Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Hurrikaanin kokoinen mutka matkaan - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Hurrikaanin kokoinen mutka matkaan

30.10.2012

Suunnitelman mukaisesti koneen pyörät olisivat laskeutuneet JFK:n kiitoradalle noin viiden tunnin kuluttua. Aina ei kaikki mene ihan kuin Strömsössä ja reissun kannalta tuli pieni mutka matkaan, jota myös hurrikaani Sandyksi kutsutaan. Myönnettäköön, että myös Millan pään sisällä pääsi pienimuotoinen hurrikaani pyörähtämään ennen kuin suunnitelmat oli saatu uuteen muottiiin. 

Saimme eilen iltapäivästä odotetun viestin Finnairilta, että tämän päivän lento on peruttu. Heti soitto Finnairille, jossa ystävällinen asiakaspalveluvirkailija vastasi yllättävän nopeasti. Liput oli ostettu Super Saverilta, joka on ei näissä tilanteissa palauttaisi rahoja tai varsinaisesti pystyisi olemaan muutenkaan avuksi. Mikäli liput olisi hankittu suoraan Finnairilta, niin olisi rahat voitu saada takaisin ja muuttaa reissusuunnitelmia. Lippujen ollessa matkatoimiston kautta jäi ainoaksi vaihtoehdoksi siirtää lennot toiseen ajankohtaan. Onneksi Millan työnantaja on näissä asioissa ihailtavan joustava ja saimme muutettua reissupäiviä. 
Lompakkoa uudet suunnitelmat rokottavat uusien hotellivarausten verran, sillä superhypermega alennettu huone ei tietysti kuulunut niihin joissa olisi peruutusoikeus. Vakuutus ei myöskään korvaa tätä menetystä, sillä matka ei peruuntunut sairastapauksen vuoksi. Onneksi ei oltu maksettu kahta yötä enempää, sillä viikko hotellikuluja New Yorkissa viiltäisi aika paljon syvemmältä. Vakuutusyhtiönkin hyväski on sanottava, että palvelu oli nopeaa ja ystävällistä, vaikkei vastaus ollut ihan sitä mitä olisi toivoa saattanut. 
Reissukuulumisia joudutte siis odottelemaan vielä vähän pidempään, mutta luvassa niitä on edelleen. Nyt vaan toivotaan, että Sandyn aiheuttamat tulvat ja muut haasteet saadaan raivattua tieltä, ja Manhattan ympäristöineen entiselleen mahdollisimman pikaisesti. 

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Annika 30.10.2012 at 20:22

  No voi ei! Tällä puolen Atlanttia sitä tosiaan aina sattuu ja tapahtuu..Täällä Kanadan puolellakin näkyy tuo Sandy myrsky nyt, mutta ei läheskään yhtä pahana kuin New Yorkissa. Toivottavasti tosiaan saavat siellä kaikki raivattua ja palautettua normaaliin…Mielenkiinnolla odotan NY juttua, itekin sinne suuntaan tammikuussa 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.10.2012 at 08:39

   Toivottavasti siellä Kanadan puolella ette joudu kohtaamaan mitään normaalia suurempaa myräkkää. New Yorkissa tilanne on ainakin vielä tänään aamulla ilmeisen poikkeuksellinen, mutta toivottavasti paranemaan päin. Täältä Suomesta käsin on välistä niin vaikea käsittää suurempia luonnon ilmiöitä ja niiden voimakkuutta. Nähtäväksi jää ja raporttia seuraa 🙂

 • Vastaa Tickler 30.10.2012 at 20:36

  Harmin harmi. Mutta parempi näin, ettette ehtineet lähteä. Menette sitten kuivin jaloin sinne.
  Tänään tuli mieleen, kun asuin länsirannikolla silloin kuin siellä oli mm. tulipalot ja maanjäristys. Maanjäristyksen jälkeen, heti seuraavana päivänä kaduilla jo myytiin t-paitoja: “I survived the great earthquake”. Aika mautonta, sanoisin.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.10.2012 at 08:46

   Parempi tosiaan näin. Nyt reissu on edelleen luvassa ja todennäköisemmin ei tarvitse lähteä kumppareissa. Olisi tällä viikolla ollut vähän erinäköinen reissu, jos olisimme ehtineet perille ennen Sandya. Saas nähdä onko myynnissä “I survived the great hurricane” T-paitoja.

 • Vastaa Suuntana maailma 31.10.2012 at 21:50

  Todella harmi, että teidän matka peruuntui, mutta varmasti parempi näin päin. Etenkin kun pystyitte muuttamaan matkapäivää ja pääsette myöhemmin reissuun 🙂

  Mitä Hesarista olemme lukeneet niin aikamoiset tuhot Sandy aiheutti. Täällä Meksiko Cityssä myrsky ei näkynyt laisikaan, paitsi tietysti uutisissa. Seurailemme täällä miten myrskytuhojen korjaaminen etenee. Etenkin kun päätimme eilen, että lähdemme jouluksi New Yorkiin 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.11.2012 at 18:22

   Ei se onneksi oikeastaan siis peruuntunut, lykkääntyi vain joillakin päivillä. Työelämässä oleville päivämäärä muutoksilla olisi voinut olla kohtalokkaat seuraukset, mutta onneksi sekin puoli järjestyi 🙂 Sandyn jäljet tulevat varmasti näkymään ja vaikuttamaan vielä meidän reissuun ihan kunnolla. Raporttia siitä piahkoin luvassa siis!
   Hienoa, että pääsette haaveenne mukaisesti New Yorkiin jouluksi. Meidän joulu ei kulu myöskään omassa tai kenenkään muunkaan kodissa, mutta siitä lisää sitten tuonnempana. Nyt ensin / seuraavaksi kuulumiset suuren maailman sykkeestä!

  Vastaa