Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kroatian vastaisku yritelmä Rivieralle – Opatija 10.-13.7.2013 - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Kroatia

Kroatian vastaisku yritelmä Rivieralle – Opatija 10.-13.7.2013

17.8.2013

Majoitus Hotel Kvarner 98 € / yö sis. aamiaisen
Auton parkkeeraus 75KUN / pv (n. 10€)
Aurinkotuoli 25 KUN / pv / hlö (n. 3,40€)
1 litra valkoviiniä ka 10€
Lyhyt moottoritienpätkä Slovenista tullessa ja mennessä 8KNU (1,08€. Huom! maksettaessa suoraan euroilla, hinta 1,50€)

Päätimme seuraavaksi siirtyä Bledistä suoraan meren äärelle ja Opatijan kylään Kroatiaan. Opatija valikoitui kohteeksi siksi, että halusimme viettää muutaman päivän ns. luksuslomaa uima-altaineen ja ravintola vaihtoehtoineen. Olimme ajelleet kylän ohi kolme vuotta aiemmin, joten jotain käsitystä oli siitäkin miltä paikan päällä näyttää. Ajo Sloveniasta rannikolle kesti vaivaiset kaksi ja puoli tuntia. Perillä meitä odotti kiemurteleva päätie kylän läpi, sadat miten sattuu parkkeeratut autot, sieltä täältä eteen laahustavia lomailijoita, sekä kylän vanhin hotelli, eli majapaikkamme Hotel Kvarner.

_MG_0701_MG_7834 _MG_7802 _MG_7774

Hotelli sijaitsee rannalla aivan Opatijan keskustassa. Kvarner kantoi alun perin nimeä Quarnero, kun se vuonna 1884 rakennettiin alueen ensimmäiseksi hotelliksi. Hotellilla on uima-altaan lisäksi oma rantakaistale, eli tarkemmin sanottuna kallioiden väliin tehty kivitasanne, josta pääsee pulahtamaan kylmään veteen tarkkaan rajatulle alueelle. Sisätiloissa on kunnioitettu vanhaa ja hotellin henkeen sopivaa tyyliä, joskin sekin olisi jo korkea aika uusia. Ilmastointia ei ole, joten jos huoneesi ainoa tuuletusaukko alias parveke on etelään merelle päin, niin kuumenee lämpötila huoneessa lähes Suomalaista saunaa vastaavaksi. Kaiken tämän antaa kuitenkin helposti anteeksi, kun leikkii matkanneensa aikakoneella vuosikymmenten halki ja keskittyy huoneessa ihastelemaan parvekkeen säleovien läpi tunkevaa kaunista valoa ja vaaleiden verhojen liihottelua tuulen vireessä. Pienimuotoiset parkkeerauksesta koituneet huolet huuhtoutuvat viimeistään uima-altaaseen ja auringon laskun aikana nautittuun edulliseen valkoviinipullolliseen. Jos oma musiikkilaite sattui unohtumaan kotiin, niin ei hätää sillä sävelmistä pitävät huolen kymmenet kilpaa parvekkeen ohi kiitävät pääskyset tai myöhemmin hotellin terassiravintolassa Beatlesin covereita soittava bändi.

_MG_0747 _MG_0728_MG_0691

Ennen 1880-lukua oli Opatija hiljainen kalastajakylä, jossa meno kuitenkin muuttui suorastaan keisarilliseksi rautateiden mahdollistaessa alueelle liikkumisen ja huviloita alettiin rakentamaan enemmänkin. Vielä joitakin vuosia sitten Opatija oli viereisen suuremman pitäjän Rijekalaisten biletystanner. Kroatian poliisi laski muutamia vuosia sitten promillerajan nollaan, jolloin myös biletyskulkue naapuripitäjästä on vähentynyt huomattavasti ja uskoisimme paikan kokeneen samalla jonkinlaista keski-ikäistymistä. Meidän silmin katsottuna oli nykyinen Opatijan kävijä on noin 40-50 vuotias, keskiluokkainen Italialainen, Saksasalainen tai Itävaltalainen turisti ja nuoremmat bilettäjät ovat löytäneet uudet menomestat jostakin aivan muualta. Rankimmat bileet löytyvät aamutuimaan 12 kilometriä pitkältä rantabulevardilta kaistaleen täyttyessä lenkkeilijöistä ja sauvakävelijöistä.

_MG_7849 _MG_7850_MG_0804

Suurin osa turisteista nauttii hotelleissaan puolihoidosta, mitä meillekin tietysti tyrkytettiin kirjautumisen yhteydessä. 220 kunan summaa (2hlö) vastaan olisimme saaneet nauttia hotellin buffet-tarjoiluista myös illalla, mutta Bledin puolihoidon jälkeen nautimme mieluummin altaalla makoilun päätteeksi käyskentelystä rantabulevardilla ja kauniiden huviloiden ihastelusta siinä sivussa, kun etsimme mieleisen ravintolan. Tarjontaa tosin oli hieman vähänlaisesti ilmeisesti johtuen juuri puolihoidoista. Jokaista löytämäämme ravintolaa* voimme lämpimästi suositella, mutta myös pöytävarauksen tekoa.

Kaiken kaikkiaan Opatija oli ihan kiva paikka vierailla ja muutaman päivän viihtyy oikein hyvin, kun heittäytyy itsekin Opatijan menoon mukaan, joka omalla tyylillään yrittää ehkä hieman imitoida Ranskan Rivieraa. Emme ehkä olisi ensimmäisten joukossa varaamassa tänne matkaa uudestaan, mutta kokemuksena tämäkin oli ihan mielenkiintoinen ja miellyttävä.

Lähtöpäivänämme lauantaina 13.7. valmistui kylä Carski Gradin viettoon, jonka ansiosta jo edellisenä iltana oli vanhat huviloit valaistu ja joku erikoinen porukka tepasteli letkassa vanhojentanssireleissä pitkin rantabulevardia. Valitsimme mitä ilmeisemmin ihan hyvän päivän poistua, sillä aloimme jo kaivata rauhaa ja heinäsirkkojen siritystä.

_MG_0791 _MG_7736

Ravintolat joissa saimme vatsamme kylläisiksi ja voimme suositella muille:
– Päivällinen ravintola Istranka 36€ / 2 hlö. Sisältäen alku- ja pääruuan, 1/2 l viiniä, 2 isoa tuoppia, kahvit ja yhden paikallisen liköörin.
– Lounas Roko Pizzeriassa 21€ / 2 hlö. Sisälsi kaksi pizzaa, kaksi isoa limua ja kaksi tuoppia.
– Päivällinen rantaravintola Hemingwayssä 46€ / 2 hlö. Sisältäen alku- ja pääruuat, sekä pullon viiniä.
– Illallinen Hotel Sveti Jakov 66€ / 2 hlö. Sisältäen alkupalalajitelman kahdelle, pääruuat ja pullon viiniä.

_MG_0768 _MG_0828

Saatat myös pitää näistä

11 Kommenttia

 • Vastaa Kea 17.8.2013 at 15:10

  Ihania kuvia, varsinkin noi ranta- ja poolimaisemat! Nyt huomaa että oon ihan loman tarpeessa kun surffailen vaan matkakuvia ja teiltäkin tuli postaus just sopivasti. Meillä lähtöön enää alle viikko. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.8.2013 at 15:59

   Mahtavaa, että teidänkin reissu vihdoin koittaa! Turvallista matkaa 🙂

 • Vastaa eve 19.8.2013 at 18:16

  Nuo säleovet ja tuulessa liihottavat verhot ikivanhassa kuumassa hotellissa kuulostaa just niin hyvältä aikamatkalta että alkoi tehdä mieli tuonne! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.8.2013 at 21:00

   Rähjäisyys ei välttämättä ole tosiaan lainkaan pahasta 😉 Kyllähän siellä kelpasi monessakin tapaa.

 • Vastaa Heini 20.8.2013 at 12:06

  Kupittaan lukeneeni myös tämän osion 🙂 toi vika kuva on paras 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.8.2013 at 19:10

   heh 😀 Kiitos Heini!

 • Vastaa Satu VW 29.8.2013 at 13:06

  No joo, ehkäpä seuraavalla Slovenian reissulla ihan oikesti lähdemme myös Kroatiaan! Se on niin mielettömän lähellä, että en ymmärrä miksi emme ole siellä vielä kunnolla käyneet (ajaneet läpi vaan) vaikka Sloveiassa ollaan pyöritty kuukausi ja kaksi. Ehkäpä tuo Opatija ei ihan ole meidänkään heiniä, mutta sieltä taitaa löytyä rannikolta monia muitakin idyllisiä vaihtoehtoja.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.8.2013 at 17:24

   Jäämme odottelemaan juttujasi Kroatiasta, niin voidaan sitten taas uudemmin suunnata johonkin ehkä vähemmän turistoituneeseen paikkaan 😉

 • Vastaa inkkap 2.9.2013 at 06:59

  Ihana Milla, tuo pizzakuva on huippu!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.9.2013 at 22:23

   Heh, kiitos Inka 😀

   Ps. Miksiköhän näistä ei muuten pukkaa mulle enää mitään meiliin tiedoksi… Miten muuten tajuaisin jonkun kommentoineen vanhempiakin juttuja…

 • Vastaa Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 17.2.2016 at 21:58

  Voi vitsit, Opatija! Mun järjestyksessään toinen lentäen tehty ulkomaanreissu lapsena, 70-luvun lopussa. Muistan vain helteen, risteilyn ja rantamaisemat.
  Ihania kuvia 🙂

 • Vastaa