Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Helsinki
Pallontallaajat.net
Valikko
Helsinki Suomi

Höyryävän kaunis Helsinki

4.1.2015

Vaikka täällä on nautittu onnellisina kotilomasta, niin maanantaina aamusta meidän piti käydä hieman hoitamassa asioita. Jouduimme siis työntämään väsyneet jäsenemme toppavaatteisiin ja kokemaan shokkiherätyksen ulos mennessä. Auton mittari näytti -16 astetta ja ennen yhdeksää ei päivän valo ollut edes vielä saanut valtaa. Joskus kuitenkin on onni, että joutuu lähtemään liikkeelle varhain ja tämä oli yksi niistä aamuista. Ilman arkista asiointia olisimme varmaankin missanneet yhden vuoden kauneimmista auringon nousuista. Kotiin palattuamme heitimme kamerat olalle ja suuntasimme suoraan Kaivarin rantaan. Kotikaupunki pisti jälleen parastaan ja sen kauneutta ihaillessa unohtuivat niin jääpuikoiksi paleltuneet sormet kuin partakarvatkin. Kyllähän auringonlaskuja ja nousuja mielellään hiekkarannalla istuskellessaankin katselee, mutta on näissä pakkasaamuissa ihan omanlaistaan taikaa.

_MG_1145-Edit _MG_1156-Edit _MG_9952 _MG_9976 _MG_1181 _MG_1185-Edit _MG_1197

Kyllä kelpasi Helsinkiin saapuvien laivamatkaajien lipua satamaamme moisissa keleissä. Nämähän ne ovat niitä upeita hetkiä joista voi vaan toivoa kotimaastamme ulkomailla kerrottavan tarinoita ja näytettävän kuvia. Upea stadi!

 

Saatat myös pitää näistä

26 Kommenttia

 • Vastaa eve 4.1.2015 at 23:23

  Uu oo ää kuinka mahtavan ihanan kaunista! Ei valittamista nykyisestä asuinpaikastani mutta oh, kyllä meren äärellä olisi ihana asustaa ja nauttia tälläisiä aamunäkymiä omasta ikkunasta (siitä Suokin asunnosta ikuisesti haaveillessa…)!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.1.2015 at 10:09

   Kiitos Eve 🙂 Meillä ei ole kuin 2,5 korttelia tuohon rantaan matkaa, mutta silti siellä tulee harvoin käytyä vain töllistelemässä. Joskus kesällä koukkaan tarkoituksella fillarilla kun kortteleiden välistä näkyy kaunis aamuun heräävä Helsinki, mutta useamminkin voisi. Suokissa jos asuisi, niin päivittäinen merimatka tietysti huolehtisi siitä maisemasta 🙂

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 5.1.2015 at 04:57

  Oih, ihana ihana pakkasaamu ja Helsinki <3 Sopivasti tunsin nenänpäässä tuon pakkasenhöyryn tänne tropiikkiin saakka 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.1.2015 at 10:10

   Heh, se on varmasti ihan mukava haistellakin siellä tropiikissa kun tietää ettei tarvitse flipflopeista luotua 😉

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home 5.1.2015 at 06:30

  On kyllä todella kaunista! Täällä Coloradossakin olisi varmaan ollut kauniita lumisia auringonnousuja tarjolla viime viikon, mutta mä en siltikään niitä olisi lähtenyt kuvaamaan: -30C pitää jo sisällä…

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.1.2015 at 10:13

   Noissa teidän lämpötiloissa on ne vedetkin jo jäätynyt, niin ei tarvitse merisumua enää kuvailla, joten hyvällä omallatunnolla voit jäädä sisätiloihin 😀 Ei varmasti tulisi itsekään lähdettyä yhtään mihinkään noilla pakkasilla. Hyrrr

 • Vastaa Sari | Pakkasesta Paratiisin 5.1.2015 at 09:56

  Jos joka päivä olisi näin kaunista, kuin näissä kuvissa, en välttämättä edes haaveilisi talvireissuista lämpimään. Mutta se harmaus, pimeys ja sade – yyh!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.1.2015 at 10:15

   Kiitos Sari 🙂 Viime viikko antoi kyllä todella hyvän käsityksen siitä mitä kaikkea talvi täällä voi ollakaan. Hyisiä kauniita aamuja ja pari päivää myöhemmin ollaan taas jo plussan puolella ja kaikki lumi sulanut pois… Aurinkoenergiaa sitä kieltämättä itsekkin alkaa pikkuhiljaa kaipaamaan. Teillä ei ole enää montaa päivää 🙂

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 5.1.2015 at 10:41

  Aivan mielettömän upeita kuvia <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.1.2015 at 20:41

   Kiitos Nella 🙂

 • Vastaa Sanna Wallenius 5.1.2015 at 11:01

  Upeita kuvia ja upea Helsinki! On talvessakin jännää taikaa, vaikka kesä voittaakin kovat pakkaset.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.1.2015 at 20:43

   Kiitos Sanna 🙂 Kiva kun talvikin näyttää välistä parastaan, niin ei tunnu se kesän odottaminen niin loputtoman pitkältä. Ainakaan vielä 😀

 • Vastaa Rimma 5.1.2015 at 17:26

  WAU!!!!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.1.2015 at 20:43

   Kiitos Rimma 😀

 • Vastaa Laura R. 5.1.2015 at 17:58

  Huikeita kuvia! Kyllä Helsinkikin pistää välillä parastaan. Tänään oli ihanan kirpsakka ja aurinkoinen päivä myös 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.1.2015 at 20:44

   Kiitos Laura! Sanoppas muuta ja huominen näyttää lupaavalta myös 🙂

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues 5.1.2015 at 18:58

  Oli kyllä upea päivä tuo! Vaikka mä vielä aamulla vetelinkin hirsiä oli iltapäivässäkin taikaa. Mä oon varmaan ainoita joiden mielestä on ihanaa kun pakkaset tuli takaisin. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.1.2015 at 20:46

   Et ole yksin! Talvi kuuluu vuoteen ja siksi se kesä sitten maistuu niin makoisalta. Talvi on niin paljon nastempi vuoden aika jos on vähän lunta ja pakkasta 🙂

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 6.1.2015 at 22:31

  Ihan uskomattoman upeita kuvia!!! Näitä katsoessa saattaa jopa vähän harmittaa että me ei asuta meren äärellä…. 🙂 Toivottavasti talvikelit jatkuvat tulevana viikonloppuna kun meidän poppoo saapuu taas Suomeen!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 7.1.2015 at 07:58

   Kiitos Satu 🙂 Puolensa kaikella. Niin monesti on kadehtien katseltu niitä teidänkin kuvia meinaan. Taas on lämpimämpää Helsingissä, mutta toivotaan tosiaan et ens viikolla kotimaa näyttäis taas parastaan! Tervetuloa satoi tai paistoi 🙂

 • Vastaa Panu / Panun matkat 7.1.2015 at 11:19

  Komppaan muita – talven hienoimmat Helsinki-kuvat!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 7.1.2015 at 21:10

   Voi kiitos Panu 🙂

 • Vastaa Iitukka 8.1.2015 at 17:05

  Näillä voisi jo osallistua johonkin Helsinki talvella aiheiseen kisaan. Huippuja!

  Kalustosta olisi kiva kuulla. Raahaatko aina järkkäriä vai onko joku kompaktimpi kenties taskuun sopiva. Älä ainakaan sano, että sulla on joku superhyperhuippu kännykkä millä tälläsiä saa 😀

  Iitukka

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.1.2015 at 08:31

   Kiitos Iitukka!

   Postauksen kuvat näppäilty canonin 550D + 50mm 1.4 (Milla, kuvat 3 ja 4) ja 6D + 24-70 2.8 (Juhana) runko-linssi yhdistelmillä. Peruskäsittely ja raw-muunnos Lightroomissa ja muutamaa käytetty photarissa tarkemmassa syynissä kun uhkasivat jäädä liian latteiksi verrattuna fiilikseen livenä. Aurinkoa vasten kuvatut olisivat vaatineet toisen lyhyemmän valotuksen auringolle, mutta pakkasen vihmoessa näppejä jäivät ottamatta 😀

   -J

 • Vastaa Mari 17.1.2015 at 00:07

  Aivan upeita kuvia, ei nyt riitä edes sanat kuvaavaan ajatuksia noista maisemista. Etenkin kun täältä kaukaa fiilistelee noita niin tuntuu entistä enemmän nostalgiselta. Kiitos teille tästä postauksesta, tulipa vähän oikein ikävä Helsinkiä! <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.1.2015 at 12:50

   Kiitos Mari <3

  Vastaa