Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ruokaa rakkaudella – Penang, Malesia - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Malesia Penang

Ruokaa rakkaudella – Penang, Malesia

13.2.2014

Jos olet kuullut jonkun sanovan, että Penang on ruokaa rakastavan taivas, niin kannattaa häntä uskoa. Saari on pullollaan mitä herkullisempia ravintoloita ja Hawker Center -alueita. Jos on vaikeuksia valita mitäs sitä tänään syötäisiin, niin suosittelemme ehdottomasti Hawker Centeriä. Mikään ei ole helpompi tapa kokeilla erilaisia paikallisia antimia kuin nämä usean pikkukeittiön herkut yhden ja saman katon alla. Eikä tarvitse neuvotella edes matkakumppanin kanssa, että mitä hän haluaa tänään syödä, sillä molemmille löytyy varmasti jotakin. Näitä ruokakeitaita saarelta löytyy vaikka kuinka ja monen kokoisia. Suurimmat ja tunnetuimmat on helppo löytää matkaoppaista tai netistä.

_MG_4003

Ensimmäisen hotellimme ja rannan välissä oli matala rakennelma nimeltä Northam Beach Café. Paikka ei kadulta käsin varsinaisesti houkutellut kävelemään sisään ison parkkialueen läpi, mutta hotellihuoneemme ollessa korkealla näimme iltaisin ikkunasta kuinka muovituolit rannan tuntumassa täyttyivät ihmisistä. Koska paikka vaikutti kaikin puoli suositulta niin pitihän se mennä itse tarkastamaan! Kyllä kannattikin, sillä kyseessä on rannalle rakennettu Hawker Center ja varmaan yksi hauskimmista missä Penangissa olemme vierailleet. Mikäs sen mukavampaa kuin maistella erilaisia ruokia, seurailla paikallisten illanviettoa ja ihmetellä kiinalaisten tanssimuuveja, joita vetelivät tilan keskelle sijoitetulla tanssilattialla miehen ja hänen syntikkansa tahdissa.

Emme osallistuneet tanssiin, mutta astuimme peremmälle ja valitsimme itsellemme numeroidun pöydän. Tämän jälkeen lähdimme kartoittamaan keittiöiden tarjontaa ja tilasimme molemmat mieluisinta ruokaa, joka toimitettiin pöytänumeron avulla nenän eteen. Istuttumme pöytään kävi joku henkilökunnasta heti kysymässä juomatilauksen. Odottavan aika ei ollut pitkä ja kaikki maksettiin sitä mukaan kun ne saapuivat pöytään. Annoskoot eivät onneksi olleet jenkkikokoa, joten jos teki mieli maistella esimerkiksi Hong Kongilaisen ja Syyrialaisen keittiön antimia samana iltana, niin oli se mahdollista ja alkupalaksi saattoi vielä tilata satay-tikkujakin. Ruoka maksoi eurosta muutamaan, alkoholittomat juomat alle euron ja iso olut (0,66l) kolmisen euroa.

_MG_4004

Kävimme eräänä iltana tutustumassa myöskin mainetta niittäneeseen Gurney Driven Hawker Centeriin. Alue on sen verran suuri, että pöytänumerosysteemi ei toimi, vaan jokainen koju on numeroitu ja heillä jokaisella on oma pöytänsä. Me istahdimme varmuuden vuoksi juomia myyvän kojun pöytään ja kävimme sitten molemmat hakemassa vuorollamme haluamaamme ruokaa. Ei mennyt tämä kokeilu meillä ihan putkeen, koska siinä vaiheessa kun J oli jo syönyt, niin Milla vasta kantoi omia ruokiaan pöytään. Siinä missä isosta Hawker Center alueesta löytyy paljon valinnan varaa, niin toisaalta aikaa kiertelyyn menee tuplasti. Kaiken kaikkiaan kuhinassaan ihan kokemisen arvoinen paikka.

_MG_9530 _MG_9531

Hawker Center alueilla moni pikku koju on niittänyt mainetta ja kunniaa lehtienkin sivuilla ja näihin kojuihin on selvästi enemmän tunkua kuin muihin. Kojut ovat joka ilta samalla paikalla ja numeroituja. Keittiöt kilpailevat omalla tavallaan samoista asiakkaista, joten vaikea uskoa, että täällä pärjäisi sellainen koju, joka ei pitäisi tarkasti huolta puhtaudesta ja tuoreudesta. Monissa näkee koko perheen töissä, isä on keittiössä, äiti hoitaa myyntipuolen ja lapsi kantaa ateriat pöytiin. On myös mukavaa seurailla näiden pikkukeittiöiden henkilöiden välistä dynamiikkaa ja rakkautta omaa tekemistään kohtaan. Vaikka keittiön koko on pieni, niin on sillä mahdollisesti suurempi sydän kuin isolla ravintolalla.

Jos Penangin ruokakulttuuri kiinnostaa Anthony Bourdainin silmin, niin kannattaa katsoa kaupunkia käsittelevä jakso Ruudusta. Milla muuten istui Singaporen hotellin aulassa herran vieressä sohvalla, mutta jäätyi täysin, joten kohtaamisesta ei valitettavasti ole kuvamateriaalia…. No ensi kerralla sitten 😉

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Inka 14.2.2014 at 08:09

  Haha, ihan huippua! 😀 Sama istuskella kasuaalisti Mr. Bourdainin vieressä, no biggie. Ja vaikuttaa superhauskoilta nuo ruokapaikat, veikkaan että tuo alue avautuisi nimenomaan lautasten kautta.

  Aivan huikeaa ystävänpäivää sinne teille!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 14.2.2014 at 12:53

   No ei siitä oikein kehannut karkuunkaan juosta 😀 Oli aika hauska katsoa tuo Penangin jakso kohtaamisen jälkeen koti sohvalla! Uskon kans, että teikäläisellä riitäisi hauskaa ruokia maistellessa. Tosin valmistautumistasosi tuntien, olisit varmaan ennakkoon perehtynyt mitkä kojut ovat niitä kokeilemisen arvoisia ja pääsisit ilman huteja suoraan asian ytimeen 😉

   Hyvää ystävänpäivää sinulle myös <3

 • Vastaa Anna Koskela 14.2.2014 at 09:14

  Teilläkin on vaihtunut “profiilikuva” 🙂

  Mä en kestä. Anthony Bourdain. Siis ihan yhtä kipsissä olisin varmasti, mitä nyt sanattomana näpsisin kuvia ja hihittäisin.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 14.2.2014 at 13:03

   Joo vaihdettiin vähän enemmän näköiseemme 😀
   Juhana oli myös ihan sitä mieltä, että otat kuvan vaan, mutta en vaan kehdannut. Olin siis vaan viileen tyynesti sohvalla kuin ei mitään erityistä oliskaan.

 • Vastaa Heini 14.2.2014 at 09:52

  Vitsit miten hauska konsepti! Tuollaista täytyy vielä päöstä joskus testaamaan!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 14.2.2014 at 13:04

   Ja Singaporestahan näitä löytyy lisää, jos vaikka sinne satutte ensin suunnistamaan 😉

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 14.2.2014 at 10:21

  Voi haloo, ruokataivas, haluaa sinne ja nyt! Mutta kuten Instagramissa sanoin, sut siis Milla mukaan oppaaksi. Ja kyllä Juhanakin saa tulla mukaan ottamaan kuvia :=)

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 14.2.2014 at 13:12

   Mä olen heti valmis lähtemään oppaaksi, vaikken kyllä opastaidoistani ole ehkä ihan varma 😀 Juhanalla tuskin on sen enempää reissua vastaan mitään 😉

  Vastaa