Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Brooklyn
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Brooklyn Bridge ja sininen hetki

30.11.2014

Palasimme pari viikkoa takaperin maailman pääkaupungista New Yorkista. Kaupungista, jonne päädymme aina vaan uudestaan ja kerta toisensa jälkeen se onnistuu ihastuttamaan, yllättämään ja hengästyttämään. Hektinen, äänekäs ja häikäisevä kaupunki tarjoili tälläkin kertaa täydelliset kulissit viikon mittaiselle syyslomalle. Marraskuu lienee paras mahdollinen aika venyttää syksyä, sillä vaikka Suomi oli jo pukeutunut harmaaseen huntuun, keikisteltiin Manhattanilla vielä kaikissa räiskyvissä punaisen ja oranssin sävyissä. Väriloisto ei rajoittunut pelkästään ruskan värjäämiin puihin, vaan upeaa sinisen ja punaisen ilotulitusta sai seurata myös auringonlaskun muodossa.

_MG_9371-2 _MG_9364 _MG_9368 _MG_9363

Kauniita auringonlaskuja pääsee New Yorkissa todistamaan monessakin paikkaa, mutta tällä kertaa halusimme todistaa hetken Brooklynin puolelta. Aurinko laskee marraskuussa jo verrattain aikaisin, joten lähdimme käpöttelemään Manhattanin puolelta kolmen jälkeen. Miljoonan muun turistin matkassa ihastelimme vuonna 1883 valmistunutta komistusta, Brooklyn Bridgeä. Paikalliset yrittivät parhaansa mukaan edetä ripeästi pyöräkaistaa pitkin jatkuvasti soittokelloa rimputtaen ja kiukkuisesti väistämiskehotuksia huudellen tielle poukkoilevien vierailijoiden vuoksi. Emme voineet olla miettimättä, että oma työmatka jäisi varmaan taittamatta pyöräillen, jos täytyisi olla turismin ruuhka-aikaan liikkeellä näillä nurkilla.

IMG_2284

Brooklynin jäätelötehdas komealla paikalla

_MG_9380 _MG_9387 _MG_9395

Vaikka niitä muita pällistelijöitä rinnallamme piisasikin, niin ei silta silti jättänyt näin toisellakaan kokemuskerralla kylmäksi. Majesteettinen East Riverin ylittävä luomus saa väkisinkin nostamaan kameran etsimen silmien tasolle ja sormet hapuilemaan laukaisijaa. Pakko saada itsellekin muistoksi se tunnetuin kuvakulma sillasta. Vaikka vanhastaankin niitä koneelta jo löytyy. Sen verran vaikutusta sillä oli toisellakin kertaa.

_MG_9403 _MG_9425-Edit _MG_9442

Toinen haluttu kuvakulma sillasta otetaan tietysti maan tasalta Brooklyn Bridge Parkista. Sininen hetki laskeutuu kaupungin ylle ja ilmassa on odotuksen tuntua. Kaukana siintävä Vapaudenpatsas seisoo kuin aitiopaikalla. Meidän kuvakulmasta laskeutuu aurinko lähes suoraan sen taakse. Valot syttyvät hiljalleen ja taivas värjäytyy purppuraan. Auringon laskussa on kyllä jotakin maagista. Koki sen sitten hiekassa istuen paratiisirannalla, kotimaan kauniissa saaristossa, Marokkolaisen kahvilan kattoterassilla tai Brooklynissä suurkaupungin sykkeessä, niin on hetkessä aina jotakin pysähdyttävää.

_MG_9445-Edit

Missä itse mieluiten ihastelet auringon laskua?

Saatat myös pitää näistä

22 Kommenttia

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 30.11.2014 at 22:47

  Ihana ihana New York ja Brooklyn Bridge <3 Oikein mahanpohjasta ottaa nämä kuvat! Eihän siitä ole kuin vasta hetki kun itsekin tuota uljautta oli todistamassa… Aivan ihania kuvia! Ja toki auringonlaskut toimii melkein paikassa kuin paikassa, kunhan ei vain ole kiirettä minnekään 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.12.2014 at 17:06

   Kiitos Sanna 🙂 New Yorkin postausten tekeminen on yllättävän vaikeaa, kun koko ajan tulee kaipaus paluusta tuohon ihanaan kaupunkiin!

 • Vastaa Ado 1.12.2014 at 03:12

  Upeita kuvia! Kyllä vaan auringonlaskut ovat parhautta. Tuntuu, että auringonlaskut ovat matkoilla juuri niitä mieleenpainuvimpia hetkiä. Me emme ole Nykissä ennen käyneet, mutta huomenna lähtee lentomme kohti isoa omppua, tuskin maltan odottaa! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.12.2014 at 17:09

   Kiitos Ado! Miten upeaa, että tätä kirjoittaessani te olette jo varmasti matkalla tuoho maailman mahtavimpaan kaupunkiin. Haluamme toivottaa teille erinomaista matkaa ja toivomme, että saatte roppa kaupalla mahtavia muistoja auringonlaskuista ja kaupungista muutenkin 🙂

 • Vastaa Maarit 1.12.2014 at 05:36

  Ihanat kuvat! Tulee mieleen oma reissu tuonne. Samaan vuorokauden aikaan oltiin kulkemassa siltaa pitkin illalla 🙂 on se kaunis paikka!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.12.2014 at 17:11

   Kiitos Maarit! Teillä taisi olla vain hieman vielä kesäisemmät kelit. Vaikkakin ei kyllä tarvinnut valittaa, sillä tuonakin päivänä lämötila kipusi lähemmäs kahtakymmentä. auringon laskiessa tietysti sitten viilenikin nopeasti, mutta ihanaa oli ottaa jatkoa aurinkoiseen syksyyn juuri Nykissä 🙂

 • Vastaa AnskuBcn 1.12.2014 at 09:06

  Voi jessus miten haluaisinkaan taas New Yorkiin, nämä kuvat ovat ihania! Ja auringonlaskut ovat kauniita aina ja kaikkialla 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.12.2014 at 17:12

   Kiitos Ansku 🙂 Nykiin ei kyllä kyllästy sitten millään! Ei vaikka kävisi kuinka monta kertaa.

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 1.12.2014 at 11:19

  Näitä Nyki-postauksia lukiessa tulee kyllä aina pienoinen hinku valtameren toiselle puolelle, vaikka kaupunkilomat eivät ole ihan ykkösenä “lomatoivelistalla”. Mutta jos vaikka tuohon samaan lomaan voisi yhdistää pysähdyksen Icelandairillä Islantiin niin sitten alkaisi olla aikas unelmaloma kasassa! Upeita kuvia jälleen kerran….!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.12.2014 at 17:15

   Kiitos Satu 🙂 Sun pitää päästä yhdistämään Islanti, Manhattan ja joku ihana enemmän luontokohde päälle. Tai jos joskus suuntaatte johonkin Costa Ricaan tms niin sellaiselle stop overiksi 😉

 • Vastaa Anne | Metallia Matkassa 1.12.2014 at 12:18

  Hyviä kuvia. On se Nyki vaan niin upee! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.12.2014 at 17:15

   Kiitos Anne. Ei siihen vaan todella kyllästy koskaan 😀

 • Vastaa Inka 1.12.2014 at 23:02

  Me käytiin ekan kerran ikinä Nykissä lokakuussa ja se oli niin nappivalinta, nimenomaan täydellinen ajankohta venyttää syksyä, tai meidän tapauksessa oikeastaan loppukesää, sillä parina hetkenä tarettiin t-paidalla.

  Ja nää auringonlaskukuvat on upeita! Oon ihan saletti että nää on otettu just siinä meidän lukon vieressä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.12.2014 at 07:43

   Syksy New Yorkissa on osoittautunut ehdottomasti meidänkin suosikiksi. Tykätään tosin aurinkoisesta ja lämpimästä syksystä ihan missä vaan, joten sen puoleen ei ihme 😀 Lokakuussa olen kuullut, että siellä tosiaan tarkenee ihan kesävaatteissa parhaimmillaan ja näin joulukuun alussa onkin sitten taas jo talvisempaa meininkiä parhaimmillaan.

   Kiitos Inka! Harmi ettei ehditty räpläämään lukkoja läpi ja ottaa kuvaa just siitä teidän omasta <3 Ens kerralla sitten!

 • Vastaa niinaama 2.12.2014 at 01:31

  Ihania kuvia! Voih ja tosiaan tulee itsekin ikävä New Yorkiin näitä katsellessa! Maaginen kaupunki. Olen käynyt New Yorkissa toistaiseksi vain kerran, mutta jotenkin olen ihan varma, että palaan sinne vielä. Kenties tällä kertaa kesällä?

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.12.2014 at 07:45

   Kiitos niinaama 🙂 New York on kyllä varsin upea paikka. Ei taida meidän mielestä löytää vielä voittanutta, vaikkakin hyviä haastajia kyllä. Siellä se onneksi sinua odottaa ja toivottavasti ensi kesänä jo pääset sen kokemaan uudestaan!

 • Vastaa Sari | Pakkasesta Paratiisin 2.12.2014 at 08:22

  Voihan nyki sentään mitä kuvia! Kyllähän tuonne(kin) on päästävä. Ehkä sitten ensi vuonna tai seuraavana tai sitä seuraavana…

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.12.2014 at 17:32

   Kiitos Sari 🙂 Onneksi on teilläkin upea reissu luvassa!

 • Vastaa Laura R. 2.12.2014 at 09:16

  Jessus sentään mitä kuvia!! Ottaisin minkä tahansa noista seinälleni suurennettuna!

  Ja Nykkikuume se vaivaa edelleen, jospa siitä joskus pääsee eroon… 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.12.2014 at 17:31

   Kiitos Laura! Edellisen Nykin reissun jälkeen eräs tuttu itse asiassa tilasi J:ltä blogissa näkemänsä kuvan suurrettuna 😉 Sinne vaan teidän uuden upean tiiliseinän kaveriksi. Ja kuumeeseen auttaa vain reissu sinne, eli kyllä sun tarttis päästä ottamaan ne omatkin kuvat.

 • Vastaa Sofia 10.12.2014 at 12:29

  Kiitos jälleen aivan upeista kuvista! Tosin New Yorkin kuvilla on aina taipumus saada mut huokailemaan ikävästä. Aah, voiko kaukokaipuuseen kuolla? 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 11.12.2014 at 07:45

   Joskus on tullut mietittyä voiko New York -kaipuuseen kuolla 😀 Toistaiseksi on lääkitty ostamalla mahdollisimman pian lentoliput. Kiitos Sofia 🙂

  Vastaa