Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Helsinki Suomi

Hotelli numero 53. ja irtiotto kotikaupungissa – Sokos Hotel Aleksanteri

17.7.2014

Pingviinimatkat täyttää elokuussa kolme vuotta. Tuona aikana olemme nähneet sekalaisen sarjan erilaisia majapaikkoja Aasian rantojen mökkimajoista hienompiinkin hotelleihin. Uteliaisuuttamme laskimme kuinka monessa hotellissa olemme blogin aikana yöpyneet yhdessä (solona tehdyt matkat eivät ole mukana) ja päädyimme lukuun 52 tämän vuoden puoliväliin mennessä. Suomessa näistä majoituksista on ollut vain neljä, joten kertoo jotain meidän Suomen sisällä tehtyjen reissujen määrästä. Hauskaa sikäli, että puolet neljästäkin on pääkaupunkiseudulle sijoittuvia hotelleja ja näistä meillä taitaa olla Suomen osalta olla muutenkin eniten kokemusta.

Sokos Hotels –ketju täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi he kutsuivat 40 matkailusta kirjoittavaa bloggaajaa tutustumaan hotelleihinsa ja Pingviinimatkoilla oli kunnia olla yksi näistä. Olemme Helsingissä yöpyneet useammassakin hotellissa, sillä pieni irtiotto arjesta todistetusti toimii, vaikka se olisi vain muutaman korttelin päässä kodista. Yö hotellin pehmeissä lakanoissa, illallinen jossakin niistä ravintoloista missä on aina pitänyt käydä, erilainen korttelimaisema ja ennen kaikkea se ihana hotelliaamiainen, ovat kuin pikainen kasvojenkohotus muuten kiireisen arjen keskellä.

_MG_5122 _MG_5060-Edit-Edit IMG_1455

Sokos Hotellit ovat uudistaneet brändiään radikaalisti ja jakaneet hotellinsa kolmeen eri hotellityyppiin. Halusimme ehdottomasti kokeilla Solo-hotellia Helsingistä ja koska vuosien takaa kokemusta löytyy jo Tornista. Iloksemme pääsimme Helsingin toiseen Soloon, eli Lönnrotinkadun ja Albertinkadun kulmassa sijaitsevaan Aleksanteriin. Kyseisessä hotellissa on panostettu erityisesti yksilöllisyyteen ja yksityiskohtiin. Huoneistakin löytyy muutama erikoishuone, joita ovat olleet suunnittelemassa mm. Remu Aaltonen ja bloggaavan purjehtijan Norppa. Aasialaisten matkalaisten suosiossa on kuulemma upea Skandinaavista Designia kunnioittava Nordic Ateljee King –sviitti. Me yövyimme Aleksanterin teatterin puolella tavallisemmassa, mutta tyylikkäässä kulmahuoneessa. Neljästä ikkunasta olivat maisemat Albertinkadun ja Bulevardin suuntaan.

Tyylikäs kulmahuoneemme 4. ja ylimmässä kerroksessa

Tyylikäs kulmahuoneemme 4. ja ylimmässä kerroksessa

_MG_5074-Edit

Näkymät ikkunasta Bulevardin ja Aleksanterin teatterin suuntaan

Näkymät ikkunasta Bulevardin ja Aleksanterin teatterin suuntaan

Yöpyminen hotellissa oli ajoitettu loman aloitukseen ja tavoitteena oli nauttia yhdessä olon lisäksi hyvästä ruuasta ja juomasta, sekä nukkua kunnon yöunet. Päivällinen nautittiin hotellin alakerran Olipa Kerran… ravintolassa ja ruuansulatusdrinksut sisäpihan terassilla. Ravintolassa ehdottomasti hauskinta on se, että voit vaikka itse valita muusikin illalliselle. Paikan päältä löytyy vinyylisoitin ja levykokoelmaakin pääsee selaamaan ennakkoon täältä. Jätimme omat musiikkitoiveet tekemättä, sillä se näytti olevan tärkeämpää vanhalle pariskunnalle, joka nautti selvästi jonkin sortin juhlavampaa päivällistä. Eikä meillä ollut toki Sinatran klassikoita vastaan mitään muutenkaan.

IMG_1438

Alkupalalautasesta riitti jaettavaksi kahdelle

Alkupalalautasesta riitti jaettavaksi kahdelle

Rouvalle kanaa ja herralle burgeri

Rouvalle kanaa ja herralle burgeri

Milla olisi saattanut suoriutua tästä ihan yksin, mutta annoksesta riitti hyvin myös kahdelle

Milla olisi saattanut suoriutua tästä ihan yksin, mutta annoksesta riitti hyvin myös kahdelle

Kunnon pitkien yöunien jälkeen nautittiin vielä hotelliaamiaisen antimista. Aamiaisen jälkeisen lepohetken jälkeen keräsimme kasaan vähäiset ”matkatavarat” ja kävelimme kotiin. Yö Aleksanterissa toimi erinomaisena loman aloituksena, sillä nyt päästiin heti irtautumaan tavallisista viikonloppurutiineista ja voidaan kääntää nenä varsinaisiin lomasuunnitelmiin Helsingin ulkopuolelle!

_MG_5113-Edit-horz

Aamiaisella suklaakuorrutteiset donitsit sekä mustikkapiirakka antoivat aiheen hymyyn 🙂

Saatat myös pitää näistä

25 Kommenttia

 • Vastaa Inka 17.7.2014 at 07:19

  Eikä miten mahtava aloitus lomalle, ihan täydellinen! Kulmahuone näyttää kyllä tosi kivalta ikkunoineen, samoin tuo teidän jälkkäri. Katsotaan, onko Oulun Edenissä aamiaisella donitseja.. 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.7.2014 at 07:29

   Jälkkäri oli kyllä todella hyvä ja onneksi sen voi käydä nauttimassa ihan muutenkin paikanpäällä ilman yöpymisiä 🙂

 • Vastaa Karim 17.7.2014 at 09:39

  Nam nam! Just söin ja tuli nälkä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.7.2014 at 07:30

   Hah 😀 Eipä tosin ihme jos tuli näistä ruuista. Sen verran hyviä kaikin puolin.

 • Vastaa Anna Koskela 17.7.2014 at 10:11

  Omat kokemukseni tuosta hotellista eivät ole aivan noin mukavia. Yövyimme tuolla kesäkuussa ja silloin huoneessa haisi home. Syykin selvisi kun kävin suihkussa. Ikinä aiemmin en ole ammeesta, suihkuseinän takaa, kyennyt yhtä kattavasti kastelemaan kylpyhuoneen lattiaa. Lattialastalle olisi ollut käyttöä. Kyselin uutta huonetta, mutta hotelli oli täynnä.

  Vuosi sitten olin lasten kanssa tuolla ja silloin meillä oli erittäin tilava ja nätti kulmahuoneisto käytössä. Sääli, että huoneissa on niin suuria tasoeroja :/

  Aamiainen oli hyvä ja palvelu asiallista. Olisi ollut mielenkiintoista päästä katsomaan niitä ns. erikoishuoneita erikoisilla sisutuksilla.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.7.2014 at 07:36

   Onpa harmilista, että teillä on ollut noin erilaiset kokemukset. Toivotaan, että ovat käyneet homeelta haisevan huoneen kimppuun palautteesi jälkeen. Erikoishuoneet jäivät minuakin kiinnostamaan, mutta ehkä jollakin toisella kertaa. Näin sesongilla oli ymmärrettävästi buukattuja.

 • Vastaa Anne 17.7.2014 at 11:48

  Musta on vaan aina niin kummallista kun hotelliaamiaisilla on jotain donitseja ja muita makeita “jälkiruokia” tarjolla! Ja sitten saa kissojen ja koirien kanssa etsiä jotain normaaleita sämpylöitä, kun kaikkeen on tungettu jotain hiton hilloa tai suklaahippuja.. 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.7.2014 at 07:41

   Kuukausi takaperin olin parin ranskalaisen kollegani kanssa Ekbergillä aamiaisella ja heille oli iso järkytys se miten vähän meillä oli mitään makeaa tarjolla tai miten ylipäätään voimme syödä suolaista aamulla ensimmäisenä. Tarjolla oli “vain” croisantteja hillolla ja jotakin kakkua. Meidän Suomalaisten onneksi Aleksanterista löytyi leipääkin monenlaista tummasta vaaleaan ilman mitään ylimääräisiä lisukkeita 😀

 • Vastaa Panu / Panun matkat 17.7.2014 at 13:42

  Upea näköala huoneesta! Ja ruoat vaikuttavat hyviltä. Ehkä tuolla voisi joskus pistäytyä vain syömässä…

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.7.2014 at 07:43

   Me oltiin itseasiassa kerran jo käytykin ravintolassa syömässä pelkät pääruat. Kivaa oli päästä nyt testaamaan myös muita annoksia ja hyvin toimi edelleen. Vaikuttaisi myös paikalta jonne on helppo mennä lapsenkin kanssa 🙂

 • Vastaa VeeraBianca 17.7.2014 at 19:38

  Oi tätä hyvien kuvien määrää, laatua kelpaa ihastella <3 Näyttääppä kivalta paikalta 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.7.2014 at 07:44

   Voi kiitos Veera ihanasta kommentista 🙂

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 18.7.2014 at 10:43

  Ihana pieni irtiotto, täällä Sokos-kamppis meni samoissa merkeissä eli kotikaupungissa. Toki Norjan kodista on Tampereelle hitusen pidempi matka kuin teiltä Aleksanteriin 🙂 Olen ollut tuolla hotellissa muutamaan otteesen työreissujen yhteydessä ja tykkäsin! Ja ihanaa lomaa muuten!!! <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.7.2014 at 07:48

   Kiitos Satu! Ja kiva kuulla, että sulla on ainakin ollut onnistuneet visiitit Aleksanterissa. Ihan huippua, että pääsit testaamaan Tampereen tarjontaa, kun siellä muuten kai yleensä sukulaisisten luona yövytte.

 • Vastaa Maria 22.7.2014 at 01:50

  Onpa kiva huone, ei tuu ekana mieleen ketjuhotelli tuosta! Mä en olekaan vielä testannut Sokos Hotelsin hotelleja tuon konseptimuutoksen jälkeen, mutta syksyllä olisi luvassa miniloma Jyväskylässä kaverin häiden takia. Olipa kerran -ravintolassa tuli käytyä monesti lounaalla, kun toimisto oli melkein naapurissa, mutta voi mikä nostalgia-aalto vyörähti tuon yhdessä kuvassa vilahtavan Alepan myötä! 🙂 Se oli mun työlähikauppa 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 24.7.2014 at 00:37

   Kiva kuulla sinusta Maria! Sokos Hotellien Solot on kyllä osoittautuneet oikein hyviksi ja niistä ei tosiaan tule ekana ketjuhotellit mieleen. Hassua, että vaikka käyn monestikin lounaalla korttelin päässä Delicatossa, niin Olipa kerran… -ravintolassa en ole käynyt vielä ollenkaan. Täytyy siis testata lounaskin joku päivä jahka taas töihin kerkiän 🙂 Toivottavasti nostalgia-aalto oli positiivinen 😀 -Milla

 • Vastaa Tanja Holmberg 22.10.2014 at 20:58

  Onpa ihanat kuvat Alekanterista!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.11.2014 at 15:34

   Kiitos Tanja 🙂

 • Vastaa Ulla 11.11.2014 at 06:12

  Lähelläkin pääsee kauas – aikamatkalle menneeseen.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.11.2014 at 15:34

   Vaikka niinkin 🙂

 • Vastaa siru.k 11.11.2014 at 19:32

  Tekisipä heti mieli lähteä sen verran houkuttelevalta kuvat näytti.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.11.2014 at 15:35

   Kiitos paljon siru.k 🙂

 • Vastaa Päivi Ferm 12.11.2014 at 23:12

  Vaikuttipa hyvältä kokemukselta! Aina ei tarvitse mennä edes kauas, kun voi löytää hyvää myös läheltä.
  Hyvä kokonaisvaikutelma myös ruokien suhteen.
  Päivi

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.11.2014 at 15:37

   Kiitos Päivi 🙂 Itsekin mietimme vierailun yhteydessä, että miksiköhän sitä ei tule niinkään koskaan käytyä hotellien ravintoloissa. Aamiaisbuffastakin pääsee nauttimaan ihan ulkopuolisetkin maksua vastaan.

 • Vastaa Espoosta 21.9.2017 at 14:10

  Hei tää on upea hotelli! Ja hienot kuvat ja koko kokonaisuus! Pitäskö itsekin repäistä arjesta irti täällä Espoossa että lähtis pikkuselle luksuslomalle sinne naapurikaupunkiin? Vai irrottelisko ihan kotikaupungissa?! Scandiciin? Glo hotelliin? Oisko suositella! Joskus tuntuu että lähelle on pisin matka.

 • Vastaa