Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Aasia Singapore

Sumusta Singaporeen

11.10.2014

Syksyn saapuessa kaupunkiin alkoi taas haaveilu paosta aurinkoon. Sama juttu joka syksy. Kesä väistyy, syksy tuntuu vielä hyvältä, mutta pimenevät aamut ja iltapäivät muistuttavat seuraavien kuukausien todellisuudesta. Vielä kun joululoman aikaan saisi muutamalla vapaapäivällä useamman viikon loman, niin johan laukkaavat sormet näppäimistöllä vaihtoehtoja tutkimassa. Tänä vuonna taitaa meillä kuitenkin joulun reissut jäädä väliin, sillä syksy tuo poikkeuksellisesti tulleessaan useammankin reissun. Kevättä kohtikin on jo tehty suunnitelmia. Silti sitä aina jaksaa haaveilla ja palata aurinkoisiin tunnelmiin kuva-arkiston syövereihin.

_MG_9949-Edit

Arkistoja selatessa tuli todettua, että emme koskaan julkaisseet juttua Singaporen Gardens by the Baystä päiväsaikaan. Yökuvissa oli niin paljon taikaa, että päiväkuvat eivät näyttäneet miltään niiden rinnalla. Yökuvat olivat vieläpä Juhanan käsialaa laukaisimen painalluksesta käsittelyyn asti, kun taas päiväkuvat oli räpsitty Millan toimesta 550D rungolla ja kiinteäpolttovälisellä 24mm f/2.8 putkella. Joskus onkin hyvä vaan vähän ajan kulua ja lopulta jotkut vanhat kuvat pääsevätkin vähän paremmin oikeuksiinsa Juhanan käsittelyssä. Kun ulkona yö on unohtanut vaihtua päiväksi ja peittänyt maiseman harmaatakin harmaampaan sumuun, niin mikäs sen mukavampaa kuin uppoutua kahvikupposen kera näihin hiostavan lämpimiin maisemiin.

Suosittelemme ehdottomasti Singaporessa vierailevia tutustumaan ajan kanssa tähän uskomattoman upeaan alueeseen, johon on peräti täysin vapaa pääsy. Itse puutarhat Cloud Forest ja Flower Dome maksavat 28 dollaria aikuiselta. Turisteille myydään vain yhden hintaryhmän lippua, eli samalla piletillä tulee automaattisesti pääsy molempiin puutarhoihin. Gardens by the Bay oli ehdottomasti kokemisen arvoinen niin valoisan kuin pimeänkin aikaan.

_MG_9352 _MG_9229-horz _MG_9304-Edit-horz _MG_9350

 

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 12.10.2014 at 07:27

  no mutta onhan nämä ihania kuvia! Ja vaikka Sporessa olen käynyt, niin nämä jäi kyllä välistä. Laitetaan korvan taakse mahdollista seuraavaa vierailua varten 🙂 Ja niin, talvella kauan pois… sehän se on aina mielessä 😉 Nyt onnistui itsellämme oikein pitkän kaavan kautta 🙂 Kivoja reissu odotuksia teille!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.10.2014 at 23:18

   Milloinkas te olittekaan viimeksi Singaporessa? Paikka on nimittäin avattu vasta 2012 ja päästiin mekin se katsastamaan vasta viime talven reissulla. Toivottavasti Singapore sattuu teidän reissun varrelle, sillä onhan se ihan käsittämättömän hieno paikka 🙂

 • Vastaa Lotta Watia | Unagidon 12.10.2014 at 08:53

  Ihania kuvia! Tällaisia on ihana katsella juurikin näinä pimenevinä päivinä. Singaporeen haluan kyllä vielä uudestaan. Kaikki ovat siellä niin iloisia ja kaupungissa on helppo liikkua ja asioida. Puhumattakaan näistä maisemista. Paikallisten iloisuudella ja auringolla/lämmöllä on varmasti yhteys!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.10.2014 at 23:20

   Kiitos Lotta! Singapore on lumonnut meidät, kuten niin moni muukin suuri ja ihmeellinen kaupunki. Ja olet aivan oikeassa, ihmiset ovat todella ystävällisiä ja varmasti on auringolla osuutensa asiaan.

 • Vastaa Kristian 12.10.2014 at 10:26

  Todella hienot kuvat.
  Tuonne haluaisin päästä. Ehkäpä saan emännän ylipuhuttuu että tehtäisiin pysähdys singaporessa, kun lähdetään 2015 kiertämän maailmaa.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.10.2014 at 23:22

   Kiitos Kristian. Ehdottomasti kannattaa pysähtyä edes muutamaksi yöksi. Mukavaa reissun odotusta teille 🙂

 • Vastaa Osku 12.10.2014 at 19:39

  Hienoja kuvia kumpaisetkin yö ja päivä Lisää vain näitä 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.10.2014 at 23:22

   Kiitos Osku 🙂

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 12.10.2014 at 22:24

  Singapore on yksi meidän lempikaupungeista eikä vähiten ruokatarjontansa takia! Meillä(kin) on ollut tapana reissata talvisin jonnekin lämpimään muutamaksi viikoksi, mutta tulevana talvena ei valitettavasti päästä. Ehkäpä seuraavana sitten taas? Silloin kun me oltiin Singaporessa tuota Gardens by the Baytä ei muuten vielä ollut, joten pakkohan sinne on päästä uudelleen.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.10.2014 at 23:25

   Täytyy laittaa siis joku Singaporen teemailta vireille talvea kohti mennessä, niin päästään vihdoin edes niitä kokemuksia vaihtamaan. Lupaan tarttua toimeen heti kun syyslomalta tullaan takaisin! Ei ollut juu GBTB:tä silloin meidänkään ekalla vierailulla. Ovat avanneet mestan vasta 2012 ja pääsimme sen kokemaan viime talvena. Mutta kyllähän tuonne nyt onneksi keksii hyviä syitä reissailla uudestaan, joten varmasti pääsette sen pian kokemaankin 🙂

 • Vastaa Sukellus Asiaan 13.10.2014 at 17:25

  Olemme lentämässä Singaporeen huomenna. Olisiko teillä vinkata jotain edullista majoitusta?

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset 14.10.2014 at 15:54

  Voih, emme täältä reissun päältä ehtineet ajoissa vastaamaan. Tosin emme ole onnistuneet vielä löytämään mitään varsinaisesti edullista… Hotels Combined palvelun kautta useimmiten tulee vaihtoehtoja tarkasteltua ja Agodalta on löytynyt lähes aina paras hinta Aasiassa. Toivottavasti löysitte jonkun kivan paikan. Mukavia Singaporen päiviä!

 • Vastaa lena / london and beyond 15.10.2014 at 11:37

  Vau mita kuvia! Olen yliopiston koneella talla hetkella ja tassa on iso naytto, kuvat paasevat totta tosiaan oikeuksiinsa 🙂

  Singaporeen tekisi taas mieli. Olin siella viimeksi kolme paivaa eika se riita oikein mihinkaan, vaikka pieni maa onkin.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 21.10.2014 at 21:49

   Kiitos Lena! Singapore on kyllä ihana. Toivottavasti saat mahdollisuuden pidempään vierailuun nyt kun teoriassa ainakin olet lähempänä 🙂

  Vastaa