Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ystäviä ja tuttuja maisemia – Bad Ditzenbach, Saksa 2.-5.7.2013 - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Saksa

Ystäviä ja tuttuja maisemia – Bad Ditzenbach, Saksa 2.-5.7.2013

15.7.2013

Ihan alkuun on pakko todeta, että onpas taas mahtavaa päästä kirjoittelemaan raportteja uusista reissuista! Vanhoistakin on välistä ihan kiva jauhaa, mutta kyllä uudet kuviot motivoi kummasti enemmän sormia lentämään näppäimistön yllä. Laukutkin saapuivat lopulta perille ja matka saattoi jatkua vuorokauden alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin. Salzburg jäi nyt väliin, mutta kaipa tuon ehtii joskus toisten. Hieman kantapäätä hiertää menetetty hotelliyö ja päivän turhan aikaisin noudettu vuokra-auto, mutta avataan niitä koukeroita sitten tarkemmin, kun koko homma on saatu päätökseen korvauksineen.

_MG_9943 _MG_9948

Aloitimme reissun lentämällä Air Berlinillä lentoyhtiön kotipesän kautta Stuttgartiin. Perillä meitä odotti hyvät ystävämme, eli Millan rakkain ystävä Liisa miehensä ja ihanan tyttärensä Peipposen kanssa. Millalle luvassa oli laatuaikaa paitsi ystävän, niin myös tämän kolmevuotiaan kummityttönsä kanssa. Lentoaikataulut menivät uusiksi jo Helsingin päässä, jossa tapoimme lopulta pari tuntia ylimääräistä aikaa. Lentokoneen renkaat iskivät Berliiniin maaperälle samalla hetkellä, kuin aiotun jatkoyhteytemme pyörät nousi ilmaan. Uudet lennot järjestyivät kuitenkin Saksalaisella jämäkkyydellä, emmekä lopulta olleet määränpäässä kuin puolitoista tuntia myöhässä. Hämärä ehti jo laskeutua, ennen kuin grillailimme Bad Ditzenbachissa ystäviemme ihanan kodin terassilla. Välistä on niin vaikea uskoa, että jotkut asuvat ihan oikeasti näissä maisemissa.

_MG_0079

Ensimmäisen aamun sateinen sää sai herrat keksimään, että nyt lähdetään katsastamaan Dachaun keskitysleiriä. Suunnitelmiin ei oikein sopinut kolmevuotias Peipponen, eikä naisväkeä muutenkaan oikein kiinnostanut viettää päivää tunnelmissa, jotka saa taatusti kylmiä väreitä aikaiseksi. Naiset suuntasivat tietysti hankkimaan välttämättömyystarvikkeita uupuvien matkatavaroiden tilalle, jota myös shoppaamiseksi voidaan kutsua. Saksassa ostoksilla käyminen on harvinaisen mukavaa pienemmissäkin kylissä, sillä tarjolla on aina ihan laadukasta tavaraa, eikä hätäostoksissakaan tarvinnut tyytyä paikalliseen tarjoustaloon. Alennusmyynneistä oli iso ilo ja Milla onnistuikin rakentamaan ihan kelvollisen hätävara-arsenaalin illan suunnitelmia varten.

Toinen hauska piirre Saksalaisissa pikku-kylissä on, että niistä löytyy usein ihan kelvollisia ravintoloita. Nautimmekin maittavan illallisen Bad Dizenbachin paikallisessa italialaisessa, josta saattoi kävellä kotiin. Muutoinhan täällä tuppaa olemaan melkoiset välimatkat ja aina joudutaan miettimään kuka toimii kuskina, jos mielimme nauttia illallista ravintolassa. Hyvä lisäbonus tulee tietysti siitä, että puolikas viinipullo, jota emme saaneet kurlattua kurkusta alas aterian aikana, oli mahdollista viedä kotiin mukana. Kaikin puolin mukavan päivän päätteeksi menimme kuitenkin nukkumaan vielä lainavaatteissa, sillä laukut loistivat edelleen poissaolollaan.

Toinen päivä Saksassa kului pitkälti siihen vuokra-auton noutamiseen lentokentältä ja matkatavaroiden kohtalon selvittelyyn. Laukut luvattiin toimittaa lopulta klo 18 mennessä, joka tarkoitti sitä, että suunnitelmat Salzburgiin siirtymisestä voitiin haudata. Ei siis muuta kuin kaupasta lisää grillattavaa ja viiniä, ja nauttimaan bonusillasta ystävien seurassa. Kaupassa käynti täällä saa aina jotenkin herkistymään, kun hyllyistä löytyy samalla kertaa kaikki tuoreista leivistä edullisiin viineihin. Niin ja on se ruoka on kaupassa kaikin puolin Suomeen verrattuna reilusti halvempaa.

Jos teitä muuten kiinnostaa lueskella enemmänkin Suomalais-Saksalaisesta arjesta ja elämästä Etelä-Saksan kauniissa maisemissa, niin kurkistakaa ehtoisen emäntämme sisustuspainotteista blogia nimeltä Little Dreams and Cloudlets. Me taasen palaamme näihin maisemiin sitten reissun loppupuolella.

_MG_9955

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Nella 16.7.2013 at 10:04

  “Milla onnistuikin rakentamaan ihan kelvollisen hätävara-arsenaalin illan suunnitelmia varten.” Mua nauratti tää lause niin paljon, ihana sinä! 😀

  Ja miten huikeaa tuo, että vinkkapullon passaa napata kotiin mukaan. Toki kai pitäisikin, kun onhan siitä maksettu, mutta jotenkaan en ole tuota asiaa noin ikinä ajatellut. Siistiä!

  Harmi, että teillä meni suunnitelmat vähän uusiksi, mutta toisaalta niistähän ne ikimuistoiset reissut syntyy. Ei kaikki mee aina niinkuin on funtsinut, ja onneksi teillä on siellä hyviä tyyppejä kenen luona olla. Vaikka joku meniskin vähän mönkään. Hienoa kuitenkin, että kaikki on nyt hyvin ja reissu jatkuu!

  ps. Nuo maisemat, morjens. Keep dem good photos coming!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.7.2013 at 20:00

   No kyllähän sitä pitää vaatteet olla ja mieluusti omat ja hyvin istuvat, vaikka kaverinkin kaapista löytyi mukavasti kivaa lainattavaa 😀 On tuo käsimatkatavaran sisältö hieman muuttunut sen jälkeen kun järkkäri ja muu elektroniikka tuli taloon jäädäkseen. Suoraan sanottuna tässä vaiheessa ei kyllä muutenkaan enää jaksa muistaa koko väliin jäänyttä Salzburgia. Ehtiihän noita 😉 Ja viini pitäisi ehdottomasti saada mielestämme myös suomessa ravintolasta mukaan!

  Vastaa