Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Norja

Norjan upea oma Grand Canyon ja Storulfossen putous

29.6.2014

Jätimme jo yhden yön jälkeen Øyerin kylän taakse ja kurvasimme Onni-Kalen keulan parin tunnin ajomatkan päähän Heidaliin. Satu oli suunnitellut seuraavaksi kohteeksemme entisen työpaikkansa Heidal Raftingin, josta saimme majoituksen lisäksi muutaman loppuelämän säilyvää elämystä, mutta palataan niihin elämyksiin erikseen ihan toisella kertaa. Heidal Rafting sijaitsee aivan Norjan vanhimman kansallispuiston Rondanen kupeessa ja onkin oivallinen valinta majapaikaksi jos mielii patikoida alueella ja kokea samalla reissulla adrenaliinin kuohuja.

_MG_3209

Perjantaina meillä oli ohjelmassa patikointia mainitussa Rondanen kansallispuistossa. Satu oli ohimennen maininnut jotakin vesiputouksista, mutta ei meillä varsinaisesti ollut mitään erityisiä odotuksia päivän patikointia kohtaan. Tie ylös oli asiaan kuuluvasti kapea ja kiemurainen ja vielä ennen viimeisiä kurveja maksettiin 20 kruunun pääsymaksu automaattiin portilla koko autolastia kohden. Maisemat parkkipaikalla kieltämättä olivat jo vakuuttavat.

_MG_3233 _MG_3240 _MG_3268

Rondanen kansallispuisto on avattu jo 1962 ja kaiken kaikkiaan alueella on peräti kymmenen huippua, jotka yltävät 2000 metriin meren pinnan yläpuolelle. Tänään tällä 963 neliökilometrin kokoisella alueella käyskentelee patikkamiesten lisäksi peräti 2000-4000 villiä poroa. Maisemaa ja poroja riittää ihmeteltäväksi, mutta meidän porukka olisi ollut varmasti täysin tyytyväinen ihan jo pelkästään kävelystä parkkipaikalta (tai parkkipaikan näkymistä, kuten Inka blogissa kuvasi) ensimmäiselle Storulfossen (Bruresløret) putoukselle. Polku putoukselle kulki Norjan oman ”Grand Canyoning” viertä, joka toi etäisesti mieleen Australian Kathrinen Nitmilukin rotkot. Lopulta kuulimme kuinka vesi pauhasi jyrkännettä pitkin koko 20 metrin komeudessaan ja perillä ei paljon haitannut vaikka ääni peitti alleen ajatuksetkin, sillä se ajatus oli meillä jokaisella yksi ja sama yhteinen: Uskomatonta miten upea paikka! Olkoonkin vaan villi porojen seutua nykyisin, mutta täällä ne ovat kuulkaa dinosauruksetkin asuneet!

_MG_3255 _MG_3284 _MG_3313

Saatat myös pitää näistä

13 Kommenttia

  • Vastaa Elina / Narulelu maailmalla 29.6.2014 at 22:01

    Hienot on maisemat! Teillä oli kyllä varmasti upea reissu 🙂

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.6.2014 at 17:01

      Kiitos Elina. Oli kyllä mahtava pitkä viikonloppu 🙂

  • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 29.6.2014 at 22:32

    Aivan mahtavia kuvia! Norja on niin kaunis maa!!

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.6.2014 at 17:02

      Kiitos Tiina! Norja on kyllä upea ja onni on, että se löytyy niinkin läheltä 🙂

  • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 30.6.2014 at 01:02

    Wau, ei voi muuta sanoa! Kaunista on, vaikkakin kovin karun oloista. Mutta sellaista karun kaunista 🙂 Ja nuo vesiputoukset!!

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.6.2014 at 17:04

      Kiitos Annika 🙂 Karukin on joskus tosissaan kaunista.

  • Vastaa Inka 30.6.2014 at 07:08

    Aijai nää maisemat! Voisin palata tuonne kyllä takaisin ihan milloin vaan, mahtavaa että lähettiin reissuun. Ja pakko sanoa että tuo eka kuva on ihan hullun ihana! <3

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.6.2014 at 17:06

      No sanoppas muuta! Ja onhan se kuva ihana, kun siinä on ihanat tyypit ja melkoisen mahtava maisema taustana 😀

  • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 30.6.2014 at 12:10

    Jotenkin tosi haikeana lueskelen näitä Norja-postauksia, juuri kävin Inkan blogin puolella kurkkaamassa uusimmat kuulumiset. Oli kyllä ihanaa että tulitte käymään, ja tuo meidän yhteiskuva on kyllä ihan paras! Mitenköhän saisin miehestäni koulittua valokuvaajan joka kulkisi reissuilla mukana kuvaamassa… 😉

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.6.2014 at 17:09

      Oli kyllä semmonen reissu, että siitä sai roppa kaupalla voimaa! Tuntuu, että kesääkään ei ole sittemmin näkynyt vaan vieläkin täällä odotellaan ja erityisellä lämmöllä muistellaan. Onneksi on otettu kuvia roppa kaupalla mitä nyt jälkikäteen fiilistellä 🙂

      • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 30.6.2014 at 22:43

        Ihan totta! Ja arvaas, jotenkin ihan täysin unohdin reissujen lomassa ne pakastimessa olevat ruisleivät, tänään oli jotenkin juuri hyvä päivä löytää nekin. 🙂 Kiitos vielä tuliaisista!

  • Vastaa Laura 2.7.2014 at 12:23

    Oi, upeita kuvia! Yhä vaan paremmin tiedostan sen, miten reissaamatta kaikki pohjoismaat mulla vielä on, mukaanlukien Suomi…

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.7.2014 at 10:13

      Kiitos Laura! Kieltämättä aika paljon riittää vielä koluttavaa näilläkin leveyksillä itse kullakin 🙂

    Vastaa