Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Instagram Travel Thursday: Costa Rican palmupuiden alla - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Costa Rica

Instagram Travel Thursday: Costa Rican palmupuiden alla

3.4.2014

Viime viikolla teimme paluun viiden vuoden taakse Costa Ricaan ja tänään jatketaan samasta aiheesta. Lennot olivat tosiaan pääkaupunkiin San Joseen, josta suuntasimme ensitöiksemme löhöilemään Manuel Antonion rannoille. Tai se oli suunnitelma, mutta siellä vietetyt päivät kuluivat pääasiassa Lontooseen jääneitä matkatavaroita metsästäessä, jonka seurauksena tehtiin ostosreissuja naapurikylän Quepokseen, jossa myös puhelimelle oli kentät toisin kuin omassa kylässämme (silloin). Muuten lähinnä lueskeltiin ja möllöteltiin odotellessa.

IMG_5033IMG_5304

Manuel Antoniosta reissasimme vuorille viime viikon maisemiin ja sieltä vielä palmujen katveeseen rantahiekalle Samaran kylään. Majapaikkamme Fenixin omisti Amerikkalainen pariskunta, jotka olivat tulleet jo vuosia sitten Costa Ricaan Phylliksen kyllästyttyään koulubussin ajamiseen Seattlen talvessa. Lapset olivat kasvaneet aikuisiksi ja valitettavasti Fenix oli jo vierailumme aikaan myynnissä. Pariskunnan seuraava haave oli lähteä Alaskaan kullanhuuhdontahommiin. Koko paikka koostui kuudesta pienestä asunnosta, joiden edessä oli pieni uima-allas ja palmupuiden varjostama alue riippumattoineen. Omalta ovelta rantahiekalle oli ehkä 30 metriä. Kaupasta ei tarvinnut kanniskella juotavia, sillä Phyllis piti huolen myös janoisista vieraistaan sijoittamalla liinavaatevarastoon kylmäkaapin ja siitä sitten vain merkkailtiin vihkoon päivämäärän kera mitä oli otettu ja lähtiessä maksettiin.

IMG_5282 IMG_5316 IMG_5315 IMG_5317

Samarassa vietetyt päivät olivat siis ymmärrettävästikin varsin leppoisia. Päivät makoiltiin rannalla, polskittiin aalloissa ja pysähdyttiin kuuntelemaan ohi pihaa hoitavan Phylliksen tarinoita. Iltaisin ihasteltiin horisonttiin laskeutuvaa aurinkoa ja jos ei jaksettu laittaa ruokaa omassa keittiössä, niin suunnattiin kuun valossa rantaa pitkin kylille syömään.

IMG_5319

Jos tuoreempia juttuja haluaa Costa Ricasta lukasta, niin käykäähän kurkistamassa Annikan Tarinoita Maailmalta -blogia, Marin Marimente -blogia. Tai meidän ikisuosikkia Suvin ja Kristianin Suuntana Maailma -blogia, josta löytyy aivan uskomattoman hienoa kuvamatskua myös Samarasta!

****

Torstaisin jaamme blogissa otoksia Millan Instragram -tililtä osana kansainvälistä Instagram Travel Thursday -tempausta! Millan IG-tilin löytää nimellä @millapingviini. Suomessa viikottaista matkailun ilosanomaa Instagramin kautta levittävät ehtoisat emännät Destination UnknownKaukokaipuun tai Running With Wild Horses -blogien takana.

Saatat myös pitää näistä

26 Kommenttia

 • Vastaa Amanda 3.4.2014 at 09:13

  Näissä kuvissa on tunnelmaa! Mahtavan leppoisaa menoa ja oijoi, mitkä maisemat.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 11:47

   Kiitos Amanda 🙂

 • Vastaa Nella Kaukokaipuu 3.4.2014 at 09:32

  Voi nuo palmut ja tuo vehreys, tulisipa se pian tänne Suomeenkin!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 11:49

   Sanos muuta! Eiköhän se sieltä pian tule, jos tähän malliin arska jaksaa paistaa.

 • Vastaa Sanna 3.4.2014 at 09:56

  Ihana ja rento fiilis välittyy niin hyvin näistä kuvista… Sait Costa Rican mun bucket listalle 🙂
  Ja hei, oli kiva nähdä eilen! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 11:50

   Täytyy sanoa, että itsellekin tuli ekaa kertaa tätä postausta tehdessä semmonen fiilis, että tuonne olisi ihana päästä takaisin. Ja tosiaan oli kiva nähdä eilen 🙂

 • Vastaa Laura 3.4.2014 at 10:00

  Voi että miten ihania kuvia! Ja varsinkin tuo missä tuo varsa laukkaa biitsillä! Olisikin kiva päästä tuollaisiin maisemiin juuri nyt!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 11:53

   Kiitos Laura! Se varsa oli kyllä aikamoinen tapaus. Kirmasi pitkin rantaa ja sai sydämen pomppaamaan kurkkuun, kun yhtäkkiä kaartoi meidän rantatuolien välistä pamujen varjoon 😀

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 3.4.2014 at 13:01

  Heh, tätä on taas odotettu 🙂 On nää blogit kyllä mainioita, kun saa mahtavia reissuvinkkejä!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 11:55

   Kiitos Tiina ihanasta kommentista 🙂 Blogit toimii kyllä mitä parhaana matkakuumeen nostattajana.

 • Vastaa Sofia 3.4.2014 at 14:31

  Upea tunnelma kuvissa 🙂 Hienoja tollaiset tarinat, kun vaikkapa majapaikkanne omistajien! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 11:56

   Kiitos Sofia! Kyseisellä pariskunnalla ei tuntunut elämästä rohkeutta puuttuvan. Voisi itsekin ottaa mallia ainaisen pähkäilyn sijaan.

 • Vastaa Katja 3.4.2014 at 18:10

  Kuvista välittyy ihanan rento fiilis ja tuo viimeinen heppakuva auringonlaskun kera on mitä mainioin!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 11:56

   Kiitos Katja 🙂

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 3.4.2014 at 22:22

  No niin. Instagramin perusteella vähän pelkäsinkin että tätä täältä olisi tulossa… 🙂 Aivan mielettömän upeita maisemia, aivan mieletön matkakuume. Saat kertoa lisää keväällä Norjassa! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 11:58

   Kiitos Satu 🙂 Joo ei meillä varmaan reissutarinat ihan heti lopu, eikä tosiaan tule yksi pitkä viikonloppu riittämään niiden läpi käymiseen!

 • Vastaa Rimma 3.4.2014 at 22:36

  Tuonne vielä joskus! Ehdottomasti.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 11:59

   Itsellekin tuli pitkästä aikaa näitä kuvia kahlatessa sellanen fiilis, että tuonne pitäisi päästä takaisin. Vaihtelua välistä Aasialle.

 • Vastaa Teea 4.4.2014 at 08:46

  Ihania kuvia, niin rentouttavan näköistä. Tuommoiset perhemajoitukset ovat ihania jos niissä on välitön tunnelma. Kuulostaa mukavalta. Ihmisten elämäntarinat ovat kiehtovaa kuunneltavaa (ja luettavaa), mitäköhän Phyllisin elämään kuuluu, veiköhän tiet lopulta Alaskaan vai minne :).

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 12:07

   Phyllis miehineen oli sen verran hippihenkinen pariskunta, että tunnelma oli todellakin välitön. Pienellä googlailulla näyttäisi kyllä valitettavasti siltä, että Fenix on edelleen voimissain, eli ilmeisesti eivät ole paikkaa kuitenkaan myyneet. Mikä saakin meikäläisen pohtimaan entistä vakavammin uutta reissua Samaran rannoille 😉 Toivotaan, että ainakin jossain vaiheessa kävivät haaveilemissaan kullanhuuhdontahommissa Alaskassa. Tästähän täytyy lähteä ottamaan selvää 😀

   • Vastaa Teea 5.4.2014 at 21:18

    Nonni, sinne sitten, mars matkaan ja raporttia tänne blogiin perästä 😀

 • Vastaa Mari 5.4.2014 at 13:53

  Voi Costa Rica <3 Sinne on vielä joskus päästävä uudemman kerran tutkimaan maata lisää. Ihanan rentouttavalta kuulostaa teidän reissutunnelmat – mitäs sitä muuta lomalla tarviikaan kuin auringon, rannan ja hyvän seuran 🙂

  P.S. Kiitos blogilinkkauksesta!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 21:31

   Kiitos vaan inspiraatiosta kaivautua arkiston aarteiden pariin 😉 Näin jälkikäteen muistellen paikka olikin aikamoinen helmi.

 • Vastaa Veera Papinoja 5.4.2014 at 15:46

  Vähänkö olen ihastellut sun Costa Rica kuvia IG:ssä, ihan täydellisiä! Ihana tuo villisti laukkaava heppa <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.4.2014 at 21:32

   Miten en ylläty, että juuri sinuun kolahti nuo kuvat hevosista 🙂 Ensi kerralla voisin nousta selkäänkin.

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 22.4.2014 at 03:18

  Mites mulla meni tämä ohi ihan täysin! Costa Ricaan olisi kyllä kiva palata, siellä riittäisi nähtävää ihan moneksi viikoksi! Kuulosti tosi idylliseltä tuo teidän biitsipaikka, toivottavasti jos joku on sen ostanut pitää sen samanlaisena 🙂

 • Vastaa