Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kaikki tiet vievät Roomaan.... Tai ainakin melkein! - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Italia

Kaikki tiet vievät Roomaan…. Tai ainakin melkein!

25.8.2013

Majoitus Tenuta Badia ’99 80€ / yö (asunto, ei aamiaista tai muita aterioita)
Tietulli Kroatian puolella 8 KUN, eli 1,08€
Tietulli Italiassa Trieste-Venezia 10,10€

Jo Sloveniassa heitimme ilmoille ajatuksen siitä, että suuntaisimmekin heti kolmen Kroatian päivän jälkeen Italiaan. Taannoin visioimme, että ennen paluuta Saksaan aikaa vietettäisiin pohjoisten järvien alueella ja Millalla oli joku haave Cinque Terrestäkin. Lopulta kuitenkin ajatus valtavista turistimassoista sai meidät muuttamaan suunnitelmia Italian osalta ja löytämään jotain ihan muuta. Mutta sehän se ajatus vähän olikin, että suunnitelmat jätetään avoimeksi ennen reissua, jotta voidaan sitten helposti fiiliksen mukaan tehdä sen hetken mielentilaan sopivimmat. Autokin otettiin alle jotta on vapaus mennä ja tehdä ilman kummempaa säätämistä. Jos takamukset kestää, niin kaikki oli teoriassa mahdollista. Ja näin me päädyimme Italian Umbriaan!

_MG_0848

Pari iltaa ihmeteltiin majapaikkoja Opatijan hotellin jatkuvasti kaatuilevan nettiyhteyden sallimissa puitteissa ja pyörittelimme vaihtoehtoja asunnoista eripuolella Italiaa. Tykkäämme molemmat kovasti siitä, että vesi on lähellä, mutta jotenkin Opatijassa oleminen osoitti, että emme halua jatkaa vastaaviin turistien kansoittamiin rantakohteisiin Italian puolelle ja asuntoa katseltiinkin maaseutumaisemista Toscanasta. Viimetinkaan päivän varoajallakin vaihtoehtoja oli paljon! Lopulta päädyimme vielä Toscanastakin etelänpään Umbriaan saakka. Siihen vedimme henkisen rajan, sillä muistimme hurmiossamme kuitenkin vielä sen tosiasian, että auto pitää saada ajettua takaisin Stuttgartiin. Valintaa ei helpottanut yhtään se, että halusimme pysyä tietystä budjetissa ja siinä samalla Milla varsinkin piti tietyistä mielikuvista kiinni. Italia on meille maana entuudestaan moneen kertaan tuttu, mutta visiota maaseudusta on muokanneet korkeintaan Hollywood-tuotannot. Sopiva asunto kuitenkin kuin ihmeen kaupalla löytyi ja noin puolen minuutin harkinnan jälkeen teimme varauksen viikoksi Paciano nimisessä kylässä sijaitsevasta asunnosta.

Starttasimme matkaan Opatijasta heti kymmenen jälkeen ja meno tyssäsi heti Kroatian puolella ensimmäiseen tietulliruuhkaan. Ensimmäisestä viivytyksestä selvittyämme kurvasimme tuttua reittiä Slovenian halki ja olimme Italiassa tuossa tuokiossa. Triesten jälkeen ja ennen Venetsiaa seistiin sitten jälleen ruuhkissa oikein koko rahan (tullimaksu 10,10€) edestä. Venetsian kohdalla käänsimme kuitenkin nokan pois moottoritieltä ja jatkoimme matkaa kohti etelää ruuhkattomalla pienemmällä valtion ylläpitämällä (kunto sen mukainen) tiellä. Maisemat meren läheisyydestä huolimatta olivat täysin mitäänsanomattomia, vauhti ehkä noin 70km/h, mutta ainakin tie oli ilmainen (selvitystä Euroopan tietulleista ja niiden välttelemisestä tulossa tuonnempana).

Ravennan kohdalla reittimme kaarsi kohti sisämaata ja niitä kuviteltuja maalaismaisemia. Matkaa kuitenkin hidasti  merkittävästi päälle iskenyt raju sadekuuro. Vettä tuli niin, että nähtiin noin puolimetriä eteen. Italialaisia ei vesi suuremmin tuntunut hidastavan ja menossa oli vain yritettävä pysyä mukana. Lopulta sateen ropina alkoi kuulostaa Alpon katolla siltä kuin olisimme kivityksen kohteena. Ei auttanut kuin kurvata katoksen alle lähimmän huoltoaseman kohdalle ja toivoa parasta klommojen osalta. Ne rakeet olivat kirkkaasti koskaan suurimmat näkemämme, suurin piirtein pingispallon kokoisia! Emme olleet katoksen alla tai vahinkohuoliemme kanssa yksin, sillä rakeet saivat peräti nämä maanteiden formulakuskitkin pysäyttämään matkantekonsa. Absurdin kokemuksen jälkeen saattoi matka lopulta jatkua ja maisematkin muuttua Hollywoodin tuotannon kulisseiksi. Auringonkukkapellot ja rappeutuneet kivitalot vain vilisivät silmissä mutkitellessamme kohti Lago Trasimenoa.

_MG_1172 _MG_1086

Aurinko alkoi jo laskeutua, kun vihdoin saavuimme ihastuneiden huokauksien saattelemana Pacianon kylässä sijaitsevaan majapaikkaamme Tenuta Badia ’99. Meidät otti vastaan hilpeä omistaja tuttuun tyyliin pelkällä Italialla ja parissa minuutissa saimme pikamuistutuksen monista kauan kadoksissa olleista sanoista. Kaikki oli asunnossa vähintään yhtä hyvin, kuin mitä esite netissä oli luvannut, maisema juuri sitä mitä toivottiin ja taisimme huokaista alta viiden minuutin, että tänne täytyy vielä päästä joskus uudelleen. Päivän kruunasi iltauinti uima-altaalla ja omalla parvekkeella nautittu spagetti-illallinen viineineen heinäsirkkojen konsertoidessa taustalla.

_MG_1059 _MG_1023 _MG_1017 _MG_0855

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Katariina Koski 26.8.2013 at 07:42

  Itse vietin juhannusta 2012 Lago Trasimenon ( melko ruuhkaiset rannat, jätetiin väliin kokonaan) itä puolella Perugian Bettonassa, mikä on ehkä kaunein ja mukavin Italian kylä missä olen koskaan ollut. Teillä on nyt mahtavat mahdollisuuden päiväretkiin vaikka Assisiin. Siellä ainakin on turisteja 😀

  Tämän vuoden juhannuksen vietimme Pohjois-Italian järvillä Comolla ja Gardalla ja kyllä sieltäkin löytyi kohteita jossa ei ole turistilaumoja. Tehkää ihmeessä sinnekin reissu joku kerta.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 26.8.2013 at 21:38

   Juu siis jutut laahaa nyt vähän jälkijunassa, eli reissua tehtiin heinäkuussa jo… Lisää seuraa blogin puolella, kunhan arjelta keretään 😀

   Comolla ja muutenkin pohjoisilla järvillä olimme itseasiassa viimeksi kolmisen vuotta sitten. Ennen blogin aikaa olemme Italiassa käyneet monesti ja siihen on ehtinyt mahtua monenlaisia paikkoja. Como ja Bellagio oli ihan kiva ja hienoa oli käydä, mutta ei ihan ekana olla menossa uudestaan, kun Italia on pullollaan vaikka mitä muuta hienoa. Umbriassa oltiin Lago Trasimenon länsipuolella n. 15km päässä pikku kylässä. Aivan uskomattoman kaunista aluetta ja voin uskoa Bettonan olleen myös kuvan kaunis. Mutta niistä Umbrian kylistä lisää tosiaan myöhemmin 😉

 • Vastaa Satu VW 29.8.2013 at 13:02

  Hyvä että teidän jutut seuraavat jälkijunassa sillä meikäläinenkin alkoi seuraamaan teidän reissua NYT! Vauva yhdistettynä kirjoituskiireisiin on pitänyt blogien äärestä pois, mutta nyt on ihana fiilistellä Italiaa ja Sloveniaa teidän kauttanne. Umbria on aivan tuntematon alue itselleni, mutta tuo pullo valkkaria & pasta & mozzarella-tomaattisalaatti yhdistelmä ovat juuri sitä mitä Italiasta kaipaan!! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.8.2013 at 17:22

   Ihanaa, kun Satu jaksat aina käydä kommentoimassa, vaikka sitten jälkijättöisestikin 🙂 Pullo valkkaria & pasta & mozzarella-tomaattisalaatti yhdistelmä on onneksi saatavilla kaikkialla Italiassa. Miten se vaan maistuukin niin paljon paremmalta siellä nautittuna 🙂

 • Vastaa Heini 30.8.2013 at 18:03

  Meidän täytyy kyllä käydä tätä etappia vähän tarkemmin joskus läpi! Jos sitä jostain sais raavittua rahat kasaan ensi kesän matkaa varten…

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.9.2013 at 21:51

   No tunnetusti meikäläinen ei ihan heti kyllästy jauhamaan reissuista, joten voidaan fiilistellä vaikka läpi koko pimeän talven 🙂

 • Vastaa inkkap 2.9.2013 at 06:59

  Kuulostaa ihanalta! Erityisesti pisteet sille, että Milla piti mielikuvista kiinni. 😀 Oon myös iloinen teidän puolesta siitä, että reissu meni fiilispohjalta ja kaikkea ei oltukaan suunniteltu kuukausia etukäteen, voisin ottaa oppia!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.9.2013 at 11:29

   Kyllä sä vielä Inka opit kunhan käytte tekemässä ensin sen teidän pidemmän reissun 😉 Ennen meidän 6kk matkaa oli meidänkin matkat hyvin pitkälti ennakkoon suunniteltu.

 • Vastaa Kea 12.9.2013 at 12:56

  Italiassa kaikki maistuu ja näyttää paremmalta. Myös fiilispohjalta tehtyjä matkoja kaipaisin itsekin. Ehkä taas ensi kerralla pienemmällä suunnittelulla, pidemmällä ajanjaksolla. 🙂

  Pahoittelut että kommentointi on tässä viime aikoina hieman jäänyt, mutta nyt arkeen palattua pitää palata ruotuun ja lukea läpi teidän kesäreissua ajan kanssa.

  Sulle myös haastetta mun blogissa! http://deepredblues.blogspot.fi/2013/09/capturing-colors-in-california.html

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.9.2013 at 21:20

   Vitsit miten hauska ja erilainen haaste! Kiitos Kea 🙂

   Eihän sulla ole montaakaan postausta mennyt ohi, kun tahti on ollut melko hidas viime aikoina. Molemmat painettu pitkää päivää ja muutenkin ollut yhtä hulabaloota. Ihanaa kun tulee kunnolla syksy ja pääsee taas palaamaan ruotuun! Italiaa voi sitten fiilistellä kuvien mittaa vielä lisää iltojen pimetessä.

  Vastaa