Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Helikopterilento New Yorkissa
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Unelmista totta – Helikopterilento New Yorkissa

15.1.2015

Oli kyseessä kaunis luontomaisema tai betoniviidakko, niin meillä on aina halu päästä tarkastelemaan maisemia lintuperspektiivistä. Yksi pitkäaikaisista haaveista on ollut päästä ihastelemaan Manhattania kulmasta, josta sen olemme jo niin monesti nähneet television ruudulta. Ilmasta käsin. Meille helikopterilennot eivät muutenkaan ole varsinaisesti arkipäivää, joten kokemus itse kopterissa istumisesta on myös varsin houkutteleva. Toteutimme haaveen kopterisuhailusta New Yorkissa reissulla ja suosittelemme tätä ainutlaatuista elämystä lämpimästi muillekin.

_MG_9564-Edit

Millä yhtiöllä?
Palvelutarjoajia elämystä varten löytyy useampia. Kaikilta löytyy listalta sama 12-15 minuutin peruslento lähes samaan hintaan, joten vertailu ja valinta yhtiöiden välillä oli turhauttavaa. Kaikki kopterit nousevat ilmaan samalta kopterikentältä aivan Manhattanin eteläkärjestä. Lipun hintaan tulee lisäksi helikopterikenttämaksu, joka vaihtelee 30-35$ välillä henkeä kohden. Liberty Helicopters tarjoaa myös erilaisia paketteja, joissa voit ostaa lennon osana pakettia jossa on mukana esimerkiksi saman yhtiön järjestämän Hudson jokiristeilyn. Me päädyimme lentämään lopulta vertailuun kyllästyttyämme mainitun Liberty Helicopterisin kanssa, mutta suosittelisimme jälkikäteen ehkä ennemmin New York Helicopter –nimistä yritystä. Puhtaasti siksi, että istumajärjestys kopterissa on kuvien perusteella parempi kuin Libertyllä.

_MG_9519

Ennen lentoa
Itse lento oli maksettu jo ennen matkaa, mutta lopullinen varaus ja aikataulutus tehdään vasta lähempänä. Ostettu lippu on vuoden voimassa. Me teimme varauksen lennolle soittamalla edellisenä päivänä yhtiön antamaan numeroon ja seuraavana aamuna olimme ohjeiden mukaisesti kentällä puoli tuntia ennen kopteriin nousemista. Ennen odotustilaan siirtymistä jokaiselta tiedustellaan yksityiskohdat terveydentilasta ja painosta. Lisäksi jokainen saa keltaisen vyölaukkua muistuttavan pakkauksen, jossa on pelastusliivit tiukan tilanteen varalta. Kaikki henkilökohtaiset tavarat kameraa lukuun ottamatta jätetään säilöön lukolliseen kaappiin. Lopulta siirrytään oman lennon odotusjonoon ja katsotaan televisioruudulta turvallisuusohjeet. Kopterille siirrytään tarkasti ohjeita kuunnellen ja opastajaa seuraten. Opastaja ottaa vielä kaikista kuvat kopterin edessä ja lopulta päästään nousemaan kyytiin.

Valmiina lähtöön! Tärinä kuvassa ei johtunut meidän jännityksestä…

Valmiina lähtöön! Tärinä kuvassa ei johtunut meidän jännityksestä…

Tiukasti penkissä
Kopteri minkä kyydissä me lensimme istui neljä henkilöä takana rivissä ja kaksi pilotin vieressä. Ahtaat oli oltavat ja Milla varsinkin oli melko tiukassa paketissa kahden harteikkaan miehen välissä. Kaikilta istumapaikoilta näkee kuitenkin oikein hyvin, joten sen puoleen keskipaikkaa ei tarvitse murehtia. New York Helicopter sivuilla olevassa sisäkuvasta voisi kuitenkin päätellä, että heidän kopterissa istutaan vastatusten, mikä vaikuttaisi aika paljon tilavammalta.

_MG_9543 _MG_9536 _MG_9540 _MG_9536-2

Katto-Kassisena
Tunne kopterin noustessa keinahdellen ilmaan oli mahtava! Minuutissa oltiin jo korkeuksissa ja pilotti selitti kuulokkeisiimme mitä missäkin suunnassa näkisimme. Ensimmäiseksi lensimme Vapauden patsaalle ja näky oli juuri niin upea kuin olimme kuvitelleetkin. Seuraavaksi kiersimme Governor’s ja Ellis Islandin yläpuolella kunnes kaarroimme Hudson jokea mukaillen Manhattanin pilvenpiirtäjäviidakkoa ihastelemaan. Aamu oli valjennut kirkkaana, mutta muuttunut sumuiseksi, jonka ansiosta ohut pilviverho leijui paikoitellen matalalla ylimpien kerrosten ympärillä. Samaan aikaan horisontissa aurinko puski väkisin säteensä pilvien raoista. Näky oli aivan uskomattoman upea! Kopterista käsin saimme ihastella saaren tuoreinta komistusta Freedom Toweria. Matka jatkui pohjoista kohti, josta lopulta Central Parkin tietämillä kaarrettiin takaisin päin. Matkanvarrella näimme hyvin mm. Empire State Buildingin ja Hudsonin rannassa kelluvan Intrepid lentotukialuksen. Paluumatka kulki samaa reittiä, joten kopterista näki hyvin joen Jersey Cityn puoleiset maisemat. Jersey Cityn puolella Liberty State Park näytti itse asiassa varsin kivalta ja vierailun arvoiselta paikalta.

Intrepid Sea, Air & Space Museum ilmasta käsin

Intrepid Sea, Air & Space Museum ilmasta käsin

_MG_9600 _MG_9583

Jersey Cityn puolella torneja on harvemmassa, eikä tenniskenttiä ole vielä näköjään Sandyn jäljiltä kunnostettu.

Jersey Cityn puolella torneja on harvemmassa, eikä tenniskenttiä ole vielä näköjään Sandyn jäljiltä kunnostettu.

_MG_9565

Mitä maksaa?

Lysti ei ole edes niin kallista kuin mitä kuvitella saattaisi. Peruslento, joka kestää 12-15 minuuttia kustantaa yrityksestä riippuen 139-150$ per henkilö ja päälle tulee aiemmin mainittu 30-35$ kenttämaksu per henkilö. Liberty Helicopterisilla on jatkuvasti tarjouskuponki sivuillaan, jolla hinnasta saa 15$ alennusta. Jos on valmis maksamaan reilu parisataa dollaria, niin saa aikaa lisää 5-8 minuuttia ja tuossa ajassa pääsee sitten näkemään vielä ainakin Central Parkin ja Yankee Stadiumin. Mutta kuten sanottua, niin voi näitä vaihtoehtoja vertailla ja puntaroida vaikka kuinka yritysten välillä, mutta loppupeleissä ovat aika saman hintaisia ja sisältää paketit samat asiat. Istumamukavuuden vuoksi ainoastaan seuraavalla kerralla haluaisimme kokeilla New York Helicoptersia Libertyn sijaan.

_MG_9551

Saatat myös pitää näistä

29 Kommenttia

 • Vastaa Maarit 15.1.2015 at 09:31

  Täytyy sanoa, ettei minulla edes käynyt mielessä helikopterilento Manhattanin yllä, mutta kylläpä vaan näyttää mahtavalta! 🙂 Hienoa, että saitte haaveenne toteutettua!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.1.2015 at 07:02

   Kiitos Maarit 🙂 Oli kyllä hieno kokemus. Aika once in a lifetime juttu, mutta eihän sitä tiedä jos vaikka vielä toistamiseen käytäiskin.

 • Vastaa Henna 15.1.2015 at 09:45

  Terve!

  Eksyin blogiinne ja täytyy sanoa, että se on hieno! 🙂
  Olen aina ollut kiinnostunut matkailusta, mutta vielä en ole eurooppaa kauemmas päässyt.
  Mulla ois teille pari kysymystä, joita olen miettinyt reissuja suunnitellessa.
  Kauanko olette säästänyt pidempiä (30vrk->) reissuja varten?
  Millaista työtä teette koto-Suomessa? Miten yhdistää työ ja matkailu?
  Oletteko reissanneet koskaan yksin?
  Asutteko Suomessa vuokralla? Jos asutte, oletteko irtisanoneet asunnon/asuntoja pidempiä reissuja varten?
  Matkan jälkeen – millä rahalla olette tulleet toimeen?

  -Henu

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.1.2015 at 13:02

   Moikka Henu ja kiitokset kommentista!

   Toimeentuloon ja matkailuharrastuksen rahoittamiseen liittyvät kysymykset ovat todennäköisesti eniten kysytyt mutta vähiten vastatut aiheet matkablogeissa, sillä on todella hankalaa antaa täsmällisiä vastauksia avaamatta samalla henkilökohtaista talouttaan julkisesti enemmän kuin haluaisi.

   Meidän tapauksessamme säästimme puolen vuoden reissua ja sen jälkeistä elämää varten 10 vuotta. Ei siten, että ne rahat olisivat menneet taivaan tuuliin vaan jotta pystyimme järjestelemään taloutemme tilaan mikä mahdollisti pidemmän poissaolon. Möimme esimerkiksi kotimme ja ostimme tilalle pienemmän minkä vuokrasimme eteenpäin. Auto lähti myös ja matkan jälkeen tilalle tuli tuntuvasti edullisempi. Jne.

   Matkakassaan kertyy nopeasti rahaa jos ei tarvitse maksaa asumisesta (vuokra tai lyhennys), autosta tai muusta maallisesta. Se, mitä sitten edellä mainituista realisoidulla pääomallaan tekee on kunkin omasta riskinottohalusta kiinni, mutta kaikkein tärkeintä olisi pyrkiä eliminoimaan kaikki turhat kulut.

   Milla tekee tavallista myyntipäällikön työtä ja Juhana on yrittäjä. Millan työnantaja on ollut erittäin joustava mikä on sen puoleen mahdollistanut reissuja ja yrittäjällä on taas mahdollisuus järjestää omat työkuvionsa halutessaan. Pitkää matkaa varten Milla sanoi itsensä irti ja onnekkaasti päätyi viikko Suomeen paluun jälkeen saman työnantajan palvelukseen.

   Yksin olemme reissanneet molemmat tahoillamme ennen kuin elämä saattoi yhteen.

 • Vastaa Kristian (kauaspois) 15.1.2015 at 20:44

  Todella vaikuttavia kuvia. Tykkäsin varsinkin siitä missä näkyy myös pilotti.
  Pitää katsoa jos päästään New Yorkiin asti, niin voisi ehkä kokeilla sitä. Jos vain rahat riittää.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.1.2015 at 07:07

   Kiitos Kristian 🙂 New Yorkissa on kieltämättä niin monta rahareikää muutenkin ja monta muutakin hienoa kokemusta, että ei ihan joka reissulla viitsisi lennellä. Lento oli ostettu jo kesällä hyvissä ajoin ennakkoon, niin ei kirpassu reissukassaa suuremmin sitten kun siellä oli niitä muitakin menoeriä paikan päällä.

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 16.1.2015 at 08:26

  Tää on niin wow, wow ja wow -juttu, että en kestä!!! Ja onko tuo eka kuva edes todellinen, wow! Varmasti huikea ja ikimuistoinen kokemus 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.1.2015 at 12:52

   Hah-haa, kiitos Sanna 🙂 Sinne vaan lentelemään muutaman kuukauden kuluttua!

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka 16.1.2015 at 17:08

  Wow! Itse lensimme ensimmäisen kerran helikopterilla Australiassa Suuren Valliriutan yllä ja vaikka lento olikin kallis, niin se oli mielestämme hintansa arvoinen. Jos edullisesti haluaa päästä helikopterin kyytiin, niin Färsaarilla onnistuu!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.1.2015 at 12:53

   Lento Ausseissa on varmasti ollut myös ikimuistoinen upea kokemus. Färsaaret kelpaisivat myös 🙂

 • Vastaa Sofia 16.1.2015 at 19:33

  Ooh ja vautsi ja kaikki muutkin ihastelusanat! Oli varmasti aivan mieletön kokemus!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.1.2015 at 12:53

   Kiitos Sofia 🙂

 • Vastaa Inka 17.1.2015 at 18:52

  Nyt vasta pääsin ajan kanssa tämän postauksen pariin! Ei hemmetti miten UPEA tuo eka kuva on, vedestä nouseva usva on kyllä niin piste iin päälle ettei toista. Tää on kyllä perspektiivi mistä NYC pitäs päästä näkemään, mutta voi olla että jää näiltä pihistelijöiltä näkemättä. :DD

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 18.1.2015 at 11:24

   Kiitos Inka! Ja eihän sitä tiedä jos vaikka pyöreiden hääpäivien kunniaksi joskus villiintyisitte tuhlailemaan 😀

 • Vastaa Suvi 18.1.2015 at 12:39

  Mä mietin tätä ennen mun omaa reissua ja vertailin myös noita hintoja! Lopulta sitten päätin että pitää jättää seuraavaan kertaan, mulla onkin siis aikamoinen lista seuraavalle Nykin reissulle tekemistä haha. Mutta näyttää törkeen siistiltä, nyt vähän harmittaa että jätin menemättä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 18.1.2015 at 21:07

   Joo tuntuu kyl, että Nykiä varten on aina listalla kamalasti kaikkea tekemistä 😀 Ja ikinä ei reissussa toteudu ne kaikki suunnitelmat vaan väkisinkin jää seuraavaan kertaan. Onneksi tähän asti on aina ollut se seuraava kerta, sillä kaupunkiin ei kyllä kyllästytä varmasti koskaan!

 • Vastaa Silja 20.1.2015 at 10:30

  Voi vitsi miten upeeta! Jostain syystä mullakaan ei oo käynyt mielessä juuri NYCissä helikopterilentoa tehdä, vaikka heti kun näin tän postauksen otsikon se tuntui aivan itsestäänselvyydeltä että semmonen tehdään sitten joskus kun sinne asti päästään!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.1.2015 at 20:07

   Joo ehdottomasti suositellaan kokeilemaan edes kerran elämässä 🙂 Jotkut ideat ovat yksinkertaisesti syntyneet toteutettavaksi. Kiitos Silja!

 • Vastaa Rimma 20.1.2015 at 11:20

  Tuo eka kuva on ihan älytön! (toki muutkin :)) Oli varmasti ihan huikea kokemus!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.1.2015 at 20:07

   Kiitos Rimma mahtavista kehuista <3

 • Vastaa Otto Lilja 20.1.2015 at 19:04

  Älä jaksa! Oon niin kade. Näin lievästi korkeenpaikankammoisena noi kuvat todellakin vaikuttaa. Ei huono. 🙂 Ps. Oli kiva törmäillä messuilla!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.1.2015 at 20:09

   Kiitos Otto! Sinne vaan pelkoja voittamaan. Vaikea tietysti sanoa kuinka pahalta korkeanpaikankammoiselle se tuntuisi. Millalla oli ehkä ahtaanpaikankammo lähempänä 😀 Kuin myös oli kiva törmäillä 🙂

 • Vastaa Iitukka 21.1.2015 at 22:16

  OHO ja WAU!
  Oottepas päräyttäneet. Ja mua kun pelottaa jo kondolihissi 😀 Tosin sieläkin on kaks kertaa tullu “roikuttua” sillä mitä sitä nyt ei puolison eteen tekisi (lue puolipakotettuna)
  Mahtavat on kuvat taas kerran. Kumma kyllä mulla ei koskaan ole ollut hinkua Nykkiin. En tiedä mistä johtuu.

  Tuossa aiemmin joku kyseli tästä matkabudjetista. Itse kun näitä reissuja reissaan paljon myös niin valaisen oman käytänön muillekkin. Se on niinkin yksinkertainen kuin verottaja. Maksat enemmän veroa joka palkastasi ja saat jouluna seuraavan reissun kassan. Vuosia olen näin tehnyt. Tässäkin tietenkin on rajoitukset mutta tällätavalla ei ole pelkoa käyttää säästötilin rahaa vaikka nyt naisena ihanaan laukkuun. Auto kuten tässäkin mainittiin on vähän kuluttava, käytetty ja halpa ylläpitää. Kulutustottumuksista teen niin,että mietin aina näin ennen matkaa (aikaa kuukausi) tarvitsenko joitain välttämättä vai voinko elää ilman vielä yli reissun ajankohdan ja ostaa vasta sitten. Usein voin ja tuo hankinta saattaa jopa unohtua. Hintoja tulee vertailtua loppuakohden ihan kaikessa ja ruoka…. se on yksi mistä voi säästää aika paljonkin. Ja vielä yksi joka on duunarin etu. Ylityöt. Jos niitä on, niihin kannattaa tarttua. Vaikka kuinka väsyttää ja masentaa niin venyminen palkitaan kun saat paratiisissa siemailla riippumatossa pinacoladaa tai kokista . Joka tunti oli sittenkin sen arvoista.

  Iitukka

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.1.2015 at 20:22

   Kiitos Iitukka 🙂 Ja mukavaa, että jaoit omat säästövinkkisi myös! Tuo on niin totta, että parin viikon talvilomaa varten saa kivasti säästettyä puolihuomaamatta kun maksaa vähän osoitettua enemmän veroja. Pitäisi muistaa ottaa käytäntöön heti näin alkavan uuden verovuoden kunniaksi. Lisäksi voisi vielä mainita, että jos suinkin on mahdollista reissailla muulloin kuin perinteisinä lomaviikkoina, niin silloinkin voi säästää pitkän pennin. Keinot on monet, mutta kuten sanoit, niin kyllä se siinä riippumatossa kylmää juomaa siemaillessa palkitaan 🙂

   • Vastaa Iitukka 22.1.2015 at 20:54

    Totta muuten tuo sesonki aika. Siinä säästää useamman satasen. Ja tarjoushaukkailu kannattaa. Useampi matkamessuilta myymättä jäänyt matka on tullut ostettua halvalla heti messujen jälkeisenä maanantaina ja sesonkiviikkojen jälkeisille viikoille myydään pilkkahintamatkoja kun nämä high seasonit on päällä.
    Vaatii vähän netissä istumista ja tutkimista mutta edullisia löytyy kun jaksaa vaan olla kärsivällinen. 🙂

 • Vastaa Annika | travelloverblogi 22.1.2015 at 23:11

  Tämä on ehkä koettava seuraavalla kerralla New Yorkissa. Näyttää kyllä hienolta! Kuvittelin paljon kalliimaksi. Hinnan takia jäi esimerkiksi kuumailmapallolento tekemättä Keniassa, kun ei sittenkään viitsinyt viittäsataa. Että siihen nähdenhän tuo oli HALPAA! Varmasti unohtumaton kokemus.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.1.2015 at 07:28

   Mukavaa kun maailmasta (ja etenkin New Yorkista) löytyy vielä asioita jotka yllättävät olemalla halvempia kuin mitä odotettiin 🙂 Kuumailmapallolento onkin vielä haaveissa, mutta saisi varmasti 500 euron edessä jäädä meilläkin sellaiseksi.

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 23.1.2015 at 17:47

  Täytyy kanssa sanoa että tämä ei olisi edes tullut mieleen, jotenkin olen aina luullut että helikopterilennot ovat “aivan liian kalliita”. Oli kyllä varmasti upea kokemus ja Juuson kuvat on taas vaan niin huikeita!!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.1.2015 at 07:00

   Kiitos Satu <3 Pörrättyihin minuutteihin nähden olihan tuo tietysti melko kallista, mutta toisaalta siinä ajassa ehti kyllä näkemäänkin jo ihan mukavasti niitä tärkeimpiä juttuja. Ruskan väreissä hohkanut Central Park olisi ollut hieno lisä, mutta tuolla säällä taas kun ei sitä väriloistoa olisi sumulta nähnyt, niin täytyy sanoa et onneksi ei tullut sitä seuraavaksi kalliimpaa ostettua.

  Vastaa