Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi Tampere

Sympaattinen Murole sekä Suomen Route 66

30.9.2014

Kesälomalla reissailtuamme ulkomailla vain Madeiran viikon verran jäi meille mukavasti aikaa seikkailla kotimaan kamaralla. Muut kolme lomaviikkoa vihellettiinkin auton renkaat pyörien pitkin kotimaan kuumia teitä. Säähän oli mitä mainioin ja nautimme täysin rinnoin kauniista kansallismaisemista. Suunnitelmia ei varsinaisesti ollut, vaan hyppäsimme autoon aina sopivan fiiliksen tullen. Lopulta olimme kotona yleensä pari yötä ja jatkoimme taas matkaa. Eräänä sunnuntai-iltapäivänä pohdimme kovasti mitä kohti konepelti seuraavaksi käännettäisiin ja keksimme lähteä Tampereelle. Soitto Sokos Hotelli Tammeriin ja illan tullen kirjauduimme jo tuohon kauniiseen historialliseen rakennukseen.

Vuonna 1929 rakennettu Tammer on kieltämättä yksi mukavimmista hotelleista, joissa olemme vierailleet Suomessa. Huoneissa on kunnioitettu hienosti rakennuksen arvokkuutta ja tyyliä kylpyhuonekalusteita myöden. Huoneemme ei ollut koolla pilattu, mutta ikkunamaisemia Tammerkoskelle kelpasi ihastella aamuauringon valaistuksessa. Erinomainen aamiainen tarjoiltiin kauniissa salissa ja palvelu aamiaisella oli itse asiassa niin hyvää, että päädyimme ihan omin kätösin rustaamaan siitä positiivisen palautteenkin. Alkuperäisen yhden yön sijaan päädyimme yöpymään Tammerissa kaksi yötä, sillä Jyväskylän asuntomessut romuttivat suunnitelmamme suunnata sinne seuraavaksi yöksi.

_MG_5903

Tampere toimitti meille tällä kertaa lähinnä tukikohdan virkaa, sillä sieltä teimme päiväkseltään reissun Millan mummon luokse Keuruulle. Strategiamme oli kulkea ainoastaan pienempiä teitä pitkin ja mukaan pakattiin tuliaiskukan lisäksi uimavermeet. Yleensä kotimaan teillä ajellessa on kiire paikasta A paikkaan B, mutta tällä kertaa halusimme nautiskella ja pysähdellä oman mielen mukaan. Menomatkalla käännyimmekin hetken mielenjohteesta kyltin kohdalta, jossa luki Murolen kanava. Kanavan rannalta löytyi kiva kesäkahvila ja passelisti siinä jäätelöitä nauttiessamme saapui paikalle lasikuitulaatikkokin, jonka vuoksi sulun portit avattiin käyttöön. Murole oli sen verran symppiksen näköinen paikka, että päätimme pitää paikan mielessä myös paluumatkaa varten.

_MG_5914 _MG_5927-Edit-Edit

Keuruun vierailun jälkeen ajelimme Virtojen suuntaan. Olimme bonganneet kartasta kantatien numero 66 ja olihan tämä Suomen oma route sixty six tietysti pakko käydä tyyppailemassa. Jussi Raittisen versio Bobby Troupin “Route 66” kappaleesta kertoo muuten juurikin tästä Orivesi-Lapua pätkästä. “Jos sä pohjanmaalle aiot matkustaa…”  ja niin päin pois.

Itse tien numeroa kiinnostavampaa oli kuitenkin mitä sen varrelta löytyi. Nimittäin jylhät Torisevan rotkojärven maisemat, jotka sijaitsevat noin viisi kilometriä Virroilta Ruoveden suuntaan ajellessa. Rotkojen vilahdellessa puiden lomasta oli pakko pysähtyä katsomaan mistä oli kyse. Pistimme parkkiin vuonna 1936 Lotta Svärdin –järjestön perustaman pienen punaisen Torsievan kahvimajan kohdalle. Hieman harmitti, että meillä oli pelkät flipflopit jalkineina, sillä kahvimajalta olisi lähtenyt kivan näköinen luontopolku, joka seuraa näitä komeita kalliorantoja. Tänne täytyy siis palata vielä toisella kertaa ja käydä katsastamassa kyseinen luontopolku.

_MG_5943-Edit

Hiostavan kuuma päivä sai haaveilemaan pulahduksesta järveen ja Keski-Suomessa kun oltiin, niin ei luulisi olevan vaikeuksia löytää sopivaa paikkaa. Ajelimme kuitenkin takaisin lähes Muroleen asti, kunnes bongasimme uimapaikasta ilmoittavan tienviitan ja voi miten upea paikka sieltä löytyikään! Kauniissa järvimaisemassa hiekkapohjainen ranta, pieni laituri ja mökki missä vaihtaa simmareihin. Suomalaista kesäidylliä parhaimmillaan ja kerrassaan täydellinen päätös päivällemme. Illalla nautimme vielä dinnerin panimoravintola Plevnassa. Ruoka ei ollut erityisen huumaavaa, mutta miljöö asiaan kuuluvan rento ja oluen ystävä kiittää mahdollisuudesta samplailla panimon valikoimasta kolmea eri olutta 0,25 litran annoksina kohtuulliseen 10 euron yhteishintaan.

_MG_5948-Edit _MG_5950-Edit

Päivä oli kerrassaan mainio osoitus siitä, että kotimaassakin kannattaa moottoriteiden sijaan kurvata pienemmille poluille ja pysähdellä katselemaan maisemia. Kotimaamme on kaunis ja syksyn tullen se sen kuin kaunistuu. Pieni syysretki voisi olla paikallaan, jos vaan saamme sellaisen vielä aikatauluihimme sopimaan muiden reissujen lomaan. Syksystä onkin tulossa mukavasti reissujen täyteistä aikaa ja paljon asiaa siis tänne bloginkin puolelle!

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Teea 30.9.2014 at 20:38

  ah, roadtrippailu <3! Ajelin useamman vuoden Tampereen ja Lohjan väliä sitä nopeinta reittiä pitkin. Joitakin vuosia sitten päätin, että mennään eri reittiä välillä ja mikä seikkailu :D! Sen jälkeen olenkin yrittänyt aina osan matkaa edes mennä uutta (pikku)tietä pitkin. Matka-aika pitenee usein vähemmän tai enemmän (yhdenkin kerran moottoripyörällä reilusti tuplaantui tuo normaalisti kahden tunnin matka kun tuli eksyttyä), mutta itse matkanteko on hurjasti hauskempaa. Ja yllätyksiä tulee vieläkin vaikka tota väliä on usein ajettu, kyllä Suomessa pikkuteitä riittää! Esimerkiksi viimeksi kun elokuussa tätä reittiä taas ajeltiin autolla niin päädyimme hiljaiselle hiekkatielle ja siellä vastaan tuli hirvi! Mahtava kokemus!

  Paria muuta vakireittiä tulee kuljettua (seuran vuoksi) niitä nopeimpia reittejä pitkin, joten näillä omilla lomillamme otan sitten enempi irti automatkailusta 🙂 Joten samaa mieltä olen, pois moottoriteiltä!

  Kiva muuten lukea kokemuksia näiltä lähiseuduilta! En oo hetkeen käynyt Plevnassa. Viimeksi kun kävin niin itseasiassa harmittelin sitä miten ennen niin isot annokset olivat muuttuneet kovin pieniksi. Miltäs annosten koot nyt näytti, tuliko vatsa täyteen? Laatu ei ehkä ole kaikkein parasta, mutta miljööstä pidän minäkin. Ja ainakin ennen paikan hinnat ja annoskoot olivat kohdallaan.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.10.2014 at 07:16

   Kiva kuulla, että tätä harrastaa muutkin 🙂 Ehkäpä meidän kaikkien pitäisikin alkaa laittaa jakoon parhaat pikkutiereitit, niin voisi taas joku muukin inspiroitua. Pitäisi vielä ottaa viikonloppuina ilo irti valosta ja käydä katsastamassa ruskan värjäämiä maisemia. Saa nähdä ehditäänkö. Talvella sitä valoa kun ajokilometreille on vähän turhankin vähän. Onneksi meitä hemmoteltiin tämmöisellä kesällä!

   Plevnassa annoksissa oli kyllä riittävästi kokoa ja vatsa tuli niin täyteen, ettei jaksettu enää kuin kieriä Tammerin alakerran terassille loppuiltaa viettämään ennen nukkumaan menoa 😀 Ruoka oli perus ok, mutta ehkä enemmän harmitti se, että ei tullut testattua jotain muuta. Tampereella kun kivoja paikkoja piisaa! Mutta eiköhän tässä tulla taas uudestaan ja ensi kesänä olisi hauska kokeilla jotain niistä sisävesiristeilyistäkin mitä kulkee mainitun Murolenkin oli 🙂

 • Vastaa Elina / Narulelu maailmalla 30.9.2014 at 20:43

  On näköjään aivan sama missä matkaatte ja mistä otatte kuvia, niin aina ne kuvat on epätavallisen hienoja. Toiset ne vaan osaa! 🙂 Vitsit miten haluaisin nyt hypätä tuonne road66 kyltti kuvan maisemaan ja lämpöön (varpaat jäässä, vaikka villasukat jalassa ja nyt on vasta syyskuu!).

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.10.2014 at 07:18

   Voi kiitos Elina! Varpaat on jäässä ja kuvaan olisi kiva loikata kieltämättä, mutta onneksi syksystä näyttää tulevan varsin kaunis. Tai se sitä on jo ollutkin. Ihan uskomatonta miten meitä tänä kesänä säillä heinäkuusta eteenpäin hemmoteltiinkin 🙂

 • Vastaa Anna Koskela 30.9.2014 at 22:15

  Tie on tuttu, mutta veikkaan, että moni ei tunne enää tuota laulua 😉

  On ensin Ruovesi ja Visuvesi, Virrat ja Alavus ja Kuortanekin meni.
  On myös Toriseva, sen kohdalla on kuoppia. Sekä Jäminkipohja ja kohta jo hohtaa
  Tiistenjoki ’City’ se on aika ’pretty’. Vielä Teeveehoolle värssyn omistan.
  Kun on tehnyt meille tien noin surkean. Tehkää uus, valtatie kuuskytkuus.

  Raittinen teki myös laulun “Kun on uus kantatie kuuskytkuus”, mutta sen laulun sanoja en netistä löydä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.10.2014 at 21:47

   Taitaa olla Raittisella jotakin enemmänkin mielen päällä kyseisen valtatien osalta ja sinulle kappaleet tien lisäksi ainakin tuttuja 🙂

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 1.10.2014 at 10:27

  Me suunnitellaan juuri pikaista pyrähdystä Tampereelle täältä Norjasta, ja taidamme miehen kanssa jättää muksut isovanhempien huomaan yhdeksi yöksi ja buukata huone hotellista. Tuo Tammer houkuttelisi kyllä, ja varsinkin ne alakerran ravintolan pitsat proseccon kera… 🙂 Kuvat ovat tosiaan upeita, niitä katsoessa meinaa tulla aikamoinen koti-ikävä…. Ja me harrastamme hieman samanlaista seikkailua täällä Norjassa, ensi viikonlopun minireissu muksujen kanssa on juuri suunnitteilla! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.10.2014 at 21:56

   Menkää ihmeessä Tammeriin jos samaiseen kaupunkiin meinaatte jäädä. Jos sää on tylsä, niin ei tarvitse edes herkullista varten rakennuksesta poistua 😀 Ravintolan antimet jäivät meillä vielä testaamatta, mutta ensi kerralla emme tee sitä virhettä. Paikka on kieltämättä viihtyisän näköinen, mutta yritettiin edes vähän nähdä Tamperetta hotelliakin enemmän. Te olette kyllä sellaisia mikroseikkailijoita, että inspiroitte meitä muitakin!

 • Vastaa Inka 2.10.2014 at 20:46

  Jes, kiva kuulla teidän kesäseikkailusta, ja hyvältä kieltämättä näyttää. Ja pakko vielä sanoa että mää oon aina halunnu tehä tuon eli lähtä vaan johonki mihin nokka näyttää ja päättää samana päivänä vasta missä on seuraavan yön. Ehkä sitten, kun on se auto!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.10.2014 at 09:06

   Joo ilman autoa päämäärättömästi kurvailu ei tietty onnistu, mutta jos joku vaikka lainais teille autoa tai miksei sitä vois Suomessakin yhtälailla lomaa varten vuokrata. Loman Suomiviikoissa vapaus oli ehdottomasti parasta ja nautittiin kyllä täysin siemauksin 🙂

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 3.10.2014 at 06:11

  Ihana tuo täydellinen Suomikuva jossa on Oriveden yms tienviitat! Niin KESÄ <3
  Meillä tulee Savoon ajeltua monta monituista kertaa vuositasolla, ja kesäisin se on kyllä niin parhautta! Ei tunnu matkanteko juuri missään, kun maisemat on tuota luokkaa! Tuleehan se kesä taas pian…? 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.10.2014 at 09:36

   Kiitos Sanna 🙂 Se on kyllä niin totta, että kunhan ottaa matkan kotimaasskin reissaamisen kannalta ja ilon irti matkasta paikkojen välillä, niin voi siitäkin nauttia ihan eritavalla. Ollaan tämän syksyn aikana tekemässä vielä ainakin yksi ajoreissu kotimaassa, joten katsotaan sujuuko kurvailu samalla tavalla lokakuun loskassa, kuin heinäkuun helteessä 😀

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 3.10.2014 at 19:43

  Aivan pirun hienoja kuvia taas kerran! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.10.2014 at 09:36

   Kiitos Nella 🙂

  Vastaa