Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - New York
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

The Penguins and the Whale, sekä muuta New Yorkissa tapahtunutta

19.11.2015

Tämän vuoden marraskuinen Manhattan on nyt nähty ja koettu. Reissu oli mahtava, kuten aina! Kuten jo ennen matkaa kerroimmekin, niin ei meillä ollut minkäänlaisia suunnitelmia kuuden yön reissulle, vaan halusimme haahuilla ilman tarkkoja päämääriä ja kulkea fiiliksen mukaan. Ruska oli tänä vuonna antanut odottaa, sillä kaupunki kylpi ennätys lämpimässä säässä vuoden aikaan nähden. Näin se vaan on hyvät ystävät, että yksi vuosi Manhattanilla kävellään hyytävän kylmässä säässä ja toisena koetaan lämpöennätyksiä – marraskuun ensimmäisellä viikolla. Oli sää millainen hyvänsä, niin tekemistähän riittää ja vielä jäi odottamaankin seuraavaa vierailua varten vaikka kuinka!

Tänä vuonna viikkomme koostui mm. seuraavista kokemuksista:

 • Broadwayllä kävimme katsomassa vuosituhannen hauskimman musikaalin, eli The Book of Mormonin. Kyseessä on satiirinen näytelmä, jonka luojat ovat South Parkin takaa tunnetut Trey Parker ja Matt Stone yhdessä Robert Lopezin kanssa. Odotukset olivat korkealla, sillä esitys oli kerännyt mittavasti kehuja, eikä lippuja ollut vielä alennustiskiltä saatavilla. Ei tosiaan ihme, sillä sali selvästi saadaan muutenkin täyteen ja yleisö onnelliseksi. Suosittelemme lämpimästi!

_DSC1083

 • Tutustuimme aiempaa paremmin ”kotikulmiin” eli Upper East Siden katuihin, ravintoloihin ja baareihin. Ensi vierailulla emme voi enää tähän huusholliin palata, joten oli mukavaa ottaa ilo irti asuinalueesta, joka muuten Nykissä käydessä skipataan helposti kokonaan. Edellisellä reissulla suosioomme noussut Chicagolainen Uno Pizzeria & Grill tarjosi tälläkin kertaa janoisille juomaa, nälkäisille ruokaa ja penkkiurheilijoille paikallispelit television ruudulta.

new nyyjook

 • Majapaikan sijainnista johtuen oli helppo tehdä kävelyretkiä puistoon aamulla, päivällä, iltapäivällä. Manhattanin keuhkot toimivat vuorokauden kaikkina aikoina ja kaiken ikäisille.

new nyyjook-2

 • Puiston itälaidalla sijaitseva The Frick Collection kuului Millan isän suosituksiin jo vuosia sitten, mutta vasta nyt onnistuimme vierailemaan tässä varsin mielenkiintoisessa taidetta keränneen edesmenneen herran Henry Frickin kotitalossa.

new nyyjook-3

new nyyjook-5

 • Viikon yllättäjä oli kuitenkin National Beard and Moustache Championships, eli miesten missikisat, jotka järjestettiin Brooklynin Flatbushissa komeassa Kings Theatressa. Varsin mielenkiintoinen päivä sisälsi 16 eri kategoriaa toinen toistaan komeampia viiksi- ja partaluomuksia. Päivästä kuulette vielä lisää halusitte tai ette!

new nyyjook-4

 • Näiden lisäksi syötiin itsemme joulukuntoon ja laihdutettiin lompakkoja. Olemme hoitaneet osuutemme Amerikan poissa lamasta pitämiseksi!

Lähdetään tällä koosteella liikkeelle ja paneudutaan osaan kohtia myöhemmin tarkemmin! Tekisi mieli kysyä mikä teitä yllä mainituista kiinnostaa eniten, mutta taidetaan antaa postausten tulla fiiliksellä, kuten niiden pohjalla olevien kokemustenkin.

_DSC1050

Saatat myös pitää näistä

9 Kommenttia

 • Vastaa Eevi 19.11.2015 at 22:04

  Ah miten mahtavalta reissulta kuulostaa! Ja mikä parasta, selvästi lupa on odottaa tarinoita nähtävyyksistä ja aktiviteeteista mitkä itselleni ei olisi tulleet pieneen mieleenkään! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 21.11.2015 at 01:29

   Mahtavaa, että kaikki ei ollut sinulle entuudestaan tuttuja tai ajatuksissa! Palataan siis aiheiseen pikimmiten 🙂

 • Vastaa Inka 19.11.2015 at 22:20

  Vuhuu, odotan jo innolla lisäpostauksia!

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 20.11.2015 at 08:44

  Oi, loistavan kuuloinen reissu teillä on ollut. 🙂 Kyllä ne överit viikset kiinnostaa, vaikka kotona en sellaisia haluakaan nähdä! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 21.11.2015 at 01:30

   Yritetään saada viikset julkisuuteen Movemberin aikana siis 😀 Hauskahan niitä oli töllistellä omista mieltymyksistää riippumatta 😉

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 22.11.2015 at 20:08

  Täälläkin odotellaan innolla lisäpostauksia aina niin mahtavasta Nycistä! Ja toi The Book of Mormon *kade*! 🙂

 • Vastaa Aron 23.11.2015 at 21:24

  Vähänkö siistiä, Book of Mormon! Ollaan kolmella edellisellä Nykin vierailulla käyty väijymässä halpislippuja tuohon esitykseen TKTS-kiskalta, mutta eihän niitä sinne ikinä tule myyntiin. Viimeksi jo melkein ostettiin täyden hinnan piletit, mutta ei sitten raaskittukaan. Seuraavalla kerralla sitten ihan varmasti… Pakko tuosta nyt ainakin leikisti on vähän oltava kade. 🙂

 • Vastaa Lumo 26.11.2015 at 22:35

  Oi, New York, sinne kyllä tekisi taas mieli. Hirvitti tosin, kun eilen tajusin dollarin ja euron kurssin olevan kutakuinkin 1:1…

 • Vastaa