Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Saksa

Schintzeleitä ja nallekarkkeja

10.3.2014

Ensimmäinen kokemukseni Saksasta on 90-luvun alusta, koko perheen automatkalta. Matkasta vuosikymmeneksi mieleen jäivät Alppien ylitys, Italiassa apartementossa vietetty viikko, Venetsia ja Sveitsin Lugano, mutta Saksa ei niinkään. Seuraava reissu Saksaan koitti vasta 2000-luvin alussa ystäväni muutettu Kölniin. Sittemmin maa on houkutellut ystäviäni muuttoaikeisiin enemmänkin ja sitä mukaan minua reissuille ystävien luokse vierailulle. Saksa löysi tiensä sydämeeni ja Stuttgart on vakiinnuttanut itsensä kohdelistalla. Harmillista onkin ettei Finnairilla pääse enää suoraan yhdellä lennolla perille. Tällä kertaa päätin ottaa mennessä yhden suoran etapin ja jäädä Müncheniin yhdeksi yöksi, josta jatkoin lopulta junalla matkaa Ulmin ja Stuttgartin välimaastossa sijaitsevaan Bad Ditzenbachin kylään rakkaimman ystäväni kotiin.

Torstaina siis töiden jälkeen suuntasin lentokentälle ja kaksi ja puolituntia myöhemmin laskeuduin keväisen lämpimälle Saksan maaperälle. Majapaikkani sijainti määräytyi tällä kertaa sen mukaan missä työnantajani Saksan toimisto sijaitsi, sillä perjantain tein ihan normaalisti hommia Münchenin toimistolta käsin. Kentältä pääsee kätevästi junalla suoraan keskustaan, josta päätin loppumatkan tepastella hotellille vaikkakin ratikallakin olisi päässyt. Matkatavaralastini oli siis kerrankin inhimillinen 😉 Yö oli jo pitkällä päästessäni vihdoin tuiki tavallisen Hotel Erzgiesserei Europen lakanoiden väliin.

IMG_0369 IMG_0368

Aurinkoinen perjantai toi väkisinkin hymyn huulille. Lounastimme Biergardenissa, jossa olisi jo tarjennut vaikka ulkonakin istua. Paikallistuntemuksen omaavat kollegani perehdyttivät Baijerilaisiin ruokiin ja vatsalaukku sai kokeilla rajojaan. Schnitzel painoi vielä tiukasti vatsassa suunnatessani töiden jälkeen jälleen kohti juna-asemaa. Reissun odotetuimpia yksittäisiä hetkiä olikin tuo puolitoistatuntinen junalla Ulmiin. Junalla matkustaminen vei sydämeni kymmenisen vuotta sitten, kun kolusin kaksi kesälomaa Euroopan nurkkia reilaten ja nyt pääsin kokemaan sen jälleen vaikkakin ihan lyhyen hetken verran.

Ulmissa riemu oli jälleen ylimmillään, kun rakkaimman ystäväni kanssa kohdattiin. Viime kesänähän vierailimme J:n kanssa yhdessä tässä idyllisessä pienen Saksalaisen kylän maisemissa, mutta tällä kertaa tiedossa luvassa oli kolme kokonaista päivää ihan vaan tyttöjen juttuja. Päivät täyttyivät höpöttelystä, shoppailusta, viinin lipittelystä ja vielä kertaalleen höpöttelystä. Vaikka maisemat kaikenmoiseen ulkoiluun ovatkin täällä kutsuvat, niin päätimme ottaa ensin jaloista luulot pois viettämällä päivää läheisessä Metzingenin Outletissa. Kuusi tuntia meni kuin siivillä ja kassit täyttivät itselläni pääasiassa treenivaatteesta. Alkuvuoden alennusmyynneistä oli vielä rippeitä jäljellä ja onnistuin tekemään muutamia hyviä löytöjä. Jotta maailma ei olisi järkkynyt liikaa äkillisestä treenivaatetankkauksesta, niin tasapainotin tilannetta Gummibärenlandissa, eli nallekarkki-outletissa!

IMG_0386

Sunnuntaina suuntasin sitten läheisille pelloille kuluttamaan ahmittuja nallekarkkeja ja nauttimaan lämpimästä kevätpäivästä. Lainakoiran lisäksi mukaan kävelylle otin lainakameran, eli Canonilta testissä olleen EOS M –kameran. Siinä missä isompi oma kamera lähtee vain harvoin päiväkävelyille mukaan, niin ei tässä kokonsa puolesta ollut samaa kynnystä. Testailin kameraa ja 22mm linssiä antaumuksella ja tykästyin kovastikin.

IMG_0396 IMG_0399IMG_0435

Kamera on pieni, muttei heppoisen kevyt, sillä runko on metallia ja erittäin kestävän oloinen. Ensin ajattelin, että on vaikea tottua käyttämään kameraa ilman etsintä, mutta iPuhelimen vuoksi ei ero ollutkaan niin radikaali. Puhelimen ansiosta kameran kosketusnäyttökin tuli omaksuttua nopeasti ja aukon kokoa, isoa ja muita säätöjä olikin näppärä käyttää ruudulta suoraan näppäillen. Kosketusnäyttö itse asiassa oli todella kätevä ja toivottava ominaisuus missä tahansa tulevassa kamerassani, jos päädyn hankkimaan tällaisen kompaktimman kokonaisuuden. Testissä mukana ollut 22mm linssi oli moneen tilanteeseen sopiva. Maisemat ikuistuivat, yksityiskohtia pääsi tsuumaamaan läheltä ja hämärässä valovoimaa oli riittävästi. Jos kamerasta täytyy sanoa jotakin mihin toivoisin tulevissa malleissa kehitettävää, niin käynnistysnappiin. Nyt se oli ns. pokkarimallia ja kamera meni helposti laukussa päälle esimerkiksi lompakon siihen ohimennen painaessa.

IMG_0420 IMG_0418

Tärkeintä kuitenkin, että kyseinen kamera korvaisi ominaisuuksillaan suoraan nykyisen kamerani EOS 550D:n, mutta pienemmässä koossa. Eikä mikään ihme, sillä sisuskalut EOS M:ssä ovat pitkälti samat kuin EOS 650D:ssä. Kokonsa ansiosta kamera oli mukana kaikkialla ja räpsyjä tuli nappailtua sellaisissakin tilanteissa pitkästä aikaan, joissa muuten olen viime aikoina tyytynyt kännykän otoksiin. Pieni ystäväni olikin oivallinen reissukaveri ja kerrankin pääsin reissuun pienemmän käsilaukun kanssa, johon kameran lisäksi pakkasin toisenkin mainion keksinnön, nimittäin Miki-kirjan.

IMG_0476

Tällä kertaa muistikortilta löytyi jopa harvinaislaatuinen yhteiskuva, kun ystävämme LP eräänä hämäränä iltana halusi kokeilla aparaattia omin kätösin. Selvästi kannatti 😀

Jutun kaikki kuvat on otettu lainassa olleella Canon EOS M kameralla ja 22mm linssillä.

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Kea 10.3.2014 at 22:36

  Hyvältä näyttää kameranjälki! Etenkin tuo tienvarsikuva on aivan mahtava… 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 11.3.2014 at 18:13

   Täytyy myöntää, että olin hieman skeptinen, mutta ihan kivaa jälkeä tuli pilviselläkin säällä 🙂

 • Vastaa Inka 11.3.2014 at 08:01

  Ei paha tosiaankaan! Ja aivan huippu tuo vika kuva! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 11.3.2014 at 18:14

   Jotenkin arvasin, että osaat arvostaa tuota viimeistä kuvaa 😀

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 11.3.2014 at 09:56

  Looking good! Odotan sitä päivää, kun pystyn luopumaan kiloja painavasta Markista ja siirryn johonkin kevyempään.. Huikeita kuvia, ja matkakuumehan tässä nousee toukokuista Saksan reissua miettiessä. Jes! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 11.3.2014 at 18:16

   Kiitos Nella. Kiva tosiaan oli kokea reissu ilman painavaa kameraa. Saa nähdä mitä tulee enää seuraavista oman kameran kanssa 😉 Toukokuussa on Saksassa jo tätä menoa kesähelteet. Tai taitaa jo ollakin ainakin Suomen mittapuulla!

 • Vastaa Sukellus Asiaan 11.3.2014 at 11:35

  Hyvältä näyttää kuvat. Kyseiseen Canoniin näyttäisi olovan saatavilla myös housing. Täytyypä koittaa saada testiin itsellekkin kyseinen peli.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 11.3.2014 at 18:18

   Ja tähän voisin kuvitellakin hankkivani sen, kun ei vielä senkään kanssa olisi aivan mahdottoman iso. Hienoja fotoja tulis kyllä varmaan! PS. kommentti oli tuplana, joten poistan toisen.

  Vastaa