Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Anthem of the Seas
Pallontallaajat.net
Valikko
Risteilypäiväkirja

Risteilypäiväkirja: Hyvinvointiloma – Anthem of the Seas

14.5.2015

Risteilykärpäsen puraisemana olen menneiden viikkojen aikana eksynyt näppäilemään Royal Caribbeanin sivuilta matkoja useaan otteeseen. Ensikosketukseni loistoristeilijään sai vakuuttuneeksi siitä, että jonkinlainen pidempi reissu täytyy päästä kokemaan yhdessä Juhanan kanssa. Ennen Anthem of the Seas laivalla vietettyä viikonloppua olin mieltänyt risteilyt mielikuvituksettomiksi löhölomiksi, joissa syödään niin paljon, että laivasta poistuttaessa eivät mitkään vaatteet enää mahdu päälle. Olin myös mieltänyt risteilijät seilaamaan suurimmaksi osaksi Karibian vesille ja perusasiakkaaksi kuhertelevat häämatkalaiset ja isot eläkeläisryhmät. Nämä kaksi kohderyhmää taas ovat helposti yhtäkuin kalliimpi hintataso. Voi pojat miten väärässä olinkaan! Vähän kuten viime kesänä Madeirastakin, kunnes kävimme kotsomassa paikan ihan itse.

Mielikuvani Karibialla seilaavasta jättiläisestä on toki osatotuus, mutta yllättävää oli se miten paljon muuallakin risteilijöillä pääsee tutustumaan erilaisiiin maailman kolkkiin. Tulevan kesän Anthem seilaa esimerkiksi Välimerellä, josta se lokakuussa siirtyy New Yorkiin, omaan kotisatamaansa. Eli tulevaisuudessa voisimme tehdä vaikka matkan ensin New Yorkiin ja aktiivisen kaupunkiloman jälkeen siirtyä viiden päivän reissulle risteillen aurinkoon Bahamalle tai Bermudalle. Toinen erittäin kiinnostava vaihtoehto olisi syysmatka ruskan aikaan New Yorkista Uuden-Englannin ja Kanadan vesille.

Mielikuvani läskilomasta kärsi myös kolauksen. Lomansa voi toki laivalla viettää myös vain altaassa lilluen ja kahdeksan kertaa päivässä syöden, mutta vaihtoehtoja toisennäköiselle reissullekin löytyy. Laivan takaosassa on jättimäinen valoisa kuntosali, missä kelpaa nostaa punttia tai juosta matolla merimaisemaa ihaillen. Jos mieluummin juoksee ulkona, niin löytyy sitä varten kannelta koko laivan kiertävä juoksurata. Lisäksi risteilyillä on tietysti ohjattuja liikuntatunteja, kuten joogaa, pilatesta ja spinningiä. Siinähän sitä saisi jo aamupäivän humahtamaan, kun ensin nauttisi rauhallisesta aamiaisesta ja sen jälkeen siirtyisi pariksi tunniksi salille, juoksemaan ja joogamaan.

_MG_2901-Edit

_MG_3253

Ruokaa laivalla on todella moneen makuun sushista hodareihin ja buffasta Fine Diningiin. Siis jos ei 18 ravintolasta löydy sopivasti valinnan varaa, niin en sitten tiedä mistä. Omissa mielikuvissani kaikki matkustajat syövät illallista samassa á la carte ravintolassa jokaisena iltana samassa pöydässä. Anthemilla oli kuitenkin peräti kuusi erilaista ravintolaa, jotka kuuluvat kaikki risteilyn hintaan. Konseptia kutsutaan nimellä Dynamic Dining ja tarkoituksena on tarjota nimenomaan vaihtoehtoja perinteisen risteilyillallisen sijaan. Näistä ravintoloista ehdimme Elinan kanssa testaamaan ensimmäisenä iltana Devinly Decadencen, jonka menun on laatinut Amerikkalainen Devin Alexander. Hän on myös kokannut pöperöitä ’Suurin Pudottaja’ ohjelmaan ja menu onkin teeman mukaisesti sieltä vähäkalorisesta päästä. Toisena iltana nautiskelimme perinteisimmistä Amerikan-herkuista American Icon Grill –ravintolassa. Á la carte ravintoloista löytyy vielä lisäksi kuusi muuta lisämaksullista vaihtoehtoa, joista mielenkiintoisimmalta vaikutti ehdottomasti Wonderland. Sisustuksessa oli vaikka monkämoisia hauskoja yksityiskohtia, eikä mielikuvitusta oltu myöskään lautasille asteltujen luomusten kanssa säästelty.

Devonly Decadence ravintolan kevyempi jälkiruoka

Devinly Decadence ravintolan kevyempi jälkiruoka

_MG_2788-Edit

Sushi-ravintola

Silk ravintolassa oli pöytä, jonka tuolit huolehtivat yksityisyydestä

Silk ravintolassa oli pöytä, jonka tuolit huolehtivat yksityisyydestä

Wonderlandistä ei yksityiskohtia puutu miljööstä eikä lautaselta

Wonderlandistä ei yksityiskohtia puutu miljööstä eikä lautaselta

Koska oma kokemukseni risteilijöistä rajoittuu pääasiassa Suomenlahdelle, niin ei ymmärrykseen meinannut mahtua mitenkään se, että 14. Kannella sijaitsevaan Windjammer buffet-ravintolaan saattoi vain kävellä sisään kun nälkä oli ja nauttia notkuvien pöytien antimista ilman mitään maksuja. Tämän lisäksi laivalla oli myös muita pitkin päivää ”ilmaiseksi” ruokaa tarjoilevia ruokapaikkoja, kuten vaikka aiemmin mainittu hodaribaari. Nälkä täällä ei siis taatusti tule, mutta ihana oli huomata, että vaihtoehtoja sille mielikuvien läskilomallekin löytyy. Tai sitten voi vain nauttia lomasta ja syödä koko rahan edestä sen kahdeksan kertaa päivässä!

Windjammer ravintolassa istuimme tietysti ikkunapöydässä ihailemassa maisemia

Windjammer ravintolassa istuimme tietysti ikkunapöydässä ihailemassa maisemia

_MG_2744

_MG_3107

Jos kuitenkin jatkaisin lomaani hyvinvointiteemalla ja aamupäivän liikunnan jälkeen söisin jonkun Devinly Decadencen alle 500 kalorin aterian lounaaksi, niin iltapäivä vierähtäisi varmaan auringosta nauttien jollakin monista allasalueista. Ja jonakin iltapäivänä olisi ihanaa käydä hieronnassa, jalkahoidossa tai muuten hemmoteltavana Vitality Spassa, mistä näytti hoitoja löytyvän joka lähtöön. Laivalla oli myös paljon houkuttelevia pieniä “piilopaikkoja” minne voisi helposti käpertyä kirjan kanssa ja kadota kokonaan muutamaksi tunniksi ulkopuoliselta maailmalta. Tai voisihan sitä kirjaa lueskella ihan oman hytin parvekkeellakin ja ottaa pienen siestan ennen iltaohjelmaa. Niin tai näin, vaihtoehtoja piisaa ja voin helposti nähdä kuinka laivalla voisi nautiskella terveellisemmästäkin reissusta kuin mitä mielikuvissani olin aiemmin piirtänyt. Moinen reissu tulisi kyllä nyt tarpeeseen, koska voidaan lähteä?!

_MG_2968-Edit

_MG_2962-Edit

Yksi monista allas-alueista. Tropiikin tunnelmaan pääsee vaikka ulkona ei sää suosisikaan.

Jatketaan seuraavassa risteilyaiheisessa kaikista action-mahdollisuuksista, jotka tuovat oman kivan lisämausteensa zen-hemmottelulle.

*Matkan ja elämyksen tarjosi Royal Caribbean, mutta siitä syntyneet ajatukset ja fiilikset ovat Millan omia.

Saatat myös pitää näistä

29 Kommenttia

 • Vastaa Sanna I Tuntematon turisti 14.5.2015 at 19:29

  Aivan ihanan näköisiä ravintoloita ja ihan huippua, että hintaan kuuluvien ravintoloiden määrää on lisätty! Mun on pakko tunnustaa, että kuulun juurikin tuohon joukkoon, jotka risteilyillä syövät ja paljon! Mutta kun mä vaan rakastan hyvää ruokaa ja tuolla sitä on koko ajan tarjolla! 🙂 Onneksi on kuitenkin aina vaatteet päälle reissun jälkeenkin mahtuneet!

  Kiva kuulla, että reissu sai sun käsityksiä muuttumaan. Mä luulen, että aika monelle muullekin kävisi saman lailla, jos risteilylle päätyisivät lähtemään. Hyvä puolihan tuolla on juuri se, että laivalla on tosiaan mahdollista viettää monenlaista lomaa ja kaikille löytyy varmasti se mieluisa tapa.

  En nyt muista, olenko jo täällä kommenteissa kirjoittanut, mutta sanonpa nyt vielä, että mulla on haaveissa juurikin lähteä tuolle Bahaman risteilylle New Yorkista keväällä 2017. Silloin olis tarkoitus juhlia mun nelikymppisiä ja nämä puitteet sopis kyllä siihen tarkoitukseen enemmän kuin hyvin! Innolla jään taas odottamaan seuraavaa postausta!

  • Vastaa Pingviinimatkat 15.5.2015 at 07:27

   On kieltämättä tosi hieno juttu, että jos vaikka lähtee viiden päivän Bermudan matkalle, niin hintaan kuuluvia ravintoloita on enemmän kuin iltoja illallistaa 😀 Rakastan myös kyllä ruokaa ja syömistä, mutta mukava oli saada edes ajatus siitä, että loman voisi viettää muutenkin kuin altaassa lilluen ja jatkuvasti syöden. Tämä hieman yksipuolisen kuvan nimittäin antoi Hesari mielestäni artikkelissaan vieraillessaan Helsingissä pysähtyneessä laivassa. Kuten sanoitkin, niin oli todella mukava huomata miten monella eritavoin sitä lomaa laivalla voikaan tosiaan viettää 🙂 Pyöreiden vuosien kunniaksi tehtävä juhlamatka kuulostaa kerrassaan täydellisiltä. En pistäisi itsekään yhtään pahakseni!

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 14.5.2015 at 19:45

  Ei hitto, että alkaa tulla kova matkakuume erityisesti noille isoille risteilijöille :O. Näyttää ja kuulostaa niin hienolta!
  Vaikka viime aikoina olen alkanutkin innostumaan Karibian yms. risteilyistä entistä enemmän, minullakin oli jotain samoja ennakkoluuloja kuin sinulla, mutta kiitos, että romutit ne tällä postauksela :P.

  • Vastaa Pingviinimatkat 15.5.2015 at 07:31

   Kiva, että tykkäsit. Uskon kyllä, että risteily olisi sun makuun. Tutustut vaan huolella eri vaihtoehtoihin, sillä lavaluokissa on eri tyylisiä ja vähän eri kohderyhmille suunnattuja vaihtoehtoja. Vielä exlusiivisempiakin 😉

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 15.5.2015 at 16:55

    Aivan varmasti olisi minulle sopiva kunhan vain löytää niistä lukemattomista vaihtoehdoista sen oman :P. Ne todella eksklusiiviset risteilyt kiinnostivat, mutta sitten katselin sellaisen hintaa, mikä oli ihan järjetön XD. Mutta niitäkin on moneen lähtöön. Kaikkein vaikeintahan on juurikin sen sopivan risteilyn, laivan ja hyttiluokan löytäminen.

    • Vastaa Pingviinimatkat 15.5.2015 at 21:01

     Joo hinta itseänikin hieman yleensä hirvittänyt, mutta totesin juuri et syynä siihen taitaa olla tottumattomuus all inclusive lomiin. Anthemilla hinnoittelu on noin 100€ / vrk / hlö ja siihen siis kuuluu kaikki aktivteetit, ohjelma, pöperöt ja majoitus. Lähemmäs saman verran päivässä menee aika helposti jossakin Italian lomalla, kun käy päivän mittaan vähän touhuamassa jotakin, syö lounasta, päivällistä, jäätelöitä ja maksaa hotellista vähintään 80-100€ yöltä 😀 Mutta totta on ihan varmasti se, että niistä seuraavan tason laivoista ei ehkä selviä enää tuolla kustannuksella. Mutta varmasti jotain spesiaalia siihenkin sitten taas kuuluu mitä ei Anthemilta löydy 🙂

    • Vastaa jyka 15.5.2015 at 22:22

     Jerry: IMHO hinta ei todellakaan ole “ihan järjetön”. Olin viime kuussa Oasis of the seasilla (maailman suurin risteilypaatti) ja se maksoi kahdelta hengeltä 1500e viikolta. Eli reilun satasen per päivä per nenä. Hintaan kuitenkin sisältyy niin paljon.. Eihän 200 eurolla saa kuin pelkän hotellihuoneen Miamista.
     Omissakin mielikuvissa nämä risteilyt olivat täysin tavallisen tallaajan tavoittamattomissa, ja mielikuvissa jotain rikkaiden pariskuntien kuhertelulomia yms. Mutta olin väärässä. Ja haluan taas uudelleen kunhan sopiva mahdollisuus koittaa. http://jyka.pallontallaajat.net voitte lukea lisää tarinaa

     • Jerry / Pako Arjesta 16.5.2015 at 00:46

      Jyka, en jaksanut laittaa kommenttiin sen tarkemmin, mutta voin nyt tarkentaa, jotta tiedät, mistä puhuin :).

      Eli katsoin erästä toista laivayhtiötä, joka tarjoaa erityisen eksklusiivisia matkoja, joissa on vain sviittejä tarjolla. Hinta taisi olla jotain 6000€/hlö/vko, eli se siis oli järjetön hinta :P. Nuo sataset eivät ollut mitään verrattuna siihen x). Eli siis olet ihan oikeassa, etteivät nuo hinnat ole pahoja, mutta puhuin sellaisesta seuraavan luokan risteilystä, johon ei oikeasti ole varaa kuin todella pitkällä säästämisellä tai rikkailla ihmisillä :).

     • Pingviinimatkat 16.5.2015 at 11:32

      Kiva Jykä kuulla, että myös sinun käsityksesi on muuttunut risteilyiden suhteen. Toivottavasti pääsismme mekin pian kokeilemaan miltä se ihan oikea loma laivalla maistuisi 🙂

 • Vastaa Lotta Watia | Unagidon 14.5.2015 at 22:40

  Vaikuttaa tosi hyvältä! Ihana kun noita ruokailumahdollisuuksia on paljon ja myös terveellisempiä vaihtoehtoja löytyy. Kelpais!

  • Vastaa Pingviinimatkat 15.5.2015 at 07:35

   Anthemilla oli tosiaan fiilis, että ruokapaikan voisi valita enemmänkin siihen tyyliin kuin muulloinkin lomaillessa, eli eri paikka jokaiselle ruokailulle fiiliksen mukaan. Laiva oli kuin pieni kaupunki itsessään ravintoloineen päivineen 🙂

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 15.5.2015 at 08:58

  Voi että nämä kuvat on upeita! Tekisi samantien mieli hypätä takaisin tuonne laivalle 🙂 Teille sopisi kyllä kuin nenä päähän tuollainen yhdistetty Nykin kaupunkiloma & risteily Bermudalle tai Bahamalle.

  • Vastaa Pingviinimatkat 15.5.2015 at 21:05

   Kiitos Elina 🙂 Onneksi pääset pian tekemään vertailua toiseen laivaan. Nykin ja Bermudan yhdistelmä on laitettu haavelistalle!

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 16.5.2015 at 06:41

  Ahoy! Laiva näyttää just niin upealta kuin vain kuvitella saattaa ja vielä vähän enemmänkin. Ihan mieletön! Ja oih joo, koska voisi lähteä? 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.5.2015 at 11:36

   Ei kyllä oma mielikuvitus riittäisi keksimään kaikkia niitä ihanuuksia mitä laiva tarjoaakaan. Ja sitä yksitysikohtien määrää!

 • Vastaa Noonis 16.5.2015 at 12:37

  Oih, mä kuolaan täällä taas näitä sun risteilyfiilistelyitä! Tiedän, minne alkaa suunnittelemaan seuraavaa “ei-Suomilomaa”. 🙂 Just tollanen kaupunkiloman ja risteilyn yhdistäminen olisi optimi, saisi vähän kaikkea ja lopussa vaan syödä ja rentoutua!

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.5.2015 at 14:14

   Voi kiitos Noonis 🙂 Samaa mieltä, että ehdottomasti kaupunki hommat ensin ja päälle löhöily.

 • Vastaa Maarit Johanna 16.5.2015 at 14:59

  Matkailussa on ehdottomasti kaikkein parasta tuo omien käsityksien murtaminen! Mulla ainakin on ollut pitkään ihan samantyyppiset käsitykset risteilyistä kuin sulla, ennen kuin aloin bloggailemaan. Hyvinvointiteemaiselle risteilylle voisin kyllä lähteä! Toki ehkä myös kävisin parilla hodarilla välissä, ettei menisi ihan överiksi vain pienen kalorimäärien aterioilla 😀
  Atlantin ylitys olis huisia kokea tuollaisella laivalla!

  • Vastaa Pingviinimatkat 17.5.2015 at 13:24

   Pari hodari välistä tosiaan 😀 Atlantin ylitystä olen pohtinut itsekin, voisi ainakin ottaa koko rahalla kaikki laivasta irti, kun ei joka päivälle olisi mielenkiintoista uutta satamaa. Olet aivan oikeassa, niin mukavaa saada mahdollisuuksia joissa pääsee murtamaan omia käsityksiään!

 • Vastaa Inka 16.5.2015 at 19:23

  No huhhuh, näähän saat tuon risteilijän kuulostamaan aivan joltain terveyslaivalta! No ei vaan, kuulostaa aika hyvältä, ja herkut missä kalorit on valmiina laskettuna helpottais ainakin elämää siinä mielessä, että tietäis kuinka paljon on tullut mässättyä… Ja ehkä sitä ei niin paljo tulis, krhm, ainakaan muilla. 😀

  Mutta vitsi miten alkoi itelläki mieli tehdä risteilylle!!

  • Vastaa Pingviinimatkat 17.5.2015 at 13:30

   Joo mä voisin kyllä hyvin uskoa, että kaikki ihanat ruokailumahdollisuudet tuolla olisi teille enemmän kuin mahtava juttu. Tykkäätte myös usein nähdä reissuillanne paljon, joten risteilyhän olis omanlaisensa muoto reilaamisesta tai roadtrippailusta. Majapaikka vaan kulkee mukana, eikä tarvitse pakata joka aamu ennen uutta satamaa 😀

   Ihan tosissaan mä luulen, että mun hyvinvointiloma olis sitä et aamulla treenattais ja illalla nautittais, ilman rajotteita 😉

 • Vastaa Jepa Unelmatripillä 17.5.2015 at 10:38

  Kuulostaa kyllä aivan mahtavalta! Mäkin olen vähän ajatellut, että nuo risteilyt olisivat ihan mahdottoman kalliita, joten kiitos tuon ajatuksen saattamisesta romukoppaan. Tuo laiva näyttää niiiiin upealta. Pakko vissiin lisätä risteilykin haavelistalle. 🙂 Karibialle Nykistä olisi meinaan aikalailla huippu matka!

  • Vastaa Pingviinimatkat 17.5.2015 at 13:32

   Kiva jos olen onnistunut välittämään omat muuttuneet käsitykset myös ruudun toiselle puolelle 🙂 Tämmönen kahden päivän risteilykokeilu saa kyllä aikamoisen risteilykuumeen aikaan, joten itselläni risteily on siirtynyt jo haavelistalta to do -listalle. Enää pitäisi päättää sopiva ajankohta ja se matka 😀

 • Vastaa Rimma 17.5.2015 at 12:10

  Tällaisina ikiliikkujina risteily kyllä voisi nyt lapsen kanssa toimia! Nämä teidän vierailut kyllä sai ainakin meikäläisenkin käsityksen risteilyistä täysin muuttumaan! Mäki haluun!

  • Vastaa Pingviinimatkat 17.5.2015 at 13:35

   Niinpä! Just Inkallekin kommentoin, että risteily on vaan erilainen muoto reilaamisesta tai roadtrippailusta. Risteillessä lapsen kanssa varmasti äären kätevää kun ateriat voi nauttia juuri silloin kuin perheen omaan aikatauluun parhaiten sopii. Ja se, että majoitus seilaa satamasta ja kohteesta toiseen mukana 🙂

 • Vastaa Laura R. / Laura let's go 24.5.2015 at 12:53

  Jaa sähän ootkin kirjoitellut tänne tuosta hyvinvoinnin näkökulmasta jo teidän risteilyltä – multa on siis kaikessa kiireessä ja elämänmyllerryksessä mennyt täysin tämä ohitse, kun luin postauksen vasta nyt. Great minds think alike, mutta täytyypä keksiä omaan tulevaan postaukseen joku toinen kulma, ettei mene ihan samalla kaavalla 🙂 Mutta tosiaankin, mä ihmettelin tuolla Allurella nyt käytyäni myös sitä, miten helposti tuollaisesta Karibian tms. risteilystä saisikaan rakennettua ihanan wellness-loman sen ainaisen löhöämisen ja syömisen sijaan. Rentoutumista kun voi olla niin monenlaista, ja kyllähän sitä paremmin voivana palaa kotiin mikäli ei vaan syö ja juo itseään tainnuksiin lomalla 😀 Tuo Anthemin Nykin ja Bermudan yhdistäminen kiinnostelis täälläkin, mutta täytyy sanoa että tällä hetkellä lämpö houkuttelis kuitenkin jotenkin enemmän sinne Karibian auringon alle 🙂 Ja se vielä pitää sanoman, että nyt Alluren nähtyäni, niin kyllähän tuo Anthem näyttää selkeästi vielä modernimmalta ja uudemmalta, vaikkei Allurekaan ole kuin sen viitisen vuotta vanha. Kyllä kehitys kehittyy!

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.5.2015 at 13:35

   Kiva kuule vaan kuulla, ettei ole yksin näiden ajatusten kanssa! Mikä myös kivaa, että kun laivalla on noin paljon kaikkea mahdollista tarjolla ruokapuolella, niin voi seurue viettää lomaa vaikka eri teemoilla. Yksi voi maata ameebana ja toinen jumpata samalla itsensä timmiksi 😀

 • Vastaa Palmuaseman Sanna 24.5.2015 at 22:00

  Tämä risteilykuume kasvaa jokaisen postauksen myötä… Upeita kuvia ja mielettömältä näyttää tuokin laiva! Juuri tuota New York + Bermuda/Bahama -yhdistelmää olen jo katsellut, pakko se on risteilylomalle päästä takaisin 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 25.5.2015 at 07:36

   Kiva kuulla, että on kuume vaan pahenee! Toivottavasti päästään kaikki pian uudestaan risteilemään 🙂

  Vastaa