Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Roosevelt Island
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Roosevelt Island – Köysirataa sateiselle siluetille

1.4.2015
Nyt se lähtee! Jostain syystä katse kohdistuu aina ukkeliin oikealla vaunussa. Katseenvangitsijaukkeli.

Nyt se lähtee! Jostain syystä katse kohdistuu aina ukkeliin oikealla vaunussa. Katseenvangitsijaukkeli.

Joka päivä ei lomallakaan välttämättä paista, mutta moisten sääilmiöiden kuten sade ei pidä antaa masentaa. Silloin lähdetään katsomaan kaupunkia hieman toisesta kulmasta. Me päätimme hyödyntää erään sateisen illan katsastamalla Manhattan Roosevelt Islandilta käsin. Saari on Manhattanin itäpuolella keskellä East Riveriä. Saarelle pääsee metrolla sekä myös hauskalla köysiradalla, joka kulkee Queensboro siltaa pitkin. Sillasta napsimme muuten mainioita iltakuvia edellisellä reissulla ja noista kuvista saattaa tarkkasilmäinen bongata tämän köysirataa pitkin kulkevan kopin täynnä ihmisiä. Milla oli saarella vieraillut vuosia sitten päiväsaikaan keskellä kauneinta kirsikkakukkien kevättä, joka on myös mitä mainioin aika käyskennellä saaren rantabulevardilla.

Saarelle köysirataa pitkin matkustettaessa piletti maksetaan normaalilla New Yorkin metrolipulla. On aina jotenkin kiehtovaa vierailla paikoissa, joissa ihmiset oikeasti asuvat ja joihin kuljetaan normaalista poikkeavalla kulkupelillä. Sateen vuoksi olimme lähes ainoat turistit ja olikin hauska kuvitella miltä tuntuisi asua Rooseveltin saarella ja taittaa työmatkaa köysirataa pitkin näiden muiden ihmisten kanssa päivästä toiseen. Kuinka nopeasti maisemasta tulisi arkinen? Se nimittäin korkeuksista katseltaessa on mainio ja jo yksinään koko matkan arvoinen. Alkumatka keikutaan Manhattanin katujen yllä ja pimeällä saa ihailla viivasuoria katuja pitkin valuvia valojonoja. Pimeällä voi myös tuntea olonsa tirkistelijäksi sillä koppi kulkee niin läheltä muutamaa rakennusta, että asuntoihin joissa verhot ovat auki ja valot päällä näkee suoraan sisälle.

Tämäkin pitkä valotus näppäistiin kamera tiukasti kaiteella, sillä jalustahan jätettiin tukikohtaan. Tietenkin.

Tämäkin pitkä valotus näppäistiin kamera tiukasti kaiteella, sillä jalustahan jätettiin tukikohtaan. Tietenkin.

Lämpölampusta sai pientä luksusta odotteluun..

Lämpölampusta sai pientä luksusta odotteluun..

Köysirata-ajelun jännittävyyteen vaikuttaa merkittävästi matkustajan paikallisuusaste

Köysirata-ajelun jännittävyyteen vaikuttaa merkittävästi matkustajan paikallisuusaste

Perillä saarella paikalliset hyppäsivät kaikki bussin kyytiin ja jatkoivat matkaansa. Me kävelimme saaren länsilaidalle eteläkärkeä kohti rantabulevardia pitkin ja ihastelimme Manhattanin sateista siluettia. Kuvia jälkikäteen selaillessa huomasimme hauskan jutun. Kahdessa kuvassa näyttää nimittäin ihan siltä kuin Chrysler Building vaihtuisi samassa kohtaa Empire State Buildingiksi. Vähän aikaa sai kuvia tsuumata ja ihmetellä. Vai mitä sanotte?

Sateessa ilman jalustaa kuvaajan paikka on sillan alla

Sateessa ilman jalustaa kuvaajan paikka on sillan alla

Chrysler, Empire State, Chrysler, Empire State...

Chrysler, Empire State, Chrysler, Empire State…

Roosevelt Island Pingviinimatkat

Seuraavalla kerralla vierailun voisi jälleen ajoittaa vuorokauden valoisaan aikaan ja tutustua saareen hieman laajemminkin. Kauniin siluetin ja rauhallisuuden lisäksi saarelta löytyy esimerkiksi pohjoiskärjestä majakka ja vuosia hylättynä ollut entinen mielisairaala, joka ihan vasta on kunnostettu asuinkäyttöön. Mikä pistääkin miettimään kuinka mahtaa käydä Engelin suunnittelemalle Lapinlahden sairaalan rakennukselle täällä Helsingissä. Toivottavasti se ymmärretään kunnostaa myös johonkin järkevään käyttöön…

Onko siellä ruudun takana Rooseveltin saarella käyneitä, jotka osaisivat ehkä antaa vinkkejä mihin muuhun siellä voisi tutustua?

PS. Mitä tykkäätte blogin uudesta ulkoasusta?

 

Saatat myös pitää näistä

26 Kommenttia

 • Vastaa Maarit 1.4.2015 at 20:04

  Tää ulkoasu on tosi hieno! Upeita kuvia taas kerran ja olen ihan samaa mieltä, että tuollaiset tavalliset paikat on monesti reissussa niitä parhaita, sellaisia odottamattomia helmiä. Sateen ei pidä antaa pilata reissua, aina voi keksiä jotain kivaa! Roosevelt Island on kyllä jäänyt näkemättä… 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.4.2015 at 12:13

   Kiitos Maarit ja kiva, että ulkoasu miellyttää 🙂 Ja niin samaa mieltä säästä, että mikään ei pilaa lomaa tehokkaammin kuin säästä valittaminen. Sille kun ei kukaan meistä voi kuitenkaan yhtään mitään. Ja siellä se saari teidän seuraavaa reissua odottaa. Nykissä on kyllä edelleen niin monia paikkoja näkemättä ja kokematta, vaikka joku sanoi että ramppaamme siellä alvariinsa 😀

 • Vastaa Kea | Deep Red Blues 1.4.2015 at 20:09

  Mulle alkaa hiipiä pienoinen NYC-kuume kun katoin näitä teidän mahtavia talvisempia kuvia ja kuuntelin eilen kaikkea sitä hehkutusta NAMEn New York State of Mind -illassa! Jotenkin mä miellän NYCin kivaks syys/joulukaupungiks, eli nyt pitäis enää löytää oikea reissuseura sinne sitä varten. 🙂

  Ja ISO peukku uudelle ulkoasulle!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.4.2015 at 12:15

   Kiitos Kea, kiva kuulla ulkoasun miellyttävän 🙂 Nyki on ihana ja meille kelpaa kaikki vuodenajat, mutta kyllä syksy on ehdottomasti se paras. Nameriikka goes New York vielä joku päivä!

  • Vastaa Kirsi / 50 State Puzzle 3.4.2015 at 14:51

   Kiitos mahtavista New York-postauksista ja mielettömän hienoista kuvia! Mulla on niin todella monta paikkaa näkemättä tästä kaupungista, kun oon joka kerta kierrellyt niitä perusnähtävyyksiä kerta toisensa jälkeen.

   Kea, mulla on vähän samoja NYC-mietteitä… 🙂

   • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.4.2015 at 16:18

    Kiitos Kirsi <3 Vähän sama fiilis meilläkin, että monta kertaa on jo käyty, mutta aina jää paljon odottamaan seuraavaakin kertaa. Tosin nyt kun sen on hyväksynyt, niin ei tule ressailtua enää niistä tekemisistä vaan mennään fiilispohjalta 🙂

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 1.4.2015 at 20:52

  Tosi hyvältä näyttää uusi ulkoasu. Ja minä en edes katseenvangitsijaukkelia huomannut ennen kuin luin kuvatekstin 😀 Tuijotin vain kuvaa kokonaisuutena. Ihan häkeltävän upea, kuten muutkin.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.4.2015 at 12:17

   Kiitos Elina 🙂 Uusi ulkoasu on kuin kotona uusi sisustus, sitä voisi tuijotella ja hienosäätää vaikka kuinka. Jossain kohtaa on kuitenkin parasta lopettaa hienosäätö ja keskittyä ihasteluun 😀

 • Vastaa Eevi 1.4.2015 at 21:26

  Mainiolta näyttää uusi ulkoasu 🙂 Selkeä ja helppolukuinen, oikein bueno. Ja mahtavat NYC-kuvat! Roosevelt-saarella en oo käynyt mutta mieli tekisi.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.4.2015 at 12:18

   Kiitos Eevi, mukava kuulla, että ulkoasu miellyttää ja on helppolukuinen. Seuraavalle Nykin reissulle sitten vaan Roosevelt Island to do-listalle 🙂

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 2.4.2015 at 00:24

  Jännä! Tänne pitää seuraavalla NYCin visiitillä ehdottomasti päästä. Tuollaiset poikkeukselliset kulkuvälineet kiehtovat muakin.

  Olen joskus miettinyt, miltä tuntuisi asua Suomenlinnassa ja kulkea joka aamu lautalla töihin. Varmaan hienolta. Toisaalta kun ensimmäisen kerran menin Luxemburgissa töihin ja bussi kulki sata metriä korkeaa siltaa pitkin, jonka pohjalla oli taloja, haukoin henkeäni ihastuksesta. Nyt pitää olla erityisen kaunis ja aurinkoinen sää, jotta jaksan nostaa katseeni kirjasta.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.4.2015 at 12:22

   Hah, täälläkin tuli mieleen Suomenlinnan lautta ja Sydneyn Manlyn lautta 😀 Aika hurja tuo teikäläisen bussimatka. Luxemburg on kiinnostanut muutenkin kohteena jo pidempään. Kunhan saadaan matka sinne suunnalle aikaiseksi, niin täytyy käydä katsastamassa tuo mainitsemasi silta ja fiilistellä sinun työmatkaa. Marimenten Marillakin on aika makeat työmatkamaisemat Venetsiassa. Tuntuu oma työmatka aika tylsältä niihin verrattuna vaikka Helsingin parhaita katuja pitkin saakin kulkea 🙂

 • Vastaa Annika - home & away 2.4.2015 at 09:42

  Huipeat kuvat, toi mustavalkoinen Manhattan on niin hieno! Olen käynyt Roosevelt islandilla pari kertaa, koska serkku asui siellä muutaman vuoden. Toisella reissulla köysirata sattui erittäin tylsästi olemaan just remontissa ja piti ottaa taksi. Maisemia ihailtiin vain kerrostalon kattoterassilta, ens kerralla pitäisi etsiä uusi paikka 🙂 En tiedä kulkiko serkku köysirataa pitkin töihin, mutta upeat työmatkamaisemat oli, jos niin teki.

  Kiva tää uusi ulkoasu, näitä kuvia kehtaa laittaa koko ruudun levyiseksi. Vaikka mua ehkä pikkasen ahdistaa kun teksti on noin leveällä palstalla, sitä on kai niin tottunut lukemaan kapeampaa 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.4.2015 at 12:27

   Mahtavaa, että olet päässyt Rooseveltin saarelle vähän enemmänkin viettämään aikaa! Ja helppo uskoa, että maisemat kattoterassilta olivat varmasti huikeat. Harmi tietysti, että tukikohtaa saarelta ei enää löydy, mutta onneksi voi mennä fiilistelemään.

   Ja kiitos ulkoasupalautteesta. Itse sitä jotekin on niin tottunut leveään palstaan, että ei tosiaan ole edes tullut mieleen sen olevan hankalalukuinen jollekin. Täytyy katsoa voisiko tekstin palstaleveyttä kaventaa hieman vaikka kuvan säilyisivätkin suurina.

 • Vastaa Jari 2.4.2015 at 13:58

  Upeita kuvia. Me käytiin Roosevelt Islandilla viime kesänä, ja on tuolta kyllä hulppeat maisemat.

  Mutta miten toi ESB / Chrysler -illuusio siis syntyi?

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.4.2015 at 14:40

   Kiitokset Jari kommentista! Kyseessä ei ole illuusio, vaan kuvanottopaikoilla on muutama sata metriä väliä. ESB kuvassa erottuu tarkkaan katsoessa Chryslerin torni oikealla olevan rakenuksen takaa. Chryslerin kuvassa ESB jää vasemmalla olevan tornitalon taakse näppärästi jemmaan.

 • Vastaa Jari 2.4.2015 at 14:58

  Ok 🙂

  Näytti ihan siltä kuin nuo olis otettu samasta kohdasta.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.4.2015 at 19:08

   Voit uskoa, että kun tietää itse kävelleensä kuvien oton välillä ja sitten kotona ruudulla tuntuu kuin tuijottaisi kahta identtistä kuvaa, niin piti tosiaan vähän itsekin tuojottaa hartaudella miten näin on päässyt käymään 😀

 • Vastaa Timo boqvist 2.4.2015 at 15:29

  Hei,
  ja kiitos mahtavasta blogistanne. On ilo katsella hauskalla tavalla otettuja kuvia tutuista kohteista. Useita kertoja New Yorkissa käyneenä samat maisemat jaksavat aina sytyttää 🙂 Matkajutuistanne ja -kuvistanne saa aina kipinän taas ruveta suunnittelemaan uutta reissua Manhattanille ja ympäristöönkin. Lisää kuvia ja juttuja kiitos!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.4.2015 at 18:58

   Kiitos Timo mieltä erityisesti lämmittävästä kommentista 🙂 Nykin juttuja onkin vielä tähän keväälle luvassa ja toivotaan että saadaan seuraavakin reissu vielä tälle vuodelle tuohon maagiseen kaupunkiin. Näitä on tosi kiva fiilistellä, joten mahtavaa jos tykätään siellä ruudun takanakin 🙂 New Yorkissa on vain jotain uskomattoman hienoa!

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 3.4.2015 at 09:20

  Upea uusi ulkonäkö blogilla, tykkään!! Kuvat tulee jotenkin vielä paremmin esille. En tiedä onko kevättä vai mitä, mutta tulee itsellekin hirveä tarve taas uudistaa blogin ulkonäköä…. 🙂

  Ja Rooseveltin saari on käymättä, ei mitenkään yllättäen, mutta hienolta näyttää ainakin teidän kuvissa!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.4.2015 at 11:48

   Kiitos Satu! Mahtavaa kun tuli lisää vaihtoehtoja näihin ulkoasuihin. Mekin tykätään siitä, että kuvat saadaan vielä paremmin esille 🙂 Sulla on kyllä ihana banneri. Se on oikeastaan ainoa mikä tässä teemassa jää harmillisesti pois. No saatiin sentään tuttu pallo tuonne taustalle. En kyllä ihmettele jos tekee mieli uudistaa ulkonäköä itsekin, kun niin moni Rantsun ja Pallarin blogi on laittanut omansa uusiksi 😀

 • Vastaa eve 4.4.2015 at 00:08

  Hieno ulkoasu!! Ja mahtavia kuvia, mullakin tuli taas mieli Nykkiin vaikka juuri pääsin sanomasta ettei se enää niin kovin kiehdo.. heh. Tässä jutussa vaan oli just oikeanlainen tunnelma! Ja tosi jännä tuo kuvakulma-juttu noissa Empire- ja Chrysler-kuvissa! Näyttää niin samalta kuvapaikalta, piti hetken aikaa tosiaan tuijottaa niitä :D.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 4.4.2015 at 11:21

   Kiitos Eve! Vannomatta selvästi paras, joku kohde voi olla listalla nopeammin kuin kuvittelikaan 😀 Ja jos nykiin päätyy niin voi samalla käydä katsomassa näyttääkö kuvakulma luonnossa sitten enää niin erilaiselta. Tai kuinka iso vaikutus pimeydellä asiaan oli. Ainakin itse on pakko käydä katsastamassa uudestaan 😀

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 4.4.2015 at 22:40

  Mullahan on mennyt tämä paikka Nykissä aivan ohitse, joten kiitos vinkistä! Hurja tuo köysiratahomma…Pelottaisi!! Aivan mahtava tuo Chrysler vs Empire State, olisi vähemmän tarkkasilmäiseltä menny ohitse 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2015 at 19:28

   Mahtavaa, että pystyttiin vinkkaamaan vielä uusiakin paikkoja 🙂 Saarelle pääsee onneksi myös metrolla, joten jos korkeat paikat hirvittävät, niin ei paikkaa tarvitse siksi jättää väliin. Ja kuva oli kyllä hauska 😀

  Vastaa