Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Vulcano
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Italia Sisilia

Se tavallinen päivä Vulcanolla – Osa 2

9.9.2015

Jatkoa edelliseen…

Paluumatkalla teimme päivittäisen pysähdyksemme ruokakauppaan. Kohtuullisella varustuksella palvelevia kauppoja löytyy keskustasta peräti kolme. Leikkeletiskillä palvelevat aurinkoiset myyjät, jotka kysyttäessä neuvovat tien lihakauppaan jauhelihan, tuoremakkaroiden ja kanafileiden luokse. Perille löytää helposti, kunhan ymmärtää tarkkailla ohejita antavan kädenliikkeitä ennemmin kuin sanoja, sillä vasemmalle näytettäessä suusta englanniksi haparoiden pulppuavat sanat kehottavat kääntymään oikealle. Siinä missä täällä lihat ja kalat poimitaan omista kaupoistaan ja hedelmätkin ovat tuoreimmillaan lava-autosta sympaattiselta mieheltä ostettaessa, niin viini sentään löytyy ruokakaupan hyllystä. Italian loman perustarpeita mozzarellan, ilmakuivatun kinkkun, pastan ja tomaattikastikkeen lisäksi onkin paikallinen valkoviini ja pakkasessa jäähdytettävä limoncello. Lisäksi hyllystä poimitaan sixpack blogin lukijan vinkkaamaa alkoholitonta punaista Sanbitter-juomaa ja kaveriksi tuoremehua, sekä soodaa.

Lihakaupassa Millan hyvinkin vajavaiset italian opinnot katoavat päästä kokonaan. Selvästikään paikalliset sanat kuten jauheliha tai tuoremakkara eivät olleet jääneet päähän samaan tapaan kuin viinin tai jäätelön tilaaminen. Asiasta motivoituneempi J saa kuitenkin homman hoidettua hieman saksan sekaisella engtaliallaan.

Kelpasi kellua

Kelpasi kellua

Vesi oli todella kirkasta!

GOPR0149

Mustalla rannalla ei ollut ryysisitä ja tilaa hiekalla oli myös niille jotka eivät halua maksaa aurinkotuolista. Taustalla itse tulivuori Vulcano.

Mustalla rannalla ei ollut ryysisitä ja tilaa hiekalla oli myös niille jotka eivät halua maksaa aurinkotuolista. Taustalla itse tulivuori Vulcano.

Ruokien päädyttyä onnellisesti jääkaapin uumeniin lähdemme vielä iltapäiväksi rannalle. Päivän vaikeimpia valintoja syömisen lisäksi onkin kummalle rannalle levittää sharonkinsa. Musta ja valkoinen ranta ovat jännästi erossa toisistaan vain kapean maakaistaleen avulla. Mustalla rannalla hiekka on ihanan pehmeää ja hienojakoista, sekä kirkas vesi virkistävää. Päivän kuumimpina hetkinä mustat hiekan jyvät imevät kuumuuden sen verran tehokkaasti itseensä, että tassuttelu hiekalla muistuttaa enemmänkin tulisilla hiilillä juoksemista, joten leiri on syytä pystyttää aivan veden rajaan. Kuumuus ei kuitenkaan näytä paikalla olevia italialaisia turisteja vaivaavan ja lapset nauttivat täysin rinnoin matalassa rantavedessä.

Tänään aloitamme pulahtelun mustalta rannalta ja vaihdamme vielä lopuksi valkoiselle muta-altaan vierelle. Valkoisen rannan miinus alkuun on tietysti rikkikaasuista aiheutuva hajuhaitta, johon nenä kuitenkin tottuu kohtuu nopeasti. Painelemme suoraan veteen ja jäämme kellumaan matalalle. Vesi on kuin linnunmaitoa. Valkoisen rannan vesi on lämpimämpää sillä pohjasta porisee lämpimiä kuplia. Turistit kuvaavat itseään rantavedessä ja meitä jaksaa naurattaa ilmeet joita selfieitä ottavat rouvat naamalleen loihtivat. Mudalla itsensä valelleet hahmot istuskelevat kauempana kallion kivillä ja sulautuvat maisemaan niin tehokkaasti, että iltapäivän auringossa heidän voisi kuvitella olevan liikkuvia kiviä.

Mutakylpyallas ja vieressä valkohiekkainen ranta.

Mutakylpyallas ja vieressä valkohiekkainen ranta.

_MG_5795

_MG_5800

Kurvaamme takaisin asunnolle, jossa iloinen emäntämme Ilaria tervehtii meitä ja huokailee päivän kuumuutta. Pitkän päivän päätteeksi nautittu suihku ei jaksakaan pitää kovin kauan oloa raikkaana, sillä vielä illansuussakin lämpömittari möllöttää lähes 30 lämpöasteen lukemissa. Lähdemmekin viilentävälle skootteriajelulle ja kylälle apertivolle. Alkuillan tuuli pitää ajellessa viileänä ja samalla on hyvä yrittää löytää täydellinen paikka auringonlaskun ihastelulle. Sataman baariin kerääntyneet paikalliset ovat lopettaneet työpäivänsä ja herrasmiesten joukko hakkaa pötyään kovaäänisesti korttia. Juomiemme seuraksi tarjoilija kantaa pöytää pieniä suupaloja.

_MG_6109

Paikalliset lapset ja uimahyppykilpailu ennen auringonlaskua

Paikalliset lapset ja uimahyppykilpailu ennen auringonlaskua

_MG_5988-horz

Aurinko laskee vasta kahdeksan jälkeen ja mustan rannan puolella kelpaa ihailla tuon lämpölähteen painumista untenmaille. Etsinnöistä huolimatta majapaikkamme läheisin ranta tarjoaa parhaat näkymät. Kyseessä on enemmänkin kaikkien punaisen ja oranssien värisävyjen päräyttävä näytös. Auringon painuttua mailleen alkaa vatsakin taas kurnia. Heinäsirkat sirittävät paistinpannun kanssa kilpaa ja siestaton päivä alkaa tuntua kropassa vaatien uniaan. Nautimme vielä digestivot aurinkoterassilla, josta kelpaa ihailla kirkkaana loistavaa tähtitaivasta. Kun ei ole kiire minnekään, niin ehtii vaikka nähdä kuinka maa kiertää radallaan ja tähdetkin liikkuvat horisontissaan. Onnekas voi nähdä tähden lennon ja toivoa mahdollisuutta palata Vulcanolle vielä taas uudestaan.

_MG_6123

_MG_5996

_MG_6002

Vulcano

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Inka 9.9.2015 at 23:08

  Eikä miten siistiä, musta ja valkonen ranta vierekkäin! Mää en varmasti osais ees päättää kummalle menisin, menis ihan hänekseen. Mutta mahtavia uintikuvia, hyvin välittyy tunnelma. Ja engtalia kuulostaa just soppelilta. 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 10.9.2015 at 18:07

   Rannat on onneksi niin lähekkäin, että hyvin ehtii samana iltapäivänä vaikka molemmille 😀 Ja vedenalaista touhua on luvassa vielä lisää tuonnempana 🙂

 • Vastaa Sanna / From London 10.9.2015 at 10:43

  Nuo uintikuvat oli kyllä mahtavia! Tuo on muuten tuttua, että tositilanteessa katoavat päästä kaikki vähäisimmätkin kielitaidot… 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 10.9.2015 at 18:11

   Kiitos Sanna 🙂 Motivaatio noin muuten opiskelun suhteen olikin sitten taas onneksi korkeammalla ja oli kiva edes huomata ymmärtävänsä aiempaa paljon enemmän. Haastetta sitten aiheutuikin siitä, että kaikki mitä suustaan halusi päästää tuli ulos hirvittävän kieliopillisen pohdinnan jälkeen sen sijaan, että olisi vaan puhunut mitä mieleen juolahti 😀

 • Vastaa Susanna 11.9.2015 at 18:30

  Sisilia on kyllä hyvä kohde etenkin keväälle ja kesälle 🙂

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 11.9.2015 at 23:22

  Näyttää just niin lomalle kun pitääkin, huippua! 🙂 Ja aivan unelma toi auringonlaskukuva, purjeveneet ja kaikki. Tuonne! 😉

  • Vastaa Pingviinimatkat 12.9.2015 at 10:17

   Tuolla muutenkin olikin paljon purkkareita! Haaveiltiinkin jo purjehduksesta noilla main, mutta sitten alkoi yksi asia mietityttämään. Nimittäin se kuumuus, miltä se mahta veneessä tuntua… Suomessa ne harvat kerrat, kun on superhelteissä päästy purjehtimaan, niin yöt ovat olleet kyllä hikisiä. Miten sitten tuolla, kun päivästä toiseen mittari keikkuu lähempänä neljääkymppiä.. Huh. Mutta se jos mikä on varmaa, että elämänsä auringolaskuja siitä veneen kannelta pääsisi aivan taatusti kokemaan! Menee ihan kananlihalle pelkästä ajatuksestakin 🙂

 • Vastaa Laura R. / Laura let's go 20.9.2015 at 21:01

  Nyt kerkesin tosiaan lukemaan ajatuksen kanssa nää Vulcano-postaukset, ja täytyy sanoa et hyvä kun oli kartta messissä postausten lopussa – ei meinaan ois ollu muuten haisuakaan missä päin nämä tarkalleen sijatsee, vaikka tietty tiesinkin että Italiassa olitte. Ihanan rento lomameininki teillä ollut tuolla! ^_^

  • Vastaa Pingviinimatkat 20.9.2015 at 22:16

   Oli kyllä ihku loma <3 Onneksi vielä on postauksia jäljellä, niin päästään fiilistelemään ja jakamaan jutuja täällä blogin puolella 🙂

  Vastaa