Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Procida
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Italia Procida

Hikinen matka viinikeitaalle – Procida, Italia

26.9.2015

Italian lomamme toinen pääkohde oli Napolinlahdella sijaitseva Procidan saari, joten Vulcanolta nousimme takaisin Napoliin vievään lauttaan aamuvarhaisella ja matkasimme kuuden tunnin ajan tummansinisissä vesissä Mergellinan satamaan. Napoliin saapuessamme oli lämpötila kivunnut neljänkympin korville ja pääsimme ravaamaan kaupungin halki päivän kuumimpaan hetkeen. Mergellinan satamasta ei nimittäin tietenkään pääse loikkaamaan Procidalle vievään lauttaan, vaan tuolle saarelle päästäksesi tulee suunnata Molo Beverelloon.

Viimeinen Liparisaari, eli Stromboli kutistuu horisonttiin

Viimeinen Liparisaari, eli Stromboli kutistuu horisonttiin

Joskus nämä siirtymät tuntuvat kieltämättä siltä kuin olisimme Amazing Race –kisassa. Hohkaamme kovalla kiireellä paikasta A paikkaan B ihan vaan perille pääsemisen riemusta. Sellaisten päivien päätteeksi sitä väkisinkin miettii, että missä ovat ne kuusi kuukautta maailmalla reissanneet lehmän hermot omaavat tyypit? Eivät näköjään ilmesty jokaiselle lomalle… Oikean satamarakennuksen löydyttyä ei hermojamme onneksi koeteltu enää yhtään, vaan lippuluukku löytyi nopeasti ja saimme piletit (11,20€/hlö) vain 10 minuutin päästä lähtevään Caremarin edulliseen lauttaan. Matka hitaammin putputtelevan autolautan ulkokannella merituulessa oli niiiin paljon parempi vaihtoehto kuin ahdas ja hikinen katamaraani. Kaikki vaatteet hiestä märkinä katselimme kuinka Napoli ja Vesuvius loittonivat ja uusi jännittävä saari olisi vaivaisen tunnin päästä silmiemme edessä.

Procida_-18

Takatukka hiestä kiehkuralla ja vaatteet läpimärkänä irtoaa hymy, kun edessä on päivän viimeinen merimatka

Procida_-19

Lokki poikineen saatteli meidät matkaan Napolista

Lokki poikineen saatteli meidät matkaan Napolista

Procida_-20

Mahtipontinen Vesuvius hallitsee Napolinlahden maisemaa

Majakka ei perävaunua

Majakka ei perävaunua

Aina ei voi jaksaa...

Aina ei voi jaksaa…

Peilikuva tuli vastaan

Peilikuva tuli vastaan

Postikorttimainen Procida!

Postikorttimainen Procida!

Procida_-14

Värikylläisen Procidan sataman lähestyessä yritimme paikallistaa rinteestä hotelliamme, jonka uskoimme tunnistavamme punaisesta tornistaan. Tiesimme hotellin sijaitsevan korkealla paikalla, joten luvassa oli vielä yksi hikinen reppujen kanto perille. Puikkelehdimme pitkin kaupungin kapeita katuja iltapäivän ruuhkassa. Paikalliset herrat neuvottelivat kovaan ääneen kauppojensa edessä, sähköpyörä toisensa perään rymisteli ohitsemme pitkin mukulakivikatuja ja moottoroidut ajoneuvot tööttäilivät kaahatessaan kaduilla, jotka olivat niille selvästi aivan liian kapeita. Elokuvistakin tutun kirkon kohdalta vasemmalle ja lopulta rauhallisen kujan päästä löytyi lupaava kyltti ”Albergo La Vigna”.

Procida_-5

Elokuvistakin tuttu aukio kirkkoineen

Procida_-22

Täti näytti kuinka juoda kastelematta itseään

Täti näytti kuinka juoda kastelematta itseään

Korkea seesteistä tunnelmaa hehkuva vastaanottoaula otti meidät avosylin vastaan. Rauhallinen virkailija hymyili kauniisti kuin ei olisi huomannutkaan “lievästi” hikisiä, läpikastuneita ulkomuotojamme ja ohjasi meidät rappusia pitkin seuraavan kerroksen sisäpihalle vievälle ovelle. Ja voi mihin keitaaseen olimme saapuneetkaan! Pihan viinitarha oli valtava. Viiniköynnösten ja sitruunapuiden varjoihin oli asteltu harkitun huolimattomasti paikkoja joissa istua ja rentoutua. Joku vieraista keinui hiljalleen riippukeinussa lueskelemassa. Pihan terassin reunalta aukeni avara maisema satamaan ja merelle päin, mistä puhalsi lempeä lämmin tuuli.

Suihkun huuhdottua päivän hiet mennessään nautimme terassillamme pihapiirin oman viinitarhan oikein hyvää valkoviiniä. Pihan perältä, tai oikeammin viinitarhan perältä, löytyi mahtava istumapaikka, jossa saattoi puiden varjossa ihailla maisemaa Napolinlahdelle ja mahtipontisesti siluetissa kohoavalle Vesuviukselle. Rantaviiva laski jyrkästi suoraan alas ja alla kirkkaassa vedessä kellui veneitä joista ihmiset hyppivät veteen uimaan.

Procida_-10-horz

Lupaus rennoista päivistä viiniköynnösten ja sitruunapuiden lomassa

Lupaus rennoista päivistä viiniköynnösten ja sitruunapuiden lomassa

Matkalaisten ensiapu toimitettiin nopeasti ja erittäin tarpeeseen

Matkalaisten ensiapu toimitettiin nopeasti ja erittäin tarpeeseen

Oho. Kaikki meni.

Oho. Kaikki meni.

Neljänkympin lämmöissä viinitarhan varjo sekä viileä valkkari oli parasta mitä saattoi toivoa

Neljänkympin lämmöissä viinitarhan varjo sekä viileä valkkari oli parasta mitä saattoi toivoa

Procida_-7

Ihmiset tulivat veneillä uimaan näköalapaikkamme viinitilan perällä alle

Ihmiset tulivat veneillä uimaan näköalapaikkamme viinitilan perällä alle

Illan hämärtyessä siirryimme hotellin torniin seuraamaan auringonlaskua. Taivaan värjäytyessä jälleen kaikkiin purppuran sävyihin auringon painuessa Ischian saaren kainaloon, oli olo suorastaan mairean onnellinen. Makoillessamme tornin aurinkotuoleissa pimeässä tähtitaivaan alla ei voinut olla miettimättä sitä kuinka siirtymäetapin aiheuttama stressi ja hampaiden kiristely oli taas oli kaiken sen hikoilun arvoista.

Procida_

Torniin matkalla

Torniin matkalla

Naapurimme etualalla oli järjestämässä elokuvailtaa, jokin meni pieleen ja hän loukkaantui jostain syystä protestoiden äänekkäästi. Näin "Insultato-mies" sai nimensä

Naapurimme etualalla oli järjestämässä elokuvailtaa, jokin meni pieleen ja hän loukkaantui jostain syystä protestoiden äänekkäästi. Näin “Insultato-mies” sai nimensä

Procida

Saatat myös pitää näistä

9 Kommenttia

 • Vastaa Inka 27.9.2015 at 21:40

  Ohh, mitä hikistä lomatunnelmaa!! Takatukka meni itelläki kiehkuralle ainakin melkein tätä postausta lukiessa, ja näin jo itteni maistelemassa noita viinirypäleitä. Mää en oo koskaan ollu mitenkään hirveän innoissani Italiasta, mutta kieltämättä nuo värikkäät talot saa myös mun sydämen sulamaan. Uskomattoman kuvauksellisen näköistä!

  • Vastaa Pingviinimatkat 28.9.2015 at 07:28

   Hah 😀 Mä luulen, että et vaan ole päässyt vielä näkemään parasta Italiaa. Odotahan vaan mitä taloja tulee seuraavaan Procida postaukseen. Ennen matkaa en uskaltanut edes toivoa, että paikka olisi niin sympaattinen ja nätti kuin karkki, kuin mitä se kuvissa vaikutti. Mutta on se vaan. Ja majapaikkamme oli ihana, voisinpa teleportata itseni sinne riippukeinuun tästä nyt ja heti!

 • Vastaa Anna K. - Kaukaa haettua 14.10.2015 at 21:59

  Aivan ihana tuo teidän majapaikka!!! En tykkää yhtään suurista viiden tähden standardihotelleista, joita maailma on pullollaan, mutta tuollaisiin uniikkeihin, kartanomaisiin taloihin oon ihan heikkona. Ja vielä puutarha ja maisemat kaupan päälle – täydellistä. Me oltiin Procidalla vain päiväseltään, yövyttiin Napolissa.

 • Vastaa Pingviinimatkat 15.10.2015 at 07:11

  Hotellia on helppo suositella, oli todella jopa parempi, kuin mitä uskalsimme toivoa. Nyt pimeänä syysaamuna kelpaisi todellakin palata sinne riippukeinuun kirjan pariin 🙂 Ensi kerralla palaat sitten Procidalle yöksikin 😉

  • Vastaa Anna K. - Kaukaa haettua 16.10.2015 at 12:20

   Ehkäpä? Toisaalta maailma on täynnä ihania paikkoja, käyn harvoin toista kertaa samassa paikassa.

 • Vastaa Minna N. 24.10.2015 at 09:48

  Heippa! Löysin sattumalta tämän jutun ja mieleen tuli muutama kysymys liittyen merimatkaa. Ollaan suunniteltu matkaa Italian kautta Espanjaan. Suunnitteilla on lentää Napoliin ja sieltä Procidalle muutamaksi päiväksi. Miten monta lauttaa/venettä Napolista lähtee Procidalle päivässä? Miten noita merimatkoja selvititte ennakkoon?

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.10.2015 at 12:00

   Onpa teillä mielenkiintoiset matkasuunnitelmat!
   Napolista Procidalle pääsee lukuisia kertoja päivässä. Pelkästään Caremar niminen yhtiö liikennöi kymmenen kertaa ja lisäksi löytyy muitakin. Me suuntasimme suoraan Molo Beverelloon satamaan ja siellä seurasimme kylttejä. Linkki Caremarin sivuille löytyy tuosta tekstistä. Osa Ischian lautoista taitaa myös pysähtyä Procidalla, joten sinne pääsee kyllä varmaan kerran tunnissa jollei useamminkin. Selviteltiin itse oikeastaan ihan vaan Googlaamalla ‘Ferry to Procida’ ja sitä kautta hieman sitä just miten usein Napolista lauttoja lähti. Kun selvisi, että usein, niin päätimme vain suunnata satamaan ja ottaa siltä liput ensimmäiseen. Oikein mukavaa reissua teille, Procida on ihana!

 • Vastaa aron 15.2.2017 at 20:39

  Oho, olipas mahtavan näköistä! Ei siis lainkaan haittaa, että ensi kesäksi on vierailu buukattu kyseiselle saarelle osana pientä Etelä-Italian kierrosta. Jotenkin minulta on jäänyt nämä Procida-postaukset täysin huomioimatta. Pitääkin tsekata heti. Kiitoksia taas hyvistä vinkeistä ja upeista kuvista!

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.2.2017 at 21:40

   Oih, Procidalle karkaisin vaikka heti uudestaan! Eilen muuten juuri tapasin työn puolesta erästä Italiassa retkiä järjestävää tahoa ja heitä edustaneen rouvan kanssa kilpaa hehkutettiin Procidaa 😀 Hotellikin oli molemmilla ollut sama ja muisteltiin erityisellä lämmöllä. Hän kehui vuolaasti La Lampara nimistä ravintolaa mistä olenkin kuullut paljon hyvää, mutta valitettavasti meidän ollessa nälissämme ei ravintolassa ollut koskaan tilaa, joten suosittelen pöytävarausta.

  Vastaa