Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Äkkilähtö - Madeira
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Madeira Portugali

Äkkilähtö Madeiralle!

24.7.2014

_MG_5564

Kesäloma lähestyi uhkaavasti ja sää Helsingissä oli kaikkea muuta kuin lomailuun inspiroiva. Monen muun suomalaisen tapaan tiirailimme äkkilähtöjä. Juhannus tuli ja meni ja reissusuunnitelmat ammottivat tyhjyyttä. Vaihtoehtoina palloteltiin varmaan kaikkia mahdollisia Euroopan kohteita, mutta jostain syystä tällä kertaa ei tahdottu päästä yhteisymmärrykseen. Lopulta J sai kaikki valtuudet loman varaamiseen Millan pyöräiltyä jälleen eräänä aamuna kahdeksan asteessa ja tihkusateessa töihin. Joitakin suuntaviivoja toivelistaltan muodossa esitettiin puolin ja toisin, mutta muuten J sai tehdä kaikki suunnitelmat. Perille halusimme mm. päästä suorilla lennoilla, nauttia kohtuullisen suurella varmuudella auringosta, Milla toivoi rantaa tai ainakin uima-allasta ja J taas inspiroivia kuvauskohteita, ympäristöksi toivottiin mieluummin luontoa kuin kaupunkia. Kaikki bilekohteet olivat täysin pois suljettuja vaihtoehtoja. Raskaan kevään jälkeen halusimme molemmat jonnekin missä on rauhaa ja mahdollisuus rentoutua.

J on joskus lapsuudessa käynyt muutamankin kerran Madeiralla ja monesti siitä on reissukohteenakin puhuttu. Milla on mieltänyt paikan mummojen ja brittien lomakeitaaksi, sekä kaikkien kukkiin ja kasveihin hurahtaneiden paratiisiksi. Kun juhannuksen jälkeen lopulta Aurinkomatkojen lomalennot lepäsivät sähköpostissa, niin odotti Milla aika toisen näköistä lomaa kuin mitä siitä lopulta muodostui.

Ensimmäisen lomaviikon maanantaina heräsimme aamutuimaan ja suuntasimme Helsinki-Vantaalle. Rinkat päätyivät itsepalvelu check-in:n kautta nopeasti hihnalle ja kerrankin tuntui, että oli paljon luppoaikaa kentällä pyörimiseen. Emme ole koskaan aiemmin lentäneet matkatoimiston lomalennolla, joten oli hauska seurata odottavaa tunnelmaa joka lomalle lähtijöiden ympärillä vallitsi lähtöportin ympäristössä. Itse lennolla oli ihan uutta se, että ruoka oli ilmainen, mutta juomat eivät. Amatöörimäisesti Milla kulauttelikin alas ostamansa juomat niin, että ruoka nautittiin sitten kuivin suin. Kaukaa viisas ja euroistaan tarkka olisi kuskannut turvatarkastuksesta läpi tyhjän vesipullon ja täyttänyt sen ennen koneeseen menoa.

_MG_5418 _MG_5792

Lähtiessämme Helsingin valloitti vihdoin helleaalto. Perillä meitä odotti pilvipeite ja tihkusade. Olo oli epätodellinen, eihän meillä voi olla näin huono tuuri… Säästä järkyttyneinä emme jääneet katsomaan edes bussilla liikkumisen mahdollisuuksia vaan hyppäsimme suoraan mittarilla pelittävään taksiin. Taksin kurvatessa Lidon alueella sijaitsevan The Lince hotellin eteen oli aurinkokin jo tullut esiin pilvien takaa ja ihastelimme Atlantin syvän sinisiä aaltoja. Pieni kävely lähialueella osoitti, että olimme saapuneet todelliseen turistikohteeseen. Monesta ravintoloista löytyi menut myös suomeksi ja lista oli lähes identtinen. Lopulta istuttiin siihen minkä terassi näytti viihtyisimmältä ja vatsat täytettiin paikallisilla herkuilla, eli Espedalla ja Espetadalla. Olimme itse sen verran aikaisin liikkeellä, että emme päätyneet sisäänheittäjien alkupaloiksi, mutta aterian aikana alkoi tienvarressa kosiskelumenot, mikä kertoi tulevien iltojen todellisuudesta. Ilta meni rattoisasti lähialueella tepastellessa ja omalla parvekkeella viiniä siemaillen. Lomatunnelmaan päästiin varsin nopeasti.

_MG_5356

Itse loma oli oikein onnistunut ja Madeira näytti monellakin tapaa parastaan. Sää oli mitä mainioin, luonto monipuolinen ja ihmeellinen. Saari on sopivan kompakti viikon pyörimiselle ja pääsimme kuitenkin kaiken kokemisen välissä ihan vaan lepäämään ja rentoutumaankin. Takaisin Suomeen palasi ihan erinäköinen pariskunta leveästi hymyillen. Varsin mallikkaita ravintoloitakin löysimme, joten Menu Turisticoa ei tarvinnut joka ilta nauttia. Seuraavaksi luvassa otteita ja paloja kaikesta siitä mitä onnistuimme viikossa Madeiralla näkemään ja kokemaan.

_MG_5389

Saatat myös pitää näistä

26 Kommenttia

 • Vastaa Panu / Panun matkat 24.7.2014 at 10:04

  Kylläpä näyttää hienolta! Mukava kuulla hyviä kokemuksia. On nimittäin tässä vähän mietinnässä etelänloma ensi vuodelle, ja Madeira on tällä hetkellä vahva vaihtoehto juuri rauhallisuutensa ja luontonsa ansiosta. Jatkopostauksia odotellen!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 13:35

   Voidaan kyllä lämpimästi suositella! Yritin vähän silläkin silmällä paikkoja katsella, että miten onnistuu liikkuminen lasten kanssa ja näyttäisi olevan ihan kohtuullisen helppoa. Ja paljon siellä lapsia olikin. Ei tosin meidän hotellissa, josta ei sitten taas löytyntyt oikein sopivaa allastakaan pikkuihmisille. Monen monta juttua Madeirasta vielä luvassa 🙂

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 24.7.2014 at 10:18

  Mä tykkäsin myös Madeirasta! Ennenkaikkea sen vihreän vehreyden vuoksi. Ja samalla tapaa se valikoitui kerran matkakohteeksemme Auinkomatkojen äkkilähdöistä 🙂
  Beachejähän siellä ei sinänsä ole, kun on niin kallioperäinen, vaan hotellissa on mielestäni ihan must olla uima-allas 🙂 Minäkin innolla odotan lisää kuvia reissulta 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 20:06

   Luonto oli kyllä mieletön! En malta odottaa, että saadaan tänne jaettua kokemuksiamme 🙂 Me otettiin äkkilähtönä pelkkä lento ja hotelli erikseen. Oli oikein onnistunut valinta moinen kombo. Rantaa en ehtinyt edes kaipaamaan, kun oltiin menossa koko ajan ja nopeasti vaan välillä kävin kääntymässä altaalla. Sama agenda tuntui olevan muillakin, sillä ei siellä altaalla yleensä paria tyyppiä enempää ollut loikoilemassa. Luvassa on PALJON lisää kuvia reissusta!

   • Vastaa Sanna I Siveltimellä 25.7.2014 at 09:33

    * lisäyksenä: niin mekin otettiin siis pelkät lennot ja hotelli erikseen. Siellä on hurjan hyvä (ja edukas) hotelli tarjonta 🙂 Yay, lisää lisää 😀

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 25.7.2014 at 12:47

     Hah , joku kerta täytyy kyllä vielä testata koko pakettia 😀

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues 24.7.2014 at 10:20

  Ooh, mulla on menny ihan ohi että olitte Madeiralla! Toisaalta ei mikään ihme kun nettiyhteys oli lomalla mitä se nyt oli. Ihanalta näyttää ja onneks pääsitte sentään äkkilähdöllä lämpimään. Tuonne vois joskus itsekin suunnata. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 20:08

   Eipä reissusta olekaan ennen tätä postausta huudeltu 😉 Otettiin lomaa myös somesta ja kannettavista ja mullakin tuli nyt vastaan eka reissu blogin historian aikana, kun en kantanut konetta mukana. Pelkkä kamera ja muistikirja. Ah, että tekikin hyvää kaikin puolin!

 • Vastaa Katja 24.7.2014 at 11:03

  Madeira näyttää kieltämättä todella kauniille! Mikäs etten minäkin voisi lähteä nauttimaan tuonne luonnosta.
  Lomalennot ovat kyllä aina ihan omassa kategoriassaan. 😀 Mulla ei itsellä olekaan Finnairilta muita kokemuksia ja se palvelun taso ja lisämaksut niillä lennoilla on syönyt pihin ihmisen hermoja melko kiitettävästi. (Esim. Helsinki-Langkawi lennolla tyynystä ja peitosta joutui maksamaan 9euroa saman verran viihdejärjestelmästä jne. eikä lento ollut todellakaan edes mikään halpa)

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 20:13

   Lomalennot ei tosiaan ole varsinaisesti selvästikään mitenkään hahalvempia. Toisaalta pääseepähän suoraan monimutkaisten vaihtojen sijaan. Monta opinkappaletta tuli kerättyä ja yhtensä esimerkkinä mainitsemasi viihdejärjestelmä. Oma laite ja Viaplay mukaan offline tilaan, niin sujuu pidempikin lomalento. Aika hurjia kieltämättä nuo lisämaksut peitoista ja tyynyistä ja laitettava ehdottomasti muistiin. Mutta Madeira oli kieltämättä todella kaunis ja lentäisin oitis uudemminkin 🙂

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 24.7.2014 at 11:10

  Aivan huikeita kuvia! Näyttää ihanalta. Tuonne on päästävä itsekin! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 20:14

   Olikin kuule ilo tsuumailla ja kuvailla noissa maisemissa. Odotahan vaan, kun päästään raapaisemaan vielä hieman tarkemmin paikkoihin missä käytiin 😉

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 24.7.2014 at 12:34

  Madeira on ihana 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 20:15

   Arvelinkin, että teillä saattaa siitä kokemusta löytyä 😉

 • Vastaa Elina / Narulelu maailmalla 24.7.2014 at 14:05

  Näyttääpä näiden upeiden kuvien perusteelta oikein varteenotettavalta lomakohteelta 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 20:15

   Oli kyllä oikein positiivinen kokemus monellakin tapaa 🙂

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 24.7.2014 at 14:46

  Voi Madeira on ihana! Tosin ihan sama fiilis mullakin oli ennen kuin sinne menine, siis että se on mummokohde. Mutta olihan siellä vaikka ja mitä!! Älyttömästi kummallisen näköisiä kasveja, niille tuli naureskeltua aika paljon. Voisin itse asiassa jopa mennä takaisin, kun ei tullut yhtään käytyä levadoilla kävelemässä. Ja oli muuten mullekin ensimmäinen ja ainoa pakettimatka just Madeiralle 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 20:20

   No oli tosissaan vaikka mitä ja itse sitä oltiin lyllerölalleri-päästä kaikkien patikkaurheilijoiden keskuudessa 😀 Meilläkin jäi levadat hyvin vähälle, mutta onpahan ensi kerralle säästössä jotakin. Meidän kokemus pakettimatkailusta rajoittui pelkkiin lentoihin, joten vielä ei olla ihan täysveristä kokemusta sellaisesta hankittu näin aikuisiällä. Upea paikka oli Madeira tosiaankin. En malta odottaa, että päästään jakamaan kokemuksia teille vielä tarkemmin!

 • Vastaa Rimma 24.7.2014 at 17:48

  Minun äidin haavelomakohde ja päähänpinttymä on jostain syystä Madeira, joten oli hauska kuulla kokemuksia muidenkin omatoimimatkailijoiden silmin! Ehkä sinne rohkenee vielä joskus lähtemään, mutta muut kuin lomalennot ovat olleet todella kalliita.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 20:24

   Voidaan todella lämpimästi suositella Madeiraa omatoimimatkaajille. Meilläkin oli tosiaan lennot ainoastaan matkatoimiston kautta ja itse napattiin hotelli. Löytyy tosi hyviä ja edukkaita ympäri saarta ja ensi kerralla varmaan ehkä otettaisiinkin jostain muualta kuin Lidosta. Ja itse mietin jo reissussa, että Madeira olisi kyllä mainio kohde juuri jollakin sukulaisporukallakin. Esimerkiksi äitien 😉 Löytyy monenlaista tekemistä, maisemaa ja luontoa.

 • Vastaa Tapsa/ http://auringonalla.pallontallaajat.net/ 24.7.2014 at 20:12

  Mukavahan Madeiralla on patikoida kauniissa maisemissa. Jos talvisaikaan menee niin suosittelen sambakarnevaaliviikkoa. Kulkue on aivan uskomattoman hieno, ja lämmintäkin on parikymmentä astetta. Löytyy tuon Lidon alueen ulkopuolelta myös “aitoa” Madeiraakin, unohtamatta fadoa.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 20:27

   Lämpötilan vuoksi juuri Milla laittoi hanttiin heinäkuun osalta, kun tuonnehan voi reissata oikeiastaan koska vain sään puolesta. Saari on onneksi kompakti ja nopea kierrellä ympäriinsä, joten sitä “aitoa” Madeiraakin pääsee helposti ihastelemaan. Täytyy laittaa mieleen tuo karnevaaliviikko. On varmasti upea.

 • Vastaa Maarit Johanna 25.7.2014 at 09:31

  Oi oi oi!! Meillä on ihan kohta lähtö Santorinille joka varattiin jo tammikuussa. Vaihtoehtona sille oli Madeira koska ollaan kaikki luonnonläheisiä ulkoilmaihmisiä. Tuonne on joskus päästävä. Tahdon kokea kaikki ne ihanat vaelluspolut! Täydellisiä kuvia tässä postauksessa. ^^

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 25.7.2014 at 11:16

   Ulkoilmaihmisille sieltä tosiaan löytyy vaikka mitä. Siinä missä Santorinille ei tee mieli matkusta muulloin kuin kesällä, niin Madeira sopii reissusuunnitelmiin ympäri vuoden. Siellä se Madeira siis odottaa seuraavia reissujanne 🙂

 • Vastaa Lena / london and beyond 25.7.2014 at 15:30

  Tosi kiva lukea teidän äkkilähtöjuttua! Madeiralla en ole koskaan käynyt, joskus skidinä käytiin paljon Kanarialla ja MEINATTIIN joskus lähteä Madeiralle mutta taisi tuttu Kanaria viedä voiton. 😀 Harmi !

  Upeat maisemat kerrassaan, jospa innostuisin tuonne vaikka patikoimaan joskus 🙂 Seuraavaa juttua odotellessa!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 26.7.2014 at 10:08

   Skidien kanssa on saattanut vanhempien mielessä se hiekkaranta viedä voiton, kun niitä ei Madeiralla ole. Muutenkin taitaa olla matkat vähän kalliimpia kuin Kanarialle, mikä tietysti koko perheen matkakassassa voi kallistaa suunnitelmat toisaalle. Lontoosta pääsee ainakin todella paljon helpommin ihan suoraan, joten jos sinne sitten joskus Taiwanin jälkeen palaatte, niin käykää ihmeessä tuokin paikka kokemassa 🙂

  Vastaa