Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Majapaikan metsästystä – Penang, Malesia - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Malesia Penang

Majapaikan metsästystä – Penang, Malesia

12.1.2014

Olimme Suomesta käsin varanneet majoitukset ainoastaan tammikuun toiselle päivälle. Ajatuksena oli, että suuntaisimme Penangin jälkeen Langkawille rantalomalle, mutta sopivaa majoitusta ei tahtonut löytyä. Vapaina oli lähinnä superluksusta, joissa puhutaan useamman sadan euron yöhinnoista ja sitten niitä vaatimattomampia joissa yövyimme aikoinaan pitkällä reissulla. Nyt ei kuitenkaan tehnyt mieli mennä niihin majoihin ja koska keskitasoa ei alkanut löytymään, niin aloimme luovuttamaan Langkawin suhteen. Myös hieman mietitytti, että miten paljon saarella mahtaa olla väkeä, jos kerran huoneita oli niinkin vähän muihin vuodenaikoihin nähden tarjolla.

Koska Penangiltakin löytyy perinteisempää rantsumeininkiä, niin päätimme lähteä katsastamaan niistä tunnetuimman Batu Ferringhin alueen ennen kuin tuhlaisimme lisää aikaa majapaikkojen tsuumailuun netissä.  Uuden vuoden aattona matkasimme bussilla 101 kohti saaren pohjoisosaa ja jo bussissa kävi selväksi mitä pidemmälle mentiin, että länkkäreiden määrä todella lisääntyi eksponentiaalisesti. Jäätyämme bussista, tepastelimme pitkin kylän raittia, eikä kumpikaan oikein vakuuttunut näkemästään. Koska nälkäisellä vatsalla ei kannata varsinaisesti koskaan tehdä tärkeitä päätöksiä, niin päätimme nauttia lounasta rantahiekan tuntumassa. Ranta itsessään oli ihan okei, eikä hiekalla ollut ryysistä. Sen sijaan vesiskootteria, banaanivenettä yms virikettä vedessä piisasi. Hinnat olivat pikaisen tarkastelun pohjalta ehkä hieman kalliimpia ainakin ravintoloissa.

_MG_9404

Palasimme vielä kertaalleen pohtimaan Langkawia, mutta lopulta tuntui, että koko pähkäilyyn oli jo käytetty liikaa aikaa ja päätimme pysyä Penangilla. Emme kuitenkaan halunneet Batu Ferringhin alueelle, joten päädyimme tarkastelemaan vaihtoehtoja alueilta joissa on enemmän asuintaloja kuin hotelleja. Tanjung Bungah –alueelta sattui silmiin Flamingo niminen majoitus, joka tuntui vastaavan toiveitamme riittävällä tarkkuudella. Näinpä muutimme lopulta 3.päivä viettämään tänne viimeisiä päiviä ennen paluuta Singaporeen. Alkuperäinen hotellimme lähempänä Georgetownia oli omalla tavallaan myös oikein hyvä, mutta uima-allasalue oli osittain katettu ja 90% auringolta piilossa. Me kaipasimme perinteisempää aurinkomöllöttelyä rantahiekalla kaupunkiloman rinnalle ja sitä saatiin. Flamingossa meillä on kiva huone, mukava parveke, pihalla uima-allas ja rantahiekka heti takapihalla.

_MG_9620 _MG_9597_MG_4024

Onhan täälläkin aikamoinen turistimeno, mutta siihen kai saa varautua missä vaan tähän aikaan vuodesta. Altaalla saa tässä hotellissa tosin olla iltapäiväauringossa ihan rauhassa, sillä paikalla on ainoastaan meidän lisäksi muutama muu länkkäri. Siellä UV:n alla olisi vaan pitänyt Millan olla vieläkin varovaisempi, sillä ensimmäisen allas päivän jälkeen menikin seuraava päivä parvekkeella varjossa. Jostakin se aurinko siihen parvekkeen varjoonkin kuitenkin onnistui heijastelemaan ja antoi karvaan muistutuksen siitä, että se aurinkorasva täytyy muistaa ihan joka ikinen päivä, myös silloin kun ei aurinkoon meinaisi mennäkään. Nähtävää täällä meille riittää onneksi edelleen ja päiviä voi viettää vaikka temppelien varjoissa. Illalla onkin sitten taas mukavaa nauttia parvekkeella vaikkapa Tescosta ostetusta kylmästä Uusi-Seelantilaisesta valkoviinistä auringon laskiessa. Illan pimetessä voi loikata vaikkapa bussiin joka vie Georgetownin kujille tai suunnata lähimpään Hawker Centre (joita täältä ympäri saarta löytyy vaikka kuinka). Jos oikein laiskottaa, niin voi myös kipittää vain tien yli nauttimaan Sri Ananda Bahwan -nimisen intialaisen ravintolan antimista. Saman niminen paikka löytyy myös Georgetownista.

_MG_9611

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Ulletin 12.1.2014 at 23:58

  Pääsipäs kivasti matkatunnelmaan tämän postauksen myötä. Tuo kun siellä seikkailitte ilman majoitusta – kuulosti niin hyvältä tällaisen kulkurisielun korvaan 🙂 Hyvä päätös varmasti mennä syömään ja sitten miettiä uudelleen. Ihana aito hetki välittyi tänne kotisohvalle. Ihanaa loppumatkaa, nauttikaa täysillä!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.1.2014 at 20:35

   Aasiassa on helppo mennä ilman majoitusta. Mitä enemmän on siellä vietetty reissupäivä, niin sen enemmän tulee reissattua muutenkin ilman kummempia tiukkoja suunnitelmia. Kaiken organisoiminen vaatii sitten vaan paikanpäällä eforttia, eli sitä loma-aikaa järjestelyyn.

   Huippua jos fiilis välittyy teidänkin sohvalle asti <3

 • Vastaa Inka 13.1.2014 at 08:14

  Vau mitä kuvia, taas kerran! Vähän tekee kipeää katella noita täällä 15 pakkasasteen jyllätessä ikkunan toisella puolella..

  Ja vitsi mää en ikinä varmaan vois tehä niin että en varais majoitusta etukäteen! Turhaudun jo niin paljon siitä että ruokapaikaa ei oo katottu etukäteen ja sitten kuljetaan ristiin rastiin lukemassa menuja ja mietitään mihin mentäis. Nälän vielä siedän mutta sitten se ajatus että väsyneenä pitäis juosta paikasta toiseen etsimässä hyvää majapaikkaa… Kylmät väreet menee jo pelkästä ajatuksesta! Mutta pisteet teille kun sen teitte, ehkä määki sitten Aasian suunnalla reissatessani opin että rahallisesti se kannattaa..

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.1.2014 at 20:39

   Täällä on tosiaan kylmä! Huh mikä tulikaste tämän illan asioiden hoitaminen olikaan.

   Ja kyllä sä Inka voit tehdä. Vielä kolme-neljä vuotta sitten halusin minäkin aina tietää missä, mitä ja milloin. Muutamien sattumien kautta onkin sitten tullut enemmänkin fiilis, että haluaa tehdä tilaa sille löytämiselle 🙂 Kaikki aikanaa jos tuntuu hyvältä. Nyt oon suunnitellut niin paljon viimeiset reilut kaksi vuotta puolittain takki auki ja suunnitelmat avoimena, että alan olemaan kypsä kokeilemaan viikon pakettimatkaa! All inclusive, niin voi vetää aivot täysin narikkaan ja möllötellä vaan 😀

  Vastaa