Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Dumbo
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Dumbo – Down Under the Manhattan Bridge Overpass

27.1.2015

Kuten Juhanan aiemmassa postauksessa kävikin ilmi, meillä on tapana käydä katsomassa joitakin paikkoja ihan vaan siksi, että jokin näky tai kuvakulma on saatava todistaa ja ikuistaa itse. Yksi tällainen näkymä löytyy Brooklynin puolelta Dumbosta, nimittäin pätkä katua oli vaivannut Millan mieltä lähes pakkomielteisesti. Kyseessä on Washington Street ja sieltä näkymä jossa Manhattan Bridge patsastelee komeana näkynä kadun päässä ja piirtää samalla raamit Manhattanin puolella näkyvään Empire State Buildingiin. Tiedätte tämän näyn aivan varmasti se on ollut niin monessa elokuvassa ja televisiosarjassa. Tämän kuvan takia tänne asti siis matkattiin metrolla lähemmäs puolituntia. Ja jälleen sai Juhana hämmästellä vaimonsa neronleimausta Millan ilmoittaessa, että eipä täällä kai sitten ihan hirveästi muuta ole kuin kävellä näitä katuja…

_MG_9750-horz _MG_9890-Edit _MG_9886-Edit-horz

Todellisuudessa alueen korttelit ovat oikein sympaattisia ja esimerkiksi sillan vieressä Pearl Streetillä olevan Pocket Parkin terassilla on varmasti kesäaikaan mukava istuskella. Katsokaa vaikka näitä Sannan kuvia kesäisemmiltä päiviltä. Päivä jolloin me vierailimme täällä oli ensimmäinen paikallisen syksyn hieman kylmempi päivä, eikä istuskelu ulkosalla olisi tullut mieleenkään. Käppäilimme Washington Streetiltä rantaan, kuvasimme jälleen yhdestä kulmasta Brooklyn Bridgen ja kävelimme Pocket Parkin ohi takaisin metrolle. Tuona päivänä äänekäs New York halusi todella näyttää parastaan. Manhattan Bridgeä pitkin kolisteleva metro, autojen jatkuvasti soivat torvet ja tietyöt asfaltti porineen ovat kaikki ääniä, jotka tänne kuuluvat, mutta yhdistettynä toisiinsa saavat korvat soimaan. Ensimmäistä kertaa koskaan meidän teki mieli huutaa kaupungille rumasti, että ole jo jumaliste hiljaa! Kyseessä oli onneksi varsin ohikiitävä hetki ja hipstereiden kanssa metrokäytävää pitkin valuessamme unohtui taas jo koko ärsyyntyminen.

_MG_9760 _MG_9774 _MG_9780-Edit-horz

Jälkiviisaana toteuttaisimme vierailun Dumboon hieman eritavalla. Suuntaisimme tänne iltapäivästä, nauttisimme juomat Pocket Parkin kahvilassa tai jossakin muussa sympaattisen näköisessä paikassa. Nesteytyksen jälkeen nappaisimme kuvat Washington Streetillä ja jatkaisimme matkaa rantaa pitkin kohti Brooklyn Bridgeä. Matkalla Brooklyn Heightsiin ehtisi katsoa parhaan paikan auringonlaskukuvia varten, jotka tietysti ikuistettaisiin tutustuttuamme ensin Brooklynin vanhimpaan asuinalueeseen. Todellisuudessa Juhana varmaan kävelisi vähintään viisi metriä vaimon edellä Millan hidastellessa ja hihkuessa jokaisen talon kohdalla ”asuappa täällä” –kommentteja. Seuraavalla reissulla jatketaan Brooklynin kulmien koluamista, sillä useammasta Nykin reissusta huolimatta täällä olemme viettäneet harmillisen vähän aikaa. Brooklynistäkin löytyy vielä monen monta kuvaa ja kulmaa, jotka odottavat ikuistamista.

_MG_9894-Edit

Saatat myös pitää näistä

22 Kommenttia

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 27.1.2015 at 08:11

  Oih Dumbo <3 Aivan ihana tuo mustavalkokuva! Tuntui oikein mahanpohjassa ja kiitos linkkauksesta – olipas hauska palata auringkoiseen Nyciin ja muistella syyskuuta ja reissumme aloitusta… Vitsi siitä tuntuu olevan pieni ikuisuus! Joo haha, vilpoisella säällä ei joo tee mieli istuskella tuulisen Nycin merenrannalla, mutta ilmeisesti saman aha-elämyksen oot Milla kokenut kun minäkin, että asuapa täällä! ;D

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 27.1.2015 at 19:55

   Kiitos ja eipä kestä 🙂 Hankin viime viikolla uuden kännykän ja vaihdoin lukkotilaan kuvaksi räpsyn tuosta Washington Streetiltä. Nyt kourasee vähän joka kerta kun avaan puhelimen lukituksesta 😀 Ja eikö meillä ollut se suunnitelma jo vuosi sitten, että kaikki muutetaan New Yorkiin? Se on painettu sun paitaankin 😉 -Milla

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues 27.1.2015 at 12:32

  Upeita kuvia!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 27.1.2015 at 19:55

   Kiitos Kea <3

 • Vastaa Maarit 27.1.2015 at 14:45

  Tuota samaa näkymää Manhattan bridgelle olen ihaillut, muttemme päässeet sinne meidän New York visiitillä. Mekin suunnitellaan monesti reissuja miettien mitä paikkoja haluaisimme kuvata. Toiveet niistä paikoista ei välttämättä ole aina samat, mutta on helppo kuitenkin ymmärtää toisen toivetta käydä jossain tietyssä paikassa. Todella hienot kuvat on Dumbon puolelta tallentunut teidän matkalta!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 27.1.2015 at 20:00

   Ja niin lähellä kun se niitä teidänkin koluamia nurkkia onkaan. Mutta hyvää kannattaa odottaa 🙂 Vielä on meilläkin niin monta klassikko-otosta ottamatta, mutta onneksi sinne pääsee aina uudelleen. Meilläkin on monesti löydetty toisen toivekohteesta myös vastahakoisemman toimesta lopulta jotain hyvin mielenkiintoista ja parhaimmillaan mielenkiintoisimmat kuvakulmatkin, kun ei ole ollut ennakko-odotuksia. Ja kiitos kehuista 🙂

 • Vastaa Eevi / Rento matkablogi 27.1.2015 at 18:47

  Kyllä noin hyvien kuvien takia jo kannatti puoli tuntia metrossa matkustaa, ymmärrän täysin. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 27.1.2015 at 20:01

   Kiitos Eevi! Mukava kuulla, että muutkin ymmärtävät 😉

 • Vastaa Suvi 27.1.2015 at 22:03

  Heh tää oli munkin “pakko saada kuva” listalla. Ainoa vaan, että mun hieno suunnitella kävellä Manhattan Bridgen yli Jumbolle ja siitä sitten Brooklyn Bridgeä takaisin auringonlaskiessa kaatui siihen, että Manhattan Bridgen alussa jo alkoi kaatosade joka siinä sitten yli kävellessä muuttui niin älyttömäksi ukkosmyrskyksi, että Dumbolta ei auttanut kuin juosta metroon 😀 Sain kuin sainkin “sen” kuvan, mutta ei siinä kyllä oikein muuta ehtiny fiilistellä haha ja tajusinpas senkin, että en ole sitä blogiinkaan laittanut enkä montaa muutakaan Nykikuvaa, tässähän pitää skarpata.

  ja ennenku taas eksyn aiheesta niin ihan törkeän hienoja nää kuvat kuten aina!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.1.2015 at 07:05

   Sulla oli sitten taas vähän erilaiset maisemat 😀 Mutta mitäpä sitä ei yhden kuvan vuoksi tekisi. Lisää Nykikuvaa kehiin vaan, ootetaan innolla!
   Ja kiitos Suvi 🙂

 • Vastaa Jepa Unelmatripillä 28.1.2015 at 00:39

  Ai että, New York. Täytyykin kahlata läpi teidän kaikki postaukset Nykistä. Paluulippu Suomeen on nimittäin hankittu ja se lento tulee lähtemään New Yorkista! Lähtöön on vielä aikaa ja väliin mahtuu paljon, mutta olen jo nyt ihan innoissani siitä, että pääsen vihdoinkin Nykiin!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.1.2015 at 07:09

   Joo täältä pukkaa lisää materiaalia vielä seuraavien viikkojen aikana. Niin monta juttua vielä tulossa syksynkin reissuilta. New York on kyllä meidän ehdoton suosikki kaikista mahdollisista paikoista. Nauttikaa hitaasta mutta ah niin ihanasta matkasta maailman pääkaupunkiin 🙂

 • Vastaa AnskuBcn 28.1.2015 at 10:00

  Ei helpota mun New York -ikävää yhtään nämä kuvat, ei :).

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.1.2015 at 20:51

   Ymmärrän, harvemmin mikään kuvamateriaali sitä oikeastaan helpottaa 😉 -Milla

 • Vastaa Jenna 28.1.2015 at 10:07

  Siis nuo kuvat!!!!!! <3 Nyt yksi New Yorkin reissu, kiitos.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.1.2015 at 20:52

   Nyki on kyl siitä kiva, että ei ole niinkään välttämätöntä mennä kesällä tai jouluna. Voi keskittyä halpojen lentojen kyttäilyyn ja sen pohjalta tilata lennot tuohon ihanaan maailman pääkaupunkiin mihin tahansa vuoden aikaan 🙂

 • Vastaa Heidi / Auringon alla 28.1.2015 at 19:19

  New York <3 Brooklynin silta <3<3 Tuleepa kaikkia ihania muistoja mieleen, sekä hirveä ikävä! Onneksi päästään tuonne taas ensi kesänä (tosin eipä ole vielä lippuja varattuna…). Upeita kuvia!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.1.2015 at 20:58

   Pääasia on, että suunnitelma löytyy ja on joku mitä odottaa 🙂 Sillä pärjäileekin jo aika pitkälle, kun tietää että on jotakin hyvää mitä odottaa.

 • Vastaa Iitukka 29.1.2015 at 22:42

  Okei, en sano mitään kuvista (Jotka on taas sellaisia että tavallinen kuvaaja jonka linssiin osuis ehkä yks pilari tosta sillasta 🙂 on vihreenä kateudesta kuinka joku vaan kertakaikkiaan osaa)

  Mutta kuten sanoin, Nykki ei oo ollu listalla tai siis… ei ollut ennen tätä teidän hypetystä ja näitä maisemia ja fiilistä. Ehkä Singaporesta kotiutuessa pitänee alkaa kyttäillä kesälomaksi Nykin reissua 😀

  Ja toi kuvaus Juhanan kävellessä edellä… toi menee just noin tääläkin 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.1.2015 at 07:04

   Kiitos Iitukka jälleen hauskasta kommentista 🙂 Täältä pesee Nyki hypetystä kyllä enemmän kuin kukaan jaksaa ottaa vastaan, jos oikein päästään vauhtiin. Yritetään siis pysyä maltillisina ja palata vielä välillä Marokonkin helmien pariin. Singapore kuulostaa erinomaiselta ja on taas ehdottomia suosikkeja Aasiassa. Voisi joskus tehdä kuvasarjan niistä kaikista mistä Juhana menee edellä, kun rouva kyykistelee vielä jossakin edellisessä kadun kulmassa. Niitä löytyi tästäkin sarjasta pari kipaletta 🙂

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 1.2.2015 at 00:03

  Upeita kuvia jälleen kerran! Ja kyllähän tuollaisen kuvan takia joutaa vähän matkustamaankin, tosi hieno asetelma! Pitääpä pistää korvan taakse haaveilemaani Nykin reissua varten 🙂 Brooklyn kiinnostai minuakin, mutta tammikuun pakkasissa jäi niin paljon Manhattanistakin näkemättä, että tarvitsisin vissiin aika pitkän reissun..!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.2.2015 at 09:37

   Kiitos Annika 🙂 Nykissä kyllä piisaa ihmeteltävää niin monelle eri viikon matkalle, että ei kaikkea vaan voi mitenkään nähdä varmasti edes kuukauden lomalla. Jokainen kaupungiosa on omanlaisensa ja niiden päälle kaikki aktiviteetit ja muut perus turistijutut 😀 Siksi ei varmaan koskaan kyllästytä tuohon kaupunkiin!

  Vastaa