Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Vuohet puussa
Pallontallaajat.net
Valikko
Marokko

Joulukalenteri 18. luukku – Vuohet puussa

18.12.2014

Marokon matkaa suunniteltaessa törmäsi Milla kuvaan puusta, jossa kiipeilee vuohia. Ovathan nuo eläimet toki ketteriä ja selviävät vuoristossa haastavissakin paikoissa, mutta että puissa…? Siinä vaiheessa kun Marokosta kotoisin oleva kollegakin oli aivan kysymysmerkkinä, niin alkoi usko horjua. Pienen lisäselvittelyn jälkeen kävi kuitenkin ilmi, että vuohet eivät kiipeile ihan missä tahansa puissa vaan nimenomaan Argan-puissa. Näitä puita kasvaa Agadirin ja Eassaourin lähistöllä, joten pieni toivon kipinä hiipi näyn todistamisesta. Kuskillemme Karim the Dreamille teki Milla tietysti toiveensa heti selväksi. Karim epäili, että vuohia näkisimme, sillä ovat kuulemma harvinainen näky muualla kuin nimen omaisella pätkällä näiden kahden mainitun kaupungin välillä ja me suuntasimme sisämaahan. Mutta kuinkas sitten kävikään. Retkellämme Taroudantin kylästä Tioutin keitaalle vuohet olivat puissa, liinat kiinni ja Juhana kameroineen autosta ulos. Siellä niitä todella oli, kokonainen puu täynnä vuohia! Kyseinen puu ja lauma eivät jääneet viimeiseksi, vaan niitä tuli vielä kahteen otteeseen vastaan päivän mittaan. Jostakin luimme epäilyksestä, että paimenet tekisivät tätä varten vuohille risuista alustoja puihin, jonka vuoksi vuohet voivat puussa pönöttää ja turisteilta otetaan rahat pois. Vaikka jotain seisoma-alustoja puista löytyisikin, niin täysin omin avuin vuohet sinne kiipeävät ja se tuli todistettua omin silmin. Toiset lähteet sanovat, että nälkä ajaisi vuohet puuhun syömään Argan puun hedelmiä. Niin tai näin, on näky silti aikamoinen.

_MG_9004

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Inka 18.12.2014 at 18:06

  No huhhuh mikä näky! Ei mikään ihme jos Karim the Dream painoi jarrua rivakasti tämän edessä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 18.12.2014 at 21:22

   Kieltämättä näiden syömäpuuhia olis voinut ihmetellä vähän pidempäänkin 🙂 Mutta toisen puun kohdalla esmeks ehdimme vain ottaa muutaman räpsyn, kun olivat jo tulossa alas puusta ja jatkoivat matkaa…

 • Vastaa Annika | travelloverblogi 18.12.2014 at 18:07

  Puussa kiipeävät vuohet minäkin näin jossain mainoksessa, ja nehän oli Marokosta löydettävä. Tuntui, että vuohet nähneet panttasivat tietoa, missä ne oikeasti ovat. Siksipä omaan blogiini laitoin selvästi tien ja kohdan, jossa vuohia näkee. Toki palvelee vain suomenkielisiä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 18.12.2014 at 21:28

   No ainakin jostakin löytyy nyt tarkempaa tietoa 🙂 Olen täysin samaa mieltä tuosta panttauksesta. Ottaen huomioon Agadirin ja Essaourin välin, sekä sen kuinka monta puuta matkalle mahtuu, niin ei kai ole edes mitenkään itsestään selvää nähdä niitä. Koska meillä oli suunta toinen, niin sanoi kuski tosiaan heti aamusta, että ollaan todella onnekkaita jos satutuaan törmäämään. Ja lopulta nähtiin peräti kolme porukkaa päivän aikana. Viimeisimmällä paikalla oli kamelitkin osingolla saman puun oksista. Niillä ei toki ollut kiipeilytarvetta 😀

 • Vastaa Hanna / Rêves & Voyages 19.12.2014 at 09:37

  Mäkin törmäsin Marokossa noihin vuohiin! Ajettiin turistibussilla Marrakechista Essaouiraan ja matkalla pysähdyttiin ottamaan kuvia noista! Itsekin kyllä epäilin, että paimenet olivat asetelleet vuohet puihin ja sopineet bussikuskin kanssa, että pysähdytään siinä. Koska heti kun stoppasimme, alkoi ympärillä pörrätä miehiä, joille sai maksaa, mikäli halusi kuvaan vuohien kanssa 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.12.2014 at 10:45

   Meillä ei rahastus käynyt kuumana kuin yhden puun kohdalla ja sekin oli lauman paimen. Marokossahan sai kyllä olla sitä kolikkoa työntämässä jatkuvasti jollekin. Tuntuu, että ihan sama mitä tekee tai on tekemättä, niin joku haluaa maksun kuitenkin 😀

 • Vastaa säppä 19.12.2014 at 15:28

  Toi on kyllä niin uskomaton ilmiö! En oo livenä nähnyt koskaan, mutta monesti tuijotellut täällä internetin syövereissä videoita juuri tuosta puihin kiipeilyistä tai siitä, kun ne ketterästi kipittää jyrkkää vuoren rinnettä ylös.. Uskomatonta! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.12.2014 at 10:46

   Tätä ihmeellisyyttä olisi tosiaan kelvannut tuijotella vaikka pidempäänkin. Sen verran liisa ihmemaassa -meinikiä 😀

  Vastaa