Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Autoloma Euroopassa – Tilinpäätös - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Autoloma Euroopassa – Tilinpäätös

17.11.2013

Seuraava loma kolkuttaa jo nurkan takana joten lienee aika pistää pakettiin heinäkuinen autoloma Euroopassa. Jos jotakuta häiritsee tämä tiputellen tullut informaatio, niin tunnisteen ’Autoloma Euroopassa’ alta löytyvät kaikki stoorit yhteen putkeen luettavaksi.

_MG_0968

Alkuperäisestä karkeasta suunnitelmasta poikettiin erityisesti loman lopulla, mutta se oli toisaalta osa sivujuonta, että tarvittaessa voidaan mennä ja tehdä just niin kuin halutaan. Autoilu ja omatoimisesti liikkuminen sopii meille, joten tulemme varmasti tulevaisuudessa tekemään vastaavanlaisia reissuja uudelleen. Varsinaista budjettia ei ollut, mutta jonkinlainen karkea arvio oli tehty ennakkoon:

–       Lennot 340€ (ostettiin hyvissä ajoin)
–       Auto 518€ (varattiin myös ennakkoon)
–       Majoitus 1140€
–       Bensat 300€
–       Tietullit 200€
–       Muu eläminen 630€
Yhteensä  3128€

Kirjaamme reissussa aina exceliin menot pääpiirteittäin. Henkilökohtaiset shoppailut ja yksittäiset juomat tai jätskit jäävät useimmiten kirjausten ulkopuolelle. Molemmat maksavat omasta pussistaan osuutensa, joten siksikin kirjan pitäminen on tärkeää, jotta pysytään kärryllä siitä kenen kortilla on maksettu mitä ja kuinka paljon. Kaiken kaikkiaan 18 vuorokauden aikana menoeriä koitui seuraavasti kahdelta hengeltä:

–       Lennot Hki – Stuttgart – Hki 340€
–       Majoitukset yhteensä 1485€*
–       Vuokra-auto 518€ (yhdellä kuskilla)
–       Bensa 286€
–       Tietullit ja –maksut 116€
–       Ruokakaupat n.180€
–       Ruokaravintolat 332€
–       Pyykin pesu 15€
–       Parkkimaksut 11€
–       Nähtävyydet 14€
–       Aurinkotuoli 10€
Yhteensä 3307€
Per vrk 183,72€
Per hlö / vrk 91,86€
*Huomioitavaa, että Bledissä 5 vrk majoitukseen sisältyi puolihoito!

Kesäloma_budjetti_2013

Kieltämättä aika hyvin karkean arvion budjettiin päädyttiin. Majoituksesta olisi toki voitu tinkiä, jolloin kustannuksia olisi saatu vielä alemmaksi. Kulkupelimme Alpo oli tarpeisiimme mitä parhain. Pienehköllä autolla oli mukavaa kruisailla mutkikkailla vuoristoteillä ja kapeilla vanhojen kaupunkien kujilla. Motarillakaan ei jääty mitenkään jalkoihin, vaan Alpo kiihtyi mukavasti 170km/h vauhtiin. Edes tuolloin ei sisällä ollut meteliä, vaan Alpo oli kaikin puolin hiljainen kaveri. Mikä kuitenkin parasta, kulutus oli todella alhainen, vaivaiset 4,33 litraa/100km!

Laittakaa ihmeessä kyssäreitä tulemaan, jos jokin asia, kulu tai muu yksityiskohta kiinnostaa.

_MG_0321

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Sofia 17.11.2013 at 21:01

  Onhan vaan näppärän näkönen kulkupeli tuo Alpo! 🙂 Aika hyvin kieltämättä piti teiän budjetti, kiva oli vähän saada suuntaa siitä miten tämmöset reissut käy lompakolle, joskus jos vähän lähtis ajelemaan tuonne Euroopankin puolelle 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 18.11.2013 at 07:13

   Alpo oli kyllä perin mainio pikkukaveri 🙂 Kiva jos budjettipalastelusta oli hyötyä ruudun toisellekin puolelle. Vaikka Euroopassa on reissailtu ennenkin, niin jotenkin vasta nyt ihan kunnolla kolahti ymmärrys siitä kuinka lyhyitä ne etapit todella ovatkaan. Ja miten erilaisia paikkoja pääsee muutaman viikon lomalla näkemään!

  • Vastaa mikkele 6.2.2019 at 13:06

   Autonvuokraus – http://hespac.com/rentalfi.htm Olen nyt kaksi kertaa vuokrannut auton Economybookings kautta. Molemmilla kerroilla asiat ovat toimineet hyvin.

 • Vastaa Annika 17.11.2013 at 22:11

  Näitä tietoja katsellessa tulee melkeinpä mieleen, että tämähän on halvempaa kuin reilaaminen! Tosin selvennettäköön sen verran, että tarkoitan reilaamista Euroopan ulkopuolisille. Katselin nimittäin niiden perinteisten reililippujen hintoja täältä Kanadasta käsin ja ne on sairaan kalliita!! Suomalaiset saisivat murto-osalla näistä hinnoista, ja kuulemma minäkään en periaatteessa saisi enää Suomesta reililippua, kun en ole asunut siellä viimeisen kuuden kuukauden aikana..:P Eli siis autolla Euroopan tutkiminen on ihan varteenotettava idea 🙂 Liikenteestä tuli mieleeni, että tarviiko tuonne alueelle missä te olitte olla jotenkin erikoisen taitava ja pitkäpinnainen kuski, vai ihan normaalitaidoilla pärjää? Meinaan siis esimerkiksi oliko joissain kaupungeissa kummia sääntöjä, kauhesti liikennettä jne? Rajanylitykset olivat varmaan ihan simppeleitä juttuja eurooppalaisille. Tarvitsiko edes autosta poistua?

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 18.11.2013 at 07:26

   Itselläni on kokemusta reilaamisesta ja kertaalleen olemme yhdessä tehneet reissun Kroatia-Slovenia-Italia suunnalla junalla ja bussilla. Puolensa on ehdottomasti molemmissa! Junalla pääsee aina suoraan keskustasta keskustaan, pitkät etapit voi matkustaa yöllä ja onhan siinä junassa tunnelmaa. Autolla sitten taas voi kulkea omissa aikatauluissa ja pääsee helpommin perilläkin huristelemaan lähiympäristöön. Ainakin näissä tämän kesän kohteissa oli autosta hyötyä, eikä niitä alppeja tullut silloin reilatessa kovin paljoa nähtyä, kun juna oli suureksi osaksi tunnelissa.

   Hyviä kysymyksiä Annika, kiitos! Rajan ylityksiä ei itseasiassa juuri edes huomaa. Kroatia oli vasta liittynyt heinäkuun alussa EU:hun ja rajalla passin kantta lähinnä heilautettiin auton ikkunasta. Tämäkin varmasti muuttuu hiljakseen. Mitä tulee liikenteeseen ja autoiluun, niin siitä ajattelimme kirjoittaa vielä ihan oman jutun aiheesta. Eli hetken jos jaksat odottaa, niin vastaamme vielä niihinkin kysymyksiin 🙂

 • Vastaa inkkap 18.11.2013 at 08:13

  Haha, sieltä se excel-hirmu taas iskee! Tuo kaavio oli mun silmiin erittäin miellyttävää katseltavaa ja todella selkeä, kiitos siitä! Muutenkin oli tosi mielenkiintoista kuulla, mihin se reissubudjetti kului ja nyt alko kiinnostaa alkaa taas tehä iteki noita kaavioita. Jee excelille!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 18.11.2013 at 21:17

   Excel on ehdoton matkaajan apuri! Niin ne reissujen menoerät ja valuuttakurssitkin pysyy mitä parhaassa tallessa 🙂

 • Vastaa Maiju ja maailma on sun 24.11.2013 at 22:27

  Hienosti osunut teidän arvio matkakustannuksista oikeaan!
  Me ei ihan niin hyvin onnistuttu, kun Uudessa-Seelannissa arvioitu bensankulutus eli ajomatka olikin todellisuudessa arvioitua kolme kertaa enempi/pidempi. Uuuuups! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 25.11.2013 at 22:46

   Pidemmällä reissulla arvioiminen onkin aina paljon vaikeampaa, kun mukaan tulee kaiken maailman liikkuvia tekijöitä. Ja vaikeaa on myös tietää miten iso- tai pieniruokainen kone kulloisessakin vuokrattavassa menopelissä on. Tällä kertaa onnistui meillä melko nappiin. Ja kiva, että välistä niinkin vaikkei budjetit olekaan ihan yhtä tiukkaan rajattu, kuin 6kk reissulla oli 😀

  Vastaa