suunniteltu vierailu Petris Chocolate Roomiin. En yleensä sekoa suklaasta, mutta täällä käsityönä valmistettavat ja suussa sulavat makuelämykset saavat väkisinkin kukkaron nyörit aukeamaan. Super herkullisten suklaaluomusten rinnalla on myynnissä varsin kattava valikoima Pukka-teetä, joka ilahdutti suuresti. Tiedän kyllä, että Juhanan sydän ei välttämättä saa ylimääräisiä kieppejä suklaasta, joten onneksi Fiskarsista löytyy miehisempikin vaihtoehto herkutteluun. Vanhasta veitsitehtaasta löytyy nimittäin nykyisin Rekolan Panimo. Kotiin jäänyt sairastaja olikin erityisen iloinen panimolta tuoduista tuliaisista, joita toivottavasti pääsemme seuraavan kerran yhdessä Fiskarsiin maistelemaan.

Fiskars-3

Fiskars-2

Päivällisen veisin Juhanan nauttimaan hotelli-ravintola Wärdhusiin, eli Wärssyyn, jossa nautimme herkkuaterian myös tällä retkellä. Menu vaihtuu usein, joten elämys on aina uusi vuoden aikojen mukaan. Panimon tuotteet sopivat erinomaisesti kyytipojaksi ja lupaan, että poistut aterian jälkeen onnellisena. Oluista ja aterioista nautiskelun jatkoksi on tietysti mukavaa, jos ei heti tarvitse suunnata takaisin kotiin. Majoitusta Fiskarsissa onkin tarjolla kahdessa hotellissa. Wärssy on majoittanut väsyneitä matkalaisia jo vuodesta 1836 ja joen rannassa sijaitsevasta vanhasta hienotaepajasta on kunnostettu 2013 toinen upea hotelli Tegel. Tyylikkäästä hotelli Tegelistä, löytyy 13 huonetta ja nyt sinulla on mahdollisuus lunastaa itsellesi yö yhdessä niistä!

Fiskars

Näitä hirvenlihapullia haluan vielä viedä Juhanankin maistamaan!

*** ARVONTA (on päättynyt!)***

Arvomme siis majoituslahjakortin 2-hengen huoneessa kahdelle hengelle hotelli Tegelissä Suomen ehkä kauneimmassa kylässä. Lahjakortti on voimassa kevääseen 2016, joten nyt on eriomainen mahdollisuus lunastaa lahjaksi aikaa jonkun läheisen kanssa ja vierailla yön yli ruukin rentouttavassa miljöössä. Arvontaan voi osallistua kertomalla kommenttilaatikossa millaisen irtioton sinä haluaisit Fiskarsissa kokea ja kenen kanssa kokemuksen jakaisit. Vastausaikaa on lauantaihin 5.12.2015 klo 23:59 asti ja arvonta suoritetaan itsenäisyyspäivänä juhlallisin menoin 6.12. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, joten jätäthän toimivan sähköpostiosoitteen, jonne voimme ilmoittaa mikäli arpaonni osuu kohdallesi. Sitten ei muuta kuin onnea arvontaan!

***

Voiton mahdollisuudet kannattaa muuten tuplata TRIPLATA osallistumalla majoitusarvontaan Travellover (yö Tegelissä, vastausaikaa 30.11. asti) ja Cocoa etsimässä (yö Wärdhusissa, vastausaikaa 5.12. asti) blogeissa! Muutenkin suosittelen lukemaan erilaisia näkökulmia muiden reissussa olleiden bloggareiden blogeista ja kurkistaa millaisia arvontoja heillä on tarjolla. Reissussa mukana olivat:

Lumo Lifestyle
Cocoa etsimässä
Passionate Traveller
Travellover
Rauharentola
Kristallin hohtoa
Kuulasta ja kepeää
Beach House Kitchen

*Tunnelmallisen päivän Fiskarssissa mahdollisti Fiskars Village ja Pieni Ideapuoti. Kokemuksesta syntynyt postaus on tietysti täysin omani. 

Saatat myös pitää näistä

135 Kommenttia

 • Vastaa Kaija Toratti 22.11.2015 at 21:49

  Paras ystäväni sai lapsen pari vuotta sitten. Paljon on muutoksia tapahtunut ystäväni elämässä. Ystäväni jaksaa aina olla positiivinen, aurinkoinen ja kannustava. Jos voitto osuu kohdalleni olisi se rentouttava viikonloppu nuissa kauniissa maisemissa ja kiitokseni pitkään jatkuneesta ystävyydestä.
  T. Kaija Toratti

  • Vastaa Kirsi Rojo-Hellström 5.12.2015 at 18:37

   Ottaisin mukaani hyvän ystävättäreni Marin, jonka veli kuoli hiljattain ja yllättäen ja jonka vanhemmat alkavat tarvita apua selviämisessään koton. Marilla 10 vuotias neito ja elää varmaan elämänsä raskainta aikaa. Itsellä juuri ero tulossa, joka on ollut voimia vievää pyrkiessäni suojelemaan lapsemme ja pitämään arjen rullaavana kaikista hankaluuksista huolimatta. Juuri tänään soitellessa tuumasimme että meidän täytyy järjestää jotain kivaa kahdestaan kun hektisimmän ajan yli selvitään.

 • Vastaa Heli Nurmela 22.11.2015 at 22:19

  Kaiken rakentamisen ja tekemisten jälkeen hemmottelu olisi paikallaan mieheni kanssa. Fiskarsissa emme ole koskaan käyneet

 • Vastaa Lotta 22.11.2015 at 23:06

  Vierailisin Fiskarsissa tällä kertaa puolisoni kanssa. Keväisenä viikonloppuna, kaikessa rauhassa. Edelliskerta oli lasten kanssa, jolloin ainoaksi ostokseksi jäivät jäätelöt. Tutustuisin mielelläni paikallisiin putiikkeihin .

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 23.11.2015 at 01:15

  Me lähdettäisi miehen kanssa joulun välipäivinä yöksi rentoutumaan! Ollaan nimittäin joulu Suomessa, eikä koko aikaa viititä viettää sukulaisten nurkissa, ja välipäivinä olisi oiva hetki ottaa pieni irtiotto.

 • Vastaa Pimassou 23.11.2015 at 09:06

  Olen jo pitkään haaveillut tällaisesta reissusta. Ottaisin mukaan mieheni ja kulinaristeina kiertäisimme ravintoloita ja herkkuputiikkeja. 🙂

 • Vastaa Jenna M 23.11.2015 at 09:47

  Parhaan ystävän kanssa aikaa rentoutumiseen, kiireettä kaukana hälinästä. Olisi ihana viedä hänetkin irtiottoon arjesta, kaiken stressinsä keskeltä 🙂

 • Vastaa Laura R. / RIMMA + LAURA -matkablogi 23.11.2015 at 11:01

  Ai että, mä rakastan Fiskarsia! Oon käynyt siellä kerran toissa kesänä, ja haluisin nyt talvisaikaan niin paljon sinne uudestaan. Se tunnelma on vaan niin jotain omaa luokkaansa! Jos arpaonni suosisi niin lähtisin Fiskarsiin tietty Laurin ja tulevan pikkutuhisijan kanssa. Ois ihanaa päästä tollaseen minireissuun ens vuoden puolella meidän miniperheen voimin <3

 • Vastaa AnnKat 23.11.2015 at 11:10

  Kävin ensimmäistä kertaa Firskarsissa marraskuun alkupuolella, vaikka kyseessä onkin lähes vieruskunta kotikaupunkiini. (Tällöin myös opin näiden ikävuosien jälkeen, että paikka on suomeksi Fiskari. Kiitos luultavimmin sen, että on asunut koko iän näillä alueilla ja puolet kavereistakin on ollut kaksikielisiä… 😀 )
  Kävimme pimeän aikaan katsomassa oikeastaan vain joenrantaan asetetun lyhtypuiston ja muuten alue jäi mulle taas kerra aivan vieraaksi. Voisin siis napata jonkun kaverin mukaan ja lähteä tutustumaan Fiskarsiin paremmin, sekä mahdollisesti totetuttaa pidemmän aikaisen suunnitelman ja käydä puhaltamassa lasia. 🙂

 • Vastaa Annika | Travelloverblogi 23.11.2015 at 12:17

  Fiskars oli niin ihana, että todellakin haluan voittaa hotelliyön ja mennä fiilistelemään koko päiväksi ja yöksi ja aamuksi ja seuraavaksi päiväksi. Ehkä ottaisin mukaan pikku breikkiä tarvitsevan ystäväni. Syöttäisin hänet täyteen kakkua PetriSissä!

 • Vastaa Kthetraveller 23.11.2015 at 13:44

  Oi että, kyllä minä jakaisin hotelliyöpymisen Fiskarsissa tuon minun mielitiettyni kanssa. Ottaisimme ihan rennosti, lepäisimme ja nauttisimme tunnelmasta, maisemista ja hyvästä ruoasta.

 • Vastaa Bombe 23.11.2015 at 13:48

  Menisin viettämään uutta vuotta ja vuosipäivää mieheni kanssa. Fiskars olisi sopivan romanttinen miljöö meille, ja ruoka olisi varmasti hyvää!

 • Vastaa Milla 23.11.2015 at 14:03

  Lähtisin nauttimaan jouluisen viikonlopun tunnelmista. Mukaan ottaisin puolisoni. Fiskars on aivan upea paikka!

 • Vastaa Pinja 23.11.2015 at 18:18

  Vietin pari lapsuuteni kesää Fiskarsissa isäni asuessa siellä. Muistan että Fiskars oli todella kaunis suurine vanhoine puineen ja kauniine puutaloineen. Isäni rakensi Fiskarsiin jonkin yleisen saunan, jota en koskaan päässyt näkemään. Paljon muutakin jäi näkemättä Fiskarsista, joten olisi mahtavaa nähdä se näin 20 vuoden jälkeen. Mukaan retkelle ottaisin poikaystäväni, koska me tykkäämme olla yhdessä reissun päällä 🙂

 • Vastaa Päivi 23.11.2015 at 18:28

  Ottaisin ystävän mukaan, tutustuisin rauhassa paikalliseen tarjontaan, nahtävyyksiin, söisimme hyvin yms. Olen ollut siellä viimeksi parikymmentä vuotta sitten.

 • Vastaa Maarit 23.11.2015 at 19:13

  Miehen kanssa tottakai mentäisi. Ei olla tehty Suomessa yhtään hotellireissua niin sitten minnekään, joten olisihan se ihan oikeata luksusta käydä yö jossain kauniissa miljöössä. Varmaan kierreltäisi kylää, kuvaltaisi, syötäisi hyvin ja käytäisi tutustumassa noihin käsityönä tehtyihin tuotteisiin. 🙂 On taas hienot kuvat tässä että!

 • Vastaa Marianne 23.11.2015 at 19:38

  Lähtisin mieheni kanssa fiilistelemään ympäristöä, rentoutumaan ja lepäämään. Asutaan tällä hetkellä pienessä yksiössä ja ollaan jo pitkään etsitty yhteistä isompaa kotia tuloksetta, hermoja raastavaa touhua…! Pienimmätkin breikit ja irtiotot tästä kämpästä ovat tällä hetkellä todella tärkeitä.

 • Vastaa sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi 23.11.2015 at 20:41

  Mä haluan tuonne vielä ennen joulua ja tietty mun murun kanssa! Syy: koska olen mahdollisesti maailman överein jouluihminen ja rakastan kaikkea tällaista yli kaiken. ♥

 • Vastaa Anastasia 23.11.2015 at 20:57

  Lähtisin tuonne mieheni kanssa, koska olemme käyneet Fiskarsissa vain kerran, erittäin pikaisesti, kesällä. Silloin yritimme käydä syömässä Ravintola Kitamurassa, mutta meillä ei ollut pöytävarausta, joten emme mahtuneet syömään. Haluaisin käydä siellä syömässä, ostaa joululahjoja, rentoutua ja nauttia tunnelmasta.

 • Vastaa Markus 23.11.2015 at 21:07

  Rentouttavan ja romanttisen pikkuloman, vaimoni kanssa, emme ole ikinä käyneet Fiskarsissa. Olisi kiva lähteä!

 • Vastaa Päivi 23.11.2015 at 21:08

  Fiskari on ihana! Lähtisin joulun alla ystäväni kanssa syömään, juomaan ja juttelemaan. Olisi ilo!

 • Vastaa Mirjami 23.11.2015 at 22:49

  Kaipaisin kovasti minilomaa oman kullan kanssa Fiskarsissa, mihin liittyy monia mukavia muistoja suhteemme alkutaipaleelta asti. Ottaisin kameran mukaan ja tekisin uuden blogipostauksen Fiskarsista talvella.

 • Vastaa Aatos Penttinen 24.11.2015 at 10:15

  Vaimon kanssa olisi hienoa viettää aikaa Fiskarsin upeissa maisemissa

 • Vastaa Aino 24.11.2015 at 10:19

  Viettäisin irtioton poikaystäväni kanssa. Tämä vuosi on ollut kovin täynnä työkiireitä ja muuta stressiä, joten kahden keskinen irtiotto ilman huolia tulisi tarpeeseen!

 • Vastaa Anja Aalto 24.11.2015 at 12:53

  Lähtisin tyttäreni seurassa, niin että hän näkisi, että Suomessakin on kauniita paikkoja, kuten Ruukin miljöö!

 • Vastaa Olka 24.11.2015 at 13:35

  Ystäväni veisin fiilistelemään.

 • Vastaa Laura 24.11.2015 at 19:39

  Antaisin lahjakortin vanhemmilleni, jotka ansaitsisivat irtioton töistä ja lapsiperheen arjen pyörittämisestä. Itse jäisin babysittaamaan pikkusisaruksia 🙂

 • Vastaa Jonna 24.11.2015 at 20:09

  Pakottaisin lomalle kanssani yrittäjä-äitini, joka ei ole kolmeen vuoteen pitänyt lomaa! Tulisi siis tarpeeseen!

 • Vastaa Laura 24.11.2015 at 21:23

  Fiskars vaikuttaa olevan juuri niin söpö ja sympaattinen paikka, mitä oon aina ajatellutkin! Matkalle mukaan ottaisin mun rakkaan, rankkoja hetkiä kokeneen ystäväni, jonka kanssa ottaisin reissun täysin hemmottelun kannalta – kaunis ympäristö ja herkuttelua! 🙂

 • Vastaa Anu 24.11.2015 at 22:11

  Suomalaista kaunista luontoa & miljöötä arvostaen ja upeita tuotteita sekä hyvää ruokaa nauttien – kultsin kanssa.

 • Vastaa klaara 24.11.2015 at 22:18

  Kävin pari vuotta sitten Fiskarsissa ja nyt kun luen näitä kirjoituksia, harmittaa etten silloin tiennyt etsiä paikallisia juustoja. Puolisoni kanssa tulisin mielelläni nauttimaan paikan keväisestä kauneudesta.

 • Vastaa Tiia/ReiseReise 24.11.2015 at 22:41

  Veisin mun poikaystävän, ja tämä voisi olla sellainen yllätysmatka. Syötäisiin hyvin ja itse haluaisin myös piipahtaa paikalla olevissa putiikeissa. PetriS chocolate roomista voisi ostaa herkkuja hotellihuoneeseen ja nauttia niitä siellä ja vaan rentoutua. Tietysti ulkona olisi kaunis talvinen maisema.

 • Vastaa Nelliina 24.11.2015 at 22:43

  En ole koskaan käynyt Fiskarsissa, eikä ole myöskään pieni tyttäreni. Haluaisin näyttää hänelle palan kaunista Suomea. Joulun välipäivinä Fiskarsissa varmaan olisi tunnelmallista. Ihana postaus ja arvonta <3

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 24.11.2015 at 23:00

  Ihania tunnelmia! Mua naurattaa toi kirjakauppakuva kun näen vain sieluni silmin sut ottamassa sitä kuvaa :D.

  Mä ihastuin Fiskarsiin kovasti ja lähtisin sinne mielelläni uudestaan. Mukaan ottaisin tietty Artsin, ja reissun ohjelmassa olis herkuttelua ja ehkä ihan pikkusen shoppailua. Ja miksei kävis samalla reissulla takomassa vähän rautaa!

 • Vastaa myyrä 25.11.2015 at 05:57

  Olisi ihana viettää mieheni kanssa hetken hengähdystauko taiteen, käsityön ja leivosten parissa Fiskarsissa.

 • Vastaa Niina 25.11.2015 at 09:38

  Vau, upean näköisiä kuvia!
  Olisi niin ihanaa päästä itsekin tutustumaan kuvien upeisiin maisemiin.
  Vaikka paljon on tullut matkusteltua ympäri Suomea, on Fiskars jäänyt kokematta.

 • Vastaa BIKKE 25.11.2015 at 09:51

  Ukkokullan kanssa tarvitsisimme pientä yhteistä aikaa… Tässä nyt on ollut kaikenlaista ikävää ja huomaan pienen erkaantumisen tapahtuneen.. Saisimme nauttia jos osaisimme :))

 • Vastaa Pia 25.11.2015 at 11:24

  Aivan ihania kuvia 🙂 Ottaisin ehdottomasti mieheni mukaan. Kävisimme syömässä hyvin ja katselisimme Fiskarsin ihania maisemia.

 • Vastaa Tarja Sahlstén 25.11.2015 at 11:55

  Minä veisin sinne siskoni miehineen! He järjestivät minun 50-vuotisjuhlat ja ansaitsevat glooriaa, laakeriseppeleitä ja hemmottelua.

 • Vastaa Jenni 25.11.2015 at 11:59

  Mukaan lähtisi puoliso ja ehdottomasti tulisi ainakin herkuteltua ja vaan kierreltyä sekä ihasteltua kaunista Fiskarsia 🙂

 • Vastaa Jenna / Journey Diary -matkablogi 25.11.2015 at 12:23

  Olisi ihanaa kerrankin voittaa jotain! 😀 meillä on tammikuussa ensimmäinen hääpäivä ja suunnitelmat vielä sen suhteen auki, tämä olisi töydellinen tapa hääpäivän viettoon 🙂

 • Vastaa Emma 25.11.2015 at 12:41

  Ottaisin mukaan mieheni, haluaisin hänen kanssaan kokea firskarsin. ikinä en ole sielä käynyt 🙂

 • Vastaa eLiina 25.11.2015 at 13:28

  Meillä on vielä mieheni kanssa häämatka tekemättä ja häistä on nyt yli 6 vuotta! 😀 Että jokohan sitä olis aika…

 • Vastaa Mervi Tiensuu 25.11.2015 at 17:49

  Veisin mieheni herkuttelemaan ja maistelemaan Rekolan panimon oluita.

 • Vastaa Jani 25.11.2015 at 22:02

  Menisin Fiskarsiin tyttöystäväni kanssa. Tai siis entisen.

  Minulta vedettiin matto jalkojeni alta juuri muutama päivä ennen kosintaa – ja nyt haluan osoittaa olevani kyseisen naisen arvoinen.

  Olen ollut parisuhteessani itsekäs, ilkeä, enkä ole arvostanut minulle rakkainta ja tärkeintä ihmistä. Kadun tätä syvästi.

  Tyttöystäväni on vuoden sinnitellyt ja kestänyt jatkuvaa alaspäinpolkemista ja arvostelua. Ja olen sulkenut silmäni ja korvani kaikelta tältä, lisäksi että kaiken tämän takana olen minä.

  Tilanne vaati sen, ettö minulta vedettiin matto jalkojeni alta. Sain siinä reality checkin, ymmärsin, mitä menetin. Ymmärsin ensimmäistä kertaa, mitä olin tehnyt. Ymmärsin, miltä tuntuu olla yksin. Ymmärsin, että raha ei tarkoita mitään, ja mitä on menettää rakkain ihminen. Ymmärsin myös, että minun pitää muuttua.

  Ilman kyseistä naista minulla ei ole mitään. Aion antaa tälle elämäni naiselle syyn taas olla oma itsensä ja aihetta uskoa, että haluan kohdella häntä hänen arvoisellansa tavalla.

  Olen tehnyt itselleni lupauksen ja tavoitteen, että aion tehdä nyt kaikki tekemättäjääneet asiat, jotka olivat tyttöystävälleni tärkeitä kokea, mutta eivät minulle, jonka takia ne jäivät tekemättä. Asiat, jotka olivat minulle raha vs. kokemus -vaakakupissa aina vain se menetetty raha. Ymmärsin, että parisuhde on parisuhde, joka koostuu yhteisestä elämästä ja kokemuksista – joista yksi on yhteinen hotellikokemus.

 • Vastaa Janika 25.11.2015 at 22:26

  Lähtisin äidin kanssa rentoutumaan, pientä hengähdystä arjen keskelle. Lisäksi Fiskarsissa olisi mukava käydä ensimmäistä kertaa!

 • Vastaa Päivi Stenbäck 26.11.2015 at 08:46

  Rakkaan ystäväni veisin rentoutumaan raskaan syksyn päätteeksi..hyvää ruokaa, juomaa ja upea miljöö..

 • Vastaa tatjaana 26.11.2015 at 09:38

  Mieheni ihastui kuviin Takomosta. Hänellä on kädentaito hallussa. Voisimme viettää Fiskarsin alueella vaikka kaksi päivää.

  Mieheni tekee itse nahasta tyynyn päällisiä ja rukkasia lapsille. Hän valmistaa kotiviinejä ja kiinnostui oluen panemisesta.

  Emme ole koskaan matkustaneet kahdestaan oikeastaan minnekään. Häämatkakin on tekemättä vaikka vietimme pienimuotoisia häitämme jo vuonna 1981.

  Meidän ympyrämme ovat todella pienet, joten matka Fiskarsiin vastaisi kahden viikon kaukomatkaa.

  Tatjaana

 • Vastaa salli 26.11.2015 at 10:44

  Mieheni kanssa lähtisin noin ihanaan paikkaan. Olisi vaihtelua elämään.

 • Vastaa Kurpitsa 26.11.2015 at 12:50

  Takana on elämäni rankin vuosi. Puolison ja lapsen kanssa olisi kiva lähteä rentoutumaan ja fiilistelemään herkkujen pariin! 🙂

 • Vastaa Lahja 26.11.2015 at 13:54

  Kävin Fiskarsissa ensimmäistä kertaa viime keväänä. Olin muutamaa vuotta aikaisemmin kirjoittanut siitä ja sen historiasta lehtijutun (paikalla käymättä), joten paikka oli jäänyt mieleen. Nyt tuli kuitenkin vihdoin tarpeeksi motivoiva syy, kun kylälle avattiin Veikkauksen tukemana uusi skeittipaikka, pieni mutta ihan hauska. Laurin kanssa skeitattiin ja käytiin syömässä ja kahvilla ja myymälöissä, hyvä tapa viettää lomapäivä. Varmaan tekisin saman nyt, skidi taitaisi jäädä yökylään mummolaan niin pääsisi syömäänkin rauhassa.

 • Vastaa meeri 26.11.2015 at 14:11

  Mieheni kanssa pitkää pimeää talvea piristämään, ei ole kauan kun käytiin paikan päällä päiväseltään, on niin ihana paikka että olisi mahtavaa käydä oikein ajan kanssa.

 • Vastaa Leena 26.11.2015 at 16:40

  Parhaan ystäväni kanssa. Tehtäisiin kaikkea kivaa, nautittaisiin hyvää ruokaa, ihastelataisiin kauniita esineitä ja asioita. En ole koskaan käynyt Fiskarsissa. Tämä kauhea puute on korjattava.

 • Vastaa Sini 26.11.2015 at 19:31

  Mentäisiin kerrankin puolison kanssa kahdestaan, syötäisiin hyvin, tehtäisiin ostoksia ja nautittaisiin kauniista maisemista.

 • Vastaa Tiina 26.11.2015 at 20:19

  Keväiseksi viikonlopuksi pieni irrottautuminen arjesta; yö Fiskarssissa kuulostaa kiinnostavalta vaihtoehdolta. Perinteisen laivaristeilyn sijaan.

 • Vastaa Mika 26.11.2015 at 20:22

  Romanttinen viikonloppuvisiittikohde avopuolison kanssa!

 • Vastaa Carolina Weckman 26.11.2015 at 23:31

  Lähtisin mieheni ja vuoden ikäisen taaperomme kanssa. Jokainen pieni irtiotto kodin ympyröistä tekee hyvää meille.

 • Vastaa Anniliinu 27.11.2015 at 06:28

  Täällä tyttö Savosta kirjoittaa. Olemme hoitaneet mieheni iäkkäiden vanhempien asioita jo monen vuoden ajan. Välillä hermojaraastavaa puuhaa kaikkien omien töiden ja kodinhoidon ohella… pieni lepo olisi paikallaan. Olisi kiva vaihtaa kotimaisemista ihan toiselle puolelle Suomea, hieman erilaisiin ympyröihin. Teillä on siellä upeat puitteet.

 • Vastaa Pelaguu 27.11.2015 at 08:53

  Siis Fiskarshan oisi jo sinäällään minulle Lapin ihmiselle elämys. Se kokonaisuus, vanha-aika kiehtoo. Monta vuotta olen suunnitellut sinne mieheni kanssa lähteväni, aina se on vain siirtynyt sinne aikaan joskus.. olisikohan nyt sen aika..

 • Vastaa Olga 27.11.2015 at 11:22

  Ihana palkinto ja paikkahan vaikuttaa upealta! Lähtisin poikaystävän kanssa herkuttelemaan ja maistelemaan Rekolan oluita. Tylsää ei varmasti tulisi, toivottavasti onni on mukana! 🙂

 • Vastaa Jari 27.11.2015 at 11:36

  Fiskarsissa olen käynyt kerran. Silloin lapset olivat vielä sen verran pieniä, että tutustuminen jäi kovin lyhyeksi. Olisi todella upeaa päästä Fiskarsiin uudestaan vaimon kanssa. Miljöö houkuttelee kävelemään, herkuttelemaan ja viettämään rentouttavaa laatuaikaa sekä luonnossa että ravintolassa.

 • Vastaa Laura 27.11.2015 at 12:43

  Lähtisin miesystäväni ja poikieni kanssa nauttimaan kauniista miljööstä ja syömään herkullsiia ruokia. En ole ikinä käynyut mutta mutta ystäviltä en ole kuullut muuta kuin hyvää ja olisi hienoa päästä sinne ihan itse kokemaan ja ihastelemaan.

 • Vastaa Annemaria/Samppanjaa muovimukista 27.11.2015 at 12:44

  Kylätunnelmaa, gourmet-ruokaa, boutique-majoitusta ja oma mieheni, maailman paras matkakumppani. Siinä täydellinen kokoonpano onnistuneelle viikonlopulle.

 • Vastaa Ansku 27.11.2015 at 19:50

  Siskoni tulee jouluksi Suomeen, olisi hienoa käydä tutustumassa suomalaiseen käsityöhön ja ihaniin putiikkeihin ja maisemiin jouluisesta tunnelmissa hänen kanssaan.

 • Vastaa a vettenranta 27.11.2015 at 19:59

  Upeata olisi päästä nauttimaan näistä maisemista ja romanttisesta ajasta kahdestaan pariskuntana

 • Vastaa Marita J. 27.11.2015 at 20:41

  Menisin miesystäväni kanssa ja nauttisin kiireettömyydestä. Olisi kiva istua kahvilla ja ihastella ympäristöä.

 • Vastaa henna e 27.11.2015 at 20:51

  Ystävän kanssa kiireettömyydestä ja kauniista maisemista nauttiminen pääasia.

 • Vastaa Maikki 27.11.2015 at 21:25

  Olisipa rentouttavaa lähteä miehen kanssa irroittautumaan hetkeksi arjesta! Emme ole koskaan käyneet Fiskarsissa, olisi paljon näkemistä ja kokemista.

 • Vastaa Mari 27.11.2015 at 21:37

  Fiskarsiin lähtisin yhdessä mieheni kanssa joulukiireiden hellitettyä. Emme olekaan siellä ennen käyneet!

 • Vastaa Seppo 28.11.2015 at 00:01

  Vaimon kanssa kaivattaisiin rentouttavaa irtiottoa arjesta kiireisen töissävietetyn syksyn jälkeen!

 • Vastaa Saga Storbacka 28.11.2015 at 13:25

  Poikaystäväni kanssa olisi ihanaa päästä hieman rentoutumaan stressaavan syksyn jälkeen. Molemmat olemme opiskelijoita joten rahaa ei oikeen riitä itse kustannuttaa yhteistä matkaa. Olen kuullut Fiskarsista vain hyvää, olisi ihanaa päästä niihin rentouttaviin maisemiin syömään hyvää ruokaa ja vain nauttimaan yhdessä olosta!

 • Vastaa Marja-Liisa 28.11.2015 at 21:18

  Miehen ottaisin mukaan, parasta matkaseuraa aina ja rentoutumiselle ja virkistykselle ei ole ollut nyt riittävästi aikaa.

 • Vastaa node 28.11.2015 at 21:24

  Vaimon kanssa kaivattaisiin rentouttavaa irtiottoa arjesta.

 • Vastaa sikkuralla 28.11.2015 at 22:56

  Ottaisin mukaani mieheni. Rentoutuisimme, nauttisimme miljööstä ja hyvästä ruoasta.

 • Vastaa SK 28.11.2015 at 23:31

  Lähtisin perheeni kanssa. Koiriakin olisi siellä hyvä ulkoiluttaa 🙂

 • Vastaa Heidi Rajala 29.11.2015 at 05:48

  Ottaisin mukaan äiti, joka täyttää 60-vuotta maaliskuussa ja jää eläkkeelle. Äitini ansaitsisi hemmottelua, irtioton arjesta ja ihanan aloituksen eläkepäiville. Tämä olisi täydellinen lahja ja hän varmasti arvostaisi tätä suuresti.

 • Vastaa MK 29.11.2015 at 12:13

  Ottaisin mukaan tyttäreni, haluaisin tarjota pienen hengähdystauon pienten lasten äidille.

 • Vastaa anna s. 29.11.2015 at 13:50

  Ottaisin mukaan oman mieheni. Olemme juuri saaneet vauvan, ja lähtisimme kahdestaan (tietenkin sitten kun vauva vähän kasvanut) viettämään vähän kahdenkeskista aikaa rentoutuen 🙂

 • Vastaa hilkka 29.11.2015 at 17:21

  Ottaisin mukaan aviomieheni. Lähtisimme viettämään romanttista kahdenkeskistä aikaa 😀

 • Vastaa Jolana 30.11.2015 at 03:20

  Poikaystäväni kanssa haluaisin mennä! Haluaisin nauttia ympäristöstä ja ruoasta! ja seurasta 🙂 ja valokuvata!

 • Vastaa tt3 30.11.2015 at 04:24

  Äitini kanssa olisi kiva viettää aikaa kivassa ympäristössä. 🙂

 • Vastaa Nelly 30.11.2015 at 05:32

  Ottaisin mukaan pikkusiskoni, jolla ei ole ollut tarpeeksi tilaisuuksia irtiottoon. Olisi kiva päästä jonnekkin uuteen paikkaan viilettymään.

 • Vastaa Helena 30.11.2015 at 10:31

  Lähtisin mieheni kanssa tällaiseen historialliseen, romanttiseen, kauniiseen ja herkullisen ruuan paikkaan. Mahtava kohde kuvausten perusteella. En ole aiemmin käynyt.

 • Vastaa Maria 30.11.2015 at 10:50

  Fiskars on ihana paikka ja joka kerta kun käyn siellä ajattelen miten ihana olisi jäädä yöksi sinne. Ottaisin ystäväni (ja entisen kämppikseni) mukaani ja lähtisimme Fiskarsiin verestämään muistoja yhteisistä ajoista, syömään hyvin ja tutkimaan aluetta kunnolla ajan kanssa.

 • Vastaa Anneli Kuusela 30.11.2015 at 11:14

  En ole juurikaan päässyt matkustelemaan kun isä siirtyi ajasta iäisyyteen tänä vuonna. Elämyksiä ja hyvää oloa ja ruokaa sekä kaunista luontoa.

 • Vastaa Kava 30.11.2015 at 16:38

  Avopuolison kanssa olisi mukava päästä rentoutumaan hotelliin kun näin opiskelijana ei siihen tällä hetkellä ole varaa 🙂

 • Vastaa Kaisa 30.11.2015 at 21:27

  Olisi ihana yllättää äitini pienellä irtiotolla ja tarjota hänelle hetken hengähdys yrittäjän arjesta. Odottaisin reissulta pitkästä aikaa yhdessäoloa ja tunnelmallista tytär-äiti lahnailua. Fiskars vaikuttaa paikalta, jossa maanläheinen ihminen viihtyy ja saa nauttia ajasta ilman kaupungin melskettä ja kiirettä.

 • Vastaa Junnu 1.12.2015 at 07:35

  Hei, teimme pari vuotta sitten pikaisen pysähdyksen avopuolisoni kanssa Fiskarsissa. Aikataulumme oli kuitenkin tiukka, emmekä ehtineet juuri muuta, kuin syödä sämpylät välipalaksi torilla. Nyt aloitimme tiukan säästämisen häitämme varten, emmekä oikein pääse matkustelaan. Keväinen Fiskars olisi hieno yllätys tulevalle vaimolleni, sillä molemmat tykästyimme paikkaan kovasti. Pienellä visiitillä näimme pari ravintolaa, jotka näyttivät kokemisen arvoisilta. Tuosta miljööstä saisimme varmasti napattua uuden otoksen makuuhuoneemme photowallille.

 • Vastaa Susanna 1.12.2015 at 09:30

  Osallistuisin Fiskarsissa työpajaan, herkuttelisin ja nauttisin alueen omaperäisyydestä.

 • Vastaa Anne 1.12.2015 at 10:16

  Ottaisin reissuun mukaan avomieheni, olisi tosi mahtava päästä rentoutumaan ja herkuttelemaan. Emme ole aiemmin käyneet Fiskarsissa, mutta uudet paikat aina kiinnostavat ja tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta.

 • Vastaa Jenni 1.12.2015 at 10:47

  Upean näköistä! 🙂 En ole koskaan käynyt Fiskarsissa. Ottaisin ehdottomasti mukaani avomieheni. Vuosi on ollut erityisen rankka ja yhteistä aikaa ollut todella vähän. Olisi ihana nauttia ihan vain toisistamme <3

 • Vastaa PetraM 1.12.2015 at 11:13

  Ihanaa että Suomestakin löytyy tällaisia paikkoja! Asun hieman kauempana Fiskarsista jonka takia retkeä sinne ei ole tullut vielä koskaan tehtyä, vaikka mielessä on kyllä ollut. Siellä kiinnostaisi etenkin käsityöläisten pajat ja putiikit, sillä harrastan itsekin erilaisia käsitöitä. Ruokatarjonta vaikuttaa myös mahtavalta! Ottaisin mukaan joko mieheni tai pikkusiskoni, luulen että jälkimmäistä kiinnostaisi paikka enemmän. 🙂

 • Vastaa HeidiM 1.12.2015 at 11:29

  Voisin viettää kahdenkeskistä aikaa mieheni kanssa vaikka keväällä. Tulisi tarpeeseen ja ansaittua olisi! Olisi uusi kokemus tämä paikka, emme ole aiemmin käynyt.

 • Vastaa Tuula 1.12.2015 at 13:55

  Lähtisin parhaan ystävän kanssa ruukkiin syömään, juomaan, kahvittelemaan – ja yhdessä tutkimaan ruukin aarteita: kirjakauppaa, vanhaa leivintupaa, vanhoja pihapiirejä kasveineen, huoltorakennuksen keramiikkapajaa, entistä pesulaa, valimon teatteritilaa, lähistön metsää, Risslan patoa, päätalon puistoa, lehmiä vasikoineen jokirannan niityllä….
  Päivä ei riittäisikään, ei alkuunkaan, siksi ainakin yksi yö ruukissa:-) Koska aina välillä ei tehtäisi yhtään mitään !

 • Vastaa Ada Pajari 1.12.2015 at 13:57

  Rentouttavan viikonlopun poikaystävän kanssa 🙂

 • Vastaa Marjukka51 1.12.2015 at 14:06

  Ottaisin Fiskarsiin mukaan äitini, jonka kanssa olemme joskus käyneet retkellä noissa kauniissa maisemissa.

 • Vastaa Nelli 1.12.2015 at 15:41

  Miespuolisen muusani ottaisin mukaan fiskarssiin hetkeksi pakoon kaikkea suomen stressiä ja raha-huolia. <3 Varmasti matka keskittyisi hyvään ruokaan sekä musiikkiin!

 • Vastaa Arja 1.12.2015 at 16:09

  Antaisin lahjakortin vanhemmilleni, jotka tarvitsisivat lyhyen irrottautumisen kotipiiristä, yrittäjän töistä ja omaishoitajan vastuusta. Heidän matka keskittyisi varmasti rentoutumiseen, ruoasta nauttimiseen sekä käsityöpuotien kiertämiseen. Itse menisin siksi aikaa heille koiravahdiksi 🙂

 • Vastaa jenny 1.12.2015 at 16:23

  olen opiskellut ulkomailla vuoden, joten nyt olisi täydellinen ajankohta viettää laatuaikaa äitini kanssa 🙂

 • Vastaa Tanja 1.12.2015 at 17:04

  Nauttisin Fiskarsin ainutlaatuisesta tunnelmasta ja luontopoluista puolisoni kanssa.

 • Vastaa Pp 1.12.2015 at 20:41

  Ei kai tuo olisi hullumpi idea jos vaikka menisi tuonne miehen kanssa.

 • Vastaa Marjaana 2.12.2015 at 01:54

  Olisi kiva yllättää mieheni Fiskars-matkalla. Me molemmat pidämme alueesta, putiikeista, ja työpajoista siellä. Ja ympäröivä luonto on tosi kaunis! Aina ja harvoin Fiskarsissa käytyämme toteamme että tänne pitäisi muistaa pistäytyä useammin. Tutustuminen paikkaan ilman kiirettä (ja lapsikatrastamme) olisi hienoa, Fiskars on todellakin sen arvoinen.

 • Vastaa Per 2.12.2015 at 11:02

  Olemme aiemmin käyneet päiväretkillä Fiskarsissa. Se on todella nätti paikka ja tykkäämme tosi paljon sen putiikeista ja museoista. Olisi kiva yllättää puolisoni Kati irtiotolla arjesta ja myös yöpyä siellä rauhassa ja nähdä se uudesta näkökulmasta.

 • Vastaa Nikolas 2.12.2015 at 11:21

  Kelpais päästä tyttöystäväni kanssa ensimmäiselle yhteiselle lomalle.

 • Vastaa markku 2.12.2015 at 11:23

  Rentoutuen JP:n kanssa

 • Vastaa Henna 2.12.2015 at 12:52

  Miljöö, putiikit, käsityöt, luonto, ruoka, desicon kynttilät, sepän paja, lasityöt, näyttelyt, hotelli, kahvilat, kesäinen tori, uutta ja vanhaa, puistomaisuutta, levähdystä, veden solinaa, keramiikkaa, lahjatavaroita, historian havinaa, elämyksiä…

  Iäkkäälle äidilleni tarjoaisin miniloman sopivan matkan päässä kotoa.

 • Vastaa Ella 2.12.2015 at 13:25

  Olisi ihanaa viettää miniloma oman äidin kanssa 🙂

 • Vastaa Outi/Maaquzuu 3.12.2015 at 00:15

  Vaikuttaa ihanan tunnelmalliselta ja herkulliselta paikalta! Fiskarsia on kehuttu paljon, mutten koskaan ole saanut aikaiseksi mennä käymään. Tämän voiton pitäisin salassa ja tekisin miehelleni yllätyksen, veisin hänet maistelemaan oluita ja hemmottelisin pilalle rankan syksyn päätteksi.

 • Vastaa Jenni Niemelä 3.12.2015 at 08:47

  Jouluksi näkemään vanhaa kulttuuria ja juomaan lämpimiä juomia jazzin soidessa taustalla. Mukaani ottaisin parhaan ystäväni, joka tulee jouluksi kotiin maapallon toiselta puolelta.

 • Vastaa Eeva 3.12.2015 at 11:29

  Ottaisin äitini mukaan, hän on ansainnut hemmottelua. Söisimme hyvin ja rentoutuisimme.

 • Vastaa Katja 3.12.2015 at 11:41

  Järjestäisin ystävälleni yllätysviikonlopun, hänellä on ollut raskas vuosi takana. Mikä piristäisi paremmin ja auttaisi jaksamaan uusissa haasteissa

 • Vastaa Ilona K 3.12.2015 at 12:33

  Ottaisin tuoreen avopuolisoni mukaan, varmasti kiertelisimme herkuttelemassa ravintoloissa, panimontuotteita maistelemassa ja kauniita maisemia kiertelemässä.
  Olisi loistava matka ja päätös kuluneelle vuodelle, jonka aikana on sattunut ja tapahtunut – mutta ennen kaikkea tapahtunut koko loppuelämää hätkähdyttäviä hyviä asioita.

 • Vastaa RiikkaH 3.12.2015 at 12:51

  Kylläpä välittää lämmin fiilis näistä kuvista!
  Piristäisin työuupumuksen keskellä kamppailevaa yrittäjämiestäni romanttisella minilomalla. Kahden keskeisestä ajasta on aina puutetta ja Fiskarssin puitteet hipoisivat täydellisyyttä.

 • Vastaa Hanna Jumisko 3.12.2015 at 13:51

  Lähtisin matkaan ehdottomasti oman äitini kanssa! Emme ole koskaan käyneet missään reisussa kahdestaan ja olemme muutenkin matkanneet hyvin vähän. Nyt olis aivan mahtavaa saada kiittää häntä kaikesta loman merkeissä. Aikamme kuluisi rentoutuen ja maisemista sekä ruoasta nauttien.

 • Vastaa Päivi A. 3.12.2015 at 18:00

  Vanhemman tyttäreni kanssa laatuaikaa. Äidille ehkä tärkeämpää kun teinille 🙂 Irtiotto työstä ja lukiosta ihanassa ympäristössä.

 • Vastaa alli 3.12.2015 at 18:11

  Olen vieraillut tuolla lapsena ja nyt olisi kiva viettää viikonloppu avokkini kanssa noissa kauniissa maisemissa rauhoittuen!

 • Vastaa Kristiina 3.12.2015 at 19:32

  Rakastan Fiskarsia, mutta edellisestä visiitistä on päässyt kulumaan jo monta vuotta. Ja koska myös kahdenkeskisestä reissusta mieheni kanssa on jo ihan liian monta monta vuotta, lähtisin hänen kanssaan viettämään yhteistä aikaa. Fiskars on kaunis ja täynnä tunnelmaa mihin vuodenaikaan tahansa. Tykkään <3

 • Vastaa Jasmine 3.12.2015 at 22:13

  En ole koskaan käynyt Fiskarsissa, joten nyt olisi hieno tilaisuus päästä rentoutumaan. Lähtisin ehdottomasti poikaystäväni kanssa, opiskelijana kun ei meillä ole varaa tällaisiin hemmottelumatkoihin.

 • Vastaa Jenny 3.12.2015 at 22:20

  Luulen, että siitä tulisi romanttinen reissu yhden runopojan kanssa. Nuuhkisimme luontoa, kulttuuria ja ruokaa. Oispa kivaa!

 • Vastaa Ville Mäki 3.12.2015 at 23:13

  Toisin maailman parhaan vaimon mukanani tähän historiallisen romanttiseen miljööseen rentoutumaan. Hän ansaitsee kaiken hyvän ihan joka päivä.

 • Vastaa Päivi 3.12.2015 at 23:25

  Mieheni kanssa lähtisimme matkalle. Siitä on jo liian pitkä aika kun ollaan yhdessä jossain oltu. Tämä olisi luksusta.

 • Vastaa Hanski 4.12.2015 at 01:09

  Ottaisin mukaan vanhan äitimuorini. Tietenkin tutustuisimme Fiskarsin kohteisiin läpikotaisin, ja aikamme kuluisi myös ulkoilun ja hyvän ruuan merkeissä.

 • Vastaa Jari 4.12.2015 at 16:31

  Fiskarsissa en ole ikinä käynyt, olisi mukava vaimon kanssa viettää rentouttava loma ihan kahdestaan.

 • Vastaa Pirja 4.12.2015 at 17:33

  Miehen kanssa menisimme pienelle kevätlomalle 🙂 olen kuullut Fiskarsista vain kehuja!

 • Vastaa jari E 4.12.2015 at 18:39

  ois mukava nähdä vanhan ajan käsityöläistunnelmaa kaverini tommin kanssa…

 • Vastaa Kirsti Rämö 4.12.2015 at 21:17

  Olen usein katsellut lehdistä kuvia Fiskarssista ja ajatellut että olisi joskus mukavaa päästä katsomaan kauniita maisemia. Avopuolisoni täyttää keväällä 60- vuotta ja kohde olisi mitä mahtavin syntymäpäiväkohde, saisimme yöpyä kauniissa maisemissa ja muutenkin ulkoilemme ja lenkkeilemme paljon. Varmasti olisi paljon nähtävää ja varmasti hyvää ruokaa.

 • Vastaa sari 5.12.2015 at 05:47

  matkaan

 • Vastaa Krista 5.12.2015 at 16:38

  Siskon kanssa lähdettäisiin ja ehdottomasti nauttimaan ruuasta. Eiköhän siinä tulisi samalla myös maisemia ihailtua ja muutama ostoskin tehtyä 🙂

 • Vastaa Johanna 5.12.2015 at 19:52

  Haluaisin satumaisen ja rentouttavan irtioton arjesta miehen kanssa. Alue on fantastinen ja taiteen runsaus elämyksellinen. Voi, siellä on niin paljon kaikkea kaunista, rakennukset, kulttuurimiljöö ja luonto.

 • Vastaa Zinna 5.12.2015 at 20:03

  Nauttisin kiireettömästä tunnelmasta (tämä vauva-arki on vähän turhankin hektistä) 5kk vanhan poikani ja mieheni kanssa 🙂 Söisimme hyvin ja kävelisimme ulkona ihastelemassa maisemia. Pojan mentyä nukkumaan voisimme juoda lasit viiniä, ahhh. Olisi niin täydellistä 🙂

 • Vastaa Siru 5.12.2015 at 22:51

  Lähtisin reissuun tähän Haikon kartanomaiseen paikkaan mieheni kanssa. Miksikö juuri me? Olemme tunteneet toisemme jo 15v,emmekä ole IKINÄ käyneet missään tämänlaisessa paikassa,saatikka kahdestaan(Ruotsin risteilyä ei varmasti lasketa…) Häämatkammekin meni treenireissuna miehen veljen ollessa mukana kolmantena pyöränä.. 😀 lisäksi elämä on potkinut oikein rankasti päähän viimeisen 5 vuotta,mutta sitkeästi tässä vaan porskutetaan ja näytetään keskaria maailmalle takaisin. Olisi siis mitä ihaninta luksusta päästä KAHDESTAAN pois peruskuvioista, nauttimaan toisistamme. Saimme juuri myös mitä ihanimman käärön tähän maailmaan, ja vaikka häntä niin jumaloimmekin niin isi ja äiti voisi tykätä olla myös kahdestaankin,edes päivän… 😉

 • Vastaa Assi 5.12.2015 at 23:07

  Haluaisin kokea Fiskarsin lasinpuhalluskurssin myötä aidon Fiskarsin tunnelman juuri niin, että yöpyisin siellä myös. Yllättäisin ystäväni ja ottaisin hänet sinne mukaani. <3 Lämmin joululahja.

 • Vastaa vouti 5.12.2015 at 23:33

  sinne vaan

 • Vastaa Kati Salonen 5.12.2015 at 23:50

  Lähtisinkö? Vieläkö kysyt – olisin jo pakkaamassa, mielessäni jo juoksisin Suomen kauneinta kylän raittia Fiskarsissa hiukset hulmuten. Kaunista, kuulasta valoa päivä tulvillaan, tuoksuja tuttuja ja uusia tutkien Ruukin miljöössä rentoutuen. Jos saisin lahjaksi aikaa upeassa Fiskarissa. Haluaisin kokea lasien värejä, taottua taidetta, paperipajan kauniita arkkeja, kuvien ja käsitöiden taitajien taidon näytteitä läheiseni kanssa. Istua kahvilassa, nauttia ajan hitaasta kulumisesta, kuunnella Fiskarsin ääniä ja katsella sen maisemia, taloja, puita, kylän poikki virtaavaa vettä. Kaunis kylämaisema kutsuisi kävelyretkelle ja ulkoilun jälkeen maistuisivat tunnelmallisen alueen herkulliset antimet siippani kanssa ja nostaisimme maljan Fiskarille.

 • Vastaa Vili Virtanen 7.12.2015 at 07:28

  Keramiikkastudio Riitta Talonpoika, sieltä jotain ihanaa pukinkonttiin 🙂

 • Vastaa