Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kek Lok Si – Ylimmän autuuden temppeli - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Malesia Penang

Kek Lok Si – Ylimmän autuuden temppeli

22.1.2014

Aiemmin tekemämme retki Penang Hillille olisi tosiaan sopinut hyvinkin samaan päivään Kek Lok Si –temppelivierailun kanssa, mutta me päätimme tehdä retket kahtena erillisenä päivänä. Näinpä jälleen nousimme Komtarilta bussin 204 kyytiin (2RM) ja köröttelimme kohti temppeliä ja pagodaa Air Itamin kylään. Paikka on helppo bongata jo kaukaa, sillä ylimpänä kohoaa 30 metriä korkea pronssinen patsas nimeltä Kuan Yin, Goddness of Mercy. Matkalla bussipysäkiltä pagodaan työnnytään läpi ahtaan turistikrääsää myyvän kauppakujan ja lopuksi vielä ohitetaan kilpikonnalammikko. Perillä odottaa kaunis yksityiskohtia täynnä oleva 10 000 buddhan pagoda.

_MG_4031 _MG_4043 _MG_4055 _MG_4058

_MG_4056-horzMatkalla pronssisen patsaan luokse kuljetaan useamman temppelin läpi ja joka välissä uskossa olevat pysähtyvät rukoilemaan, sekä kuvaamaan toisiaan rukoilemassa. Jäi ehkä hieman fiilis, että keräsivät todistusaineistoa vanhempia varten… Meille muille hämmästeltävää riitti kullan kimalluksessa, uhratuissa ananaksissa ja ananaksen mallisiin kynttilöihin jätetyissä viesteissä.

_MG_4070 _MG_4064-horz

_MG_4067 _MG_4078

Muutamien siksak-käännösten jälkeen olimme kiskoköysirata-asemalla ja pulitimme 5RM summan kuljetuksesta yläasemalle. Perillä patsaan juurella aukeni jälleen upeat maisemat kaupunkiin. Tarkkailimme paikallisten rukoilua etäältä ja yritimme saada tolkkua siitä mitä ja miksi kirjoittelivat tiilenpäihin.

_MG_4137 _MG_4086 _MG_4091 _MG_4096 _MG_4102 _MG_4107

Paikka oli kaiken kaikkeaa vierailun arvoinen. Jos tosiaan reissaa budjetilla, eikä ole halukas maksamaan Penang Hillin arvokkaampaa lippua, niin pääsee kohtuullisella 5RM (reilu euro) hinnallakin katsastamaan maisemia ja muuta mukavaa muutamaksi tunniksi täältä käsin.

Saatat myös pitää näistä

16 Kommenttia

 • Vastaa Inka 22.1.2014 at 18:30

  Kiitos taas tästä nojatuolimatkasta, mitä ihania värejä tuolla näkyykään! Ja en kestä noita kilppareita. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.1.2014 at 08:34

   Buddhalaisten temppeleissä on kieltämättä aina jotenkin mukava käydä, sillä tunnelma on seesteinen ja rauhallinen, mutta samalla just väreistä ei ole säästelty ja kukkia löytyy vaikka kuinka. Vähän jäin miettimään, että aika ahtaasti nuo kilpparit elelee…

 • Vastaa Teea 22.1.2014 at 19:39

  Hienoja kuvia taas kerran! Tuolla me emme sitten käyneetkään mikä jäi hetkeksi harmittamaan. Näyttää kyllä visiitin arvoiselta paikalta, joten ehkä sitten ensi kerralla :). Kiitos hintatiedoista!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.1.2014 at 08:36

   Kiitos Teea! Oli ihan visiitin arvoinen kyllä, eikä tosiaan maksanut paljon. Onneksi on aina se ensi kerta mihin jäi meilläkin muutama paikka odottamaan. Niin ja jäihän tämä edellisellä kerralla väliin, mutta tällä reissulla päästiin osa niistä virheistä paikkaamaan 😉

 • Vastaa Kea 22.1.2014 at 21:36

  Uskomattomia värejä ja kultaloistoa. Mua myös miellyttää noi kilpikonnat, miten sympaattisia eläimiä ne onkaan!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.1.2014 at 08:37

   Kilpikonnat on ihania <3 Joku päivä olisi upeaa päästä seuraamaan sivusta vastasyntyneiden taaperrusta mereen.

 • Vastaa Satu VW 23.1.2014 at 00:25

  Ihan aiheen vierestä kun en tiedä koska pääsen seuraavan kerran koneelle, ONNEA ONNEA ONNEA matkablogien TOP-kymppiläiselle 🙂 Toivottavasti nähdään pian, ja pistetään Norjan reissun suunnitelmat pystyyn kunhan asettaudun tuonne kauas ensin!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.1.2014 at 08:42

   Kiitos Satu! Ja samoin sinulle vielä tätäkin kautta 🙂 On oikein erityisen suuri kunnia olla tässä seurassa. Laita heti viestiä kun vaan olet asettunut, niin aletaan suunnittelemaan Norjan reissua.

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 23.1.2014 at 11:47

  Upeita kuvia olet napannut tutunnäköisestä paikasta 🙂 Me tosiaan jätettiin Penang Hill väliin ja valkattiin Kek Lok Si, kun sinne pääsi kätevästi jalkapelillä. Muakin säälitti nuo kilpparit, kun olivat ihan mytyssä siinä altaassa 🙁 Mutta ylipäätään buddhalaisuudesta on jäänyt positiivisin mielikuva muiden uskontojen joukossa. Vaikka ei mihinkään lahkoon kuulukaan, niin buddhalaisessa temppelissä on aina hyvä meininki kaiken väriloiston keskellä 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.1.2014 at 17:51

   Kiitos Tiina 🙂

 • Vastaa Sofia 24.1.2014 at 09:10

  Aivan upea värimaailma! Yksityiskohtia riittää katseltavaksi varmasti 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 25.1.2014 at 09:51

   Olishan tuolla viihtynyt tosiaan vaikka pidenpäänkin 🙂

 • Vastaa Too old for this shit 24.1.2014 at 12:58

  Terveiset Penang hill;n laelta auringonlasku bongaukselta…

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 25.1.2014 at 09:54

   Mahtavaa! Varmasti upea paikka auringonlaskun aikaan ja siihen sitten kaupungin valot vielä hetkeä myöhemmin päälle 🙂 Toivottavasti teillä on upea loma!

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 26.1.2014 at 11:43

  Ihan mielettömiä kuvia ja värejä, tykkään! (:

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 26.1.2014 at 14:10

   Kiitos Nella!

  Vastaa