Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Postikorttimaisemissa – Milford Sound 16.1.2012 - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Milford Sound Puoli vuotta tien päällä Uusi-Seelanti

Postikorttimaisemissa – Milford Sound 16.1.2012

26.1.2012

Reilu 2h risteily Milford Soundissa (Real Journeys) 75 NZD / hlö (n. 46€)

Jos näillä nurkilla liikkuu, niin ei oikein voi välttyäkään retkestä Milford Soundille, sillä pakkohan se on mennä omin silmin katsastamaan. Kapteeni James Cook seilasi retkillään Milford Soundin ohitse sitä havaitsematta, kun eivät voineet uskoa, että vuorten välissä voisi kulkea vuono, eli jään muovaama syvä laakso, jonka merivesi täytti jäiden lähdön jälkeen. Nimen Milford on saanut kapteeni John Gronolta, joka oli kotoisin Walesista Milford Havenista ja purjehti näillä “roaring forties” leveysasteen vesillä 1700-luvun lopulla.
Vesiputouksen roiskeiden sateenkaari
Paikan päälle järjestetään valmiita retkiä Queenstownista (varattava n. 5h bussissa per suunta) ja Te Anausta käsin, mutta me halusimme mennä omaan tahtiin ja varasimme etukäteen ainoastaan suositun parin tunnin risteilyn. Risteilyjä lähtee lukuisia päivässä ja niitä tarjoaa useampikin yritys, joilla ei näyttänyt olevan kovinkaan suuria eroja. Hinta hieman vaihtelee ruuhka-aikojen mukaan, ja ruuhkaisinta keskipäivää kannattaa välttää jos mahdollista. Valitsimme Real Journeysiltä päivän viimeisen klo 16:00 lähtevän, sillä se oli halvin ja saimme rauhassa ajomatkalla pysähdellä.

Hyvä puoli päivän viimeisessä retkessä oli ettei sillä ollut kovinkaan paljoa ihmisiä, kuin myös se, että reissun loppupuolella tarjosivat dollarilla (n. 60 eurosenttiä) kaikki voileivät pois. Puoli-ilmaiset eväät kelpasivat enemmän kuin hyvin, sillä emme olleet pahemmin keskittyneet ruokailuun koko päivän aikana. Ei yksinkertaisesti maltettu, kun oli niin kauniita maisemia! Emme ole varmasti koskaan pysähdelleet 130km matkalla (tai millään matkalla) niin montaa kertaa. Matkan varrelle mahtui järviä, puhtaan kirkkaita jokia, jäätikköä, lukuisia vesiputouksia, yksikaistainen tunneli ja tietysti niitä lumihuippuisia vuoria. Itse matka oli jo hulppea kokemus, joka kannattaa tehdä vaikkei risteilemään menisikään.
Mirror Lake oli ennemminkin Mirror Pond
Homer Tunnel, yksikaistainen, 1.2 km pitkä ja 1:10 jyrkkä pätkä
Itse risteily oli kuitenkin mitä mahtavin päätös kaikin puolin kauniille päivälle. Matkalla kuuluisissa postikorttimaisemissa nähtiin lisää mereen suoraan jyrkänteeltä syöksyviä vesiputouksia (veneet ajavat jopa keulat niiden alle, jotta pääsee halutessaan kastautumaan kylmässä vedessä) ja auringossa paistattelevia hylkeitä. Illalla laitettiin päät tyynyyn taas yhtä upeaa kokemusta rikkaimpina.

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Anonymous 26.1.2012 at 18:15

  Oi mieletön, mikä retki ja mitkä maisemat! Ihania paikkoja kertakaikkiaan!
  Nauttikaahan Balista, vai missä nyt sitten olettekaan…!?
  Haliterkuin Lisbetti

 • Vastaa CharlesShife 16.3.2019 at 18:56

  hOur company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health portal in case you want to strengthen your health with a help general health products. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to look better with a help health products. Our company offers a wide variety of pills. Visit our health contributing website in case you want to feel better. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to to improve your health with a help of generic supplements. Our company offers safe healthcare products. Look at our health contributing website in case you want to look better. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health website in case you want to look healthier with a help generic supplements.
  Our company provides supreme quality healthcare products. Take a look at our health contributing site in case you want to feel better. Our company offers a wide variety of non prescription products. Take a look at our health portal in case you want to strengthen your health with a help health products. Our company offers supreme quality general health products. Take a look at our health contributing website in case you want to look better. Our company offers a wide variety of health products. Visit our health contributing website in case you want to look healthier. Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health site in case you want to to feel healthier with a help generic supplements.

 • Vastaa