Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - New York
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Jokainen päivä on hyvä liputuspäivä

1.3.2015

Pingviinimatkat Manhattan New York

Siinä missä me täällä Suomessa katsomme usein ensimmäiseksi kalenteria bongattuamme sini-valkoristilippumme taloyhtiön salosta, niin näyttää Amerikkalaisilla olevan joka päivä liputuspäivä. Isänmaallisuutta osoitetaan ja tähtilippuja liehutetaan ylpeydellä. Vuodessa on kuitenkin muutama päivä, joita kutsutaan varsinaisiksi liputuspäiviksi ja yksi näistä sattui New Yorkin visiittimme ajanjaksolle, nimittäin Veteraanipäivä. Päivän kunniaksi järjestettiin tietysti paraati, jota varten koko 5th Avenuen suljettiin liikenteeltä 26. kadulta aina 52. kadulle asti. Paraati alkoi jo 11:15 ja kesti aina puoli neljään asti. Siinä meillä vierähti pari tuntia leppoisasti 43. kadun kulmassa paraatia ja sen ympäröiviä tapahtumia seuratessa.

Pingviinimatkat Manhattan New York

Tätä paremmin paraatin fiilistä on vaikea kuvailla. Osallistujat olivat todella täpinöissään mukanaolostaan mikä saa yleisön kannustamaan heitä lisää. Prisoners of war / missing in action ryhmä lienee monille ainakin American Chopper sarjasta tuttu

Tätä paremmin paraatin fiilistä on vaikea kuvailla. Osallistujat olivat todella täpinöissään mukanaolostaan mikä saa yleisön kannustamaan heitä lisää. Prisoners of war / missing in action ryhmä lienee monille ainakin American Chopper sarjasta tuttu

Refleksinomaisesti odotimme kourallisen karkkeja lentävän tästä haalaeihin pukeutuneiden autosta

Refleksinomaisesti odotimme kourallisen karkkeja lentävän tästä haalaeihin pukeutuneiden autosta

Paraati on paraati hevosenkakankerääjällekin!

Paraati on paraati hevosenkakankerääjällekin!

Pingviinimatkat Manhattan New York

Toisilla lippuja oli paljon, toisille riitti yksi

Toisilla lippuja oli paljon, toisille riitti yksi

Kärryjä eri kokoa ja näköä riitti. Kyydissäoloperusteet eivät meille aivan auenneet tältä istumalta..

Kärryjä eri kokoa ja näköä riitti. Kyydissäoloperusteet eivät meille aivan auenneet tältä istumalta..

Olemmehan me Suomalaisetkin toki isänmaallisia, mutta kyllä Amerikan serkut osaavat viedä homman ihan uudelle tasolle. Kadun varren kaiteet täyttyivät odottavista ihmisistä joilla oli mukana lippujen lisäksi kylttejä joihin oli kirjoitettu kannustuksia ja kiitoksia sotilaille ja sotien veteraaneille. Paraatissa taas oli mukana jos jonkinlaista tukijoukkoa, kuten yliopistoja, palo- ja poliisilaitoksia, moottoripyöräkerhoja, erilaisia yhdistyksiä ja ties mitä. Väki kaiteiden toisella puolella hurrasi ja vilkutti ryhmien tullessa kohdalle ja tunnelma oli varsin positiivinen.

Lähes jokaisen paraatijoukon väliin mahtui hetki jolloin yli kulkevien katujen sulkuportit siirrettiin sivuun ja suurkaupungin kiireisen kansan annettiin ylittää katua. Oli mielenkiintoista seurailla, kuinka järjestyspoliisit jaksoivat jankata täysin vallattomina kulkeville jalankulkijoille ja fillariläheteille ohjeita ja kieltoja. Tuntui, että yllättävän moni ei ollut lainkaan perillä 5th Avenuen tapahtumasta vaan yrittivät kaikesta huolimatta fillaroida suljettua katua pitkin paraatia vastaan kerran sinne päästyään tai muuten vaan syöksyvän viime tinkaan marssivien sotilaiden edestä. Suurkaupungin itsekeskeisyyskin tulee tällaisina hetkinä hyvin esiin.

Pingviinimatkat Manhattan New York

Kaupunki ei pysähdy edes paraatin ajaksi. Tämä mummeli päätti ehtiä yli ennen seuraavaa ryhmää ja lähes ehtikin

Kaupunki ei pysähdy edes paraatin ajaksi. Tämä mummeli päätti ehtiä yli ennen seuraavaa ryhmää ja lähes ehtikin

Ms Veteran America 2014. Suuri kruunu, leveä hymy ja sievä pikkulippu kuorrutuksena kakun päällä

Ms Veteran America 2014. Suuri kruunu, leveä hymy ja sievä pikkulippu kuorrutuksena kakun päällä

Säkkipillejä paraatiissa näkyi enemmän kuin high-land gamesissa konsanaan

Säkkipillejä paraatiissa näkyi enemmän kuin high-land gamesissa konsanaan

Liikaa sokeria saaneet Army media dept tyypit ottivat välillä kuviakin. Paljon paraatia ehti tosin mennä ohi toisen kertoessa meille ensin mitä linssejä oli kokeillut ja toisen mitä meinaa kokeilla. Pingviinimatkalaisten kuvausvarustusta löytyi molemmilta listoilta, mistä olimme kovin otettuja

Liikaa sokeria saaneet Army media dept tyypit ottivat välillä kuviakin. Paljon paraatia ehti tosin mennä ohi toisen kertoessa meille ensin mitä linssejä oli kokeillut ja toisen mitä meinaa kokeilla. Pingviinimatkalaisten kuvausvarustusta löytyi molemmilta listoilta, mistä olimme kovin otettuja

Pingviinimatkat Manhattan New York Pingviinimatkat Manhattan New York

Paraati on järjestetty New Yorkissa vuodesta 1929 asti ja joka vuosi siihen osallistuu peräti 25 000 ihmistä 300 erilaisessa ryhmässä. Kyseessä on maan suurin Veteraanipäivän paraati. Vaikka sitä Amerikkalaisten toisinaan ylitsevuotavaa isänmaallisuutta tulee arvosteltua, niin saisi Suomessa olla enemmänkin paraateja. Tuntuu, että meillä enemmänkin marssitaan jotakin asiaa vastaan mielenosoitusten muodossa, kuin asioiden puolesta hyvässä hengessä. Poikkeuksia tietysti on, kuten vaikkapa meikäläisittäin valtaviin mittasuhteisiin kasvanut Pride-kulkue viime kesänä Helsingissä, jossa marssimassa oli peräti 20 000 ihmistä. Fiilis oli positiivinen ja kannustava, sekä mieli korkealla. Oli asia mikä hyvänsä, niin positiivisella yhteisvoimalla saadaan niitä yleensä eteenpäin, siinä missä mielenosoituksista taas syntyy yleensä mellakoita ja väkivaltaa.

Viides avenue ei ole mikään kinttupolku

Viides avenue ei ole mikään kinttupolku

Saatat myös pitää näistä

24 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 1.3.2015 at 20:14

  Mahtavat kuvat taas kerran. On siinä kulkuetta kerrakseen 😀 Jenkit todellakin osaa viedän isänmaallisuuden ihan uudelle ulottuvuudelle ja se tulee siellä kyllä esille ihan kaikessa ja joka päivä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.3.2015 at 20:41

   Kiitos Elina 🙂 Suomalaiset ovat kyllä vähän turhan vaatimattomia. Tai ainakin voitaisiin ottaa oppia näistä paraateista!

 • Vastaa Mari 1.3.2015 at 20:50

  Oho, jokunen lippu siellä tosiaan pilkistelee! Jaksoin itekin Nykin visiitillä ihmetellä, kuinka joka kadunkulmassa vilkutteli jenkkilippu jos toinenkin poikineen ja Kanadassa, ainakin Ottawassa tuntui olevan aika sama meininki liputuksien suhteen – enemmän on poikkeustila jossei lippuja näy. Venetsiassa ei tunnuta niinkään korostavan italialaisuutta kovin paljoa, mutta Italia on valtiona niin hiljattain yhdistynyt, että sen sijaan Venetsian oman lipun liehumisen ymmärrän milloin missäkin!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.3.2015 at 20:49

   Mielenkiintoista, että on Kanadassa sama meininki. Tarkemmin kun miettii niin onhan kanadalaisilla kyllä hyvinkin usein lippu ommeltuna rinkkaan/reppuun ja muutenkin pyrkivät kiiruusti paljastamaan mistä ovat kotoisin. Euroopassa ei tosiaan liput liehu ihan samaan tyyliin kuin amerikan serkuilla 😀

 • Vastaa Maarit 2.3.2015 at 06:46

  Oottepa sattuneet mainioon aikaan matkalle! Tämmöiset tapahtumat joissa pääsee seuraamaan jonkin maan perinteisiä juttuja on hauska lisä reissussa. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.3.2015 at 20:52

   Ihan totta. Tuntuu, että Nykissä on aina jotakin meneillään. Kiitospäivä-, Halloween- tai Pride-kulkueen näkisi kyllä kernaasti vielä joku kerta tuolla vieraillessa 🙂

 • Vastaa Maarit Johanna 2.3.2015 at 09:38

  Huikea paraati! Jo tuollaisen takia voisi melkein ajoittaa reissunsa Amerikkaan.
  Se on muuten ihmeellistä miksei Suomessa liputeta enemmän. Ruotsissa melko paljon reissanneena, siellä on useissa omakotitaloissa viirit tai liput seinästä roikkumassa. Tosi harvalla Suomessa. Tosin täällä sitten käytetään niitä Suomi-paitoja sun muita ihan päällä asti 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.3.2015 at 20:54

   Totta muuten mitä tulee Ruotsalaisten liputusintoon. Samaten Norjalaiset ovat myös vähintään viiri salossa jatkuvasti. Suomalaiset pitää sitten omat paraatit ja julistaa isänmaallisuutta, kun lätkässä tulee kultamitallit kaulaan 😀

 • Vastaa Rimma 2.3.2015 at 14:04

  Repesin noille hevosp*skan kerääjille 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.3.2015 at 20:55

   No äläpä 😀 Mutta olishan se ollut kamalaa jos missi vaikka olisi vilkutellessaan epähuomioissaan astellut edellä kulkeneiden hevosten jätöksiin 😀

 • Vastaa Rami & Kohteena maailma 2.3.2015 at 21:09

  Kiva blogijuttu! Sinänsä hauska sattuma, että omat kuvani paraatista on n. +-50 m kadun toiselta puolelta eli varmaan olette jossain mun kuvissa 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.3.2015 at 07:41

   Ei vitsi, todella hauska sattuma 😀 Ilmoittelehan jos irvistellään jossain sun kuvissa. Kiva kun kommentoit, niin löytyisimme blogiisi. Hienot kuvat mm. Bengtskäriltä!

 • Vastaa Inka 2.3.2015 at 21:56

  Hohoo, mahtavaa että pääsitte todistamaan kulkuetta, määki toivon että satun vielä joskus paikalle todistamaan vastaavaa! Ja oon monesti ameriikassa miettinyt, että mitä jos Suomessa otettais liputtaminen yhtä vakavasti, niin aika nopeasti nousisi ajatukset maahanmuuttokriittiseen suuntaan.

  Näkevätkö vanhat silmäni väärin vai kulkeeko Milla oikeesti reissussa korkkareilla? Aikamoinen mimmi!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.3.2015 at 07:46

   Aika hauskoja juttuja teidänkin Nykin päivien varrelle on sattunut. Ja ihan totta mitä sanot maahanmuttokriittisyydestä 😀 Niin niillä lipuilla on vaan erilaisia merkityksiä eri kansoille. Ja kyllähän nyt Nykissä kuljetaan korot jalassa, kuten melkein aina kaupungeissa 😀

 • Vastaa Ulla 2.3.2015 at 22:08

  Eiiih tuli ihan olo niinku ois ollut itse paikalla niiiiiiin hienoja, upeita ja mahtavia kuvia! Ja mikä tapahtuma – New York on just noin ihana! 😀 Pääsiäisenä hassu hattu -paraati, Thanksgivinginä Macy’sin paraati, tämä ja kaikki muut. Onneksi on loputtomia asioita, jotka on vielä joskus koetta tuolla kotona <3 =) Ihana postaus kuvineen ja teksteineen, KIITOS!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.3.2015 at 07:49

   Voi kiitos Ulla! Hassu hattu -paraati olis kyllä kans hauska 😀 Nythän on Euroopassakin ollut jos jonkin moista karnevaalia ja kulkuetta, mutta ei suomessa. Miksi ei? Esitetään paraatien lisäämistä kaupungin katukuvaan!

 • Vastaa Laura R. / Laura let's go 2.3.2015 at 23:58

  Huh, kovasti on kyllä isänmaallista tuo jenkkimeininki, ja sellaisena se kyllä meillekin näyttäytyi, vaikke toki tällaista kulkuetta koettukaan. Mutta mikä ihme on Miss Veteran America? 😀 Kaikenlaisia missejä siellä valitaankin.

  Ihana tuo kuva missä palloilet kamera ja kahvikuppi kädessä, jotenki niin NYC-chic!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.3.2015 at 07:52

   Amerikka on kyllä jokaisen missin luvattu maa! Missi-titteleitä jaetaan vauvasta mummoon. Ja kiitos kuvakehusta <3 Juhana sanoi kuvasta, että se kiteyttää sen miltä Milla näyttää nykissä; aina muutaman askeleen miestään perässä, kamera kaulalla ja hölmö onnellinen hymy naamalla 😀

 • Vastaa Susanna89 3.3.2015 at 20:30

  Hyvät kuvat, huomasin kanssa Saksassa että jotkut ihmiset tykkäävät pitää Sakan lippua jopa ikkunassa ja Italiassa tietysti näkyi Italian lipun värejä ihmisten paidoissa yms. etenkin tärkeiden pelien aikaan

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 4.3.2015 at 20:36

   Kiitos Susanna 🙂 Tuo on ihan totta, että jalkapallon luvatuissa maissa on lippukin enemmän esillä.

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 5.3.2015 at 21:16

  No tuolla näytti olevan jos jonkinlaista lippua! Ja itsekin naurahdin tuolle missille, vaikka onhan Suomessakin missikisoja joka lähtöön. Mitenhän hevosenkakankerääjäksi tuonne paraatiin pääsee tai joutuu? Ei sillä että sitä pestiä itse haluaisin, mieluummin seuraisin sivusta kameran kanssa myös! Ja Milla, sää sovit jotenkin ihan täydellisesti tuonne Nykin kuhinaan!!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 8.3.2015 at 09:40

   Heh, kiitos Satu 😀 Ihan mielenkiintoinen pesti tosiaan tuo kakankeräilijä. Tiedä sitten miten siihen homman päädytään 😀

 • Vastaa Iina 5.3.2015 at 21:48

  Voi haha! Mä olin tuolla juuri tuona päivänä ja mun piti hirveessä kiireessä päästä paikasta A paikkaan B ja olin heti rynnimässä tien yli kun sulkuportit vaan aukesivat 😀 Ketutti kun välillä oli oikeasti kiire johonkin niin yks kaks joku paraati onkin nenän edessä, haha! Siispä seuraavan kerran kun visitoin kaupungissa, pyrin olemaan aina tietoinen kaikista paraateista ynnä muista ennen kuin lähden liikkeelle 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 8.3.2015 at 09:51

   Hauska sattuma tämäkin 🙂 Nykissä on kyllä aina jotakin meneillään. Aamun telkkarilähetyksissä onneksi tiedoittavat näistä poikkeusolosuhteista ja esim jos joku metrolinja ei kulje tiettyjen asemien välillä. Nykin kokoisessa kaupungissa joutuu tosiaan varmaan siirtymisiin aikaa vähän erimalliin kuin täällä Helsingissä 😀

  Vastaa