Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Kymmenen matkakuvan haaste

23.5.2015

 

Jo pidemmän aikaa sitten saimme Inkalta haasteen, jonka Journey Diaryn Jenna on alun perin laittanut liikkeelle. Tarkoituksena on kaivaa reissukuvien kätköistä kymmenen tiettyihin teemoihin sopivaa otosta. Tässä meidän otanta kyseisiin aiheisiin:

1. Kuva lentokoneen siivestä

01 Kuva lentokoneen siivestä
Matkalla Indonesian Medanista Malesian Penangille aurinko laski Air Asian siiven takana helmikuussa 2012. Reissua oli pari kuukautta jäljellä ja oli mukavaa saapua pitkästä aikaa kohteeseen jossa olimme jo aiemmin käyneet ja tunsimme kaupunkia entuudestaan. Indonesian jälkeen Penang tuntui suorastaan järjestelmällisyyden perikuvalta.

2. Paras vahingossa onnistunut otos

IMG_1079

Lomailimme Costa Ricassa alkuvuodesta 2009 ja viimeinen kohteemme oli Samara niminen kylä. Eräänä aamupäivänä rannalla löhöillessämme kirmasi muutama hevonen kilpaa rantahiekkaa pitkin. Jäimme odottamaan kamera laukaisuvalmiina kavioiden kopsetta takaisin päin. Yllätys oli aikamoinen, kun pienempi varsa päättikin singahtaa suoraan aurinkotuoliemme välistä. Yllätyksestä huolimatta sormi painoi laukaisimesta juuri oikealla hetkellä ja varsa saatiin melko mallikkaasti ikuistettua.

3. Matkakuva joka saa hyvälle tuulelle

03 hyvälle tuulelle

Paras matkamuisto kaikista on ehdottomasti ystävät, jotka kuuluvat elämäämme vielä vuosia kohtaamisen jälkeenkin! Tapasimme Pöpön ja Töötin Prachuap Khiri Khanissa keväällä 2012 ollessamme viimeisessä paikassa ennen Bangkokiin paluuta ja kotimatkaa. Puolen vuoden reissaamisen jälkeen oli mahtavaa jutella tyyppien kanssa joilla oma pitkä reissu oli vasta aluillaan ja päästä osaksi heidän alkumatkan fiilistelyä. Kuvassa ovat he saattamassa meitä Bangkokin bussiin ja jotenkin tätä kuvaa katsoessa on niin helppo solahtaa kyseisen aamupäivän tunnelmaan ja olla niin kovin iloinen siitä, että tarinointia on jatkettu reissujen jälkeen Suomessa edelleen.

4. Luontokuva

04 Luontokuva

Blogi sai nimensä aikoinaan siitä, että päätimme matkustaa Stewart Islandille Uuden-Seelannin etelä puolelle, jossa pingviinejä näkyisi luonnonvaraisena kuulemma varmuudella. Jokaisena iltana istuimme Oban kylän laiturilla ja ihastelimme hiljaisuudessa pienten sinipingviinien kotiin paluuta päivän kalareissuiltaan. Illan hämärässä näiden sympaattisten pienten otusten kuvaaminen oli todella haastavaa, joten keskityimme pääasiassa ikuistamaan hetket omille sarveiskalvoille. Ehdottomasti elämän hienoimpia kokemuksia ja upeimpia päiviä.

5. Kuva yläilmoista

IMG_5779

Kesällä 2010 reissailimme pitkin Kroatiaa, Sloveniaa ja Italiaa. Sloveniassa toteutimme yhden pitkäaikaisista haaveistamme ja kävimme varjoliitämässä. Liitelimme alas peräti 20 minuuttia Vogelin vuorelta 1670 metristä ja laskeuduimme Bohinjin järven rannalle. Upea kokemus, jonka tekisimme kernaasti uudelleenkin!

6. Postikorttimaisema

06 Postikorttimaisema

Varjoliitelyreissulla rakastuimme Sloveniaan niin, että palasimme maisemiin uudestaan kesällä 2013. Maa on täynnä upeita postikorttimaisemia, mutta tällä kertaa korttiin valikoitui kuvaksi pienen puhiunapatikoinnin päätteeksi ikuistettu maisema Bled-järvestä. Sloveniasta on kehkeytynyt yksi ehdottomista suosikeistamme Euroopassa.

7. Kuva matkaseurasta

07 matkaseura 2-horz

Matkaseura on ollut sama toistakymmentä vuotta ja hienoin yhteinen seikkailumme on se mistä tämä blogikin sai alkunsa. Molemmissa kuvissa ollaan Uudessa-Seelannissa tammikuussa 2012. Matakalla Greymouthista Kaikouraan peittyi kesäinen maisema yhtäkkiä harmaaseen pilveen ja talvi tuli kirjaimellisesti kesän keskelle tehden maisemasta todella mielenkiintoisen. Ei muuta kuin auto parkkiin, kamera kainaloon ja flipflopin vinkuen kuvaamaan eksoottista maisemaa. Myöhemmin samana iltana Kaikourassa Milla kyyristeli auringon laskiessa rannalla joka oli täynnä sileäksi ja pyöreiksi hiotuneita kiviä. Kyseisinä päivinä on ehdottomasti eletty sitä elämämme parasta aikaa ja on ollut upeaa kokea se kaikki yhdessä.

8. Fiilistelykuva palmun alta

08 fiilistely palmun alla
Kesä tekee tuloaan, mutta ensi talven harmauteen tekisi kyllä mieli varautua menolipulla aurinkoon ja vaikkapa tähän palmun alle sijoitettuun lepotuoliin Lembonganin saarelle. Leppoisa pieni ja sympaattinen saari Bali kupeessa oli oiva paikka akkujen latailuun.

9. Hyvää huomenta –kuva

09 Hyvää huomenta

Tämäkin kuva sijoittuu kevääseen 2012 ja yhteen viimeisistä aamuista Bangkokissa. Jostain syystä nuo pitkän reissun viimeiset aamut ovat jääneet erityisen hyvin mieleen. Voi kuinka sitä toivoimmekaan, että paluupäivää voisi torkuttaa aina päivän verran eteenpäin kunnes olisimme valmiita heräämään todellisuuteen…

10. Lempikaupunkimme

10 lempikaupunki
New York.

Kiitos Inkalle haasteesta ja Jennalle hauskasta ideasta. Haaste on kiertänyt varmaan jo jokaisessa tuntemassamme blogissa, mutta mikäli siihen ei vielä ole vastanneet Cocoa etsimässä –blogin Arna ja Arto, Deep Red Blues –blogin Kea ja Maarit Helena omasta blogistaan, niin kannustettakoon teitäkin vielä vastaamaan haasteeseen.

 

Saatat myös pitää näistä

24 Kommenttia

 • Vastaa Rimma - matkablogi 23.5.2015 at 22:24

  Upeita upeita kuvia!! Ja ihana lukea kertomukset sekä fiilikset niiden takaa. Mullakin on tää vielä tekemättä, joten ehkä joskus! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.5.2015 at 19:21

   Kiitos Rimma! Tartu ihmeessä haasteeseen, näitä on ollut kiva lueskella. Harmi vaan, että meilläkin on kuva materiaalia niin paljon nykyisin, että arkistojen helmiä ei jaksettu tällä kertaa alkaa kaivamaan suuremmin esiin. No ensi kerralla sitten 🙂

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 24.5.2015 at 02:32

  Ihana fiilis jokaisessa näissä kuvassa! Varmasti tuli hyviä muistoja mieleen kuvia selatessa 🙂 Mullakin tämä haaste odottaa vielä tekemistään…

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.5.2015 at 19:22

   Voi kyllä tuli 🙂 Kiitos Sanna! Sähän voit vaikka supistaa haasteen tähän menneeseen vuoteen 😀 Sieltäkin löytyy varmasti niin paljon vielä julkaisemattomia helmiä!

 • Vastaa Maarit 24.5.2015 at 09:53

  Huippu tuo varsa, joka pyyhältää muiden perään! 😀 Pienellä mahtanut hätä ihan olla. Mukava setti kuvia muutenkin. Kiitokset haasteesta. Katsotaanhan milloin sitä ehtisi toteuttaa! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.5.2015 at 19:24

   Kiitos Maarit 🙂 Kiva jos ehdit tarttua haasteeseen. Sinullakin on varmasti vinot “pinot” upeita vielä julkaisemattomia kuvia mitä olisi hieno nähdä.

 • Vastaa säppä 24.5.2015 at 10:10

  Niin kaunis taivas tuossa siipi-kuvassa, ai että.. Ja huikea postikorttimaisema! 🙂

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 24.5.2015 at 13:00

  Kiitos haasteesta, tämä pistetään heti mietintämyssyyn! Teillä on kyllä niin upeita kuvia . Mulla on jäänyt toi Bangkokin aamuhetki tosi vahvasti mieleen niiltä ajoilta kun te olitte jo palaamassa kotiin ja meillä oli vielä matkaa jäljellä, mutta mietitytti silloin jo kovasti, miltä se kotiinpaluu tulee tuntumaan. Ei hyvältä, goddamit!

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.5.2015 at 19:28

   Kiitos Arna, kiva jos ehditte vastata haasteeseen jossakin kohtaa. Kohtaan kolme oli ehdolla myös sinun vähän aikaa sitten mainitsema kuva Millasta pahvilaatikossa, mutta päätimme olla uppoutumatta ulkoisten kovalevyjen syövereihin tätä tehdessä. Siinä on sitä hyvää lähdön tunnelmaa 😀

 • Vastaa Laura R. / Laura let's go 24.5.2015 at 13:05

  Hahah, paras fiilis välittyi tuosta hyvää huomenta -kuvasta – niin kiva ettei se aina oo se perinteinen “tässäpä kahvikuppini, terveellinen smoothieni ja hedelmälautaseni” -kuva 😀 Mullakin on tää tekemättä, ehkä joskus saan aikaiseksi!

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.5.2015 at 19:31

   Heh, kiitos Laura 😀 Odotamme mielenkiinnolla sinunkin postausta aiheesta. Jostain syystä oli fiilis, että tämän jo lähes kaikki tehneet, mutta vielä on huippu postauksia luvassakin 🙂

 • Vastaa Kea | Deep Red Blues 24.5.2015 at 16:24

  Upeita kuvia ja muistoja. Postikorttimaisema on upea ja hevossattuma ihan mahtava. 🙂

  Kiitos haasteesta, täytyypi piakkoin yrittää tarttua tähän kunhan “arki” taas alkaa!

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.5.2015 at 19:32

   Kiitos Kea 🙂 Sulla on niin paljon mahtavia vanhoja kuvia tallessa menneiltä reissuilta, että postauksestasi ei voi tulla kuin mielenkiintoinen!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 24.5.2015 at 18:54

  Olipas kiva nojatuolimatka 🙂 Alkoi ihan tulla se tuttu fiilis, että jonnekin tropiikkiin pitäisi päästä ja pian! Ja tosiaankin aivan upea to varsakuva!

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.5.2015 at 19:33

   Kiitos Annika! Täytyy kyllä sanoa, että ihan pikkasen kateeksi käy teikäläisen mahdollisuus pian nähdä vähän enemmänkin pingviinejä luonnossa 😉

 • Vastaa Inka 24.5.2015 at 19:56

  Jee, kiva kun lähitte mukaan vielä! Tuo kolmoskuva on kyllä ihan satasella mun suosikki ja en vaan kestä Milla tuota sun rusketusta! Tää on myös kans se Pingviinimatkojan Milla, mistä oon niin paljo puhunu. Just tuo mimmi tuossa kuvassa!!!

  • Vastaa Pingviinimatkat 25.5.2015 at 07:31

   Kiitos haasteesta 🙂 Ja heh-hee, kieltämättä kolmannen kuvan Millalla ja toimistorotalla on aika iso välimatka 😀 Onneks se on toi sama tyyppi vaan naamioituneena jakkupukuun 😉

 • Vastaa Palmuaseman Sanna 24.5.2015 at 21:53

  Ihania hetkiä kaikki kuvat täynnä – wau!

 • Vastaa Ulla 24.5.2015 at 22:07

  Niiiiin u-pei-ta kuvia! Näiden perusteella voisin matkustaa kaikkiin noihin kohteisiin vaikka heti! =)

  • Vastaa Pingviinimatkat 25.5.2015 at 07:33

   Voi kiitos Ulla 🙂 Luultavasti monet näistä olisikin Ulletin Aprowed tyyppisiä paikkoja.

 • Vastaa Jepa / Unelmatrippi 26.5.2015 at 13:55

  Viitaten Arnan kommenttiin: mäkin muistan tuon aamukuvan ja mietin kanssa jo silloin kyseistä postausta lukiessani, että miltähän se sitten joskus tulevaisuudessa tuntuu palata unelmien reissulta kotiin. (Silloin ei ollut koko reissusta vielä mitään konkreettista tietoa edes!) No eihän se kovin hehkeältä tuntunut. 🙂 Mä tulen varmaan olemaan viimeinen, joka tämän haasteen toteuttaa. Olen nimittäin suunnitellut, että heittäisin tämän kehiin sitten, kun maailmanympärimatka on blogissa paketoitu, ja siihen menee vielä tovi. Sitä ennen pitäisi tosin tehdä vähän blogiuudistustakin. Anyway, tämä oli ihan mahtava setti kuvia teiltä! Slovenia on alkanut kiinnostaa kovasti, kun sieltä on ollut monessa blogissa upeita kuvia.

  • Vastaa Pingviinimatkat 27.5.2015 at 23:22

   Voi miten kiva kuulla, että meidän kuva on onnistunut herättämään ajatuksia. Ja vielä mahatavampaa on, että olette itse päässeet kokemaan sen nyt myös 🙂 Älä ota ressiä postauksista. Kiva vaan jos jaksat kirjoittaa ja jatkaa bloggausta. Se oli meille ainakin yllättävän haastavaa arkeen paluun jälkeen. Mutta mahdollista on siis kuitenkin, joten huippu homma, jos jatkat vielä tuoreimmasta reissusta ja tulevistakin vaikka sitten myöhemmin 😉 Sloveniaa voidaan suositella erittäin lämpimästi!

  Vastaa