Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Madeiran huikeimmat maisemat - Pico do Arieiro - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Madeira Portugali

Madeiran huikeimmat maisemat – Pico do Arieiro

31.7.2014

_MG_5467-Edit

Viikon aikana Madeiralla ei voinut olla kiinnittämättä huomiota siihen, että todella monet nähtävyyskohteet on rakennettu niin, että niihin on mahdollista päästä hyvinkin pienellä vaivalla. Yksi tällainen on saaren kolmanneksi korkein huippu Pico do Arieiro, joka kohoaa 1818 metrin korkeuteen. Paikan päälle voi hurauttaa suoraan autolla, joten maisemia tältä huipulta pääsee ihastelemaan myös matkaajat joilla ei ehkä muuten olisi mahdollisuutta lähteä kiipeämään jyrkkää polkua ja rappusia.

Madeira on saanut alkunsa arvioiden mukaan noin 18 miljoonaa vuotta sitten sattuneesta vedenalaisesta tulivuoren purkauksesta. Pico do Arieiron uskotaan saavuttaneen nykyinen huippunsa pari miljoonaa vuotta sitten. Saaren korkein huippu Pico Ruivo kohoaa 1862 metriin ja sinne on mahdollista patikoida Arieirolta. Matka huippujen välillä ei ole kuin reilu viisi kilometriä, mutta reitti on vaativa, eikä sitä suositella ilman asianmukaista varustusta kenellekään. Meillä ei ollut kunnon varusteita, joten kävelimme polkua vain arvolta pari kilometriä ja käännyimme takaisin samaa reittiä. Siinäkin riitti ihasteltavaa ja kuvattavaa siinä määrin, että ei jäänyt harmittamaan vaikkei korkeimmalle huipulle päästykään.

_MG_5485 _MG_5405

Arvelimme, että helpon saavutettavuuden vuoksi on huipulla varmasti päivän mittaan reilusti turisteja ja päätimme itse suunnata paikalle vasta ilta kuuden aikoihin. Tie mutkitteli Monten kylän ohi ylös ja saavuttaessamme pilvien korkeuden muuttui näky todella aavemaiseksi ja mustavalkoiseksi. Ympäröivä eukalyptusmetsä oli nimittäin palanut aivan karrelle. Pilvien yläpuolella aurinko jälleen paistoi ja maisemaa ympäröi pilvien muodostama pumpulimeri. Perillä parkkipaikalla oli vielä muutamia autoja, mutta niistäkin suurin osa teki lähtöä. Monet haluavat käydä huipulla silloin kun pilvet eivät vielä peitä alhaalla näkyviä maisemia, mutta me halusimme nimenomaan nähdä huiput pilvien ympäröimänä.

Näkymä huipulta oli henkeä salpaava. Saapuessamme pilvet olivat vielä melko alhaalla luoden laaksoon ohuen utuisen verhon. Polku itsessään muistutti samaan tapaan Ihmemaa Ozista, kuin Australian punaisen keskiön Olgasin polku. Näissä korkeuksissa oli tosin hetkittäin todennäköistä kokea huimausta, sillä paikoitellen polun molemmin puolin oli jyrkkää pudotusta. Kävelymme eteni verrattain hitaasti sillä sen lisäksi, että pysähdyimme vähän väliä kuvaamaan, niin lisäksi oli pakko vain tuijottaa maisemaa ilman kameran linssiä ja imeä siitä saatavaa energiaa. Koska muut turistit olivat paikalta jo kaikonneet, niin saimme nauttia koko komeudesta ihanan hiljaisuuden vallitessa.

_MG_5429 _MG_5433 _MG_5453-Edit _MG_5468

Palatessamme autolle nousivat pilvet laaksosta kovaa vauhtia ja saatoimme nähdä pilvimeren keskeltä enää kaukaisuudessa Paul da Serran huipulla pyörivät tuulivoimalat. Aurinko alkoi laskea ja silmien edessä maisema muuttui (jos mahdollista) vieläkin upeammaksi. Kello läheni jo kymmentä ja Paavo seisoi parkkipaikalla ylhäisessä yksinäisyydessä tehdessämme lähtö takaisin kaupunkiin. Paluumatkalla pilvirajalla oli maisema kuin satukirjasta auringon laskiessa ja luodessa aivan uskomattoman kauniit värit puiden ympärille ja kuun mollottaessa korkeuksissa lähes koko komeudessaan (kuva tästä julkaistiinkin jo edellisessä jutussa). Alas mutkitellessa saatiinkin sitten ihastella vielä illan pimetessä loistavia kaupungin valoja. Pico do Arieiro oli ehdottomasti yksi viikon kohokohtia ja siksipä me teimme sinne retken vielä toistamiseenkin, mutta palataan siihen tuonnempana ihan erikseen.

_MG_5489

Saatat myös pitää näistä

32 Kommenttia

 • Vastaa Ulla 31.7.2014 at 11:40

  Huikee paikka ja huikeita kuvia! Huh! Madeira alkoi just houkuttaa melko lailla 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 22:53

   Kiitos Ulla! Suosittelemme lämpimästi visiittiä Madeiralle. Onnistuu ympäri vuoden, eikä vaadi viikkoa pidempää lomaakaan 🙂

 • Vastaa Rimma 31.7.2014 at 12:42

  WAUU!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 22:54

   <3 Rimma

 • Vastaa Nella Kaukokaipuu 31.7.2014 at 12:51

  Upeita kuvia! <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 22:54

   Kiitos Nella <3

 • Vastaa Sanna Wallenius 31.7.2014 at 13:28

  Uuh! Siis niin hienoja kuvia. Ja hurjan näköinen paikka. Meiltä jäi äitin kanssa Pico kipuamatta, mutta onpahan syy palata Madeiralle. Ihana paikka se on!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 22:57

   Kiitos Sanna. Oli kieltämättä huikea paikka ja aivan varmasti hyvä syys jo itsessään palata Madeiralle. Ja onhan siellä tosiaan monta muutakin hyvää syytä paluulle, todella hieno paikka. Säästöön jäi vielä meilläkin upeita juttuja seuraavaa kertaa varten.

 • Vastaa Panu / Panun matkat 31.7.2014 at 14:01

  Uijui, aivan parhautta!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 22:58

   Kiitos Panu 🙂

 • Vastaa Heini 31.7.2014 at 15:18

  Vau! Sanattomaksi vetää, niin maisemia kyllä!

 • Vastaa Heini 31.7.2014 at 15:19

  UPEITA maisemia siis 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 22:58

   Heh 😀 Kiitos Heini!

 • Vastaa Elina / Narulelu maailmalla 31.7.2014 at 16:22

  Olette kyllä onnistuneet näillä mielettömillä matkakuvillanne nostamaan Madeiran aivan uusiin ulottuviin potentiaalisten matkakohteiden listalla. Siis WAU!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 23:07

   Kiitos Elina! Todella mukava kuulla jos Madeira näiden juttujen puolesta jo kiinnostaa. Millalle varsinkin saari oli yhtä iloista yllätystä luontonsa ja maisemien puolesta, joten voimme suositella erittäin lämpimästi muillekin Madeiraan tutustumista.

 • Vastaa Maarit Johanna 31.7.2014 at 18:30

  Järkyttävää miten voi olla tuo utu niin kaunista noiden vuorten kanssa!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 23:08

   Maisema todellakin veti paikanpäällä hiljaiseksi. Niin kaunista siellä oli.

 • Vastaa Sanna 31.7.2014 at 22:08

  Wow! Aivan törkeen upeita kuvia ja huiman kauniin näköinen paikka! Amen. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 23:09

   Kiitos Sanna <3

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 31.7.2014 at 23:09

  Kyllä varmasti kelpas nuo maisemat! Mun täytyy myöntää, että aina pikkasen ärsyttää jos itse on koko päivän patikoinut jonnekin huipulle, jossa odottaa parkkipaikka autoineen 😉 Tietty kiva, että myös esim. liikuntarajoitteiset ja vanhukset pääsee kokemaan tuon upeuden, mutta itse tykkään valkata hiljaisia huippuja, niin patikointikin tuntuu vaivan arvoiselta 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.7.2014 at 23:35

   Ymmärrän mitä meinaat. Siksi kannattaakin lähteä täältä sinne Ruivon suuntaan, sillä siellä ei tietääksemme odota perillä parkkipaikka autoineen. Noin muuten niitä rauhallisia polkuja ja huikeita maisemia Madeiralla onneksi piisaa myös vaikka kuinka, joten tosi kiva, että näitä maisemia pääsee ihastelemaan muutkin kuin huippukuntoiset patikoitsijat. Aika harvaan tällaiseen paikkaan just vanhukset, liikuntarajoitteiset ja esim. pienten lasten kanssa matkaavat pääsevät. Me ei jotenkin edes ajateltu Arieiroa patikka kohteena, vaan nähtävyytenä siinä missä vaikka jotain pilvenpiirtäjää kattoterasseineen. Saatiin sitten toisaalla testata omaa kuntoamme luonnon rauhassa ja kaukana parkkipaikoista. Palataan siihen tuonnempana 😉

   • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.8.2014 at 10:03

    Tosin, liikuntarajotteiset pääsevät siis ainoastaan siihen tutka-asemalle (itse huipulle), eivätkä siis kaikille kohdille joissa kuvia on otettu. Polku esimerkiksi tuohon meidän yhteiskuvan kohdalle oli jo melko haastava nousuineen ja laskuineen. Eli väärinkäsityksen välttämiseksi sanottakoon, että sinnekin pääsyksi joutuu näkemään vaivaa.

 • Vastaa Tapsa/ http://auringonalla.pallontallaajat.net/ 1.8.2014 at 10:34

  Nuo maisemat jää useimmilta Madeiran matkaajilta näkemättä. Tuo eka kuva on kyllä paras, mitä olen nähnyt pitkään aikaan, ja saa aikaan harkinnan, pitäisikö palata Madeiralle vuosikymmenen jälkeen.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.8.2014 at 11:05

   Madeiran huikeat vuorenhuiput eivät tosiaan tule aina ensimmäisenä vastaan saaresta luettaessa. Itsellenikin korkeimmat huiput, vaikka aiemmin siellä vieraillutkin, tulivat vähän yllätyksenä. Pidän myös ensimmäisestä kuvasta todella paljon, ja olen iloinen että saimme muutaman ruudun napattua uhkaavasta huimauksesta huolimatta. Parin kolmen kilon kameravermeet yhden käden varassa eivät varsinaisesti paranna fiilistä tasapainosta, kun suoraa pudotusta kilsa molemmin puolin…

   J / Pingviinimatkat

 • Vastaa Mari 2.8.2014 at 12:01

  Ihan kirjaimellisesti HUIPPUJA kuvia! 🙂 Ja on hienoa nähdä Madeirasta tällainen puoli – kuten Ulla ja Elinakin jo aiemmin totesivat, niin Madeiran matkailupotentiaali nousi kyllä aika hurjasti tämän postauksen myötä!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.8.2014 at 22:27

   Voi kiitos Mari 🙂 Kiva jos on onnistuttu tuomaan uutta näkökulmaa perinteiseen reissukohteeseen. Yllätti positiivisesti Millankin, jolle saari oli entuudestaan vielä ihan tuntematon.

 • Vastaa Lotta Watia | Unagidon 12.8.2014 at 17:25

  Ihania maisemia! Madeira valikoitui meilläkin listalle juuri ihanien patikointimaisemien vuoksi ja sinne onkin jo lentoliput joulukuulle ostettuna. En malta odottaa! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.8.2014 at 07:38

   Mahtava saari ehdottomasti ja mikä parasta just, että onkin ympärivuotinen matkakohde. Joulukuussa sielä pitäisi vielä joulutähtien kukkia, joten luontokin näyttää varmasti parastaan 🙂

 • Vastaa Laura R. 12.8.2014 at 20:38

  Mä oon tiennyt, että Madeuralla on huikeita trekkimaisemia, mutta että näin huikeita!? Huh ja wau! Pakko myös kommentoida tuosta kuvakoosta: onko se kuinka kauan ollut näin iso? Se on siis loistava juttu, en sillä, mut mietin vaan et kuinkahan pitkään mä oon lukenu aina vaan kännykällä näitä postauksia… ei meinaan ihan pääse nää huikeet fotot oikeuksiinsa iPhonen näytöllä!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.8.2014 at 07:42

   Kiitos Laura ilahduttavasta kommentista! Joo ei näitä kännykällä kannata juuri töllistellä 😀 Muutettiin leveyttä muistaakseni kesän alkupuolella, joten uudistus on kohtuu uusi. Vielä on sivun työstö vähän kesken, kun tuli kesän upeat kelit väliin, mutta kerkeehän tuota syksyn pimeinä iltoina sitten vilaamaan 😉

 • Vastaa Inka 14.8.2014 at 22:38

  No voiko nyt sanoa että wow!? Ihan käsittämättömän siistin näköistä, huh! Ja todellakin kannatti riskeerata ja ottaa tuo teidän selfie, yks upeimpia kaverikuvia mitä oon nähny! Oon nyt ihan vakuuttunu siitä että yhtään mistään paikasta ei kyllä kannata ajatella että buu booring ja turistimesta, kun Madeiraltaki löytää näin mahtavia paikkoja. Iso kiitos silmien avaamisesta!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.8.2014 at 07:28

   Voi sanoa, sen verran huikea paikka oli kyseessä 😀 Kiitos ja kumarrus, sekä tietysti eipä kestä. Kyllä niistä turistipaikoistakin voi näköjään löytää kaikenlaista kivaa kun sopivasti avaa silmät ja antaa mahdollisuuden.

  Vastaa