Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Päivä Tukholmassa
Pallontallaajat.net
Valikko
Ruotsi

Klassikko – risteillen päiväksi Tukholmaan

21.12.2014

Risteily klassikkoteemalla “Päivä Tukholmassa”. Mielikuviin nousee ensimmäiseksi erinäiset alkoholin huuruiset väsähtäneet matkat, joissa on vain vaivoin jaksettu raahautua edes kaupunkiin asti. Nyt luvassa oli kuitenkin jotain ihan muuta. Matkaan lähdettiin ystäväporukalla uudistuneella Silja Symphonyllä kunnon hytissä ja runsailla aterioilla. Tukholmaa varten oli tehty suuret suunnitelmat, eikä edes pienen pientä mahdollisuutta ollut rokulipäivään hytissä satamassa kelluen. Me halusimme nähdä itse kaupunkia ja mitä kaikkea mahtavaa sillä olisi meille tarjottavanaan! Seurue koostui bloggaajista, eli Norjan matkalta tutuksi tulleista Archie Gone Lebanonin Inkasta ja hänen miehestä Karimista, sekä Tuntemattomaan ja takaisin -blogin Laurasta ja Marimente -blogin Marista.

IMG_2404-tile-vert

Itse laiva on juuri uusittu, mutta meidän silmään ei vuosien risteilytauon jälkeen sattunut merkittäviä muutoksia. Tax-Free alue on jättimäinen, eikä valikoimasta uupunut mitään. Muutenkin vaikutti siltä, että jos Tukholmassa ei olisi onnistunut ostoshuumaansa taltuttamaan, niin promenadin putiikeissa olisi ollut vielä oivallinen mahdollisuus yrittää. Ravintolapalveluissakin oli vaikka muille jakaa, eikä yhdessäkään ravitsemusliikkeessä ollut ryysistä. Ensimmäisenä iltana nautimme päivällisen tapojemme vastaisesti Italialaisessa Tavolátassa buffetin sijaan. Ruoka oli perushyvää ja alkoholien ollessa edullisempia kuin maissa, niin selvisivät kaikki alle 40 euron laskulla kahden ruokalajin ja juomien ateriasta.

IMG_2535

Arancini riisipalleroista löytyi á la carte puolelta poroisempi versio. Hyvää ravintoa ennen matkan jatkumista juhlimaan sen jatkumista

Arancini riisipalleroista löytyi á la carte puolelta poroisempi versio. Hyvää ravintoa ennen matkan jatkumista juhlimaan sen jatkumista

Menomatkalla keikutti Suomenlahdella siihen malliin, että suurin osa meistä painui petiin vaakatasoon heti keskiyön shown jälkeen. Atlantis Palacen yökerhossa on selvästi panostettu puoliyön spektaakkeliin ja ohjelmakirjaset lupasivat mielenkiintoisen kuuloisia ohjelmanumeroita myös tuleville kuukausille. Täytyy nostaa hattua esiintyville taiteilijoille ohjelman läpivedosta, sillä meillä oli täysi työ jo ihan pelkässä suoraan kävelyssä.

_MG_0321-Edit-Edit

Aamiaislautasmalli á la Milla. Huomatkaa skumppa

Aamiaislautasmalli á la Milla. Huomatkaa skumppa

Aamulla heräsimme virkeinä (uusi olotila!) ja hyvin nukkuneina valmiina kohtaamaan harmaaseen pilvipeittoon verhoutunut Tukholma. Päivä lähtee tietysti asteen verran paremmin käyntiin luksusaamiaisella, joka tarjoillaan samassa tilassa missä Italialainen ravintola muina aikoina vaikuttaa. Vatsat jälleen pinkeinä pistimme tossua toisen eteen ja suuntasimme kaupungille. Seitsemän tuntia myöhemmin palattuamme laivaan ei nälkä oikein vaivannut vieläkään. Ennen illallista osa kävikin lepuuttamassa kävelyn väsyttämiä jalkoja laivan saunaosastolla, toisten torkkuessa ja katsoessa itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta. Illallinen nautittiin laivan buffet-ravintolassa ja aterian jälkeen olimme kaikki valehtelematta ratkeamaisillamme liitoksista.

Ateriaa sulattelimme promenadin varrella sijaitsevassa viinibaarissa. Poikien menohalut hyytyivät viinibaariin, joten tytöt suuntasivat keskenään Atlantis Palacen menoa katasatamaan. Hieman menevämpää musiikkia haettiin lopulta 13.kannen New York klubilta, jossa sai tanssijalkojakin heiluttaa mukavasti ennen nukkumaan menoa. Paluun kotisatamaan kruunasi vielä kuoharilla huuhdeltu luksusaamiainen ja makoisat väsyneet naurut.

IMG_2506

Vain Inka ehti reagoida 1/30s valotusaikaan, mikä todistaa kamppailulajien kruuntatun kuningattaremme yliluonnolliset kyvyt. Ja tämä heti 7 ruokalajin aterian jälkeen

Vain Inka ehti reagoida 1/30s valotusaikaan, mikä todistaa kamppailulajien kruuntatun kuningattaremme yliluonnolliset kyvyt. Ja tämä heti 7 ruokalajin aterian jälkeen

IMG_2538 IMG_2549-Edit

Oivasta rose-viinistä voi saada niin rauhallisen mielen, että tulee katseltua ikkunastakin ulos. Kohina kuuluu asiaan. Ja keinuminen.

Oivasta rose-viinistä voi saada niin rauhallisen mielen, että tulee katseltua ikkunastakin ulos. Kohina kuuluu asiaan. Ja keinuminen.

Reissu oli kaiken kaikkiaan hauska kokemus vuosien tauon jälkeen. Laivoista Symphony ja Serenade ovat aina olleet mukavan avaran oloisia promenade-kävelykadun ansiosta. Ravintoloista löytyi vaihtoehtoja Sushin ja pihvinkin ystävälle, joten buffa tai italiano eivät suinkaan ole edes ainokaiset vaihtoehdot. Laiva on suuri ja matkan voi suunnitella niinkin, että kokemukset ääliökännääjien kanssa jäävät vähemmälle. Kaiken kaikkiaan Siljalla tuntui olevan ihan fiksua porukkaa liikkeellä, mitä nyt aina jokunen poikkeus mahtuu mukaan näin pikkujouluaikaan…

Erityisen iso kiitos Inkalle, sekä muulle matkaseurueelle Karimille, Marille ja Lauralle!

Vaikka pallomeri jo sulkeutunut saattaa tarkkaavainen risteilijä löytä silti tavan päästä sinuiksi pyöreiden muotojen kanssa

Vaikka pallomeri jo sulkeutunut saattaa tarkkaavainen risteilijä löytä silti tavan päästä sinuiksi pyöreiden muotojen kanssa

Matka tehtiin yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 22.12.2014 at 05:04

  Hahaha, hauskaa näytti olevan! Tuo viimeinen kuva on ihan paras! 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.12.2014 at 20:07

   Hauskaa oli ja mitenkäs muutenkaan kun seura ja puitteet oli priimaa 😉

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka 22.12.2014 at 16:22

  Jotain tuoreita vinkkejä Tukholmaan? Olemme menossa sinne, tosin lentäen mennen tullen, tammikuun alkupuolella ja vaikka alustavat suunnitelmat noille päiville onkin, niin ainahan niitä voi lisääkin ideoida!

  Mukavia kuvia!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.12.2014 at 20:10

   Tehdään vielä erikseen pikapuolin juttu Tukholman aktiviteeteista, mutta ainakin Fotografiska Museum oli hieno kokemus 🙂

 • Vastaa Inka 22.12.2014 at 23:22

  En sano muuta ko että luojan kiitos teillä on meneillään tuo joulukalenteri että nää jotku kuvat putoaa alemmas ja alemmas. Onneksi voi aina voi valita, että ollako edustava vai tekeekö jotain muuta.

  Ihanaa joulua vielä nassukat! <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.12.2014 at 19:55

   Hah 😀 Vielä on Tukholman raporttia luvassa!
   Ihanaa joulua Inkura <3

  Vastaa