Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Agadir
Pallontallaajat.net
Valikko
Afrikka Agadir Marokko

Maan mainio tukikohta – aurinkoinen Agadir

22.3.2015

Marokon viikkomme aikana emme ehtineet viettää toisessa tukikohdassamme Agadirissa kuin yhden kokonaisen päivän. Muuten viiletimme päivät pitkin maita ja mantuja ja illaksi palattiin mukavaan Best Western Odyssee Park hotelliimme. Maineeltaan Agadir ei ole keräillyt kehuja samaan tapaan kuin vaikka lähistön surffikylä Taghazout tai pohjoisemmassa sijaitseva Essaouira. Totta on, että Agadir ei ole ehkä samalla tavalla sympaattinen, sillä kaupunki on rakennettu 60-luvulla uudestaan maanjäristyksen jäljiltä ja se edustaa naapureitaan modernimpaa rakennuskantaa. Muistona vanhasta ei ole juuri muuta kuin Kasbah-kukkulalla sijaitsevan linnan rauniot, joka olikin sitten rakennettu jo 1541. Heti ensimmäisenä iltapäivänä kaupunkiin saavuttuamme nappasimme kaupungin sisäiseen liikenteeseen tarkoitetun punaisen “petit taxin” lennosta jolla pamautimme suoraan linnoitukselle. Kukkulalta sai hyvän käsityksen kaupungin parhaasta puolesta, viisi kilometriä pitkästä rantaviivasta. Jos kukkulalta käsin maisemaa hallitsee rantaviiva, niin rannalta käsin silmät nauliintuvat väistämättä Kasbah-kukkulan rinteeseen kirjoitettuun kolmeen sanaan: Jumala, Maa, Kuningas.

Rantaviivaa riitti naapurikuntaan asti

Rantaviivaa riitti naapurikuntaan asti

"ota minusta kuva tässä muurilla"

“ota minusta kuva tässä muurilla”

Writings on the wall - muinaisia hieroglyyfejä vai paikalla ilta-aikaan notkuvan nuorison tunnustuksia...

Writings on the wall – muinaisia hieroglyyfejä vai paikalla ilta-aikaan notkuvan nuorison tunnustuksia…

Tosi-turre olisi käynyt keinumassa kamelin selässä...

Tosi-turre olisi käynyt keinumassa kamelin selässä…

Pingviinimatkat Agadir Marokko

Pingviinimatkat Agadir Marokko

Rantaviivalla mutkittelevan bulevardin ehdimme katsastaa vasta viimeisenä päivämme aamuna, kun lähdimme sulattelemaan runsaan aamiaispöydän ähkyä kävelylenkillä. Emme olleet ainoita aamuvirkkuja liikenteessä, ilma oli kävelyyn ja lenkkeilyyn mitä parhain. Miellyttävän lämmin muttei kuuman kostea. Lenkkeilijää ja sauvakävelijää toisensa perään suhahtikin ohitsemme ja lauma paikallisia nuoria miehiä piti kuntopiiriään keskellä väylää. Jannut punnersivat kilpaa ilman paitaa ja sauvakävelijämummojen pulssi kieppasi ohituksen aikana varmasi pari ylimääräistä tahtia. Porukkaa vetävä nuori mies oli selvästi ihaillut lihaksiaan peilistä enemmänkin ja nuoremmat yrittävät kömpelösti ottaa idolistaan mallia. Hymy nousi suupielillemme.

Kuten niin monessa aurinkokohteessa oli Agadirinkin rannalla hotelleille varattuna omat aurinkorasvalla infusoidut ja rantatuoleilla täytetyt muilta eristetyt alueensa. Muutoin hiekalla oli paljon tilaa ja siellä  näkyi lähinnä paikallisia perheitä ja vesirajassa jalkapalloa pelaavia nuoria. Jos lämpimällä hiekalla köllöttely olisi ollut toiveissa, niin olisi rannalta löytynyt hyvin tilaa minne levittää oma leirinsä pois muiden turistien karsinoista. Hotellin uima-allas ja huoneen parveke vetivät meitä kuitenkin viimeisenä lomapäivänä enemmän puoleensa ja jätimme hiekkalinnan rakentamisen paikallisille lapsille. Agadirin kaupunkiin emme ehtineet viikon aikana suuremmin tutustua. Iltaisin haettiin läheisestä Uniprix nimisestä marketista pullo auringonlasku-viiniä, jota siemailla huoneen parvekkeella päivällisen jälkeen. Alkoholia kun ei joka kioskista Marokossa osteta. Puolihoidon totesimme kuvittelemaamme paremmaksi vaihtoehdoksi 12h retkipäivien rinnalle, sillä pitkien päivien päätteeksi emme olisi kyllä jaksaneet enää arpoa mikä kaupungin pizza-pasta / original local cousine -ravintoloista olisi mieluisin, ja hotellin oma menu oli ihan ok niinä iltoina kun siellä söimme.

Pingviinimatkat Agadir Marokko

McTaginea tai Crispy Ras El Hanout Chickeniä ei listalta kuitenkaan löytynyt..

McTaginea tai Crispy Ras El Hanout Chickeniä ei listalta kuitenkaan löytynyt..

Bongaa bloggari

Bongaa bloggari

Suojakerroinkarsina

Suojakerroinkarsina

Linkkimastot ovat naamioitu palmuiksi

Linkkimastot ovat naamioitu palmuiksi

Vaikka paljon jäi vielä näkemättä niin voimme sanoa olleemme viikkoomme Marokossa varsin tyytyväisiä. Maa jaksoi yllättää maisemillaan ja tarjosi meille jotain uutta ja erilaista vanhoihin tuttuihin kohteisiin verrattuna. Ilmasto oli todella miellyttävä ja lokakuinen viikko auringossa tarjosi juuri sitä mitä toivoimmekin. Aurinkoenergiaa! Kulttuuri on hyvin erilainen ja kuten Marrakechin jutun yhteydessä totesimmekin, niin räjäyttää maa matkailijan kaikki aistit. Kotiin palattuamme tuntui todella, että olimme käyneet jossakin ja nähneet jotakin. Agadir toimii mainiona tukikohtana muuhun maahan tutustumista varten ja halutessaan on helppo viettää välipäivää altaalla. Sumuinen päivämme Sidi Ifnissä oli ilmeisesti melko poikkeuksellinen, sillä joku lähde väitti auringon paistavan täällä peräti 300 päivää vuodessa. Voisimme hyvinkin tulla Marokkoon toistamiseen valohoitoon. Seuraavalla kerralla otetaan listalle surffausta, yö Saharan autiomaassa tähtitaivaan alla, sekä ainakin vierailu Essaouiran kaupunkiin.

Pingviinimatkat Agadir Marokko

*Marokon matkaan lähdettiin yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa, mutta kokemukset ja niistä heränneet ajatukset ovat kaikki omiamme.

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa maarit 22.3.2015 at 16:17

  Mua nauratti nuo kuvatekstit 😀 Marokko vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, mutta Agadir ei ainakaan minussa herätä hirveitä intohimoja. Ehkä mielikuva on juuri sellaisesta aurinkolomailijoiden keitaasta, jollaisissa harvemmin viihdyn. On varmasti ollut kiintoisa reissu ja kulttuuri aivan erilainen kuin missä me täällä pohjolassa elellään. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.3.2015 at 07:50

   Agadir on aika tavallinen turistikohde, joten siinä vaiheessa kun haluaa valohoitoa ja altaalla makoilua niin aika sama kai se melkein missä sitä köllöttelee. Asia sitten erikseen onko sitä tyyppiä, että haluaa lomaltaan kyseistä toimintaa 😉 Agadarista tosiaan oli helppo tutustua maahan muuten ja kaupungista löytyy kaikki turistipalvelut, joten organisointi sieltä käsin on varsin näppärää.

 • Vastaa Inka 22.3.2015 at 20:11

  Hehe, hyviä kuvatekstejä tosiaan! Agadir vaikuttaa tosiaan hyvältä tukikohteelta lisäseikkailuja varten, ja eipä nuo maisemat mitenkään kehnolta näytä!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.3.2015 at 07:52

   Kyllä täytyy itsekin myöntää, että tässä alkaisi olemaan taas valmis loikkaamaan koneeseen ja kohti lämpimämpiä maita. Aamulenkki t-paidassa tuntuu ajatuksena ihanalta ja Agadirin rantabulevardi siihen olisi mitä mainioin 🙂

 • Vastaa Laura/Urbaani viidakkoseikkailijatar 24.3.2015 at 13:56

  Agadir ei tehnyt muhun minkäänlaista vaikutusta, mieluummin olisin yöpynyt juuri jossakin surffikylässä. Essaouira taas on aivan ihana! Agadirissä näki lähinnä paikallisia turisteja, se oli yllätys. Rannan toisesta päästä löytyi mukava rantakuppila, muuten paikat olivat aika fish and chips- fiilistä huokuvia. Hyvä tukikohta varmasti monenlaiseen tutkimiseen, mutta itse menen kyllä ensi kerralla jonnekin ihan muualle :). Ja ainiin, päädyttiin myös jonnekin epämääräiseen salakapakkaan, jossa naisilla oli vesirajaa hipovat hameet ja miehet lauloivat karaokea. Että sellainen “salakapakka” sitten.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 25.3.2015 at 07:38

   Totta tuo paikallisten määrä turistien joukossa. Niiden määrä yllätti myös meidät. En oikein osaa kuvitella sinua viihtymässä tämän kaltaisissa paikoissa, mutta esimerkiksi viereinen surffikylä varmasti sopisi paremmin. Salakapakka tosiaan, hah 😀

  Vastaa