Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Euroopan parhaimmistoa - Italiasta takaisin Saksaan 20.-21.7.2013 - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Italia Itävalta Lichtenstein Saksa

Euroopan parhaimmistoa – Italiasta takaisin Saksaan 20.-21.7.2013

2.11.2013

Tiemaksu Italiassa matkalla Umbriasta pohjoiseen 30,50€
Majoitus Hotel Elefant Ora 80€ / yö
Tiemaksu Alppien yli Italiasta Itävaltaan 14€
Vignette Itävalta 10pv (minimi) 8,30€
Tunnelimaksu Itävallassa 9€
Mäkkäripöperöt Lichtensteinissa 25,70€ / 2 hlö

_MG_1334

Vielä on käsittelemättä kesälomareissun paluumatka. Viikko Umbriassa saapui päätökseen ja oli aika kääntää Alpon nokka kohti pohjoista. Ensimmäisellä yhteisellä Italian reissullamme yhdeksän vuotta sitten yövyimme jossakin Etelä-Tirolin alueella ja tällä kertaa otimme uusinnan tästä virheestä. Ja aivan samalla tavalla kuin yhdeksän vuotta sitten, niin myös tällä kerralla seisoimme ruuhkassa vaivaiset puolitoistatuntia. Hieman kadutti, että emme ajelleet pikkuteitä kuten tullessa, sillä aikaa ViaMichelinin mukaan olisi mennyt suurin piirtein saman verran ja 30€ tullimaksu olisi säästynyt.

Perille Oran kylään saavuimme illansuussa ja Etelä-Tirolille tyypillisessä maisemassa ei olo ollut suinkaan kuin Italiassa, vaan enemmänkin Saksassa. Kaikkialla puhutaan pääasiassa ensisijaisesti saksaa, muut turistit ovat kaikki saksalaisia ja jos yrität tilata italiaksi päivällisesi, niin on tarjoilijan ilme vähintäänkin tympeä ja vastaus tulee saksaksi. Rankka yleistys, mutta Orasta ei suuremmin ole kehujakaan antaa.

Aamulla onneksi matka jatkui takaisin ystäviemme luokse aitoon saksalaiseen maisemaan. Asiaan yhtään sen enempää perehtymättä valitsimme paluureittimme Söldenin kautta, sillä uskoimme reitille sattuvan samalla kauniita maisemia. Näinpä kurvasimme Alpolla kohti Meranon kylää, joka olikin viimeinen hieman ”isompi” Italian puolella. Jossakin kohdin Milla navigoi jälleen väärin ja huomasimme olevamme kapeaakin kapeammalla metsätiellä. Tie kohosi reippaasti korkeuksiin ja väistämisvaraa ei oikeastaan ollut. Puiden välistä näimme vain, että muu autoletka huristeli jossakin paljon alempana SS44bis tiellä ja itse olimme päätyneet Via Pienlargolle. Onni onnettomuudessa, että tiet yhdistyivät lopulta Moso in Passiriassa ja matka jatkui oikeaan suuntaan. Samalla olimme kuitenkin taas muutamat maisemakuvat rikkaampia. Via Pienlargo pujottelin parin sympaattisen kylän läpi ja ehdottomasti jostakin sellaisesta kannattaa se yöpymispaikka ennemmin seuraavalla kerralla etsiä.

_MG_1252 _MG_1255 _MG_1257 _MG_1270

Tie mutkitteli ylöspäin ja J huokaili kymmenien moottoripyörin kurvaillessa ketterästi kurvista toiseen. Maisemareitti todella kannatti ja lopulta päästiin lumisten huippujen keskiöön. Ennen pitkään Itävallan puolella tuli kuin tulikin taas maksun aika ja saimme pulittaa 14€ koetusta elämyksestä. Seuraavaksi maksettiin Söldenissä huoltiksella Vignette reilut kahdeksan euroa ja vielä tuli matkalla vastaan Itävallan pisin tietunneli, eli Alberg Strassentunnel, jonka vaatimattomasta vajaasta 14 kilometristä tuli pulittaa 9€. Ei siis ihan ilmaista tämä Euroopassa kurvailu. Toisaalta tiet oli upeassa kunnossa ja kaiketi niiden ylläpitäminenkin jotain maksaa.

_MG_1290 _MG_1286 _MG_1342 _MG_1322 _MG_1320 _MG_1352 _MG_1383_MG_1366

Päivä oli jo pitkästi iltapäivän puolella, kun saavuimme lilliputtivaltio Lichtensteiniin. Nälkä oli kova ja kultainen M-kirjain punaisella pohjalla sai Millankin navigointitaidot kummasti taas heräämään. Syötyämme elämämme kalleimmat mäkkräimätöt otettiin se pakollinen kuva, joka todistaa täällä käytäneen ja suunnattiin takaisin Itävallan puolelle. Päivän valo oli muuttumassa jo ilta-auringoksi, kun vihdoin saavuimme takaisin Bad Ditzenbachiin. Autoreissumme sai täydellisen päätöksen grillatessamme auringon laskiessa kukkuloiden taakse ja siemaillessamme viiniä vielä myöhään yöhön tulikärpästen pörrätessä terassin yläpuolella.

_MG_1372

Saatat myös pitää näistä

9 Kommenttia

 • Vastaa Katness 6.11.2013 at 21:32

  Voi vitsit mita maisemia! Niin rauhoituin heti naita kuvia katsellessa. Kaupunkielama kuluttaa ihmista. Olisin varmasti maailman rauhallisin ja ystavallisin ihminen jos asuisin tuollaisessa ymparistossa.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.11.2013 at 21:47

   Aina yhtä ihanaa kuulla, jos kuvat herättävät fiiliksiä 🙂 Samaa mieltä kaupunkielämästä, vaikkakin silti vaihtaisin tämän oman kaupunkini vaikka heti sinun kaupunkiisi!

 • Vastaa Nella Kaukokaipuu 6.11.2013 at 21:54

  Voi hyvä tavaton mitä maisemia! Aivan käsittämättömän kauniita!

  Ja tuo rakennus. Voisin rakentaa tuosta talon ja muuttaa siihen asumaan, tuollaisen maiseman kupeeseen… Huh!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 7.11.2013 at 20:07

   No sanoppa muuta! Ensi kerralla pakko majottua näissä maisemissa ihan vaikka useampikin yö 🙂 Eikä varmasti olis yhtään pöllömpi paikka talvellakaan!

 • Vastaa Sofia 10.11.2013 at 16:39

  Siis ihan älyttömän komeita kuvia! Oon kans kuullu, että tiet on tuolla hyvässä kunnossa vaikka vähän hintsummaksi ajelu tuleekin.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.11.2013 at 21:55

   Kiitos Sofia 🙂 Oli todella mukava tavata tänään! Toivottavasti taas pian uudestaan.

 • Vastaa Maarit 19.2.2015 at 19:06

  Voi vitsi! piti tulla selaileen teidän vanhoja juttuja ja kun nyt sinne Itävaltaan reissua suunnitellaan niin tagin kautta klikkasin tänne. Upeita maisemia, mutta onko nuo nyt siis Italian puolelta nuo vuoristot/jäätiköt jotka ovat kuvissa? Meilläkin olis jossain vaiheessa tarkoitus kierrellä enempikin Euroopassa, mutta tehdään nyt tälle vuodelle tuo Itävallan kierros. Haluaisin löytää ne komeimmat maisemat joihin mennä siellä. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.2.2015 at 21:53

   Voi miten hauskaa, että meidän vanhatkin reissut jaksaa vielä kiinnostaa 🙂 Ollaan vähemmän reissailtu Itävallassa, joten pääset varmasti avaamaan mun silmät senkin maan suhteen vielä teidän reissulla. Muistaakseni maa vaihtui aika tarkalleen keskellä mutkittelevaa vuoristotietä korkeimman kohdan tietämillä ja sen tarkemmin en osaa sanoa karttaakaan syynäämälläkään. Italian puolelta kun tulimme, niin ei vastaan tullut tulleja tms tiemaksuja, mutta melko heti Itävällan puolella oli pömpelit mihin pulitettiin 14€ tiemaksu ja Söldenin huoltikselta taas ostettiin Vignette. Itävallassa on varmasti huikeita maisemia ja mielenkiintoisia paikkoja vaikka kuinka. Sitä tulee turhaan ajatelua, että on niin pikkuinen maa, että ei siellä paljon mitään ole, mutta kyllä ihan varmasti piisaa pidemmällekin lomalle. Olisi ihana asua vaikka viikko paikallaan jossain vuoristomökissä ja juoda joka aamu aamukahvi vuoren huippujen ympäröivässä maisemassa 🙂

   • Vastaa Maarit 20.2.2015 at 10:53

    Kiitos kivasta vastauksesta! Joo kun mulla on just ollu tuska, et onko järkee olla 12 päivää Itävallassa kun siinä ajassa ehtis kauemmaskin, mutta joka kerta kun alan googlailla paikkoja mihin mennä tulee tunne, että eihän se 12 päivää meinaa riittääkään kun on niin mahtavan näköisiä paikkoja. Mies on aivan innoissaan tuosta reissusta. 😀

    Ja kyllä hyvinkin kiinnostaa vanhat jutut. Aina kun suunnitelmissa on joku uusi reissukohde niin ekana lähden selailemaan blogeista kaikki vanhat matkajutut mistä löytäisin tietoa kohteesta. 🙂 Katselin just, että ootte niin paljon reissannut, että palaan varmasti monta kertaa teidän vanhoja postauksia selailemaan kun suunnitellaan tulevia matkoja. 🙂

  Vastaa