Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Täydellisen hampurilaisen metsästys – New York

4.4.2015

Blogiamme pidempään seuranneet ovat saaneet lukea jo useampaan otteeseen ravinnon merkityksestä reissuissa. Tai oikeammin  sen puutteesta. Vaikka alhaisen verensokerin seuraukset ovat hyvin tiedossamme hölmöilemme silti edelleen matkoillamme itsemme liian nälkäisiksi. Joskus vain innostuksissamme ajantaju katoaa, toisinaan mieleistä paikkaa ei yksinkertaisesti tule ajoissa vastaan (eikä etsiminen ainakaan helpotu kortteli korttelilta) ja joskus syynä on se, että Milla on kuullut tai lukenut paikasta, “joka on pakko kokea” ja hinaa nälkäistä aviomiestä perässään puolikaupunkia kunnes konflikti kolahtaa kohdalle.

New Yorkin klassikko Shake Shack on ravintola, jonne olemme yrittäneet pariinkin kertaan. Ei pureuduta epäonnisiin puolimaratonin pituisiin yksityiskohtiin sen tarkemmin, mutta sanottakoon, että helpolla ei tätä monen hamppariystävän kehumaa annosta saatu nenän eteen. Tälläkin reissulla tuntui, että universumilla oli jotakin meitä vastaan kun alkuperäinen Madison Square Parkissa sijaitseva ravintola olikin tasan suljettu remontin vuoksi. Onnemme kuitenkin kääntyi lomaviikon puolivälissä onnistuessamme löytämään tiemme Upper East Siden Shackiin juuri oikealla hetkellä. Kun nälkä oli kovimmillaan ja taivas alkoi aueta.

Tätä vatsaansa pitelevää kaveria v****tti oman puiston shake shackin remppa vähintään yhtä paljon kuin meitäkin

Tätä vatsaansa pitelevää kaveria v****tti oman puiston Shake Shackin remppa vähintään yhtä paljon kuin meitäkin

Kuin lapset jouluaattona, tilasimme innokkaina shack burgerimme sekä root beerimme (Abita Brewingin hanakamaa!) ja jäimme odottelemaan sopivaa pöytää vapautuvaksi täyteen ammutusta ravintolasta värisevä etähälytin kourassamme. Pöytä järjestyi juuri parahiksi muovihärvelin aloittaessa vimmatun pyörimisensä valmiin aterian merkiksi. Varovasti avasimme käärepaperit ja hetki tuntui suorastaan juhlalliselta. Tämä annos todellakin pitäisi ikuistaa, eikä J saanut puraista ennenkuin rouva oli kuvansa saanut. Tilanne ei kuitenkaan vastannut mielikuvia… Käärepapereista esiin kaivettu The Hamppari ei näyttänyt yhtään niin houkuttelevalta kuin ystäviemme kuvissa ja tarinoissa. Luomus muistutti enemmänkin säälittävää juustopurilaista, kuin kuvaukselliseta ja ylistettyä klassikkoa. Kuvamuisto kuitenkin otettiin ja kävimme nälkäisinä aterioiden kimppuun. Hiljaisuus valtasi pöydän… Kumpikaan ei sanonut sanaakaan. Muutaman haukun jälkeen Milla uskaltautui kysymään J:n mielipidettä. Vastaus oli ”No ei tää nyt mikään ihmeellinen ole…”. Eikä se todella ollut. Tuntui lähes musertavalta myöntää ääneen, että kyseessä oli ihan tavallinen “käsin tehty juuri sinulle” sarjan burgeri.

Shake Shack

Shake Shack

Pari päivää myöhemmin kaupungilla kulkiessamme lähestyi uhkaavasti hetki jolloin nälkä paisuisi liian suureksi ja mikään huutopotkuraivaria monimutkaisempi ei enää ohjelmanumeroksi kelpaisi. Tällä kertaa muinaisista kilarit + tyhjä vatsa loppupäivän kokemuksistamme viisastuneina päätimme astua sisään toiseen reitillämme eteen tulleeseen hampurilaisia tarjoilevaan paikkaan (ensimmäisessä oli J:n mukaan huono feng shui mikä voi tarkoittaa mitä tahansa). Paikan nimi oli Brgr ja mainoksissa sanoivat ”Our burgers are made from 100% grass-fed beef” ja pirtelötkin olivat niittäneet paikallisittain mainetta ja kunniaa. Tilasimme ateriat (Milla sipulista riisutun perusburgerin ja J Blue Skyn) ja istuimme odottamaan numerokylttimme kanssa. Ruuan saapuessa emme siitä räpsineet kuvia vaikkakin annokset näyttivät verrattain kuvauksellisilta. Hetkeä myöhemmin harmitti, sillä tämä annos nimenomaan olisi ollut sen blogiin päätyvät kuvan arvoinen! Hampurilainen oli erittäin maukas ja granaattiomenapirtelökin maineensa veroinen, mutta suurin ylläri oli paikan oma ketsuppi! Pulloa oltiin lähes tunkemassa fikkaan, sen verran hyvää se oli.

_MG_9791-Edit

Blue Sky + fruit punch aterian keskeyttäminen edes kuvan ottamisen ajaksi harmistutti kuin oravaa pikaruokalattomassa puistossa

Loman lähtöpäivänä nautimme New Jerseyssä Maplewoodin paikallisessa pienessä pikaruokalassa vielä reissun viimeiset hamppariateriat. Paikan nimi taisi olla Village Burger. Hassua kyllä tuosta ravintolasta ei ole kuvan kuvaa, eikä kameraa olisi ehditty edes kaivaa esiin, sillä jo pelkästään silmät söivät annokset sellaisella vauhdilla, että laukaisua olisi ollut turha yrittää. Laadultaan ei brgr:n tai shaken veroista, mutta kelpo kamaa silti.

Makuasiat hyvät ystävät ovat asioita joista emme voi kiistellä, mutta mielellään silti kuulisimme kuinka teidän on reissuissa käynyt kun olette juoksennelleet kehuttujen ja ylistettyjen ravintoloiden perässä. Ovatko paikat olleet maineensa veroisia vai onko joskus tullut mietittyä, että nyt en ihan ymmärrä mistä ne kaikki muut vaahtoavat?

Tiedän, että kommenttimme Shake Shackistä saattaa järkyttää joidenkin mieltä. Älkää kuitenkaan huolestuko, tulemme vielä antamaan heidänkin hamppareille toisen mahdollisuuden. Seuraavalla kerralla kolmella pihvillä 😉 On muuten mielenkiintoista miten näitä Jenkkien joitakin ravintolaketjuja suorastaan fanitetaan. Suomeenkin kaivattaisiin vastaavanlaisia hampparimestoja, joissa hifistellään kunnon lihalla, omatekoisella herkullisella ketsupilla, voi tilata myös lasillisen viiniä ja safka tehdään asiakkaan tilauksen pohjalta. Toivomme lepää tässä kuussa Pietarsaaresta Helsinkiin rantautuvassa Friends & Brgrs ravintolassa! Seuraavalla Jenkkireissulla metsästys jatkuu ja toivo elää, että löydämme vielä jotakin parempaa. Vinkkilista on jo pitkä, mutta omia suosikkejaan saa suositella!

Shake Shackillä ja Brgr:llä on molemmilla useampi ravintola Manhattanilla. Kurkkaa ravintoloiden menut ja sijainnit täältä: Shake Shack ja Brgr.

 

Mahtava vaihtoehto piirakan ystäville. Meille joskus toiste

Mahtava vaihtoehto piirakan ystäville

Saatat myös pitää näistä

33 Kommenttia

 • Vastaa säppä 4.4.2015 at 11:40

  Mä kyllä tykkäsin aikanaan Shake Shackista, mutta pieni pettymys oli Five Guys. Ihan tavallista pikaruokaa mun mielestä ja moni kehuu maasta taivaisiin! Tuon Friends & brgrsin oon kerran testannu Jeppiksessä ja se on kyllä ihan hyvä paikka, kiva saada se tännekin päin Suomea 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2015 at 14:59

   Five Guys oli itseasiassa meidän listalla viime reissulle myös suositusten vuoksi, mutta ei sattunut sopivaan hetkeen kohdalle. Ehkä sitten seuraavalla reissulla testaillaan sitäkin vihdoin. Yritetään pitää Friends&Brgrs odotukset matalalla, niin ei tule pettymyksiä 😀

 • Vastaa Maarit 4.4.2015 at 11:52

  Mekin käytiin Shake Shackissa, mutta Brooklynin puolella. Minulle kokemus oli ikimuistoinen, muttei ruuan vuoksi… Oltiin pari tuntia aiemmin menty rantaan kuvailemaan Manhattania auringonlaskussa ja jo siinä vaiheessa taisin ekan kerran vessaa kysellä. Noh siinä sitten kuvailtiin, eikä vessaa maltettu lähteä etsimään. Kun lopulta mentiin Shake Shackille, oli vatsassa jo täysi sota käynnissä ja jouduin odottamaan vessajonossa vielä reilun vartin. Mies oli jo syönyt annoksensa kun palasin pöytään ja minun ruoka oli jo ehtinyt jäähtyä. Oli kuulemma hyvää. En itse kyllä siinä vatsataudissa osannut juuri nauttia annoksestani.. 😀 Pakko mennä joskus uudestaan!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2015 at 15:02

   Oi sulla on kyllä ollut kamalan ikimuistoinen kokemus! Toivotaan, että pääset kokeilemaan pian uudestaan ja muodostamaan oman mielipiteen asiasta. Onneksi sentään kuvat olivat huikeita, joten niiden vuoksi kannatti ehkä hieman kärsiäkin 😉

 • Vastaa Meri 4.4.2015 at 13:04

  Tuttuja on ne pettymyksentäyteiset hetket, kun joku paljon hehkutettu asia ei sitten ihan vastaakaan todellisuutta. Ehkä se on tää nykyajan somemaailma (kuulostanpa mummolta), joka salakavalasti luo suuria odotuksia milloin mistäkin, ja vaikka todellisuus oliskin oikeasti hyvä niin odotukset on niin korkeella että siitä tuleekin vain “ihan hyvä”.

  Friends & brgersia odotan mäkin innolla, tarkoitus olis jo heti avajaispäivänä mennä testaamaan.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2015 at 15:06

   Ruoka ja siitä nauttiminen on niin hetkeenkin sidottu nautinto, että moni asia voi mennä pieleen tai loksahtaa juuri täydellisesti kohdilleen. Meiltä monesti kysytään juuri Nykiin ravintolasuosituksia ja yhden kerran kokemuksella ei oikein uskalla enää suositella mitään paikkaa. Joku toimii kerran ja toisella kerralla on sitten ollutkin ihan kuraa. Eri asia tietysti jos keittiössä häärii jokuu selvästi asiansa osaava kokki, mutta dinerit ja muut perusmestat suosittelen ennemmin löytämään itse.

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues 4.4.2015 at 15:45

  Mä en oo ite syöny Shake Shackissa, mutta haluaisin kyllä maistaa että onko ne yhtä hyviä kuin In-N-Outin… luulen vaan että In-N-Outin kokemus on kokonaivaltaisempi kun pääsee sisälle istumaan ja siellä on asianmukainen sisustus ja kaikki, mutta maybe that’s just me. 🙂

  Tiedän että ainakin Inka on mun kanssa eri mieltä, mutta mun mielestä Sonic America’s Drive In:ista saa parhaita pikaruokaburgereita. Niiden tuplajuustopekoni on ihan legendaarinen ja tater totsit ja cherry limeade tietty mukaan!

  Suomessa burgerit jättää valitettavasti aina toivomisen varaa, enkä jaksa uskoa että mikään Pietarsaarelainen vois olla erilainen!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2015 at 15:10

   Tätä Namelaisten hampparikeskustelua onkin aina mielenkiintoista seurailla vierestä. Odotan kyllä innolla, mutta kuitenkin realismimielessä ensimmäistä kertaa sitten kun joskus In-N-Out vihdoin päästään testaamaan. Shake Shackissä pääsee näissä muissa just istumaan ihan sisälle, mutta alkuperäinen on sitten siellä puistossa. Ensi kerralla Shake Shack kokeilu tehdään kyllä aidossa ja alkuperäisessä, eikä tosiaan yhdellä säälittävällä pihvillä! Ja Sonic pitää joskus päästä kokeilemaan tietysti myös.

   Ainkaan odotukset eivät ole sulla Friends&Brgrs osalta korkealla, joten sehän voi vaikka onnistua ylättämään 😉

 • Vastaa Jepa Unelmatripillä 4.4.2015 at 19:30

  Virkistävää kuulla eriävä mielipide Shake Shackistä – tähän mennessä olin kuullut vain kehuja. Itse en ole käynyt. Vielä! Suunta kohti New Yorkia on 20.4. ja tässä onkin kuumeisesti pohdiskeltu, mihin kaikkiin burgerpaikkoihin suuntaisimme. Shake Shack on listalla, mutta odotukset eivät ole enää ihan niin korkealla tämän postauksen ansiosta. Saa nähdä, millainen kokemus sitten lopulta on! En yhtään malttaisi odottaa Nykiä siitäkään huolimatta, että tässä matkalla on vielä kaikenlaista kivaa edessä ennen sitä. Kuten Machu Picchu. 😀 Aika paha.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2015 at 15:12

   Oi teillä on ihana keväinen New York edessä jo ihan pian! Machu Picchu kuulostaa upealta myös. On varmasti vähän eri kaliiberin kokemus kuin Nykki 😀 Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mieleipiteitänne Nykin ruokatarjonnasta 🙂 Turvallista ja mielenkiintoista matkan jatkoa!

 • Vastaa Jari 5.4.2015 at 22:35

  Mä testasin Shake Shackin ekan kerran kuus vuotta sitten ja uudestaan viime kesänä.

  Lyön pääni pantiksi, että mestan taso on vuosien – ja ketjuuntumisen – varrella laskenut.

  Ekan kerran jälkeen kuuluin juuri siihen porukkaan, joka hehkutti Shake Shackia maasta taivaisiin. Viime kesän setti sai arvosanaksi enää 3/5.

  Mutta jos burger-suositus pitäisi antaa, niin yksi oli (ainakin vielä viime kesänä) ylitse muiden: Burger Joint.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.4.2015 at 10:45

   Se on kyllä sääli jos taso laskee sitä myötä kun suosio kasvaa… Kiitos vinkistä, täytyy laittaa Burger Joint korvan taakse. Niillä on ainakin mielenkiintoiset lokaatiot kahden Nykin ravintolan lisäksi, Seoul ja Abu Dhabi 😀

 • Vastaa Maarit Johanna 5.4.2015 at 22:51

  Ainaki kourallisen ylistäviä kommentteja lukeneena sanon, että oli jo aikakin että jonkun mielestä ne on vaan ihan tavallista safkaa eikä mitään jumalten ruokaa. Just nyt ei haluta kyllä burgeria, syötiin puoliksi ehkä tähän mennessä surkein näkemäni ja maistamani burgeri Pallas hotellissa. Veikkaan että nämä olis kyllä voittanu viis nolla sen mennen tullen!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.4.2015 at 10:47

   Onpa kurjaa, että teillä on käynyt noin huono mäihä burgerin kanssa 🙁 Suomessa kun ne ei ikinä enää ravintolassa ole edes niitä edullisimpia annoksia… Suomessa muutenkin jaksaa mietityttää, että miksi juusto laitetaan väliin vasta kun hamppari kasataan kiinni ja Jenkeissä sulatetaan pihvin päälle…

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 6.4.2015 at 01:30

  Oh no, kamalaa että Madison Square Parkin Shake Shack oli rempassa 🙁 Mikä pettymys varmasti…
  Täytyy kyllä sanoa, myöskin burgereiden perässä Nycissä monesti juosseena, että paras Shake Shack burger on juurikin tuolla puistossa. Testattiin Brooklynin Dumbossa SS:ia ja ei ollut yhtään niin hyvä. In-N-Outin taso oli pettymyksekseni laskenut LA:ssa…tai sitten mun makuaistit vaan kehittyneet, hahaha ;))) Ootteko testanneet ehkäpä hoteinta burgeria tällä hetkellä, Ramen burgeria? Iso suositus sille myös. Hampurilaisterkuin <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.4.2015 at 10:52

   Kun saavuttiin puistoon, niin oli jo aika epätodellinen olo, sillä ei tosiaan ollut eka kerta kun tavoitteena oli syödä tuolla ateria 😀 Ensi kerralla SS testiin vielä puistossa ja tosiaan useampi pihvi. Ramen burgeria ei olla kokeiltu. Meistä Milla yrittää ottaa yleensä aina sen perus hampparin, jotta on aitoa vertailupintaa ja J kokeilee sitten toisinaan muita listan tuotteita. Onko Ramen hyvä vaan SS:ssä vai voisiko sitä suositella kokeiltavaksi jossakin Helsingissäkin? Todella sääli jos In-N-Outinkin taso on laskenut. Minne voi protestoida? Pian te onneksi olette taas hampparaiden luvatussa maassa ja ehkä löydättekin jonkun ihan uuden paikan! Nykissä jos törmäätte Brgriin ja nälkä kurnii, niin kokeilkaa ihmeessä. Ainakin niiden ideologia menee yksiin sinun kanssa 🙂

 • Vastaa Arna | Cocoa etsimässä 6.4.2015 at 17:40

  Oooh, mä haluan ramen burgerin! Mutta siis joo, reissun päällä tulee juostua ravintoloiden perässä. Koska ruoka ei todellakaan ole mitään pelkkään vatsantäytettä vaan sen kuuluu olla hyvää, erityisesti just matkoilla! Ja todella hyviä ravintoloita löytyy aika harvoin sattumalta (New York ehkä poikkeusena). Aina odotukset ja todellisuus ei tietty kohtaa, mutta kyllä meillä joka reissulle on vähintään muutama ravintola tsekattu etukäteen, meni syteen tai saveen. Muistaakseni meillä oli muuten viime Nykin-reissulla Shake Shack vinkkilistalla, mutta se ei sitten vissiin osunut sopivasti reitille, kun ei sitten kuitenkaan tullut käytyä.

  Mun on pakko saada nyt ruokaa.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.4.2015 at 21:09

   Täytyy ehkä käydä testaamassa Ramenia Töölönlahden Gastro NOM:ssa! Siksi ne odotukset reissussa ruuan suhteen onkin aina niin korkealla, kun kyseessä on useimmiten päivän kohokohta ja pääohjelmanumero. Jos ei mene maaliin, niin pettymyskin on helposti sen mukainen. Aina kuitenkin täytyy jokunen paikka katsoa valmiiksi ennen reissua, mutta enää niistä ei tehdä “pakko kokea” juttuja kuten ennen. Kovin montaa ravintolaa ei itsekään uskalleta suositella, sillä monesti perus hyvä voi muuttua erittäin hyväksi enemmänkin ympäröivien olosuhteiden ja vallitsevan fiiliksen vuoksi. Muutama ennakkoon katsottu paikka kuitenkin tuo myös “turvaa”, ainakin siinä kohtaa jos meinaa mennä paikan valinta paljouden takia pipariksi 😉

 • Vastaa Arna | Cocoa etsimässä 6.4.2015 at 17:47

  Kuinka monta kirjoitusvirhettä voi osua samaan kommenttiin? Aika monta näköjään, sorry. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.4.2015 at 21:09

   Ei meillä lasketa 😀 Kuten olet varmaan huomannut 😀

 • Vastaa Inka 7.4.2015 at 17:17

  Oh noes! En kai mää voi muuta sanoa. Uus yritys? Ja tuo uus burgerila pitää kyllä Helsingissä testata joskus!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 8.4.2015 at 10:35

   Uusiksi juu kunhan taas sinne asti päästään. Ja kyllähän se ylistettu Five Guys pitää testata myös. Ramenit testiin ehdottomasti kuitenkin jo Helsingissä!

 • Vastaa anonyymiusrok 7.4.2015 at 22:01

  5Guys rox (rasvaista mahtavaa, daum!), kuten I’n’O (doubledouble with). Shakeshakki on ok.
  Eiks ookki hauskaa, kun jenkeis grass fed on hienoa ja kallista. Kun taas UudessaSeelannissa mainostetaan erikseen corn fed nautaa 😛
  Noh, antibiooteilla ja hormoneilla (vähäisemmin) kyllästettyjä nautoja ne on jenkeissä silti. Eikä siinä mitään, ei hidasta minua, maku on tärkein.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 8.4.2015 at 10:38

   Five Guys on kommenteistakin päätellen niittänyt mainetta ja kunniaa sen verran, että se on varmasti testattava seuraavalla Nykin reissulla. Yritetään kuitenkin pitää odotukset maltillisempina. On kyllä hassua, miten eri mailla ja mantereilla lihan paremmuutta korostetaan eri tavoilla 😀

 • Vastaa Mari 10.4.2015 at 00:04

  No niin, mulla on varmaan jokin aukko sivistyksessä kun en ollut tätä postausta ennen edes tiedostanut Shake Shackin olemassaoloa (nimim. edelleen jenkkiläinnostusta odotellen..), joten ihan alkuunsa kiitos tästä päivän tietoiskusta! 🙂 Jostain syystä olen tässä jonkin aikaa vähän haaveillut loppukesäisestä New Yorkista, joten nämä hampparipaikkavinkit menee kirjamerkkikansioon.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.4.2015 at 09:01

   Heh, hyvä kuulla, että vielä sai annettua tietoiskunkin jollekin 😀 Loppukesän New York on ihana. Tai jokaisessa vuodenajassa on ne omat hyvät puolensa tuossa kaupungissa, mutta kyllä loppukesä ja syksy ovat varmasti ne meidän suosikit.

 • Vastaa Tomppa 17.4.2015 at 13:19

  Oltiin pojan kanssa pääsiäisviikko Nycissä ja muutaman kerran kävimme 3rd Ave Shake Shackissa ja oli kyllä mehukkaan taivaallinen Smoked Shack-burgeri+ juustoranut kruunas aterian.Täyteen oli paikka ahdettu,mutta ei haitannut tippaakaan tämän huikean makuelämyksen ansiosta.Meni heittämällä terävimpään kärkeen burgerilistoilla!!!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.4.2015 at 23:37

   Mahtava kuulla, että teillä oli onnistunut kokemus ja burgerit kärkisijoille asti 🙂

 • Vastaa Aron Koominen 17.4.2015 at 19:20

  No, johan. Minulle Shake Shackin eväät ovat aina maistuneet. SmokeShack on mainio. Kesällä 2012 se oli puiston kiskassa päivän erikoisena ja viime kesänä jo vakiotavarana listalla. Tykkäsin itse myös kovasti Spotted Pigin roquefort burgerista. Aivan käsittämättömän mehukas ja maukas. Mm. Anthony Bourdainin kehumaan Minetta Taverniin yritettiin viime kesänä burgerille, mutta ilman pöytävarausta odotusaika olisi ollut kohtuuton nälän asteeseen nähden. Jos tie vie Jenkkilän länsirannikolle, niin ainakin San Franciscosta löytyvät Gott’s Roadside ja Super Duper ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia paikkoja. Monessa paikassa kehuttu In-N-Out oli pienoinen pettymys.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.4.2015 at 23:42

   Sepä se, että eihän Shake Shakissa varsinaisesti mitään vikaa siis ollut, mutta kaiken hehkutuksen jälkeen odotukset olivat turhan korkealla. Sama olisi saattanut tapahtua juurikin In-N-Outissa länsirannikolla hehkutuksen vuoksi. Kiitos muutamasta uudesta vinkistä, ainakaan länsirannikon Gott’s Roadside tai Super Super eivät olleet entuudestaan tuttuja 🙂

 • Vastaa Kohteena maailma / Rami 26.4.2015 at 23:12

  NYC ja hampurilaisravintolat – voiko enempää jenkkiä olla 🙂 Näissäkin kommenteissa on tullut laidasta laitaan mielipiteitä siitä, mikä ketju on hyvä ja mikä ollut pettymys -> ja päivän fiilis sitten ratkaisee usein aika paljon. Itselle takuupaikka on ollut jenkeissä Five Guys – toisaalta kun en kavereita tarpeeksi opastanut etukäteen, niin viimeksi toisella kaverilla oli sämpylät, pihvi ja juusto – ei muuta. En usko että piti kummoisena makuelämyksenä, kun ei huomannut tilata mitään lisukkeita mukaan 😀

  Joint Burger tulikin jossain kommenteissa mainittua, todellakin käymisen arvoinen paikka myöskin!

  Kannattaa kuitenkin keskittyä myös ns. Gourmet-hampurilaisiin, joista itselle ylivoimaisesti paras kokemus on The Spotted Pig (http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/?p=16). The Breslin on samojen omistajien paikka, mutta omasta mielestäni ei laadullisesti ihan niin hyvä. Molemmat muuten yhden Michelin-tähden ravintoloita, The Spotted Pig maailman ensimmäinen sellainen joka tarjosi listallaan hampurilaisia. Jos tykkää oluesta, niin sitten parempaa hampurilaisia tarjoavaa ravintolaa saanee etsiä pitkään. Välttämättä sellaista ei löydä.

  Ja jos haluaa syödä hampurilaisen hanhenmaksalla varustettuna, niin silloin suunnataan db Bistro Moderneen. Elämyksellinen kohde tämäkin, mutta ei sitten kukkarolle yhtä sopiva kuin Five Guys tai Shack Shake.
  -Kohteena maailma

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 27.4.2015 at 20:11

   Tuo on muuten niin totta, että burgeri pitää tilata kunnon täytteillä, eikä ne todella aina sisälly kokonaisuuteen automaattisesti. Five Guys on niittänyt jo niin paljon mainetta ja kunniaa, että sille on annettava ennakkoluuloton mahdollisuus seuraavalla kerralla. Samaten varmaankin Spotted Bigille, sillä se on ensimmäinen ravintola jonka nimi myös on Nykissä jäänyt mieleen. Kertaalleen ovella jo oltiin, mutta jostain syystä silloin emme menneet sisään. Gourmee hampparit on pidettävä vaan erillään vertailusta Five Guysin ja Shake Shack pöperöiden kanssa. Verrataan niitä ennemmin näihin kotimaan lukuisiin paikkoihin, joista pisimmän korren tähän mennessä on kyllä vetänyt Millan mielestä Kämpin burgeri (Juhana tuomitkoon annoksen mahdollisimman pian). Juttusi Spotted Bigistä oli muuten hauska 🙂 Kiva jos pöytään on mahdollista päästä ilman viikkoja ennakkoon tehtyä varausta ja numeron jättäminen hovimestarille on hyvä idea, niin voi tosiaan vaikka Sinkkuelämää hengessä käydä odotellessa Carrien kotiovella tms 😀

 • Vastaa Kohteena maailma / Rami 28.4.2015 at 10:16

  Juu, Gourmet-paikkoja ei voi verrata näihin ketjuravintoloihin. Eipä ole tullut Kämpin burgeria syötyä, täytyypä käydä testaamassa – kiitos vinkistä! Jos Juha antaa eriävän mielipiteen, niin käyn tekemässä vertailun 😀

  Spotted Pigin lähialue on kyllä sellainen, että siinä vierähtää muutama tunti helposti jos ei pöytä heti irtoa. Yleensä kuulemma ei ole kovin helppo suoraan päästä sisään eli voi kurvailla Carrien kotioven ja Frendien talon kautta 😉 Tulee muuten tuosta sinkkuelämää -sarjasta se mieleen, että “jouduin” osallistuun puolison kanssa Sinkkuelämää-kiertoajelulle, että “pääsin” korispeliin. Oli muuten yllättävän kiva kiertoajelu varsinkin jos on sarjaa seurannut. Yllätykseni en ollut lähellekään ainoa mies porukassa vaan sanoisin että kokonaismäärästä neljännes oli pakotettuna tapahtumaan 😀

 • Vastaa