Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Manhattan
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Mahtava marraskuinen Manhattan!

1.11.2015

Marraskuu ja Manhattan ovat lyömätön kombo! Suomessa ruskan ollessa enää muisto vain ja päivien pimetessä tunti tunnilta, niin saa Manhattanilla parhaimmillaan vielä käyskennellä auringon paisteessa nahkatakissa ja kepein askelein tennareissa. Joukkoon voi mahtua kirpakoita pakkaslukemia lähenteleviä aamuja, mutta se toisaalta tekee kaupungin väriloistosta aina vain kauniimman. New York on tullut vuosien mittaan tutuksi moneenkin kertaan, mutta syksystä muodostui suosikkimme. Ruskan sävyttämässä kaupungissa parasta on kävely ilman suurempia päämääriä. Kerran reissussa on mukavaa käydä ihailemassa täydellistä auringonlaskua Brooklynin puolella, arvioida mistä löytyy kaupungin paras hamppari, istua satunnauisen baarin tiskillä Happy Hourin aikaan, käyskennellä iltapäivän auringossa Central Parkissa, seurata kiireisiä paikallisia Grand Central Terminalilla, ihailla pimeneviä virtaviivaisia katuja jossakin korkealla, ottaa jälleen kuvat muistikortille niin monista tutuista, mutta vähintään ikisuosikeista Crysler ja Flatiron Buildingeista.

_MG_9896-Edit

_MG_3635
_MG_9371-2
_MG_9564-Edit
_MG_9467-Edit
Shake Shack

Roosevelt Island Pingviinimatkat

_MG_9872

IMG_2298

_MG_9343

_MG_9329

_MG_9462

_MG_9830-Edit

Pingviinimatkat Manhattan New York

_MG_9473-Edit

_MG_9368

_MG_9445-Edit

_MG_3515

Kaikki yllä olevat kuvat on otettu kahdella edellisellä marraskuisella matkallamme. Kesäkuussa Finnairin kiusoitellessa hävyttömän edullisilla suorilla lennoilla, joita emme voineet vastustaa ja näpyttelimme itsellemme liput hyväksi todetuksi marraskuisille päiville. Näin voimme iloksemme sanoa, että jo perinteeksi muodostunut marraskuinen Manhattan odottaa! Lisää tuoreempaa kuvamateriaalia on siis taas luvassa ihan lähiaikoina!

Niitä postauksia odotellessa kannattaa käydä tutustumassa Auringon alla -blogiin, jossa myös on hurhadettu syksyiseen New Yorkiin ja tuoreimmat raporit ovatkin tulleet vasta uuni tuoreeltaan ulos. Destination Unknown -blogin Satu kasasi myös juuri kattavan linkkilistan isoon omppuun suuntautuvista blogivinkeistä.

Meillä ei ole tällä kertaa tehty sitten minkään sortin suunnitelmia, vaan meinasimme kävellä, katsella ja hengitellä kaikessa rauhassa miljoonakaupungin sykettä. Alati muuttuva ja uudelleen inspiroiva kaupunki tarjoaa jokaiselle reissulle kuitenkin jotakin uutta, joten jaa ihmeessä vinkkisi ja mahdolliset postaustoiveesi!

EDIT! NEW YORKIN VINKKEJÄ KAIPAAVAN KANNATTAA LUKAISTA TÄMÄN POSTAUKSEN KOMMENTIT, SIELLÄ ON VAIKKA KUUKAUDEKSI TO DO LISTAA KAUPUNKIIN!

Saatat myös pitää näistä

29 Kommenttia

 • Vastaa Jennik 1.11.2015 at 22:11

  Siis wau, mitä kuvia! Tää postaus ei varsinaisesti vähentänyt päällä olevaa nyki-kuumetta! Kivaa reissua!

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.11.2015 at 07:14

   Kiitos paljon Jennik 🙂 Helppo ymmärtää fiiliksiäsi ja sitä kuinka tämän sortin kuvapostaukset, eivät tosiaankaan auta asiaan. Toivottavasti pääset itsekin pian reissuun.

 • Vastaa Kea | Deep Red Blues 1.11.2015 at 22:40

  Ihanaa reissua! Kateeks käy. Nyt kyllä maistuis pieni Nykkimatka ruokineen päivineen.

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.11.2015 at 07:15

   Kiiros Kea! Onneksi sulla odottaa myös reissu nurkan takana. Vaikkei just Nykiin, niin hienoon paikkaan kuitenkin 🙂

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 1.11.2015 at 22:54

  IHANAA MATKAA! Fiilistelen teidän mukana kyllä taas Nykiä, täytyy tunnustaa että kaupunki vei kyllä tämän neidon mennessään…. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.11.2015 at 07:17

   KIITOS 😀 Niin mahtavaa, että kaupunki iski sinuunkin. Täältä onkin aimo annos fiilistelymateriaalia luvassa lähiaikoina 🙂

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 2.11.2015 at 04:40

  Hauskaa matkaa! Mä en ole vielä marraskuista NYCiä nähnyt, mutta ehkä sen voisi ottaa ensi vuonna agendalle, jos kerran tällaisia kuvia sieltä saa napsittua. 😉 Mä toivoisin vinkkejä Brooklyniin tai muualle Manhattanin ulkopuolella, kun rupesi viime kerralla tuntumaan, että alan vihdoin olla “valmis” suuntaamaan myös saaren ulkopuolelle NYC-lomilla.

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.11.2015 at 07:20

   Kiitos Jenni! Ja mukavaa saada myös postaustoiveita 🙂 Saa nähdä miten meidän Manhattanin ulkopuolisten seikkailuiden käy, kun olemme nimenomaan yrittäneet jarruttaa niin paljon kuin mahdollista isolla pensselillä maalailua ja mielummin keskittyä mikrolomailuun pienemmällä alueella. Mutta koska suunnitelmia ei ole, niin sitä voi onneksi tehdä mitä mieli tekee, vaikka sitten suunnata jonnekin pidemmällekin 🙂

 • Vastaa Maarit 2.11.2015 at 08:27

  Ihanaa matkaa! Kyllä tekisi itsekin mieli takaisin New Yorkiin! Kuulostaa juuri mukavalta ilman isompia suunnitelmia lähteä samoilemaan tuttuun kaupunkiin. Jälleen kerran upeat kuvat tässä. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.11.2015 at 20:04

   Kiitos Maarit 🙂 Muistamme hyvin vieläkin sun viime vuotiset Nykin kuvat, niin upeita ja fiilistä herättäviä olivat nekin! Mekin odotamme kovasti päämäärätöntä samoilua kaupungissa, joka on jo niin tuttu. Onneksi tuo hetki koittaa jo ihan pian. Tuntuu, että lippujen ostamisesta on jo ikuisuus!

 • Vastaa Jenna 2.11.2015 at 10:10

  Huikeeta reissua!! Kyllä teidän kelpaa 🙂 Juuri oikea suunnitelma olla ilman sen suurempia suunnitelmia!

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.11.2015 at 20:06

   Voi kiitos Jenna 🙂 On kyllä vaatinut jopa hieman ponnisteluja, ettei ole suunniteltu yhtään mitään. Katsotaan kuinka tässä vielä käy 😀

 • Vastaa Ili 2.11.2015 at 17:51

  Kokeneina Nykin kävijöinä te tuskin vinkkejä kaipaatte. Laitanpa kuitenkin muutaman. Kun kerran kysyitte. Olette te näissä ehkäpä käyneet. Jollette, niin suosittelen.

  Keväällä tuli raapaistua hitusen Brooklynin pintaa. Williamsburg oli mukava paikka. Nuorekas ja hyvin eläväinen= paljon kuvattavaa. Bedford Avenue ympäristöineen oli kaiken kaikkiaan kiva paikka. Poikani kaveri asui Nykissä talven ja hänen vinkkiensä mukaan mentiin. Bedford Avenuen päässä puiston nurkalla sijaitseva Five Leaves http://www.fiveleavesny.com/ on todella suosittu brunssipaikka viikonloppuisin. Ei pöytävarauksia, first come first serve-periaate. Oli noin tunnin jono. Kyllä kannatti. Erikoismaininta tulee loistavista pannareista. (Se tunnin odotusaika käytettiin lähiympäristön koluamiseen). Jenkit suhtautuvat intohimoisesti grillaukseen. Smoky barbaque – ravintola Fette Sau autokorjaamon naapurissa Metropolitan avenuella on kerrassaan mainio, erikoinen ja pikantti paikka. http://www.fettesaubbq.com/

  Vierailun arvoinen on myös Brooklyn Brewery. Arkipäivisin panimokierros on buukattu viikkoja etukäteen loppuun, mutta viikonloppuisin panimokierros on ilmainen. Panimolta löytyy myös ”ravintolasali”, joka on erityisesti lauantaina tupaten täynnä. Tarjolla on panimon tuotteita. Viereisessä rakennuksessa sijaitsee Wythe- hotelli, ja sen kattoterassilta aukeaa Manhattanin siluetti mukiinmenevästi.( Molempiin on erityisesti viikonloppuisin pitkät jonot, mutta kärsivällisyys kannattaa ). Vieressä myös Brooklyn Bowling- hohtokeilailupaikka.

  High Line on tietty pakollinen myös marraskuussa sekä sen lähistöllä sijaitseva Chelsea Market. Omat suosikkini siellä ovat mahtava meksikolainen taco-paikka ”Los Tacos”, joka on kiva meksikolainen pystybaari. Astetta hienostuneempi on vastapäinen osteribaari/sushiravintola. Chelsea Market = erinomainen lounaspaikka. Sieltä sitten 9th avenuea pitkin pohjoiseen kohteena Billys Bakery, joka tarjoaa suussa sulavat jälkkärit. Billyn kuppikakut ovat paikallisten herkku. http://www.billysbakerynyc.com/
  Jos napa vielä jotain vetää, niin kortteli länteen ja sitten pitkin 10th avenua, josta löytyy suosikki Dinerini. Se on Empire Diner, joka on just sellainen kun dinerin tulee olla. Ulkomuodoltaan ja muutenkin…se pitkä tiski baarituoleineen yms . ja turistireittien ulkopuolella… http://empire-diner.com/ Toinen mieluisa lounaspaikka on Grand Centralin alin kerros. Food Concourse. Sieltä saa halvalla hyvän lounaan, joskin vapaata penkkiä saa toisinaan etsiä. Kolmas lounaspaikka, joka on toiminut aina Nykissä, on tietenkin legendaarinen Boathouse. Talon takanahan on se ”jokamiehenterassi”, josta saa mm. päivän keittoa ja muutakin pikkupurtavaa. Terassikaljat täytyy tietenkin juoda sitten itse Boathousen ulkoterassilla veden äärellä ( ei siis sisällä). Sisäpuoli on liian finedining osastoa monelle.

  Diner-postaus olisi muutenkin hauska. Niitä on niin monenlaisia. Esimerkistä käy Ellen Stardust diner, jossa ovat ne kuuluisat laulavat tarjoilijat. http://www.ellensstardustdiner.com/ Myös Rooftops- terassit olisi jonkun koluttava. Niitähän riittää, mutta yllättävän moni ei edes hoksaa niiden olemassaoloa. Ink 48 http://www.thepresslounge.com/photos/ , Wythen Ides terassi, Plunge, Birreria Beergarden Eatalyssa jne. Näitä on oikeasti paljon ja ovat monet huippuhyviä maisemapaikkoja. Marriott Marquis-hotellin pyörivä ”rooftop” revolving restaurant on siinä ja siinä. Ne pikahissit sinne ylös läpi avoimen Marriotin aulan ovat kyllä ihan muikeat. Kaikilla kattoterasseilla se ainoa haittapuoli on keskimääräistä kalliimmat drinksut (noin 15,-)

  Oma suosikkimme kantakaupungissa on nuorekas ja vibrantti Bleecker Streetin alue. Metro West 4th tai Christop/ Sheridan. Nuorta porukkaa, kaiken kansan kuppiloita ja hienoja ravintoloita yllin kyllin. Bleeckerin must on kuuluisa Johns pizzeria. NY instituutio (texmex ravintola Calienten naapurissa). Koko tämä seutu on hyvin eloisa etenkin iltaisin. Kuuluisa komediaklubi, Stand Up- paikka, Comedy Cellar McDouggal –kadulla ja sen vieressä sekä lähistöllä sijaitsevat lukuisat pikku kuppilat ja kaupat tuovat seudulle värinää. Lisää tarjontaa löytyy Bleeckerin kohdatessa 7th Avenuen. Seiskaa ylöspäin ja ravintoloita löytyy joka makuun. Keväältä jäi mieleen upea meksikolainen Agave ja sen vierestä Riviera. Kadun toisella puolella Ottos Tacos jne. Tällä alueella (6th Avenue ja west 3rd streetin kulmassa) sijaitsee kuuluisa The Cage. Ulkoilma koriskenttä, jossa mustat donkkaa tykimmin. Yksi toinen pizzeria on myös jo aiemmilla käynneillä vienyt sydämen. Se on Lombardi`s. Nykin ensimmäinen ja vanhin pizzeria?

  Postauksistanne ei ole käynyt ilmi se, että oletteko urheiluihmisiä. Sen verran pitäisi kuitenkin olla, että Madison Square Gardenissa on jo käyty Rangersin ottelussa? Lippujen hinta sinne on toki noussut viime vuosina melkoisesti. Vielä viisi vuotta sitten maksoin 70,- taalaa runkosarjaottelusta Rangersin peliin, mutta nykyisin lipusta saa pulittaa helposti jopa kaksinkertaisen hinnan. Itse lippujen hankkiminenhan on helppoa kiitos Ticketmastersin ticketexchange –ohjelman tai stubhubin. Toinen varteenotettava vaihtoehto on tehdä ”pelimatka ” Brooklyniin. Uudenkarhea Barclays Center sijaitsee suoraan metroaseman vieressä vain vartin päässä Manhattanilta. Keväällä lippu NBA-koripallo-otteluun maksoi 35,- . Lippuja siis hyvin helppo ostaa ja ne voi printata jo kotona. NY Islanders pelaa nyt ko. hallissa NHL-kiekkoa. Liput pitäisi olla alle satasen.

  Barclay – areenan ympäristö on sitten vähän toisenlaista Brooklyniä. Hitusen sotkuista. Ehkäpä se areenan tulon myötä kehittyy. Itse areena on kyllä hieno ja upouusi. Vieressä peruskuppila Tony Romos ja toisella puolella rakennusta Shake Shack, joka on jo instituutio itsessään. ( toinen hyvä Shake shack muuten siellä luonnontieteellisen museon takana. Brooklyn Bridge parkissa oleva on aina tupaten täynnä porukkaa). Pari korttelia areenalta pohjoiseen kohden Fort Green – puistoa ja alue muuttuu yllättäen. Kauniit Brownstone talorivistöt ja viehättävät pikkutalot reunustavat näitä katuja. Täällä on hauska käyskennellä kaikessa rauhassa ennen matsia ja käydä jossain paikallisessa lasillisella ennen illan koitosta.

  Hitaasti kiiruhtaminen. Asioista nauttiminen ja niiden katseleminen kameran etsimen läpi tai muuten vaan on aina arvossaan. Ja niistä kertominen. Asioiden jakaminen. Siitähän postauksissa on perimillään kyse? Minä kävin täällä, tein tätä ja se merkitsi minulle jotain. Haluan myös sen jakaa, eiks totta? Suurkaupungissa liikkuminen ilman kiirettä ja päätöntä säntäilyä nähtävyydestä toiseen on just sellaista luksusta, josta itse pidän suunnattomasti. Onpa jälleen kiva odottaa uusia postauksianne Nykistä. On se vaan hieno kaupunki. Chelsea Piers, Jersey Gardens..tekemistä ja näkemistä riittää. Freedom Tower, jonne en ehkä kuitenkaan kiipeäisi, sillä niin kuin paikalliset sanovat: Turistit menevät ESB:n huipulle, paikalliset Top Of The Rockin päälle, sillä sieltä näkyy koko Manhattan parhaiten. Freedom Tower.. hmm , mitä sieltä näkyy?

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.11.2015 at 20:42

   Wau mikä kommentti! Tämähän on enemmän kuin mitä monessa postauksessa on edes materiaalia 😀 Kiitos Ili!! Yritetäänpäs jäsennellä jonkinlainen vastaus tähän… On nimittäin totta, että monet paikat on jo koluttu ja toiset vaan odottaa kerta toisensa jälkeen vuoroaan. Yksi näistä on Brooklyn ja siihen antaumuksella tutustuminen. Williamsburgin puolella olemme kertaalleen yöpyneetkin ja siellä varsin hauskan illan viettäneet. Silloin valitettavasti satoi, joten enempi käpöttely jäi vähälle. Hieman olemme Dumbon nurkilla ja tietysti Brooklyn Bridge Parkin alueilla pyörähtäneet, mutta noin periaatteessa Brooklyn on meille vielä varsin tuntematonta aluetta. Brooklyn Brewerystä juttelimme juuri eilen. Hauska sattuma 😀 Se on siis yhtenä kytevänä ajatuksena. Katsotaan miten Brooklynin lopulta käy. Tuntuu, että joskus pitäisi skipata Manhattan ihan kokonaan ja pyhittää aika kunnolla ihan vain Brooklynille. Sielläkin on niin paljon nähtävää ja koettavaa!

   Chelsea Market on myös kummitellut mielessä, joten kiva saada sinne syöminkivinkkejä. Dinerit ovat ehdottomasti Nykin reissun suosikkeja mitä tulee syömiseen. Empire ei ole entuudestaan tuttu, joten laitetaan muistiin. Samaten ajatuksesi omasta postauksesta aiheeseen liittyen. Varsin hyvä idea! Kauniilla säällä marraskuussa onnistuisi meidän mielestä vielä monikin terassihomma, mutta harmillisesti monet kattoterdet ovat juuri sulkeneet ovensa. Esimerkiksi Pod 39 hotellin kattoterassi olisi ollut toivelistalla, mutta on jo suljettu talvea silmällä pitäen. Onhan tässä vinkkilistassasi toki onneksi muitakin, joihin täytyykin tutustua tarkemmin. Bleekerin alue onkin tosi hauska ja opiskelijoiden läsnäolo pitää hinnat kivasti maltillisina. Muutenkin noilla nurkilla on kuten mainitsitkin niin monen monta kivaa mestaa. Me on kyllä tosi huonosti laitettu paikkojen nimiä matkoilla ylös (ennen blogia) ja sitten on tuskailtu, kun joku kysyy vinkkejä. No tässähän sitä on sinulta monta, joten voidaan kehoittaa koluamaan tämä läpi 😀

   Rangersin matsi on ollut harkinnassa, mutta vielä emme ole lippuja ostaneet. Kovasti mietimme, josko pyhittäisimme päivän jenkkifudikselle, mutta näyttää siltä, että emme jaksa nyt lähteä moista säätämään vaan etsimme kivan baarin missä nauttia oluen äärellä pelistä sisätiloissa. Yksi lippuinvestointi tuli tehtyä, mutta ne dollarit sijoitettiin Broadwaylle, joten täytyy miettiä montako kalliimpaa lippuinvestointia raskimme tehdä. Siinä mielessä NBA ottelut olisi houkuttavia, mutta taas sitten toisaalta mainituista kolmesta lajista meistä vähiten kiinnostava. Mutta ehdottomasti hienoa olisi nähdä Raanta MSG:ssä, joten vielä ei ole siitä ajatuksesta luovuttu.

   Yritämme kaikesta houkutuksesta huolimatta olla sen enempää suunnittelematta ja katsomme sitten paikanpäällä mikä minäkin päivänä huvittaa. Massiivisessa kaupungissa on kuitenkin hyvä tietää aina hieman mitä vaihtoehtoja on nurkan takana tarjolla ja laittaa paikkoja hieman kartalle, niin ei tarvitse ihan umpimähkään suunnistaa esim lounaalle. Nälkäkiukku on lomarauhan yksi pahimmista vihollisista! Varmaa on se, että kaupunkia pitää aina päästä katsomaan lintuperspektiivistä. Viimeksi ihailimme helikopterista Freedom Toweria ja kieltämättä tuo näköala tällä reissulla myös kiinnostaisi. Helposti meillä vaan jää tekemättä kaikki ne mitä on pakko buukata etukäteen tai missä tiedämme olevan niin valtavasti turisteja, että ahdistuminen on taattua. Asenne tietysti ratkaisee, joten mitään ei pois suljetakaan 😉

   Kiitos vielä erittäin kattavasta vinkkilistasta. Siitä on taatusti paljon iloa muillekin lukijoille ja Nykin matkaa suunitteleville!

   • Vastaa Ili 3.11.2015 at 12:59

    Kiitos.

    Toi Chelsea Pier on siis kanssa aikamoinen sporttikompleksi keskellä suurkaupunkia. Siellä pääsee harrastamaan vaikka mitä. Seinäkiipeilyä, keilausta ja mulle rakasta golfia. Rusettiluistelua.. On se vaan aina niin eeppinen tunnelma, kun lyö palloja kolmannen kerroksen avoseinäisellä rangella. Mailat ja pallot voi vuokrata alakerran “pro shopista”. Ihan törkeän hauska paikka. http://www.chelseapiers.com/

    Ja katsopas sitä valkoista taloa siinä Rangen takana ja sen vieressä kohoavaa lasipalatsia. Voiko futuristisemman oloista asuintaloa olla. Katsoin just hiljan ohjelmaa Luksuskodit Manhattanilla tms., joka siis pyörii just telkkarissa. Ja kas just tuosta talosta ne yritti myydä kämppää.

    Hauskaa reissua

   • Vastaa Kohteena maailma / Rami 3.11.2015 at 14:57

    Ilin kommentti oli kyllä hyvä, oli monta uutta juttua myös itselle ja toisaalta monta sellaista mitä voi suositella!

    Penkkiurheilusta Jenkkeihin kirjoittelin oikein urakalla, ja New Yorkin osa olisi linkitettynä tässä: http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/10/04/urheilutapahtumat-new-yorkissa-penkkiurheilu-jenkeissa-osa-4/ Itse suosittelen kyllä koripalloa, mikä on siinä mielessä varmin laji, että siinä tapahtuu aina huippusuorituksia kentällä. Jenkkifutis on tietysti kaupungin kovin juttu, kiekkopelien tunnelma riippuu paljon vastustajasta ja miten peli sattuu kulkemaan. Jos Rangers pärjää jotain kovempaa joukkuetta vastaan, niin silloin on kyllä tunnelma taattu.

    Jos menette Barclay’s Areenalle, niin suosittelen käymään after gamet Berg’n nimisessä oluthallissa, missä on eri myyntipisteitä erilaisille safkoille. Vaikutti todella kivalta paikalta eli älkää antako alueen hämätä. Kyllä se sieltä löytyy, kuin osoite on tiedossa 🙂

    Ili: onko muuten tuolla Chelsea Pierissä baseball automaatteja tai tiedätkö ylipäätään missä olisi? Tokiossa tuli lyötyä simulaattorissa yksi pallosatsi, ja se jos mikä oli huippuhauskaa puuhaa vaikeudestaan huolimatta 🙂

    Ilin mainitsema the Cage -koriskenttä on nimeltään 4th street basketball courts, joka mahtui omaan Top10 – free things listaani New Yorkista: http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/09/27/new-york-top10-free-things/ -> suosittelen ainakin katsomaan pelejä, jos ei itse osallistu 🙂

    Ja joka paikassa New Yorkista on puhutessa on mainittava suosikkiravintolani koko maailmasta – Gastro Pub The Spotted Pig: http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2014/11/22/the-spotted-pig-maailman-paras-gastro-pub/

    Central Park ja High Line on kyllä nyt parhaimmillaan, upeita värisävyjä tarjolla!

    Ja hei, ettei tärkein unohtuisi, todella hyvät kuvat postauksessa! Mukavaa reissua, New York on tosiaan marraskuussakin parhaimmillaan:-)

    • Vastaa Ili 4.11.2015 at 12:21

     Moi Rami,

     Lukaisin läpi noin antamasi linkit/postaukset ja täytyypä sanoa, että melko samoilla raiteilla kulkevat myös omat ajatukset. Keväällä meidän listalla oli tuo mainitsemasi gastropub. Mietin sitä tosissani, mutta mentiin sitten lähellä sijaitsevaan Agaveen (bottomless Mimosas.. brunssi). Seuraavalla kerralla sitten tuonne pubiin. Kiitos vinkistä.

     Poikani kaveri( tämä reilu parikymppinen nuorukainen, joka siis asui talven Nykissä) väitti, että sisäänpääsymaksu niin luonnontieteelliseen kuin myös MET:n olisi vapaaehtoinen. Hänen mukaansa tyhmät turistit vain maksavat kiltisti “vapaaehtoisen “pääsymaksun. Vapaaehtoinen pääsymaksu on kaiketi paikallisten etu, mutta sitä ei mitenkään valvota? Enpä kuitenkaan uskaltanut tälläkään kertaa ilman pilettiä marssia museoon sisään. Itse pidän myös luonnonhistoriallisesta museosta todella paljon. Suosittelen sitä ihan kaikille. Upeat eläindioraamat ja on se “avaruuskapselikin” ihan ok.

     Ja olet kyllä oikeassa myös Rangersin matseista. Perivihollinen Boston vastassa ja maali isännille: Kun se yleisön hoilottama maalilaulu täyttää areenan tietää olevansa osana huikeaa urheilutapahtumaa. Jos olet käynyt , niin tiedät sen kannustus/maalilaulun… ooo- oo- oo, hey, hey ,hey hey heey! ja normaali chanttina Lets GO Rangers, Lets Go!

     Chelsea Piersillä olen käynyt vain katsomassa paikkoja ja lyömässä palloja rangella. Sehän on siis tosi iso kompleksi. Range hyvinkin 160/170 metriä pitkä. Eli pelkästään yksi laituri on suomalaisen pienen golfkenttärangen kokoinen. Ja kun niitä laitureita on kolme ja kaikki rakennettu kiinni toisiinsa mantereen puolelta. Siellä on mm. pari lätkäkaukaloa, jossa junnut /höntsälätkäjoukkueet treenaavat ja pelaavat. Voimistelua, sisäpalloilua, erilaisia perheaktiviteettejä, hohtokeilausta ja ymmärtääkseni kaikkea voi tehdä/kamppeet voi vuokrata paikan päältä. Hohtokeilausta olen harkinnut parikin kertaa, mutta vielä en ole toteuttanut. Seuraavalla kerralla? Rouva ei suostu enää seinäkiipeilemään ( 50v) , joten sen joudun jättämään valitettavasti väliin.

     • Kohteena maailma / Rami 4.11.2015 at 15:04

      Moi ILi,

      Olen itse myös lukenut siitä, että noihin mainitsemiisi museoihin on olemassa vapaaehtoinen maksu. Esimerkiksi Luonnontieteellishistoriallisen museon sivuilla se sanotaan ihan suoraan. Tarkoituksella jätin sen omasta postauksestani pois, kun vapaaehtoinen Suomessa tulkitaan samalla kuin ilmainen 😀 Eli kyllähän sinne olisi hyvä jotain dollareita maksuksi kuitenkin laittaa 🙂 Toki sen olisi yhtä hyvin siinä voinut mainita, mutta tarkoituksella rajasin pois esim. Roosevelt Islandin kabiinihissin, kun sekin hieman maksaa 🙂

      Itse asiassa piti aikoinani laittaa Rangersin pelistä pätkä sivuilleni, mutta unohtui kun videot oli eri paikassa kun kirjoittaja. Mutta tässä maalilaulu “livenä”: https://youtu.be/fuwqd3Vqm_o

      Mun on pitänyt mennä tuonne Chelsea Piersiin jo pariin otteeseen hakkaamaan ämpärillisen palloja, vaikka Suomessa en rangella käy käytännössä koskaan ennen pelaamista. Mutta tuo olisi kokemuksena mukava 🙂

      New Yorkin hyvä puoli on se, että tekeminen ei todellakaan lopu kesken. Jos New Yorkista ei löydä tekemistä, niin on aika mennä autuaammille maille 😉

     • Pingviinimatkat 4.11.2015 at 23:31

      Täytyy keksiä joku keino millä saadaan ihmiset löytämään myös tämä teidän mahtava ja informaatiotäyteinen keskustelu. Rami ja Ili, sopiiko jos joskus teemme aiheeseen liittyvän postauksen, niin teemme kredittien kera lainauksia näistä joistakin teidän vinkeistä?

     • Kohteena maailma / Rami 6.11.2015 at 10:34

      Tuttu kauppa, hyvä vinkki jakoon!

      Urheilun ystävälle New York on kyllä unelmapaikka myös vaateostosten suhteen. Kaikki parhaat urheiluun liittyvät kuteeni on ostettu sieltä 🙂

    • Vastaa Kohteena maailma / Rami 4.11.2015 at 23:51

     Tottakai – tärkeintä on, että lukijat saavat hyödyllisiä vinkkejä!

     • Ili 5.11.2015 at 10:40

      Ilman muuta. Tiedot ja vinkit aina yleiseen jakoon.

     • Ili 5.11.2015 at 11:50

      Milla & Juhana ja Rami,

      Sen tietojen jakamisen myötä tuli mieleeni vielä yks sporttisten ihmisten must kauppa. Saatatte tietää, tai sitten ainakin nyt tiedätte. Paikka on urheilukaupoista Se paras. Union Squarelta vähän Broadwayta ylöspäin ja vasemmalla puolella. Näyttää ulospäin pieneltä, mutta on sisältä suuri. Myös valikoimiltaan. Valikoimista löytyy vaikka mitä. Välineistä vaatteisiin. Mikä parasta myös Team wear osasto siellä alimmassa kerroksessa on aina täynnä tavaraa niin NHL:n kuin NFL:n osalta. Täältä olen ostanut mm. pari kertaa jenkkifutispallon. Myyjä on tyhjentänyt ilman pois, jotta se mahtuu paremmin matkalaukkuun. Olikohan aito siannahkainen hinnaltaan keväällä 39,-?

      Paragon Sports on siis kerrassaan pistäytymisen arvoinen putiikki. Vastaavaa erikoiskauppaa on Nykistä vaikea löytää ja tämäkin löytyy vain jos sen tietää. http://www.paragonsports.com/

     • Kohteena maailma / Rami 6.11.2015 at 10:35

      uttu kauppa, hyvä vinkki jakoon!

      Urheilun ystävälle New York on kyllä unelmapaikka myös vaateostosten suhteen. Kaikki parhaat urheiluun liittyvät kuteeni on ostettu sieltä 🙂

 • Vastaa Inka 2.11.2015 at 23:16

  Ihana marraskuu ja ihana New York – ei sen parempaa komboa! Teillä on taatusti ihan huikeita kokemuksia, ruokia unohtamatta, matkan aikana edessä. Jee, pitäkää hauskaa!!

 • Vastaa Heidi / Auringon alla 3.11.2015 at 14:51

  Nää kuvat on niin ihania! Ja voi, kun ne tuo ihania muistoja mieleen parin viikon takaa 🙂 Meillä on muuten myös kuva tuosta Washington Square Parkin soittajasta, silloin ajankohtana taisi olla uuden vuoden seutu, eli kylmää oli! Sen koommin ei olla sitä nähty, ei myöskään tällä reissulla. Ihanaa matkan odotusta!!

  • Vastaa Pingviinimatkat 4.11.2015 at 23:36

   Kiitos Heidi! Täytyy siis ehdottomasti käydä katsomassa löytyykö soittaja enää paikoiltaan ollenkaan. Tai ehkä hän sai tarpeeksi dollareita kasaan ja painui lämpimämmille maille soittelemaan 🙂 Kerran ollaan oltu Nykissä tammikuussa ja mittari lähenteli miinus kahtakymppiä ja kylmä oli tosiaankin! Meillä onkin hauskasti yhdestä Houston Streetin lämpömittarista kuva kun fahrenheitit näytti tasan nolla ja toinen missä näytti 99 😀 Voi sanoa, että jälkimmäinenkään ei pahemmin naurattanut. Tuli nähtyä aika monta museota, sillä niissä sentään pelitti ilmastointi.

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 5.11.2015 at 11:22

  Huikeaa marraskuista Manhattania teille! Oih, nauttikaa! Ja niinhän te teettekin <3

 • Vastaa