Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Helsinki Suomi

Aikamatka 50-luvulle

28.4.2014

Nyt on sitten sekin päivä nähty, nimittäin päivä jolloin meidät lähes heitettiin museosta ulos. No todellisuudessa Hankasalmen huvilan henkilökunta ohjasi meitä varsin ystävällisesti, mutta päättäväisesti ulos sulkemisaikaan, mutta erikoista kokemuksessa oli se, että me emme olisi vielä malttaneet mitenkään lähteä! Teimme muutama viikko sitten sunnuntain ratoksi visiitin Musiikkitalon ja Finlandia-talon välissä väripilkkuna pönöttävään Hakasalmen huvilaan. Olemme käyneet huvilalla aiemminkin katsastamassa mielenkiintoisia näyttelyitä ja uusin Rasvaletti–näyttely piti nähdä totta kai. Valokuvanäyttelyt ovat ylipäätään usein mielenkiintoisia, mutta erityisen mielenkiintoisia ovat ne joissa pääsee tekemään aikamatkan kauniiden mustavalkokuvien avulla. Rasvaletti–näyttely kuljettaa suoraan 50-luvun Helsinkiin. Aika kului siivillä, kun jokaisesta kuvasta mietittiin mitä kuvan paikalla on nykyisin tai tutkittiin tuttujen rakennusten ympäröimää elämää silloin ennen.  Mielenkiintoisinta tietysti on päästä kurkistamaan miltä tavallisten Helsinkiläisten elämä näytti silloin kun omat vanhemmat ovat olleet vielä ihan junioreita. Hienoa, että niitä ”arkikuvia” on otettu silloinkin 😉

IMG_0709 IMG_0712

Upeiden kuvien lisäksi on näyttelyyn rakennettu huone, joka kuvastaa aikakauden kampaamoa. Huhtikuun ajan paikalla on myös kampaaja Ritva, joka loihtii halukkaille asiaan kuuluvan kampauksen. No pitihän Millankin saada oma banaaninuttura ja poseerata kameralle! Kampaus tai sen puoleen näyttelykään ei maksanut yhtään mitään, joten vaikka aika loppui tällä kertaa kesken, niin tulemme täällä vielä uudelleen vierailemaan. Aikaa onneksi on, sillä näyttely kestää peräti marraskuun loppuun. Kampauksia tehtaillaan ainoastaan huhtikuussa, joten jos omaa nutturaa mielit, niin kipin kapin suunnaksi Töölönlahti!

IMG_0680 IMG_0673 IMG_0687

Saatat myös pitää näistä

16 Kommenttia

 • Vastaa Ulla Alakangas 28.4.2014 at 09:20

  Kääk wau! Tuolla on pakko mennä käymään! Määki haluan tuollaisen kampauksen, näyttää aivan mahtavalta 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.4.2014 at 17:38

   Sitten vaan pikaisesti visiitille, kun ei niitä kampauksia tehdä kuin tämän kuun loppuun. Pari päivää siis! Hakasalmen huvilalla on varmaan mielenkiintoisimmat näyttelyt mitä Helsingissä ollaan nähty, joten kannattaa muutenkin ohikulkiessa tiirailla mitä on tuloillaan 😉

 • Vastaa eve 28.4.2014 at 10:19

  Onpas kiva idea tuo!! Ja hienon kuvan sait :).

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.4.2014 at 17:45

   Eikä ole kaukana juna-asemalta, joten ei muuta kuin visiitille vaan kun tekee mieli lähteä kaupungille ja kulttuuria töllistelemään 🙂

 • Vastaa Lena / london and beyond 28.4.2014 at 17:17

  Miten mahtava juttu tuo koko näyttely ja etenkin tuo kampaamo-mahdollisuus! Ei tällaisia joka päivä tule vastaan saati sitten ilmaiseksi. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.4.2014 at 17:49

   Hakasalmen huvilalla on aina näyttelyiden yhteydessä tuommonen teemahuone. Joskus oltiin katsomassa 70-luvun Helsingistä kertovaa valokuvanäyttelyä ja silloin tuossa samassa tilassa oli aikakauden tyypillinen kodin olohuone. Oli hieno ja monta itseltäkin unohtunutta esinettä lapsuuden kodista oli esillä 🙂

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 29.4.2014 at 09:27

  Aivan mieletön juttu, en ollut tällaisesta kuullutkaan! Ja aivan ihana tuo sun kampaus, voi juku. (: Superlike!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 29.4.2014 at 21:08

   Joo eivät kyllä suuremmin tunnu itseään mainostavan. Tämäkin näyttely tuli vastaan, kun sadepäivän ratoksi tuli erikseen katsottua mikä näyttely sielä pyörii. Meille paikka tuli tutuksi 2010 Asfalttia ja auringonkukkia-näyttelyn ansiosta, jossa valokuvaajat Simo ja Eeva Rista olivat kuvanneet Helsinkiä 1069-1979. Myös varsin upea näyttely oli tuokin ja kernaasti menisimme sen katsomaan uudestaankin. Ja siis tuo kampaamo oli ihan todella nerokas idea museolta!

 • Vastaa Panu / Panun matkat 29.4.2014 at 09:46

  Jes, kiitos vinkistä! Kiinnostaa menneiden aikojen elo, mutta tieto tästä näyttelystä ei ollut tavoittanut minua(kaan).

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 29.4.2014 at 21:12

   Eipä kestä, näitä vinkkejä on pelkästään ilo jakaa 🙂 Kerrankin tuli vinkattua jopa ajoissa, kun näyttely tosiaan pyörii pitkälle ensi syksyyn.

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 1.5.2014 at 00:45

  Voisin lähteä tuonne ihan pelkästään kampauksen takia, aika mainio idea!! Ja pukee muuten Millaa erinomaisesti! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.5.2014 at 21:43

   Ja seuraavan kerran Helsingissä käydessäsi käytkin, ellen pidättele teikäläistä siihen viimeiseen hetkeen, jolloin joudut jo lopulta juoksemaan junaan 😀

 • Vastaa Inka 1.5.2014 at 13:29

  Oon kävelly tuon ohi nyt niin monta kertaa että vähän nauratti kun kerrankin tajusin postausta lukiessani että määhän tiiän tuon paikan! 😀 Ja aika komia tuo banskunuttura, pitäiskö sun ottaa se ihan jokapäiväiseen repertuaariin ku passaa noin hyvin? 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.5.2014 at 21:45

   Jos Ritva tulee kampaamaan joka aamu, niin mikä ettei oteta jokapäiväiseen repertuaariin… Jokusen vuosikymmenen kuluttua 😀 Ja tottuttele vaan siihen, että alkaa nurkat näyttämään tutummilta postaus postaukselta 😉

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 9.5.2014 at 02:22

  Hahah, ihan huippu idea ja loistava kampaus 😀 Pointsit kyllä idean keksijälle 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.5.2014 at 07:25

   Sanoppas muuta 🙂

  Vastaa