Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Marrakech
Pallontallaajat.net
Valikko
Afrikka Marokko Marrakech

Sininen keidas punaisessa kaupungissa – Jardin Majorelle, Marrakech

28.10.2014

Marrakech on hyvin ilmeisitä syistä saanut lempinimekseen ”The Red City”. Ensi silmäyksellä kaupunki saattaakin vaikuttaa varsin yksitoikkoiselta väripaletilta, sillä muurit rakennusten ympärillä ovat kaikki samaa punertavaa hiekan sävyä. Muurien takaa löytyy kuitenkin kokonainen kirjo muita sateenkaaren värejä ja me kävimme tutustumassa niistä mahdollisesti kuuluisampaan Jardin Majorellen puutarhaan ja sen siniseen huvilaan. Paikka sijaitsee uudemmassa kaupunginosassa Medinan muurien ulkopuolella. Iloisen kirkuvan sininen Art Decosta vaikutteita ammentanut huvila ja ympäröivä puutarha ovat Ranskalaisen taiteilijan Jacques Majorelle suunnittelemia 1920 ja 1930 luvulta. Tämän päivän säihkeeseen sen kunnostivat itse Yves Saint Laurent yhdessä partnerinsa Pierre Bergén kanssa ja muotimogulin kuoltua 2008 siroteltiin hänen tuhkansa Jardin Majorelen puutarhaan.

Kuvausmielessä suuntasimme paikanpäälle katsastamaan mielenkiintoisia kontrasteja joita huvilarakennus tarjoaisi. Puutarha kuitenkin yllätti ja muutaman huvilasta otetun räpsyn jälkeen mielenkiinto oli ehdottomasti kasvillisuuden lukuisissa yksityiskohdissa. Paikan päältä löytyy muun muassa 300 aavikkokasvia, joita on kerätty viideltä mantereelta. Puutarha on suunniteltu todella taidokkaasti ja ympärillä kirkuvista väreistä ja muista turisteista huolimatta täällä mieli todella lepäsi. Itse huvila toimii tänä päivänä Berber-museona ja vierailu maksaa erillisen 25  dirhamia (n.2,5€). Me tyydyimme pelkkään puutarhavierailuun ja maksoimme siitä 50 dirhamia (n. 5€). Paikka oli ehdottomasti vierailun arvoinen ja varsin virkistävän erilainen muiden Marrakechin tarjoamien historiallisten nähtävyyksien rinnalla.

_MG_8499-Edit _MG_9107-Edit _MG_9100-Edit-horz_MG_9054-Edit _MG_8508-Edit _MG_8501-Edit

*Matka Marokkoon tehtiin yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa.

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa Sanna I Siveltimellä 1.11.2014 at 19:20

    Oi vitsi, hienon näköistä! 🙂

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.11.2014 at 20:52

      Kiitos Sanna <3

    Vastaa